View Full Version : Usporavanje sample-a,pesme etc
ugljesa
31-05-2012, 06:29 PM
Znam da se pricalo to vise puta na rumskom o tome kako usporiti sample na kraju tipa da se dobije efekat kao da Dj uspori sample ili AVICII fazon posto je prepoznatljiv uglavnom po tom zvuku, ali uvek se na kraju svede na to da da se exportuje sample i da ga rucno obradite u traktoru ili kojem vec dj programu i kao takvog uvezete opet. Zanima me jel zna neko neki VST ili neku tehniku koja isto to radi a da se ne obradjuje posebno u nekom dj soft? Kad budem bio pri kompu,okacicu par pesama da cujete o cemu pricam ...
ugljesa
31-05-2012, 06:42 PM
Nasao na netu za FL,verovatno je isto za CUBASE sa onim tempo rulerom. Kacim za temu za koji minut,fucka me fon :)...
silicon science
31-05-2012, 07:42 PM
Nasao na netu za FL,verovatno je isto za CUBASE sa onim tempo rulerom. Kacim za temu za koji minut,fucka me fon :)...
Aj ako iskopas nesto postavi.. bilo je svojevremeno nekih free plagova al sam zagubio... Moze u frutiju da se odradi al ja bi nesto u vst fazonu
DaBear
31-05-2012, 08:09 PM
U zadnje vreme su SMORILI sa tim efektom...svi ga koriste...(ok ..dobra fora, al su preterali)
Inace u Pro Toolsu - Vari FI (besplatni plug) do jaja radi !!
za ostale DAW..ukucajte - tape stop effect pa onda ableton / logic / sta vec.. u Google i izlazi tona video tutorijala !!:D
u studiju one moze da se automatizuje tempo
branoy
31-05-2012, 11:18 PM
ja znam za onaj dblue_Glitch_v1_3 u fl sam ga koristio, on je vecinom taj rad i mozda najvise i koristen, a ima od te firm i tape stop, to nisam probao.
Dexxy
31-05-2012, 11:34 PM
Evo ti za Cubase
http://www.youtube.com/watch?v=5iCGb90jM6M
ugljesa
01-06-2012, 12:40 AM
Pretece me Dexxy :).
Znam da je forsiran bas bas ali lepo je znati :).
Cisto ako neko ne zna o cemu se radi ...
http://www.youtube.com/watch?v=_ovdm2yX4MA&ob=av2e
spartakus
01-06-2012, 07:30 PM
plug koji ima ray space ima i pitch kontrol extra je(vise je za usporavanje glasova ali moze i na master).pa zatim sfx machine po meni bas savrsen plug poseduje dosta korisnih preseta.od usporavanja do ubrzanja pesme..taj sfx machin je po meni univezalan alat.pa zatim soni forge takodje poseduje opciju za usporavanje pesme i ubrzanje jebeno precizno..a o abletonu bolje i da nepricam..zlo..
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.