View Full Version : native limiter dobar kao uad precision limiter
Hollywood
29-05-2012, 09:47 PM
Probao sam razne, ali ni jedan ne radi dobro kao uad precision limiter.
Posto imam novi laptop koji nema express card i vise ne mogu da koristim uad solo laptop pojavio se problem limitera. Za sve pluginove sa uad platforme sam nasao slicne zamene, jedino nisam uspeo da nadjem zamene za precision limiter, cambridge eq i La2a. Ali mi je limiter trenutno najbitniji.
Da li neko moze da mi preporuci neki native plug koji je dobar kao precision ili bar blizu njega.
Pomagajte ljudi!
Hvala
M
p.s. toliko sam ocajan da cu na kraju da kupim mac i uzmem satellite...
Predpostavljam da si probao Fabfilter Pro-L (http://www.youtube.com/watch?v=d7PYjalQ2vQ) i Voxengo Elephant? To su dva najhvaljenija soft. limitera... Takodje Slate FX G moze jezivo mnogo da pogura u odnosu na druge limitere...
Arthur
30-05-2012, 12:58 AM
odavno prešao na fabfiltera pa na slate fg-x. Jedino što ti Slate verovatno neće odgovarati (mada ga probaj), jer, bar meni, oće da klipuje i pravi čujne distorzije kad se prećera. Ali odlično čuva punch i tranzijente. FABFiltera još nisam natero da klipuje onako jadno, čujno, a solidno čuva tranzijente. Mada zamenu za Precisiona u onome u čemu je on najbolji, a to je pumpy davljenje mastera, nisam baš viđao, a i nemam jaku potrebu za nj.
Hollywood
30-05-2012, 01:22 AM
nisam jos probao Slate, sad cu da skinem demo
Pro-L je odlican, ali mi zguzva niske ako ima sub-a u pesmi.
@Artur - ''pumpy davljenje mastera'' volim kada tako slikovito objasnis stvari. Bas mi to treba, bas to! :taz:
Arthur
30-05-2012, 01:30 AM
znam, sećam se oduševljenja cele ekipe kad se pojavio plug koji to radi na tako muzikalan način. Valjalo bi proveriti neke parametre, kako on to radi, koji su release time-ovi, pa da se vidi dal je to moguće replicirati sa drugim pluginovima
nisam jos probao Slate, sad cu da skinem demo
@Artur - ''pumpy davljenje mastera'' volim kada tako slikovito objasnis stvari. Bas mi to treba, bas to! :taz:
Prvi dojam sa Pro-L-om mi je bio da gubim basove, krajnje basove... Međutim bio sam uporan sa testiranjem... I moje zapa?anje je bilo, ?to mi je kraći release time bio, to sam vi?e gubio basove i imao neku laganu distorziju na niskima, nekako sam vremenom naucio da ga koristim kompromisno... Zaista ne znam da li postoji ne?to bolje od Pro-L i Voxengo Elephanta... Mnogi hvale i PSP Xenon!
alavuk
30-05-2012, 08:19 AM
saturn ?
Everbeatz
30-05-2012, 09:27 AM
Ne bi trebalo ako ne radis limiting vise od 2 db - pogotovo sa lookahead i release time stelovano
Iako, Pro-L je 'poznat' sto moze dosta da limitira, a da ne unisti - zavisi od settingsa
Moja preporuka je PSP Xenon
nisam uspeo da nadjem zamene za precision limiter, cambridge eq i La2a.
cambridge eq - sonnox eq
la2a - odlican la2a je u guitar rig-u...po meni
Everbeatz
30-05-2012, 09:28 AM
saturn ?
Saturn je saturator - potpuno druga prica
alavuk
30-05-2012, 09:31 AM
:ups:
Hollywood
30-05-2012, 11:04 AM
Ne bi trebalo ako ne radis limiting vise od 2 db - pogotovo sa lookahead i release time stelovano
Iako, Pro-L je 'poznat' sto moze dosta da limitira, a da ne unisti - zavisi od settingsa
Moja preporuka je PSP Xenon
cambridge eq - sonnox eq
la2a - odlican la2a je u guitar rig-u...po meni
ja volim(moram) mnogo vise da ulazim u limiter 5-6db, nekada i vise.
sonnox eq je ok, ali po preciznosti je daleko iza kembridza.
Sad cu probam tog lazu iz gitar riga, nisam ni znao da ima
Everbeatz
30-05-2012, 12:14 PM
ja volim(moram) mnogo vise da ulazim u limiter 5-6db, nekada i vise.
5-6db?? Hmm, iskreno ne znam ni jedan limiter koji nece odraditi odredjenu kolicinu artefakata pri takvom gain reduction, pogotovo kad je u pitanju house/electronic muzika sa gomilom sub-ova itd.
Pored toga u praxi, bar kad je mastering u pitanju, je uobicajeno da limiter sluzi kao krajnje/dodatno odradjivanje glasnoce tj oko par db.
Ja licno, kad radim mastere, koristim limiter kao poslednji u lancu i skidam max 2db.
poz
gregor z
30-05-2012, 01:34 PM
Izotope 5 advanced Maximizer + sve ostalo u advanced paketu....:D
A meni osobno UAD limiter je več nekoliko godina outdated u smislu sounda....
Umjesto cambridge mo?e? probati Brainworx BX digital ili Ozone 5 EQ
A umjesto LA2a PSP Oldtimer ili softube CL1b.....
Slate distorzira low end...cool za rock ali ne radi dobro na bass heavy muzici...IMHO
Pozdrav,
Gregor
UAD limiter je zaista "outdated" - mojim u?ima.
U poslednje vreme mi dobro zvuči FabFilter-ov "Pro-L", čak i uz ekstremno veliki gain reduction ima najmanje nuspojava (priznajem, nisam se bavio elektronskom bass-heavy muzikom).
PSP-ov Xenon mi se nije svideo, de?avalo se da napravi neki čudan problem u donjem midlu (koji je meni najbitniji za kontrolisati).
Probah i Melda Limiter - takodje veoma interesantan i upotrebljiv, a prilično potcenjen (čitaj : retko pominjan).
Probah i Melda Limiter - takodje veoma interesantan i upotrebljiv, a prilično potcenjen (čitaj : retko pominjan).
Da, generalno svi Melda plugins su sjajni!
Rhino
30-05-2012, 02:53 PM
Melda? Prvi put cujem, priznajem.. :ups:
Vidim niko ne pominje sonnoxov limiter? Izgleda da sam previse old skul sto i dalje to koristim:D
Dobri su mi i vec pomenuti pro-L i slate digital.. Doduse na slate-u ne koristim cesto njegov kompresor, vec suvo pumpanje volumena, tu je poprilicno transparentan.
DADDY Z
30-05-2012, 03:04 PM
Vidim niko ne pominje sonnoxov limiter? Izgleda da sam previse old skul sto i dalje to koristim:D
.
evo ja ću:
Sonnox mi je i dalje broj 1 limter i mislim da je adekvatna zamena za UAD precision limiter
radsoul
30-05-2012, 03:31 PM
Sonnox limiter mi je vec dosta vremena nezamenljiv na kraju lanca.
Surfer
30-05-2012, 04:03 PM
Uglavnom, iz ovog threada mo?emo zaključiti da su SVI limiteri dostojna zamjena za UAD limiter :D
:mase:
Sonnox na kraju, pod obavezno.
Arthur
30-05-2012, 05:26 PM
svaki cigo svoga konja hvali. Al malko ko zna čemu kolezi Precision zapravo treba. Al opet, fino je na jednom mestu videti gomilu ljudi zadovoljnih nekim rešenjem, jer je to svakako preporuka.
evo lično, meni je taj sonnox pravio žešće gluposti sa pumpingom pa sam ga vrlo brzo odjebo iz lanca. pričam o limiteru, a koristim podosta inflator i ponešto još
DADDY Z
30-05-2012, 06:28 PM
Al malko ko zna čemu kolezi Precision zapravo treba...
evo lično, meni je taj sonnox pravio ?e?će gluposti sa pumpingom pa sam ga vrlo brzo odjebo iz lanca. pričam o limiteru, a koristim podosta inflator i pone?to jo?
kolezi treba verovatno za neki live ako je reč o laptop-u,a u igri je verovatno elektronska mjuza...tebi je mo?da pravio gluposti na nečemu ?to nije elektronski zvuk predpostavljam?
Definitivno limiter koristim u zadnje vreme po malo... dobar deo mi odradi sa clipingom elysia alpha comp...a i meni ili stoji psp xenon ili sonnox... :D
Hollywood
30-05-2012, 07:49 PM
Hvala svima na odgovorima :grin:
Nisam probao Meldu, cuo sam za taj plug, ali nisam probao.
Slate sam instalirao i deinstalirao.
Sonnox mi je previse tvrd.
Meni treba limiter na kraju master sine u cubase. Posto mnogo putujem 90% ne stizem do studija i sve radim na laptopu, skoro sve. Tako da mi treba dobar limiter. Nema vremena za mastering i sve se radi u miksu.
Precisison limiter moze da pojede i do 9db! opusteno bez ikakvih artefakta na niskim. Moze odlicno da sjedini bass i sub, a da ih uopste ne pojede ili ne iskrivi, distorzira sto rade svi ovi ostali navedeni limiteri. Tako da mozda jeste outdated ali meni radi posao i dobijam taj zvuk koji mi treba.
Za sada ni jedan limiter koji sam probao ne daje rezultate koji mi trebaju, zapravo moze TC-ev limiter iz onog mastering bundla, ali to je opet kartica tj. FW.
Sada sam skinuo Kush audio TBK-a pa cu da vidim kako se ponasa na masteru.
Probao sam i sa waves api2500 i fino radi, ali mi je kao i sonnox previse tvrd.
lesha
30-05-2012, 10:32 PM
probaj ovaj
http://www.toneboosters.com/tb-barricade/
probaj ovaj
http://www.toneboosters.com/tb-barricade/
U da! Toneboosters su stvarno odlicni, a jeftini, sto je najbolje... Koliko pratim masa ME-a je zavolela Barikadu :)
Everbeatz
31-05-2012, 11:48 AM
Za sada ni jedan limiter koji sam probao ne daje rezultate koji mi trebaju, zapravo moze TC-ev limiter iz onog mastering bundla, ali to je opet kartica tj. FW.
Ne znam da li mislis na TC Master X5, ali cuo sam podosta hvale o njemu
Licno znam da ga Charlie Clouser (ex NIN) koristi kao nezamenjiv 'mastering procesor' i tera sve kroz njega od samog starta i kaze da moze podosta da se gazi - opet to je multiband i verovatno je to resenje za tebe. Alternativa Master X5 je Ozone i mislim da je super kad je elektronika sa 'deep subs' u pitanju
Hollywood
31-05-2012, 08:15 PM
TC limiter je iz onog mastering bandla zaboravio sam kako se zatno zove.
Nego, malo je offtopic ali kad vec pricamo o limiterima i kompresorima
Probao sam i kupio Kush audio TBC-1. Ozbiljan! ali ozbiljan kompresor, savrsen radi i iverovatno sam sada euforican, ali sam poceo da ga probam na svemu i svacemu i svuda mi dobro zvuci. Posebno sam odusevljen kako radi kao buscomp za beat.
Eto :)
p.s. limiter jos nisam nasao, tonebusters mi je onako, nista posebno
shashko
01-06-2012, 11:06 AM
sta je to TBC-1, nasao sam na sajtu samo UBK-1
http://www.wavedistribution.com/webstore/images/UBK_1_lg.jpg
Moji novi ljubimci, uz neke ovde vec spomenute,:
event horizont i decapitator.
LA-2A
02-06-2012, 05:45 PM
isto navucen na event horizont vec neko vreme
Hollywood
03-06-2012, 07:32 AM
sta je to TBC-1, nasao sam na sajtu samo UBK-1
http://www.wavedistribution.com/webstore/images/UBK_1_lg.jpg
znao sam da je nesto na "T"... :rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:
taj je
RetroMan
10-06-2012, 07:55 PM
p.s. toliko sam ocajan da cu na kraju da kupim mac i uzmem satellite...
"na kraju", hmmm, pa to si trebao na pocetku.
Moji novi ljubimci, uz neke ovde vec spomenute,:
event horizont i decapitator.
Decapitator je fenomenalan, al' nije limiter.
RM
Mislim da ovde ima mesta spomenuti i free plug od pre neki dan,od tvorca popularnog molotov kompresora koji je naisao na brojne simpatije kao besplatna verzija fairchaild/33609 emulacije.Ovo je potpuno nov plug,nije potpun mastering procesor (nema dithering i rms metering,bar za sada) ali verovatno ce u nekoj narednoj verziji biti.Ne bih ga uporedjivao ni sa jednim od gore spomenutih ali je vrlo interesantan i zvuci mi jako zanimljivo.Ima 5 zasebnih sekcija,gotovo 5 plugova u jednom i svaki je prica za sebe.Ako nista drugo,vredi ga probati,besplatan je. :)
http://vladgsound.files.wordpress.com/2012/06/limiter6-en.jpg?w=300&h=170
http://vladgsound.wordpress.com/plugins/limiter6/
Hollywood
30-06-2012, 02:27 AM
Mislim da ovde ima mesta spomenuti i free plug od pre neki dan,od tvorca popularnog molotov kompresora koji je naisao na brojne simpatije kao besplatna verzija fairchaild/33609 emulacije.Ovo je potpuno nov plug,nije potpun mastering procesor (nema dithering i rms metering,bar za sada) ali verovatno ce u nekoj narednoj verziji biti.Ne bih ga uporedjivao ni sa jednim od gore spomenutih ali je vrlo interesantan i zvuci mi jako zanimljivo.Ima 5 zasebnih sekcija,gotovo 5 plugova u jednom i svaki je prica za sebe.Ako nista drugo,vredi ga probati,besplatan je. :)
http://vladgsound.files.wordpress.com/2012/06/limiter6-en.jpg?w=300&h=170
http://vladgsound.wordpress.com/plugins/limiter6/
danas sam se igrao sa ovim plaginom i bas je CUDO! Nema veze sa ovom temom i zamenom precisionlimitera, ali zaista vredi poslusati ga. Jako interesantno zvuci posebno za house zvuk koji ja radim. Tako da koleze elektronicari bacite se na probu
Naterali ste me da probam ovaj limiter, i odusevio sam se, onda sam probao Molot kompresor, i jos vise sam se odusevio :S Sve ima u kompresoru sto od kompresora trazim. Fantasticna su mu oba plagina!
HeatMan
04-07-2012, 12:40 AM
brickwall iz t racks 3 bundle-a mi je i dalje jedan od najboljih brickwalla koje sam chuo.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.