Log in

View Full Version : Slab komp ili nesto drugo?

BillySound
14-06-2012, 12:22 PM
Pozz imam komp sledece confg.

Ram 6gb
Procesor 2.6 dual cor Intel celeron
Hard 500gb
Windows 7 64bit

Od softwera najvise koristim
cubase 5 uglavnom
vst imam komplete 7 i 8

ali imam mnogo veliki problem...Jedva 10 trake mogu normalno da provucem kroz efekte (reverb, eq, delay...itd)
i posle krene komp da se koci (mislim da je cpu usage). Mozda je to zato sto bubanj traku uglavnom drzim tokom celog rada kao midi i koristim ocean way vst bubanj (da bih mogao da smanjim/pojacam dobos, bas nogu itd...) + efekti kroz koje provlacim bubanj traku. Mozda i nije zbog toga ali mislim da mi je komp dosta jak da ne bi trebalo ovakvi problemi da se javljaju...znate li sta moze biti problem i kako da se resi? Hvala unapred na odgovoru :)

(ako fali jos neki podatak recite)

Bockie
14-06-2012, 01:32 PM
Celeron je tu dosta zagušio stvar. Nije to proc koji može da "gura"... Ali ne mora to biti isključiv razlog problema.

Probaj da odeš u devices => device setup => VST Audio system (ili Audiobay) , pa podesi driver latency ( u kontrol panelu ASIO drivera) na najveću vrednost. (slika 1. npr. (http://www.gearslutz.com/board/attachments/so-much-gear-so-little-time/264437d1322110088-rme-fireface-latency-issues-boost.jpg))

To će povećati latenciju (kašnjenje) ako usnimavaš, ali pri miksanju će "olakšati" proc-u posao, pa će moći dosta više efekata da "pogura"...!

BillySound
14-06-2012, 04:04 PM
Celeron je tu dosta zagu?io stvar. Nije to proc koji mo?e da "gura"... Ali ne mora to biti isključiv razlog problema.

Probaj da ode? u devices => device setup => VST Audio system (ili Audiobay) , pa podesi driver latency ( u kontrol panelu ASIO drivera) na najveću vrednost. (slika 1. npr. (http://www.gearslutz.com/board/attachments/so-much-gear-so-little-time/264437d1322110088-rme-fireface-latency-issues-boost.jpg))

To će povećati latenciju (ka?njenje) ako usnimava?, ali pri miksanju će "olak?ati" proc-u posao, pa će moći dosta vi?e efekata da "pogura"...!

Probacu ovo sa latencijom, ma neka kasni prilikom snimanja, nije neki posao malo da se traka "povuce" unapred i dovede na svoje mesto, nervira me sto ne mogu mix dobro da odradim cim predjem 10 kanala :\

branoy
14-06-2012, 04:14 PM
menjaj procesor, nikad celeron ubedljivo najjeftiniji i najlosiji uvek bio !! idi na quad intel i resio si procesor, ne moras bacat pare uopste na i5,7, npr, jer meni quad intel q9300 radi sav posao, mozes traka koliko zelis, citao sam projekte neke preko 100traka nist, radi sve ko ludo . ja na njemu oduvek, ne treba nist vise. a zvucna mi je externa presonus, na 4ms radim ladno.

na os x u logic 9 sam na nekom projektu bio nabrojao preko 300 efekata na kanalima, strasno hahah

Bockie
14-06-2012, 04:30 PM
Probacu ovo sa latencijom, ma neka kasni prilikom snimanja, nije neki posao malo da se traka "povuce" unapred i dovede na svoje mesto, nervira me sto ne mogu mix dobro da odradim cim predjem 10 kanala :\

Ne, ako kasni preko 4~5ms imaćeš veliki problem sa "sinhronizacijom" (snimanjem), ali kada snimaš , pogasi efekte i vrati latenciju na malu vrednost. Kada krećeš u miks, vrati latenciju na veliku vrednost da rasteretiš procesor.

Kada smo kod procesora, verujem da imaš 775 ležište na ploči,pa da ne moraš da menjaš i ploču,samo prebodeš proc, i mislim da nema potrebe čak ni za Quad~core...

Lično koristim int.C2Duo E6550 koji ima po 4mb L2 cache, zver, i do sada nisam uspeo da ga zagušim!
Vidim na oglasima kompletne konfiguracije sa ovim procesorom idu za ~ 100€...:confused:
Mislim da se sam proc. može nabaviti polovan za 40~tak €...:rolleyes:

Doduše retko idem na preko 25-30 kanala, ali ne štedim nikad na plug-inovima i nisam stigao do 50~60% opterećenja a imam samo 2 GB rama... Ruku na srce veoma retko palim VST instr. koji "žderu" ram, već samo wav, ali opet...

diviner
14-06-2012, 08:36 PM
Ugasi kontakt, tj ocean way (vuces ga preko kontakta, zar ne...reci mi koja verzija kontakta ?) pa javi da li i dalje imas isti problem ili je mnogo manje opterecenje ?

BillySound
20-06-2012, 07:02 PM
Ne, ako kasni preko 4~5ms imaće? veliki problem sa "sinhronizacijom" (snimanjem), ali kada snima? , pogasi efekte i vrati latenciju na malu vrednost. Kada kreće? u miks, vrati latenciju na veliku vrednost da rastereti? procesor.

Kada smo kod procesora, verujem da ima? 775 le?i?te na ploči,pa da ne mora? da menja? i ploču,samo prebode? proc, i mislim da nema potrebe čak ni za Quad~core...

Lično koristim int.C2Duo E6550 koji ima po 4mb L2 cache, zver, i do sada nisam uspeo da ga zagu?im!
Vidim na oglasima kompletne konfiguracije sa ovim procesorom idu za ~ 100?...:confused:
Mislim da se sam proc. mo?e nabaviti polovan za 40~tak ?...:rolleyes:

Dodu?e retko idem na preko 25-30 kanala, ali ne ?tedim nikad na plug-inovima i nisam stigao do 50~60% opterećenja a imam samo 2 GB rama... Ruku na srce veoma retko palim VST instr. koji "?deru" ram, već samo wav, ali opet...

Hvala na savetu, raspitacu se oko cene procesora pa ako to moze da zavrsi posao...sto da ne promenim ovu "mrcinu"...A mislio sam da je dosta jak...dual core j***o me dual core xD

Ugasi kontakt, tj ocean way (vuces ga preko kontakta, zar ne...reci mi koja verzija kontakta ?) pa javi da li i dalje imas isti problem ili je mnogo manje opterecenje ?

Da, vucem ga sa kontakta, verzija je najnovija ( 5 ) Kad ugasim kontakt, onda se kao malo "rastereti" procesor i radi opet, ali vremenom kad trake nagruvam efektima onda opet krene da se gusi :s

menjaj procesor, nikad celeron ubedljivo najjeftiniji i najlosiji uvek bio !! idi na quad intel i resio si procesor, ne moras bacat pare uopste na i5,7, npr, jer meni quad intel q9300 radi sav posao, mozes traka koliko zelis, citao sam projekte neke preko 100traka nist, radi sve ko ludo . ja na njemu oduvek, ne treba nist vise. a zvucna mi je externa presonus, na 4ms radim ladno.

na os x u logic 9 sam na nekom projektu bio nabrojao preko 300 efekata na kanalima, strasno hahah

Zvucna je i meni externa m-audio fire wire solo...dosta je hvale a i ja nemam primedbe radi pa cepa, samo eto procesor me zeza...al videcu da promenim posto vecina vas kaze da je do toga

BillySound
20-06-2012, 07:48 PM
Jel bi ovaj zavrsio posao uz 6 gb ram? http://www.pakom.com/intel-lga-core-2-duo-e6550-2-33ghz-1333-mhz-65-nm-4-mb-5353-c266-view.htm

Bockie
21-06-2012, 08:58 AM
Jel bi ovaj zavrsio posao uz 6 gb ram? http://www.pakom.com/intel-lga-core-2-duo-e6550-2-33ghz-1333-mhz-65-nm-4-mb-5353-c266-view.htm

Da, pa to je to ?to ja imam...

Samo, ka?em, polovan je daleko jeftiniji...

diviner
21-06-2012, 09:37 AM
Polovan uzmi slobodno, procesori uglavnom nikada ne crkavaju, tako da ce i polovan da radi identicno kao i nov...Da ne spominjem da za ove novce mozes da nadjes polovan quad!

Poz.

BillySound
21-06-2012, 07:46 PM
Da, pa to je to ?to ja imam...

Samo, ka?em, polovan je daleko jeftiniji...

Videcu onda da procackam malo po netu da nadjem nesto polovno :)

Polovan uzmi slobodno, procesori uglavnom nikada ne crkavaju, tako da ce i polovan da radi identicno kao i nov...Da ne spominjem da za ove novce mozes da nadjes polovan quad!

Poz.

da onda ja lepo potrazim polovan quad? x))) hehe :)

AudioStorm
22-06-2012, 12:12 AM
Uzmi ti lijepo polovan quad i namjesti sve to kako treba i nema brigash!!!

Ima da radi kao Omega :D

branoy
22-06-2012, 01:25 AM
da ti napomenem mozda nesto u vezi quadova, imas onu seriju Q6600, posle nje je izasao kad sam ja kupovao Q9300 taj je 45nm procesor slabije se grije, ako ti je to mozda vazno a meni jeste kad dodju ove vrucine a klima prozor haha.

http://ark.intel.com/products/33922/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9300-%286M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB%29,

http://ark.intel.com/products/29765/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6600-%288M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB%29

eto ti razlike cisto informativno.
i stojim iza quada 100 posto. zavrsava sav posao.

BillySound
22-06-2012, 12:09 PM
da ti napomenem mozda nesto u vezi quadova, imas onu seriju Q6600, posle nje je izasao kad sam ja kupovao Q9300 taj je 45nm procesor slabije se grije, ako ti je to mozda vazno a meni jeste kad dodju ove vrucine a klima prozor haha.

http://ark.intel.com/products/33922/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9300-%286M-Cache-2_50-GHz-1333-MHz-FSB%29,

http://ark.intel.com/products/29765/Intel-Core2-Quad-Processor-Q6600-%288M-Cache-2_40-GHz-1066-MHz-FSB%29

eto ti razlike cisto informativno.
i stojim iza quada 100 posto. zavrsava sav posao.

hahaha i meni je jedina klima prozor tako da bi mi dobrodosao neki koji se slabije greje...Videcu neki polovan da nadjem ako ima, novi su sigurno skupi ( nisam jos gledao cene )

cAAc
22-06-2012, 01:00 PM
mozda je i do softa ..ja kad u fruti stavim 10 kanala za miks posmrce mi svu memoriju (4grama) bez ijednog efekta i slog dok u studiju one npr mogu da guram kanala koliko hocu

BillySound
22-06-2012, 09:18 PM
mozda je i do softa ..ja kad u fruti stavim 10 kanala za miks posmrce mi svu memoriju (4grama) bez ijednog efekta i slog dok u studiju one npr mogu da guram kanala koliko hocu

Eeee pa moguce da je i do programa...Primetio sam da ne radi isto u svim programima, ja sam probao reaper, cubase, studio one, FL i jos par drugih, ali nekako u cubase mi je najmanji cpu usage. Probacu bas studio one opet da vidim dal ce nesto da se promeni mada cisto sumnjam :\

cAAc
22-06-2012, 10:28 PM
proveri dal ti zdere memoriju ili procsor prvo ..ja imam problem sa memorijom uglavnom kad iman dosta traka od nekoliko minuta

BillySound
23-06-2012, 06:00 PM
proveri dal ti zdere memoriju ili procsor prvo ..ja imam problem sa memorijom uglavnom kad iman dosta traka od nekoliko minuta

mislim da je procesor...cpu ubije 90% pa i preko ( kad pustim mix u cubase sa svim efektima da ide a ovako kad stoji upaljen na "ler" nista da ne radi oko 70%) :\

EDIT: Upravo sam nasao Intel core2 quad Q9400 4x2,67 GHz za 115 evra polovan, covek pristaje da mu se da dual core + da se doplati nesto, vredi li dati novi novicijati dual core za polovan quad...kaze da je u super stanju...ne znam zasto ga onda prodaje :s

diviner
23-06-2012, 06:35 PM
A koji ti tacno procesor imas, kada kazes da je nov novcijat (posto stare i nove procesore ne mozes da bodes u istu plocu) ? Ili jos bolje koju maticnu plocu imas ?

BillySound
23-06-2012, 06:41 PM
A koji ti tacno procesor imas, kada kazes da je nov novcijat (posto stare i nove procesore ne mozes da bodes u istu plocu) ? Ili jos bolje koju maticnu plocu imas ?

http://www.asus.rs/Motherboards/Intel_Socket_775/P5G41TM_LX/ ovo mi je maticna...soket 775, kazu da je bitno samo da je procesor za taj soket ali ja se u taj deo tehnike ne razumem :\

diviner
23-06-2012, 07:34 PM
A onda ok, zaboravio sam da i dalje ima s775 u prodaji...

Poz...

BillySound
25-06-2012, 10:04 PM
Nesto sam malo trazio po internetu, vecina koji imaju quad overklokuju procesor a to moze da dovede do kvara...ne znam koliko je sigurno uzeti polovan? mozda ga je "silovao" pa sta cu onda a dam grdne pare za procesor :\

branoy
25-06-2012, 10:17 PM
ma koje grdne pare das za polovan procesor? daj ne zezaj, onda skupi jos grdnije i kupi nov, pa koji polovan procesor nije radio i trosen? koji? nema tog, a sto i sam ti moderator kaze, ja nikad ni jedan procesor nisam video da je crko, imam dan danas u hodniku procesora par od 10 god uvek rade.

grdne pare su bile pre kad sam za jebeni pentium 2 433mhz, 96mb rama, dao liku u BL u nekom studiju 1500km ili ti 750eu pre 10 god sigurno, a danas za te iste pare imas novu novcatu azdaju !! a da ne pricam to sto pricamo za nekih par stotina EU isto mozes to imati . . i tebi i to puno . pa onda imas sve odgovore sam i onako.. poz

BillySound
25-06-2012, 10:37 PM
ma koje grdne pare das za polovan procesor? daj ne zezaj, onda skupi jos grdnije i kupi nov, pa koji polovan procesor nije radio i trosen? koji? nema tog, a sto i sam ti moderator kaze, ja nikad ni jedan procesor nisam video da je crko, imam dan danas u hodniku procesora par od 10 god uvek rade.

grdne pare su bile pre kad sam za jebeni pentium 2 433mhz, 96mb rama, dao liku u BL u nekom studiju 1500km ili ti 750eu pre 10 god sigurno, a danas za te iste pare imas novu novcatu azdaju !! a da ne pricam to sto pricamo za nekih par stotina EU isto mozes to imati . . i tebi i to puno . pa onda imas sve odgovore sam i onako.. poz

Pa te grdne pare su za mene 90 evra posto ja ne kenjam pare niti moji kenjaju tako da vec kad uzmem gledam da uzmem nesto ok...A to sto kazes nema procesor koji nije radio i nije trosen...Normlano da je svaki procesor koji je polovan koriscen ali ako radi na 2.6 ne moras da ga kecas na 3, e to je za mene rizican procesor i moguce bacanje para jer to nije napravljeno iz dosade, vec sigurno postoji razlog zasto ne treba ici preko toga!

branoy
25-06-2012, 11:11 PM
onda zelis nesto sto ne mozes sebi priustiti, kao da ja sad zelim sebi porshea, da mi je al neki polovan, i kad ga nadjem, joj trosen je, daj jos mu obori cenu, itd.. to je vec i pametovanje, nisam ni ja se rodio odmah sa quad core, neg s jebeni atari i par disketa i midi kablova , tj i to nakon jedno 15god mog zivota pa kasnije pentium po pentium.

BillySound
25-06-2012, 11:28 PM
onda zelis nesto sto ne mozes sebi priustiti, kao da ja sad zelim sebi porshea, da mi je al neki polovan, i kad ga nadjem, joj trosen je, daj jos mu obori cenu, itd.. to je vec i pametovanje, nisam ni ja se rodio odmah sa quad core, neg s jebeni atari i par disketa i midi kablova , tj i to nakon jedno 15god mog zivota pa kasnije pentium po pentium.

Ne znam u cemu je tvoj problem...uporedjujes gluposti neke...Posto si se uhvatio za porse...kad kazes polovan porse jel mislis na porse koji je presao lupam 100.000 km ili na porse koji je koriscen za reli trki pa je sav razbucan? porse je za ravne puteve i brzu voznju a ne za reli trke...Ista prica je sa procesorom...ako je napravljen za 2.6 ne mozes da ga koristis na 3.6...uopste nije problem cena niti da spusti nego prosto receno hocu da posteno platim i da dobijem posteno procesor koji je ok...

Bockie
26-06-2012, 12:58 AM
Aj da vam olakšam,
procesor (na predviđenoj brzini, što se da videti) ~ ILI RADI ILI NE RADI, i nema pravila da li će da crkne za 15 min ili 15 godina....bio nov ili polovan....!!!

Jedino za nov (kao) imaš garanciju! Al' onda "bajo, odreši kesu!"

A Branoy priča o kupovini nečega što je polovno, šta god da je, čim izađe iz "štoka" vrata na izlazu radnje, košta odmah najmanje oko 20% manje, a na dalje i do 50-60 i više posto manje...!

"Kriza" je, odnosno, nema bele banke, pa tako i recimo, auto koji je nov koštao tipa 30.000 evra, sada se kupuje za 3000, ali sama ta činjenica i dalje sa sobom nosi određene posledice (rizike)...jbg...zato je 10X manja cena.... !

Na ovakvom procesoru je ta cena je oko četvrtine onoga što sam ja platio za nov...

I to znači da NIJE novo i da je POLOVNO i to je taj rizik...!
Ali je jebeno mala cena...e sad što je ta mala cena nekome i dalje velika..jbg..nije krivda činjenice da je rizik prisutan...!

Tvoje je samo da si SVESTAN da je TO TAKO!

A ja kažem, probaj, i ako radi na propisanoj fabričkoj brzini, radiće 99% još duuuuugo, bez klokovanja i drkanja, uz tretman kao da je nov...! Ako 'pak ne?! Imaš ga za 120-130€ sa garancijom, pa uživaj...:wink:

Anthony
27-06-2012, 12:39 PM
Ja imam AMD Phenom II X6 1055T 2.8 Ghz pa me zna zajebavati...sjebo sam se jer sam iso na AMD,al sta je tu je...moram se snalaziti,u posebnim fajlovima sviram i exportam onda ko semplove koje koristim sve skupa u jednom fajlu...malo je sjebano i iritantno ali tako je :D

AudioStorm
28-06-2012, 12:28 AM
Ajmo ovako,posto trazis srce sistema,a da bi dobio to sto trazis,jednu solidnu masinu koja ce da radi stabilno,pouzdano i jednom rijecju da ti zavrsava posao,moras da TISPLA majstore ;)

Taj celeron je nesto sto je,realno malo dalje od neceg sto bi performanse DAW drzalo na sigurnom.Ako neces da se igras za kupovinom polovnog procesora,mozda ti je smor trositi vrijeme,telefon i zivce,jebem li ga skupi 100 evra (nisu male danas nikome ali nisu ni neko nevidjeno bogatstvo) i ono sto ti preporucujem je ovo http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i3-2100-3.1ghz-3mb-s1155-64bit/comp_comp_cpu/46/441

Uzmes fino to za zelenu,strpas ga u kuciste,namjesti mu u BIOSU Hyper Threading i znas sta ce da bude za Celerona ??

Ovo - http://www.youtube.com/watch?v=l1XQiC2f_jw&list=UU5xDSwq-9a_v6XjZotJKvnw&index=5&feature=plcp

:da:

Jebi ga,svako zadovoljstvo se placa Bily jel tako?:)

Bockie
28-06-2012, 08:18 AM
Da, samo što smo išli na varijantu da ne mora da menja i ploču... To je drugo ležište procesora pa bi morao i ploču da menja... Ovako ostaje na socket 775, a i dalje ima svemir...

BillySound
04-07-2012, 07:34 AM
Resio sam problem, uzeo sam quad, radi odlicno, bar za sada nemam problema a dogurao sam do 16 traka...Razlika izmedju celerona i ovog quada je nebo i zemlja...ipak se isplatilo iako je malo bilo cimke kako ce sve da prodje... Hvala svima na savetima i odgovorima :)

Bockie
04-07-2012, 08:36 AM
:thumbsup:

facayu
23-10-2012, 01:14 PM
aj da se ja nadovezem ovde sa mojim problemom, posto je jedan resen :-) a i da ne otvaram novu temu ...

dakle imam takodje problem sa tim kanalima ... cim ih nabijem malo vise zvuk mi secka i krcka ....
koristio sam XP x32 ,
M Audio Delta 66 kao muzicka,
Foxconn A88GMV Series
AMD Athlon II x2 250 processor 3.0 GHz ,
4 GB RAM

i tada mi je sam windows kad se podigne zauzimao oko 300mb Ram-a , kad sa Nuendom doguram do 1.2 GB tu je kraj (znaci oko giga doda i nece dalje)

sad imam Windows 7 x64
ista muzicka, isti procesor i ploca ali imam 12 GB RAM-a

sad mi sam windows zauzima kad se podigne 1.2 giga , kad upalim Nuendo i doguram do 2.2 Gb Ram tu je kraj .... vec krcka (znaci isto doda giga i kraj)

podesio sam cak i M Audio na 32000hz i tad mi izgura do 2.4GB ram i opet krcka

neke stvari mi sada na kompu idu daleko bolje i brze, zahtevnije igre, video programi i sl ali ovo oko muzike je ocaj :banghead:

dajte neki predlog sta bi mogao da probam pa da se to sredi da radi kako valja :)

Khan
23-10-2012, 03:24 PM
E tu vec krece tematika iskoriscenja memorije i 32/64 problematike. Baci malo pogled na ovaj (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40243) odlican thread.

facayu
23-10-2012, 04:51 PM
da, vec sam procitao tu temu i probao Jbridge ali opet isto, mada mislim da bi trebalo svakako da koristi vise od 2.4 GB .... i sada kad otvorim isti projekat na XP x32 i na Win. 7 x64, daleko bolje radi u XP 32 sto mi bas cudno posto mi sve drugo (Game, Video obrada ...) daleko brze radi u win 7 x64 :confused:

fix3r
23-10-2012, 05:15 PM
da, vec sam procitao tu temu i probao Jbridge ali opet isto, mada mislim da bi trebalo svakako da koristi vise od 2.4 GB ....

Windows interno radi tako sto ochepi komadinu memorije od svakog procesa za svoje potrebe, a tebi ostaje nesto oko 2GB. To rade zbog brzine, dok recimo Mac OS X radi drugacije i tu neces videti ogranicenje od 2.xGB po 32-bitnom procesu.

diviner
23-10-2012, 06:33 PM
Cudno, trebalo bi da mozes u win7 64bit da koristis oko 3.5GB po 32bitnom procesu opusteno... Nesto tu drugo nije kako treba, barem kada je u pitanju audio softver!

facayu
23-10-2012, 07:18 PM
ma i ja mislim da nesto drugo zavitlava, samo nem pojma sta ... sad sam probao i samo po jednu memoriju i opet do 2.4 max i krcka ko ludo , uzas ... prosto neverovatno zvuci ali radio mi je bolje Nuendo u XP 32bit :cry:

Khan
23-10-2012, 09:29 PM
Hm... par ideja, kazi pa da iskljucujemo: da li mozda koristis Norton, AVG, ili neki slican 'tezi' av?
Da li imas sheduled tasks? Ako podignes task menager dok ti radi nuendo, da li se vidi neki 'zderac' memorije?

facayu
24-10-2012, 11:53 AM
kao AV koristim Avast on mi bas malo uzima memorije , ne koristim sheduled tasks ,...... da, ukljucim task menager i gledam u njega dok punim Nuendo i samo se memorija dize u samom Nuendu sve ostalo je isto i tako dodje do 2.2 gb i pocinje da krcka, stuca , zapinje ... znaci ne budzim neke kontakt librari , stavim par Predatora od Rob Papen, po koji vst od SuperWave, 4Front.Truepianos, Tone2.Gladiator ... probao sam da neke vst izbacim i stalno menjam da neki slucajno ne zavitlava od njih ali nista se ne menja ...
danas sam skinuo M Audio karticu i ukljicio integrisanu i opet isto dodje do 2.2 i to je to .... isti je slucaj i kad samo ubacim neki Sound Blaster Live karticu (jes starija ali probao sam i tako )

probao Cubase 5 i Reaper x64 i opet je max. 2.2 giga ... :banghead:

psionic
24-10-2012, 12:25 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Hk1bBwiu57Q" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pregledaj ovo

facayu
25-10-2012, 02:34 PM
upravo sam i ovo probao i dzabe, koju god opciju stavim ili odredim memoriju ili odchekiram isto se ponasa ... do 2.2gb i to je to :banghead:

psionic
28-10-2012, 05:11 AM
upravo sam i ovo probao i dzabe, koju god opciju stavim ili odredim memoriju ili odchekiram isto se ponasa ... do 2.2gb i to je to :banghead:

Pa onda nemam pojma :confused:
Jesi li restartovao posle odabira tih stavki ? Koliko znam to se ocitava prilikom startup-a.

facayu
29-10-2012, 01:14 PM
jao jesam druze, resetovao milion puta vec ;-) evo probao i na drugi hard i sedmicu i xp x32 i opet je 2.2 giga max za sedmicu a za xp 32 negde oko 1.5 giga .... inace dotle sve radi savrseno i prefektno brzo :confused: ..... samo jos plocu nisam izmenjao, tako da na nju tipujem , u servis pa da im cestitam novu godinu malo :D , nema druge ( kupio je pre 4 meseca) :mad:

hvala za trud oko pomoci ;-)