PDA

View Full Version : Hitno potrebna pomoc!

LAMPASH
25-06-2012, 12:47 AM
http://img542.imageshack.us/img542/6113/48878494.jpg

Kako da ukljucim u Cubaseu spdif in i out da rade to jest da budu aktivni???:banghead:
Do skoro je sve radilo besprekorono dok nisam skidao ovu terratec karticu. Na slici vidite i njen control panel koji je prost ko pasulj. Probao sam da je reinstaliram, ali badava. Ima li neko neku ideju???
Hvala unapred!

Bockie
25-06-2012, 07:27 AM
Dobro, jbš Q-base, jel tebi rade ti ulazi i izlazi na samoj karti?!
Ja imam dmx6-fire na staroj mašini, sad gledam, jbg, kod mene su svi vidljivi za wavelab i forge...nemam Qb instaliran...ne mogu sad da se prtzam...ali je isto i tamo,znam od ranije... Dakle postaraj se da one rade na samoj karti, pa ćeš onda u Qb nameštati...

Otiđji posle u Qb u VST connections, pa tamo imaš in i out sekciju pa u svakoj dodaj sve ulaze i izlaze i dodeli im šta je koja... Imaćeš 4 in i 4 out ...tu treba da su vidljive sve postojeće konekcije sa drivera...! Možda nisu dodeljene, pa su zato "inactive"...

nikolaivanic
25-06-2012, 11:35 PM
sta znaci skidao karticu? promenio slot, promenio usb prikljucak?
primetio sam da usb treba da ostane na prikljucku na kome je instaliran a ako se menja potrebna je deinstal/instal. Ako je pci (imao sam je) imala je problem na svim fq osim 44.1khz. Tj nije izbacivals na spdif za dat osim na 44,1. Isto, ako se menja slot, potrebna reinstalacija.

LAMPASH
26-06-2012, 12:44 AM
Dobro, jbš Q-base, jel tebi rade ti ulazi i izlazi na samoj karti?!
Ja imam dmx6-fire na staroj mašini, sad gledam, jbg, kod mene su svi vidljivi za wavelab i forge...nemam Qb instaliran...ne mogu sad da se prtzam...ali je isto i tamo,znam od ranije... Dakle postaraj se da one rade na samoj karti, pa ćeš onda u Qb nameštati...

Otiđji posle u Qb u VST connections, pa tamo imaš in i out sekciju pa u svakoj dodaj sve ulaze i izlaze i dodeli im šta je koja... Imaćeš 4 in i 4 out ...tu treba da su vidljive sve postojeće konekcije sa drivera...! Možda nisu dodeljene, pa su zato "inactive"...

Naravno da rade, kada pustim neku aplikaciju koja ne zahteva asio(winamp i sl.) ali u Kocki mrka kapa:(. Probao sam ovo sto si napisao za Cubase ali nista, nema zvuka pa nema:(
Izgleda da mi ne gine reinstalacija windowsa i instaliranje na 1000 plugova, koji bedak :(

Bockie
26-06-2012, 01:06 AM
Radi li negde drugo? U nekom Forgetu ili negde?!

Možda kenja sam "Cube-ass"..:D

Bockie
26-06-2012, 01:13 AM
Sad sam provalio glupost, na koju nisam ni obraćao pažnju...jer uvek automatski to uradim...

Otiđi u VST connections (F4 u QBase), i idi na (in ili out ili oba) => (desni klik) => ADD BUS i dodaj sledeći koji će biti spdif LEFT ili RIGHT ili STEREO ili kako već 'oćeš i kad ga dodaš postaje ACTIVE!

LAMPASH
26-06-2012, 01:55 AM
Otiđi u VST connections (F4 u QBase), i idi na (in ili out ili oba) => (desni klik) => ADD BUS i dodaj sledeći koji će biti spdif LEFT ili RIGHT ili STEREO ili kako već 'oće? i kad ga doda? postaje ACTIVE!
To sam prvo uradio i na da pisne, jbga:( Ma tako mi i treba kad experementisem sa karticama!!! Ko me 'ebe sad:mad:

LAMPASH
26-06-2012, 02:06 AM
Isti problem je i sa FL10, dakle problem je sa ASIO driverima od karte. Line 6 Toneport radi super, a ovaj terratec ni da zucne.

Bockie
26-06-2012, 08:50 AM
Negde s' ti ne?to zahebo... Jbt, terratec su super karte, jedino ako je ta ba? okinula... Jes name?tao u njenom c-panelu record source/int/ext.clock i ta srnj, to hoce da zablokira i/o-ove...

LAMPASH
26-06-2012, 10:10 AM
Negde s' ti ne?to zahebo... Jbt, terratec su super karte, jedino ako je ta ba? okinula... Jes name?tao u njenom c-panelu record source/int/ext.clock i ta srnj, to hoce da zablokira i/o-ove...

Boki, sve zivo sam isprobao i nece pa nece. Ne verujem da je riknula jer onda ne bih mogao da cujem winamp recimo preko digitalnog izlaza. Verovatno se nesto zakenjalo sa drajverima. Ne preostaje mi nista vise nego da reinstaliram win i provedem za kompom 4-5 dana instalirajuci plugove:banghead: Danas cu je odneti kod ortaka da je probam na njegovom kompu, ako radi kod njega super, ako isto zeza leti u Dunav i to je to.

Bockie
26-06-2012, 10:34 AM
Uh...čorbicu mu pileću...!

Jes probao onda Asio-4-all...?!

LAMPASH
26-06-2012, 10:54 AM
Uh...čorbicu mu pileću...!

Jes probao onda Asio-4-all...?!
E sad sam ga instalirao i podesio u Kjubi i zamisli, RADI! Znaci nesto sam zakenjao oko drajvera karte odnosno oko ASIO drivera. Nego Boki da te pitam, je l' moze sa ovim asio4all drajverom da mi komotno radi karta u Cubaseu (recording itd.), odnosno isto kao da koristim njen ASIO??? Pitam te da ne bih morao da sada skrljam Win.

Hvala ti puno!

Bockie
26-06-2012, 11:11 AM
Hmm... Dobro pitanje. Sa asio-4-all uvek - ne znaš! Probaš pa vidiš.

Ali, ako ti ovo radi, nemoj "popravljati" dalje...! Može da radi tako, bez problema, dok god - radi!