View Full Version : Akustika u sobi, pomoc!!!
einnahmen
01-06-2012, 04:34 PM
Hteo bih u sobi cije su dimenzije 3,25m sa 3 m visine 2,80 m, da radim na elektronskoj muzici. Imam svu opremu i odlicne monitore, ali imam jedan problem!
Akustika u sobi je katastrofa, bukvalno reverb je ogroman kao u tunelu, zvuk je odvratan varira od mesta stajanja do drugog itd itd...
Stvari koje ubacujem u nju ne pomazu uopste, takva je situacija sa celim stanom i celom zgradom.
Ja nemam para za neku profesionalnu izolaciju trenutno, pa me zanima da li je neko imao slican problem i resio da izoluje sa kartonima za jaja jer ja to planiram ali nisam siguran da li ce to resiti problem?
Da li kartoni mogu da poboljsaju akustiku u mojoj sobi koliko toliko da imam normalne uslove za rad?
boggy
01-06-2012, 04:47 PM
........
Da li kartoni mogu da poboljsaju akustiku u mojoj sobi koliko toliko da imam normalne uslove za rad?
Kartoni za jaja ne mogu da urade nista u sobi.
einnahmen
01-06-2012, 05:54 PM
ok, hvala, nesto drugo tipa azmafon ili ne znam ni sam, kako resiti problem za sto manji buzdet?
boggy
01-06-2012, 05:58 PM
ok, hvala, nesto drugo tipa azmafon ili ne znam ni sam, kako resiti problem za sto manji buzdet?
Azmafon je skuplji, Kamena ili staklena vuna je jeftinija.
Tebi su sve tri stranice sobe skoro jednaki ?to znači da se ti u biti potrojavaju resonantne frekvencije prostora+njihovi harmonici!!!
+ toga soba je veoma mala, da bi se to ubla?ilo i da ti bi ostalo jo? kakav normalan prostor da radi? u njemu, kad bi u nju navukao i ulo?io veoma dosta akustičkog tretmana.
Slu?alice i provjeravanje u mnogim sobama i u kakvoj boljoj kontrolnoj sa mnogo iskustva te konačni miks u ozbiljnijem studijem.
Mika Technika
02-06-2012, 03:20 AM
Ja napravio panele, a u panelima kamena vuna od 10cm debljine, sa njima se ogradio oko sebe, na panele od gore isto panel 10cm debljine kamene vune(kao krov), imam problem sa 100hz, jedno tri db-a glasniji, al sta da se radi, moram navici, tako je to kada se odselis u novu gajbu, koja je nova gradnja, gde je akustika i komplet zgrada bez izolacije(moja procena), jer katastrofa je zvuk, kao kod tebe, pre panela je bilo: reverb velik, basa svuda po sobi, samo tamo gde treba ga nema, velik release u subovima... posle panela: basa ima na izvoz, release je malo manji ali primetan, i sve gruva kao u klubu, sta da se radi, moram navici kako znam i umem.
14m2 je soba(visok mi plafon 2.70, a u predhodnoj gajbi bio 2.50, sto je meni bilo idealno), naravno ja nisam postavio opremu simetricno, pa paneli su mi bili jedini spas, savet: napravi simetriju, stavi bas trapove, pa proveri onda zvuk, stavi ultra debeo tepih, a iza sebe moze orman pun stvari(nije shala, najbolja akustika za mene je bila, ultra mala soba, a iza mene na metar ogroman orman pun garderobe). Posle trapova, proveri zvuk, pa onda shteluj plafon... :)
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1 on Android ICS 4.0.4
Bockie
02-06-2012, 08:59 AM
@ MikaTehnika
Jel to ono u severnom krilu, iza salona za bilijar?
A ja sve mislio da si bio u sobi sa harfom, ispod sabljarke na zidu tamo...
:D:D:D
Mika Technika
02-06-2012, 01:56 PM
@ MikaTehnika
Jel to ono u severnom krilu, iza salona za bilijar?
A ja sve mislio da si bio u sobi sa harfom, ispod sabljarke na zidu tamo...
:D:D:D
Ahahahahahahaha, cim zavrsim jos neke radove, javljam ti se da te ugostim :)
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1 on Android ICS 4.0.4
Bockie
02-06-2012, 07:09 PM
Ahahahahahahaha, cim zavrsim jos neke radove, javljam ti se da te ugostim :)
:thumbsup:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.