View Full Version : Zone, aftertach, cu.ac, palac..?
nikolaivanic
02-06-2012, 09:15 AM
Imam nebulozni problem.. Kupio motif es rack...
prikljucio jv90 kao master... lep zvuk motifa, dobre boje...
prikljucim sy99)...yamaha... otvara se novi svet, sve radi sto nisam ni znao da postoji, arpedjiratori ubijaju, haos, super... dakle, idem u snimanje midija na sonar sa sy99!
snimim midi sa SY... pustim sonar prema motifu... nema arpedja? kao sa jv klave?
u cemu je kvaka, sta to sonar nije snimio? Koju komandu sa SY? ili sta treba da anablujem u JV 90 da bi terala motif ko yamaha?
:banghead:
edit:
jv90 salje manje komandi na Motif, SY99 salje jos neke koje okidaju arpegiatore tako da Motif ima bolje i kompleksnije boje. BTW jv90 ima i aftertach i velocitu...
Snimak SY na Sonaru kao da nema sve te informacije i kada pustim tako snimljen midi, Motif se ponasa kao da se svira sa JV90... - nema arpedja itd...
Ne koristim sonar, ali da se to desilo u cubendu, ako sam te razumeo, problem bi bio u sekciji MIDI filter. Potrazi tako nesto, za record moraju biti ukljuceni svi kontroleri koje koristis i sys ex.
nikolaivanic
02-06-2012, 12:36 PM
A dal znas koja komanda na nekoj klavijaturi okida arpegiatore (konkretno na Motifu rack)?
Mora da je neki filter i u klavijaturi...
To je razlicito za svaki komad hardware-a, ima u uputstvu uvek lista MIDI komandi, ali mislim da za ovaj problem to nije bitno, jer ako skines sve filtere sa MIDI THRU, sve informacije prolaze kroz midi chain u playback-u. Ako skines sve filtere za MIDI REC, sve se snima.
Moguce je da imas i na klavijaturi on/off za midi filtere, procackaj uputstvo, ne koristim iste...
nikolaivanic
04-06-2012, 12:36 AM
Imam nebulozni problem.. Kupio motif es rack...
prikljucio jv90 kao master... lep zvuk motifa, dobre boje...
prikljucim sy99)...yamaha... otvara se novi svet, sve radi sto nisam ni znao da postoji, arpedjiratori ubijaju, haos, super... dakle, idem u snimanje midija na sonar sa sy99!
snimim midi sa SY... pustim sonar prema motifu... nema arpedja? kao sa jv klave?
u cemu je kvaka, sta to sonar nije snimio? Koju komandu sa SY? ili sta treba da anablujem u JV 90 da bi terala motif ko yamaha?
:banghead:
edit:
jv90 salje manje komandi na Motif, SY99 salje jos neke koje okidaju arpegiatore tako da Motif ima bolje i kompleksnije boje. BTW jv90 ima i aftertach i velocitu...
Snimak SY na Sonaru kao da nema sve te informacije i kada pustim tako snimljen midi, Motif se ponasa kao da se svira sa JV90... - nema arpedja itd...
Probao da nadjem u JV90 parametre koji bi ukljucili arpegiator na Motifu es rack. Nista. Jurcao po meniima, on, off...
Prikljucim ponovo Yamaha SY, tera sve na motifu.
Takodje usao u meny na Motifu, nema nista specijalno da se ukljuci, menjao nesto.. arpegiator NE vidi JV90!
Jel neko imao slican problem?
Kako je sve to tacno vezano? Nisi spominjao neku posebnu MIDI kutiju, pretpostavljam, Daisy chain? U tom slucaju, sva razmena informacija sa Motif-om ide kroz MIDI THRU, a on bi, teoretski, trebalo da je samo prolaznica, koja nema veze na kom komadu hardware-a se nalazi. U tom slucaju, problem je na relaciji master keyb/DAW(sonar), nesto tu filtrira MIDI signal.
Imao sam slucaj sa teskim bug-ovima kada ima vise uredjaja u lancu od raznih proizvodjaca, ali to je bilo vezano za razlicitu brzinu MIDI protoka. Nije iskljucivalo samo jednu specificnu funkciju. Ili je sve radilo, ili je kocilo, zapinjalo... Yamaha, naravno, od pocetka, pa do dana danasnjeg ima apsolutno najbrzi MIDI protok...
nikolaivanic
10-06-2012, 02:46 PM
Pozz Khan)
evo, vratio se sa puta po raznim motifatorima, gerslutzima... pomogli! :)
Prvo sam inicializovao sve na factoru set, cisto da isteram cecine farbe..., usao u utility (Ne u arpeggio!), promenio sinhronizaciju sa midi u internal... sve sljaka :D
Naime u arpeggiu se NE moze menjati sinhronizacija, tu se samo cita ona koja je postavljena u UTILITY . A je ko mutav zapeo na arpeggio page...
SY je terao motif jer stalno emituje takt (workstation). JV to nema pa nije ni mogao da startuje arpeggio u midi modu.
BTW, imam midiman 4x4, 2x2 koji rade pristojno
preostaje mi da isprobam sa SX i sonarom... javljam!
E, super. Ne bi trebalo da imas daljih problema, mislim da si vec provalio sta te zezalo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.