Log in

View Full Version : Akustika u sobi, pomoc!!!

einnahmen
01-06-2012, 04:34 PM
Hteo bih u sobi cije su dimenzije 3,25m sa 3 m visine 2,80 m, da radim na elektronskoj muzici. Imam svu opremu i odlicne monitore, ali imam jedan problem!
Akustika u sobi je katastrofa, bukvalno reverb je ogroman kao u tunelu, zvuk je odvratan varira od mesta stajanja do drugog itd itd...
Stvari koje ubacujem u nju ne pomazu uopste, takva je situacija sa celim stanom i celom zgradom.
Ja nemam para za neku profesionalnu izolaciju trenutno, pa me zanima da li je neko imao slican problem i resio da izoluje sa kartonima za jaja jer ja to planiram ali nisam siguran da li ce to resiti problem?
Da li kartoni mogu da poboljsaju akustiku u mojoj sobi koliko toliko da imam normalne uslove za rad?

boggy
01-06-2012, 04:47 PM
........
Da li kartoni mogu da poboljsaju akustiku u mojoj sobi koliko toliko da imam normalne uslove za rad?
Kartoni za jaja ne mogu da urade nista u sobi.

einnahmen
01-06-2012, 05:54 PM
ok, hvala, nesto drugo tipa azmafon ili ne znam ni sam, kako resiti problem za sto manji buzdet?

boggy
01-06-2012, 05:58 PM
ok, hvala, nesto drugo tipa azmafon ili ne znam ni sam, kako resiti problem za sto manji buzdet?

Azmafon je skuplji, Kamena ili staklena vuna je jeftinija.

NLP
01-06-2012, 11:56 PM
Tebi su sve tri stranice sobe skoro jednaki ?to znači da se ti u biti potrojavaju resonantne frekvencije prostora+njihovi harmonici!!!
+ toga soba je veoma mala, da bi se to ubla?ilo i da ti bi ostalo jo? kakav normalan prostor da radi? u njemu, kad bi u nju navukao i ulo?io veoma dosta akustičkog tretmana.

Slu?alice i provjeravanje u mnogim sobama i u kakvoj boljoj kontrolnoj sa mnogo iskustva te konačni miks u ozbiljnijem studijem.

Mika Technika
02-06-2012, 03:20 AM
Ja napravio panele, a u panelima kamena vuna od 10cm debljine, sa njima se ogradio oko sebe, na panele od gore isto panel 10cm debljine kamene vune(kao krov), imam problem sa 100hz, jedno tri db-a glasniji, al sta da se radi, moram navici, tako je to kada se odselis u novu gajbu, koja je nova gradnja, gde je akustika i komplet zgrada bez izolacije(moja procena), jer katastrofa je zvuk, kao kod tebe, pre panela je bilo: reverb velik, basa svuda po sobi, samo tamo gde treba ga nema, velik release u subovima... posle panela: basa ima na izvoz, release je malo manji ali primetan, i sve gruva kao u klubu, sta da se radi, moram navici kako znam i umem.

14m2 je soba(visok mi plafon 2.70, a u predhodnoj gajbi bio 2.50, sto je meni bilo idealno), naravno ja nisam postavio opremu simetricno, pa paneli su mi bili jedini spas, savet: napravi simetriju, stavi bas trapove, pa proveri onda zvuk, stavi ultra debeo tepih, a iza sebe moze orman pun stvari(nije shala, najbolja akustika za mene je bila, ultra mala soba, a iza mene na metar ogroman orman pun garderobe). Posle trapova, proveri zvuk, pa onda shteluj plafon... :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1 on Android ICS 4.0.4

Bockie
02-06-2012, 08:59 AM
@ MikaTehnika

Jel to ono u severnom krilu, iza salona za bilijar?
A ja sve mislio da si bio u sobi sa harfom, ispod sabljarke na zidu tamo...

:D:D:D

Mika Technika
02-06-2012, 01:56 PM
@ MikaTehnika

Jel to ono u severnom krilu, iza salona za bilijar?
A ja sve mislio da si bio u sobi sa harfom, ispod sabljarke na zidu tamo...

:D:D:D

Ahahahahahahaha, cim zavrsim jos neke radove, javljam ti se da te ugostim :)

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1 on Android ICS 4.0.4

Bockie
02-06-2012, 07:09 PM
Ahahahahahahaha, cim zavrsim jos neke radove, javljam ti se da te ugostim :)

:thumbsup: