View Full Version : export to MIDI c5
amaterius
04-07-2012, 06:56 PM
molio bih pomoć u vezi exporta projekta u midi u cubaseu 5
naime jednostavno ne mogu exportirati da bih dobio nekakav iskoristivi midi već sve svirs klavir ili pijano ..kako već
zapravo nigdje ne mogu ni izabrati u cubaseu da svira midi već tamo stoje samo vst instrumenti.
Ponovnim uvozom istog fajla u c5 također imam izbot samo vst instrumente. Poku?ao sam kod frenda na c x3 i tamo uz instrumente stoji i opcija za midi tj. Microsoft GS Wavetable.....dok kod mene toga nema.Je li mo?da to negdje isključeno ili toga jednostavno nema u c5
molio bih pomoć u vezi exporta projekta u midi u cubaseu 5
naime jednostavno ne mogu exportirati da bih dobio nekakav iskoristivi midi već sve svirs klavir ili pijano ..kako već
zapravo nigdje ne mogu ni izabrati u cubaseu da svira midi već tamo stoje samo vst instrumenti.
Ponovnim uvozom istog fajla u c5 također imam izbot samo vst instrumente. Poku?ao sam kod frenda na c x3 i tamo uz instrumente stoji i opcija za midi tj. Microsoft GS Wavetable.....dok kod mene toga nema.Je li mo?da to negdje isključeno ili toga jednostavno nema u c5
Ajde poku?aj dio po dio objasnit..ovako export import i te fazone.
?to te muči..kad importira? sve trake sviraju kao jedan instrument..čak i drum??
Dali zna? osnovne radnje u Cubu ili si ono amater početnik..pa nezna? upalit svijetlo..reci razgovjetno da pomognemo:)
Bockie
04-07-2012, 07:38 PM
Midi je kod. Samo "spisak" kad koji deo na klavijaturi "okida" i koliko traje (i još neki elementi), ali ne i šta će da okine (da se čuje). To određuješ sam.
Ako si neki bubanj npr snimio kao midi fajl, kada takav fajl otvaraš, moraš postaviti bubanj koji će taj fajl da "pokreće".
Zbog različite postavke, u najvećem broju slučajeva moraš koristiti baš taj VST instrument koji je korišćen u programiranju da bi isto radio , osim ako nije neka "standardizovana" postavka,
kakvi su na primer General Midi soundfont itd...
Pročitaj i ovo (http://en.wikipedia.org/wiki/Midi), treba znati...
amaterius
04-07-2012, 08:36 PM
amater sam no već osim lampe znam i osigurač promijeniti
da znam ?to je midi i čemu koristi
no interesira me mogučnost exportiranja projekta u cubaseu u GM kako bi se mogao reproducirati u nekom midi playeru ili na klavijaturi npr.
znači projekt nema audio staze već samo midi koji kontrolira vst instrumente
Na mjestu gdje se određuje koji će instrument svirati po kojoj stazi x3 između ostalog ima i Microsoft GS Wavetable synt gde se mo?e odrediti koji će instrument u GM svirati pojedinu stazu ili će pak to biti GM Drum.
U ovoj mojoj inačici cubasea 5 toga nema ili ja ne mogu naći. Zato staze ne mogu definirati kao Microsoft GS Wavetable synt već samo kao neki od vst instrumenata. Kada kao takve selektiram i izvezem u MIDI dobijem skup tonova odsviranih na pianu gdje su uključeni i bubnjevi. U x3 se staza mo?e oderediti kao Microsoft GS Wavetable synt te takve staze exportirane u midi zvuče na način sa se točno čuje ?to koji instrument svira znači ima bas, bubanj, piano, gitare.....
evo slika detalja
http://img213.imageshack.us/img213/5707/20120704213508.jpg
Ono u vezi "lampe" je bilo da ti znam odgovorit adekvatno tvom znanju u Cubu..jer je dosta oskudno..kolko isčitavam..a izgleda da ni s midi editom nisi doma..i ne svati ovo kao kritiku.Dakle odgovaram ti kao što si i sam napisao da se razumiješ u osigurače..
Kao prvo Cub>prference>midi> import options>otčekirati= Import to instrument track> čekirati Auto dissolve format 0
Drugo Cub> midi>export >sve otčekirano
Preference>VST> plugin> Create midi track when loadingVSTi> stavi Do not
I sad kad "uvućeš" midi ili "izvućeš" to ti je midi kojeg za finje podešavanje radiš slijedeće...
Midi trake > klik na traku i na List edit>Program change odredi koji hočeš>pan volume itd..pazi da ti svaki kanal bude točno taj..koji je ...
Sad kad klikneš na traku imaš da izabereš napr kao što imam ja >GM device, Gm Roland; Wave table..i te igre.
Dali sad kapiraš??:wink:
amaterius
10-07-2012, 06:30 PM
jbga
jedan od najvećih problema od kad sam počeo malo sa prebacivanjem svojih zamisli u nekakav slu?ni oblik bio je i ostao kako tra?iti pomoć od ajmo reči, profiča koji barataju stručnim terminima o kojima ja pojma nemam.Definitivno tu spada i neznanje engleskog jezika te mi je time uskračeno mnogo zahebancije i sebe a i vas. Ja to mogu razumjeti. Eto nedavno sam rođaki instalirao windovse i opčenite programe za surfanje, ne?to igrica i sl. Jedino ?to je znala je kako se komp upali. Muka po neznam kome nastala je kad sam joj trebao objasniti neke osnovne stvari jer jednostavno ne znam kakve termine da upotrijebim da bi njoj bilo razumljivo.
Ista stvar je i uvdje. Najveći problem je izgleda kako pitati a da ne ode u krivo i da dobije? odgovor koji te zanima. No mislim da je gornji post ono ?to sam ?elio samo sad jo? moram isprobati.
U svakom slučaju hvala na trudu sve i da to nije to
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.