Log in

View Full Version : halion semplovi u kontakt

amaterius
01-07-2012, 02:02 PM
dobio sam semplove tamburica i saxa za halion ali ne mogu instalirati halion 3 na vin 7(narodnjak). Kori?tenje Extreme SC nije dalo nikakvih rezultata. Konverziju napravi ali zvuči isto kao da jedan sempl uveze? i samo to koristi?--koma kao bumbari
zna li netko kako izvesti stvar na pravi put
naime u mapi ima 15-ak semplova i jedan nekakav fajl za halion
konverzijom dobijem istu takvu mapi samo sa fajlom za kontakt, ali koristi nema jer zvuči ne grozno nego i gore

percival
02-07-2012, 10:59 AM
cdxtract

saki
02-07-2012, 11:12 AM
Ja sam malo razocaran oko kontakta,cim stavim kmp u kontakt svira sve zivo pogresno ili cak se samplovi nalaze duplo na jednoj dirki.

elmirh
03-07-2012, 07:56 AM
Halion 3, trebao bi ti raditi na win 7.Kod mene radi bez problema.........

kravadinka
03-07-2012, 11:05 AM
Mislim da envelope mora? ručno da podesi? nakon konverzije, kao i filtere.
Ako nema? puno tih semplovanih programa, odradi manuelno imaće? dobre rezultate, plus sve beneficije Kontakt-a.

amaterius
03-07-2012, 02:28 PM
uspio sam
naime izlazni format nije bio dobro pode?en

no usput da pitam kako da uvezem samo semplove znači bez onog fajla kojeg otvara kontakt ili halion
naime nekoliko je foldera samo sa svučnim datotekama
kako da ih "uvezem" da dobijem upotrebljiv multi sempl jer kad uvučem samo jedan zvuk on radi dobro na par tipki, a sve ostalo ?kart

psionic
03-07-2012, 06:52 PM
Koliko sam razumeo, ti si otvorio samo jedan sempl u kontaktu. Otvori slobodno u kontaktu taj fajl za halion. Ne razumem zasto moras da konvertujes... Zar kontakt ne moze da otvori direktno fajl iz haliona bez konverzije pomocu drugih programa (nekako vise verujem kontakt internoj konverziji) ?

Sami semplovi bi trebali da su u folderu koji se zove isto kao i taj halionov fajl, u wav formatu... Ja to cesto koristim tako sto "usisam" neke udaraljke u Battery - nekako mi je zgodniji za te stvari od haliona...

kravadinka
03-07-2012, 09:16 PM
Kontakt vr?i konverziju iz FXP.

Ako nema? vi?e od par instrumenata, po?alji mi ih da ti zapakujem multisemplove u Kontakt format, imam par izuzetnih softvera koji to rade automatski i brzo, pa da se ne pati? da ređa? jedan po jedan sample... :banghead:

66musicman
05-07-2012, 12:35 PM
Kontakt vr?i konverziju iz FXP.

Ako nema? vi?e od par instrumenata, po?alji mi ih da ti zapakujem multisemplove u Kontakt format, imam par izuzetnih softvera koji to rade automatski i brzo, pa da se ne pati? da re?a? jedan po jedan sample... :banghead:

Odaj i nama tajnu koji su ti softveri ?

kravadinka
05-07-2012, 02:19 PM
Redmatica Full Bundle.