Log in

View Full Version : cubase pitanje

matija
27-05-2012, 11:26 AM
Za snimanje glazbe oduvijek koristim Cubase. Moj kompjuter je kanta kupljena 2002-e godine i koristim ga samo za svrhe snimanja. AMD Athlon XP 1.15 GHz 1.50 GB Ram. :) Ipak cubase SX 3 je nekako tjerao. Međutim nakon reinastaliranja windowsa xp radi određenih problema nailazim na poteškoće. Kada sam ponovo inbstalirao cubase sx 3 H20 instalacija je protekla bez problema. Međutim pri pokratanju programa dolazi mi poruka ERROR: 0000 Unknown Request. I od Cubasea ništa. Zašto?

Nakon toga instalirao sam Cubase 5 i snimao u njemu međutim pri malo većim (ali stvarno malo većim) zahtijevima, petica se muči radi nedovoljnog CPU-a. Tako da je na mojoj "kanti" gotovo nemoguće raditi sa peticom.

Ulupao sam novce u monitore nedavno, i svaka kuna mi je problem tako da o promjeni računala u skorije vrijeme ne mogu ni razmišljati. Znam da nije puno nekome ali meni je. Što vi preporučate? i zašto SX3 ima problema sa pokretanjem?

P:S: ako netko može ovo prebaciti u "audio software" bilo bi super.Tek sad kužim zajeb.Hvala.

Filip_
27-05-2012, 01:22 PM
Da li si rucno izbrisao sve, bas sve (mislim i na registry bazu), vezano za Cubase pre reinstalacije? Probaj skloni sve rucno sa H.disk-a, pa onda idi na novu instalaciju.

Imao sam davno, davno taj problem, (vise se ne njusim sa Cubase-om) ako iskopam jos nesto iz glave ili negde javicu, ali probaj ovo.

Pozz :D.

nikolaivanic
27-05-2012, 09:21 PM
Probaj ponovo instalirati XP. bas sam bio u cudu kako se potpuno razlicito instaliraju os cak u razmaku od par sati??
Vrati se na SX3 ili probaj Sonar4-6. Mnogo je manje zahtevan po pitanju cpu, radi stabilnije a sistem rada je slican sa sx.
ja sam na masini 350mhz/p2 na sonaru 4 snimao na 8 tarka istovremeno (sx je pucao na 3) a remixovao sa 24!

Eomsy
27-05-2012, 09:30 PM
Ili probaj sa Studio One 2 jer STVARNO TRO?I MANJE RESURSA od Cubenda ... i to na oko vidljivo :shock: ...

Filip_
28-05-2012, 02:24 PM
Covek kaze da ko zna koliko dugo koristi Cubase i sada ga vi terate na neki drugi program cim mu je zapela instalacija :D.

nikolaivanic
28-05-2012, 06:01 PM
Covek kaze da ko zna koliko dugo koristi Cubase i sada ga vi terate na neki drugi program cim mu je zapela instalacija :D.

SX3 ili nesto jeftinije od novog compa...?
Kazu, covek uci dok je ziv. A i Sonar ima bolji rendering od Sx, testirano...

Khan
28-05-2012, 07:31 PM
Nekoliko stvari mogu drasticno da uticu na funkcionalnost software-a:
1. Seti se da li je sve radilo kako treba sa SP1,2 ili 3. Koju verziju si sada instalirao?
2. Koje verzije drivera si koristio ranije? Novije nije uvek bolje...
3. Promene u delovima nisi spominjao, pa necu o tome...
4. Mozda si ranije koristio neke kljucne optimizacije sistema, koje si sada zaboravio?
Mora da radi, ako je radilo ranije, ako nije nista crklo, onda je ljudski faktor.

Uzgred, poznat fenomen, desavalo mi se. Koristim slicnu baglamu za cimanje, nema potrebe za jacim, ako nije vrlo ozbiljno snimanje. Pametno.

spartakus
29-05-2012, 10:27 AM
nadji skracenu verzijiu xp koja ce ti extra sljakati na tom kompu.kao sto kaze onaj lik i ja sam terao sonar na 450mz i 152mb rama i sljakalo je.ili probaj sto kaze covek studio one ili ableton..ta skracena verzija xp nije uopste zahtevna a sve radi na njoj..

matija
29-05-2012, 04:22 PM
Da li si rucno izbrisao sve, bas sve (mislim i na registry bazu), vezano za Cubase pre reinstalacije? Probaj skloni sve rucno sa H.disk-a, pa onda idi na novu instalaciju.

- Hm.nisam ni?ta ručno brisao. Ja jesam dodu?e sam dizao Windowse,ali jop? sam totalni dudek za takve stvari. Moram vidjeti kako se zapravo miču stvari iz te registry baze i di je to uopće.Ali sve vi?e sumnjam da je problem u samom sistemu i windowsima.

Probaj ponovo instalirati XP. bas sam bio u cudu kako se potpuno razlicito instaliraju os cak u razmaku od par sati??

Ovo zadnje je ne?to sasvim novo za mene. Nisam to znao. XP ?ivi svoj ?ivot.

Ili probaj sa Studio One 2 jer STVARNO TRO?I MANJE RESURSA od Cubenda ... i to na oko vidljivo

Vjerujem ti, ali tako nemam snage za transfer na novi softver. Odrastao sam na cubaseu i iako znam da je princip rada zapravo svugdje isti, ne mogu mu samo tako reći ne.

Nekoliko stvari mogu drasticno da uticu na funkcionalnost software-a:
1. Seti se da li je sve radilo kako treba sa SP1,2 ili 3. Koju verziju si sada instalirao?
2. Koje verzije drivera si koristio ranije? Novije nije uvek bolje...
3. Promene u delovima nisi spominjao, pa necu o tome...
4. Mozda si ranije koristio neke kljucne optimizacije sistema, koje si sada zaboravio?
Mora da radi, ako je radilo ranije, ako nije nista crklo, onda je ljudski faktor.

Uzgred, poznat fenomen, desavalo mi se. Koristim slicnu baglamu za cimanje, nema potrebe za jacim, ako nije vrlo ozbiljno snimanje. Pametno.

Za sve ?to ću odgovoriti nisam 100 posto siguran ali probat ću:
1. SP2, mislim da je isto SP2
2. Koristim iste drivere.
3. Ni?ta nisam dodavao ni oduzimao
4....na ovo pitanje ne znam odgovoriti

Pa da.Ja imam zapravo zatvoreni sistem za snimanje; mic, vanjesku zvučnu M audio firewire solo, monitore, midi kljave, jedino mi je komp malo kanta. ali kao ?to sam rekao koristim ga isključivo za snimanje. Oduvijek brijem da je va?nije "kako", a ne "koliko". drago mi je da razumije?,. Da ti budem iskren mislio sam da će me ekipa neozbiljno shvatiti kad im ka?em sa kakvom ma?inom raspola?em.Veseli me ?to nije tako.:rotfl:

nadji skracenu verzijiu xp

?ta zapravo znači "skraćena" verzija?

Eomsy
29-05-2012, 07:39 PM
nadji skracenu verzijiu xp

?ta zapravo znači "skraćena" verzija?
Skraćena ti je "lite" ili ti "XP Performance" :wink: ... nađi si to i instaliraj. Dok sam bio na XP-ima, to mi je bilo otkriće za DAW :D ... i to samo za DAW, no internet, igrice i ostali bull?it ...

spartakus
29-05-2012, 07:50 PM
to ti je verzija xp koja je lisena suvisnih stvari,postoji brdo aplikacija koje ne sluze nicemu a opterecuju procesor.ja sam tu verziju koristio pa jedno 4godine i skinuo sam je samo da bih mogao da cepam dead space i tako te novije horor igre.sigurno bi ti to zavrsilo posao.m audio 410 i m audio oxigen sljakaju bez problema.(na toj ver xp)ja ne posedujem vise tu verziju tako da moras iscimati nekog sa foruma..meni je sljakao sx 3 na intel celeronu 1.4gh i 256rama..

nikolaivanic
29-05-2012, 10:14 PM
Da, vise puta sam primetio razlicito instaliranje ISTOG operativnog sistema na ISTU masinu.. Razlicito instaliranje audio softvera na takve os...

napr, instaliram xp na slabijoj masini, dobro cita dvx... nesto sje..em, zato ponovo instaliram sve - ono dvx koci... ponovo sve opet, plejer radi bolje al ne ko prvi put.

To se primecuje na slabijim masinama, jace sve gutaju pa se detalji ne primecuju.

Davno mi je jedan tip instalirao w2000 na p1 laptop, 233mhz.
pustao sam na njemu dvx filmove bez problema, vrteo je 3d konstrukcije u autocadu ko malu decu...
Posle moje reinstalacije sa mojim w2000... 50% losije:confused:

matija
01-06-2012, 08:35 AM
eto, instalirah cubase sx 2.02 verziju. I radi. Al opet ima jedan bed. Iako sam podesio Asio drivere i rije?io "device setup" (valjda) javlja mi se čudna stvar. Naime klikom na gumb za monitoring na traci (onaj mali zvučnik) čujem sebe u slu?alicama,ali kad stavim neki insert effect njega ne čujem . Znači ja čujem sebe ali ako na insertu stavim npr. reverb ili promijenim q to mi ne monitorira u slu?alicama. Za?to. Vaj?

Khan
01-06-2012, 09:17 AM
direct monitoring/ device setup/ on/off.
"it's a feature, not a bug."

matija
01-06-2012, 09:23 AM
direct monitoring/ device setup/ on/off.
"it's a feature, not a bug."

direct monitoring je uključen :( to me zabrinjava

Khan
01-06-2012, 09:27 AM
pa iskljuci!:wink:

matija
01-06-2012, 09:31 AM
pa iskljuci!:wink:

hvala drug :ups:
čim dodjem doma napravim to.

matija
01-06-2012, 12:11 PM
Moram prinznati da je interesantno ali i u neku ruku zabavno vratiti se Cubaseu dvojci sa petice. Netko bi rekao sa konja na magarca,ali zapravo je skroz fora.More is less.Kao da se vrati? doma iz velikog grada na selo i svi susjedi te znaju,svi te odjednom pozdravljaju.
Ono ?to me isto veseli jest kori?tenje Magneto plug-ina. Magneto je zakon.
Nije mi bilo jasno za?to su ga u petici otkantali? Pa to je vrhunski tape plug in.

amaterius
05-07-2012, 07:23 AM
Mislim da nije u početku teme riječ o cubaseu već o driveru H2O koji u nekim verzijama neće primiti na win7 ali ni na xp sp3. Amater sam u ovom produkcijskom polju ali sa instalacijama i sl. problemima se snalazim. Dakle velika vjerojatnost je problem sa H2O no opcija sa reinstalacijom winsa također je otvorena.X puta sam se sreo sa situacijom kad na fri?ke winse neki softver nije i?ao, no reinstalacijom istih windowsa sa istog instalacijskog diska, sa istim driverima i postavkama sve je bilo u najboljem redu. Win Lite ja u redu ako ga nije radio netko ko je izbacio previ?e toga pa poslije nastaju problemi kod npr. najobičnijih drivera za printer.Najbolje je sam napraviti svoju verziju, naravno ako se malo ku?i?, i ostaviti sve ?to ti treba a ostalo ...out.Danas to ni nije neki problem kad se na netu nađe bezbroj uputstava sa svakom pojedinom komponentom i obja?njenjem čemu ona slu?i