Log in

View Full Version : ekran..

spartakus
08-07-2012, 08:42 AM
hteo bih da pitam da li je neko od vas koristio vise od 4ekrana na bilo kojoj platformi,dosta ljudi govori da uzeti jedan i resiti se muka ili projektor.ja znam da jedna ekrancina nista ne resava a ni projektor ..

diviner
08-07-2012, 03:37 PM
Tri ekrana (mozda cak i samo 2) sa vecom rezolucijom (oni sami vece dijagonale) bi mogli da zamjene 4 manja... Sve zavisi koje ekrane trenutno koristis, i kakva ti je koncepcija rada...

Poz...

ps. Video bimovi uglavnom imaju male rezolucije, tako da njime ne resavas problem "radnog prostora".

BlasterMaster
08-07-2012, 10:04 PM
a i video bim-ovi imaju radni vek lampi, kod standardnih modela je slika dobra samo dok je mrak u sobi, e sad ovi skuplji (zavisi od lampi i proizvodjaca) daju bolje rezultate... ali ipak mala rezolucija... ja sam "progledao" tek od kad sam uzeo drugi monitor...

e sad konkretno za tvoje pitanje, mogu cetiri monitora, ali pod uslovom da imas 2gfx card (prespojene) obicno su to skuplji high-end modeli kartica (na nvidia sajtu bese objasnjeno kako se to spaja) ali mislim da se to ne isplati toliko, jer za te novce, koliko bi dao za te kartice, ili za iole dobar bim i platno mozes da uzmes 2 led televizora po recimo 32 inca (sve su im manje cene) i karticu sa dva dvi izlaza ili sa double-hdmi izlazima i resis frku, i ostrina i rezolucija...i kad ne radis switchujes na tv... pozdrav!

fix3r
09-07-2012, 09:47 AM
e sad konkretno za tvoje pitanje, mogu cetiri monitora, ali pod uslovom da imas 2gfx card (prespojene)

Ne, vec dosta dugo se mogu naci ATI (AMD) karte koje podrzavaju "eyefinity", tj. 3+ monitora po jednoj karti (broj monitora zavisi od modela karte, ali idu i do 6).
Ja sam u jednom periodu koristio 4 monitora na jednoj ATI 6950 karti (1 x 30" Dell 3008wfp u landscape orijentaciji i 3 x Dell 2007fp 20" u portrait orijentaciji, velicine ekrana se ovako potpuno poklapaju).
Ovoliko monitora vec postaje problematicno jer ne mogu da jednostavno stanu u vidno polje, plus konstanti bol u vratu i ramenima... mesec dana kasnije sam se vratio samo na jedan 30" monitor. Zavisi kako radis i sta koristis, mozda bi tebi odgovaralo vise monitora, kod mene to nije bio slucaj.

boggy
09-07-2012, 10:23 AM
Jedan televizor (HD, 1080p):

http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/404744_204123456350508_1038434411_n.jpg

Dva televizora (HD, 1080p):

http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/198729_117411068355081_3498670_n.jpg

U oba sllucaja je znacajno izbegnuta difrakcija od displeja

Arthur
09-07-2012, 11:55 AM
koristio sam dugo 4 ekrana preko 2 grafičke karte na PC, pa sam vremenom odustajao, i sad sam na samo 2x 23'', mada retko gledam u taj drugi. Nekako me sve to počelo zamarati i skretati pažnju, od kad se bavim samo muzikom, dok sam ta 4 rabio jako efektno radeći postprodukciju za TV serije, tad je to baš imalo smisla

psionic
13-07-2012, 02:47 PM
koristio sam dugo 4 ekrana preko 2 grafičke karte na PC, pa sam vremenom odustajao, i sad sam na samo 2x 23'', mada retko gledam u taj drugi. Nekako me sve to počelo zamarati i skretati pažnju, od kad se bavim samo muzikom, dok sam ta 4 rabio jako efektno radeći postprodukciju za TV serije, tad je to baš imalo smisla

Ja ne znam kako bi bilo ko koristio 4x24" monitora, sta bi stavljao na njih ? Ovo sto kaze Arthur - 2 su skroz dovoljna, na jednom glavna aplikacija, na drugom mikser i to je to... Za rad sa videom, mozda je i ok, ali za ovo i taj drugi mi je skoro pa nepotreban...

Projektor je glupost, dosta cesto radim sa njim, nije on bas tako zahvalan... Prvo sto retko koji moze da izbaci rezoluciju 1920x1080, sto znaci ooogromne ikonice i fontovi i sve zivo. Nije savrseno ostra slika iz vece blizine, razne distorzije vezane za optiku i tako dalje. Totalno neprakticno.