PDA

View Full Version : Vst i Cubase 5

elmirh
06-06-2012, 06:06 PM
Pozdrav
Imam čudan problem!
Radim u Cubase 5 32 bit sa zvučnom TC Konnekt 24D.
Skoro sam ponovo instalirao sistem Win 7 64 bit i primjetio da se ne?to čudno de?ava.Naime skoro sam uradio pjesmu,i kada sam je preslusao na slusalice primijetio sam da bass u A i E tonovima distonira(koristim bass sa Halion One).Istu pjesmu slusam na monitore, bass ne distonira i svira ispravno.Probam drugi Vst, opet isto.Povucem tu bass midi dionicu kroz Triton Extrem, svira ispravno i na slusalice i na monitore.
U čemu je problem.Help??????????

amaterius
01-07-2012, 01:56 PM
i kod mene se to de?avalo sa pojedinim instrumentima kako u halion-u tako i u kontaktu sa GPO. No pojedini instrumenti. Izbor drugog i sve ok.
U novom projektu onaj isti instrument radio ok:rolleyes:

elmirh
02-07-2012, 12:10 PM
Zanimljivo..To mi se nikad prije nije de?avalo.Izgleda da pojedini vst instrumenti nemaju bas sve semplove extra kvalitete, pa u bass dionicama ponekad distoniraju.Pozz :wink:

idvi
09-07-2012, 05:49 PM
Zanimljivo..To mi se nikad prije nije de?avalo.Izgleda da pojedini vst instrumenti nemaju bas sve semplove extra kvalitete, pa u bass dionicama ponekad distoniraju.Pozz :wink:

Ne treba ti se ćinit to je slućaj u 70% samplova i Kontakt i Akai..i ne samo to ima ih da imaju potpuno drugi saund..napr E jedna boja F druga...:confused:
Dosta njih sam prepravljao a naroćito bass te trube..one naroćito.