Log in

View Full Version : Problem

Surfer
22-05-2012, 01:21 PM
Konfiguracija: Acer Aspire, i3 2.40ghz, 3gb ram, Cubase 5, asio 4 all, 128 samples

Problem:

Radim aran?man 15 minuta, odjednom kompjuter počne preskakivati(rezati) zvuk i to radi 1 minutu pa se nakon toga sam vrati u normalu i nastavi svirati slijedećih 15 minuta kao da se ni?ta nije dogodilo pa opet u preskakivanje i tako u krug.

Procesor je na 20% a RAM na 1.8 GB i prije i za vrijeme preskakivanja(rezanja) zvuka.
Internet nije spojen.

Kako rije?iti taj problem, da li je netko imao slično iskustvo? :banghead:

66musicman
22-05-2012, 01:30 PM
Mozda neki problem sa hard-diskom ili neki proces u pozadini drlja komp.

Surfer
22-05-2012, 03:11 PM
Mozda neki problem sa hard-diskom ili neki proces u pozadini drlja komp.

Update.

Otpojio sam USB MIDI iz syntha do kompa, stavio power options na mximum, mijenjao onaj affinity option, promjenio Asio4all i stavio generic asio driver u devices i nije se ni?ta promjenilo.

Ono ?to se dogodilo je da se kompjuter ugasio 2 puta sam od sebe kad se pojavio problem preskakivanja.

?to bi to onda moglo biti?
Mo?da je hard disk?

dadson
22-05-2012, 03:23 PM
HDD se u najvećem broju slučajeva čuje kad je neispravan mada nije pravilo (elektronika). Disable mrežnu karticu pa probaj opet. Skini Latency checker sa ove stranice http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml pa vidi da li ti neki proces pravi kurcšlus.

Edit: zaboravih napomenuti da hyperthreading na ovim procesorim zna praviti probleme u cubase (barem je meni pravio dok ga nisam isključio) a isto tako to rade i dodatne opcije u biosu za štednju energije.

Surfer
22-05-2012, 04:02 PM
HDD se u najvećem broju slučajeva čuje kad je neispravan mada nije pravilo (elektronika). Disable mre?nu karticu pa probaj opet. Skini Latency checker sa ove stranice http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml pa vidi da li ti neki proces pravi kurc?lus.

Edit: zaboravih napomenuti da hyperthreading na ovim procesorim zna praviti probleme u cubase (barem je meni pravio dok ga nisam isključio) a isto tako to rade i dodatne opcije u biosu za ?tednju energije.

Evo zahvaljujem na brzoj i točnoj pomoći :)

Skinuo sam ovaj program, upalio checker i prvo napravio disable network kontrolera i kompjuter radi :)

Surfer
22-05-2012, 04:14 PM
Ali na?alost, izgleda da je problem puno veći jer sam sad dobio blue screen.

Nisam uspio odgonetnuti ?to je pisalo jer je vrlo brzo nestao

dadson
22-05-2012, 07:53 PM
Da li PC normalno radi kada nije upaljen Cubase? Da li se problem javlja tek kada otvori? neki od Waves pluginova mo?da? Provjeri drivere grafičke karte/čipa, uradi update. Nezgodno je ovo na daljinu dijagnosticirati.

Surfer
22-05-2012, 08:09 PM
Evo i?ao sam napraviti disk error check i mmemory check i obadva puta pred kraj checkinga se kompjuter ugasio.

Kao da mu ne?to ne da da izvrti checking do kraja.
Sad poku?avam skenirati sa Microsoft Security Essentials da vidim da nije nekakav virus

Surfer
22-05-2012, 08:14 PM
Sad se ugasio za vrijeme skeniranja virusa.
Ovo je ne?to gadno

Khan
23-05-2012, 07:38 AM
Proveri taj HD sa nekim alatom van win okruzenja. Besplatni su i WD i seagate itd. Ako je hd u redu, reinstaliraj win na cisto. Mada, ima tu mesta za jos razne druge probleme, ne bi bilo lose uraditi detaljan pregled mb, ram, ... pa po redu svega.

Surfer
23-05-2012, 07:47 AM
Proveri taj HD sa nekim alatom van win okruzenja. Besplatni su i WD i seagate itd. Ako je hd u redu, reinstaliraj win na cisto. Mada, ima tu mesta za jos razne druge probleme, ne bi bilo lose uraditi detaljan pregled mb, ram, ... pa po redu svega.

Već sam poku?ao provjeriti memoriju sa alatima koji su u DOS-u a ne Windowsima pa si isto kompjuter ugasio. :banghead:

drzox
23-05-2012, 08:46 AM
Pokusaj izvaditi memoriju ako je imas u slotovima po jednu gigu ili kako kod vec, pa probaj jedan po jedan slot,vrlo moguce da je u pitanju memorija,imao sam jednom slican problem .

diviner
23-05-2012, 10:04 AM
Takodje, provjeri da ti otvori za ventilaciju nisu zapuseni... djeluje da kada bilo sta zahtjevnije potjeras, kompjuter zakuca zbog pregrevanja...

Hdd je najsumnjiviji naravno...

ZeleniZub
06-06-2012, 12:09 PM
Mislim da je u tvom slucaju najbolje uzeti dobar malj i pogladiti ga odozgo, a onda sve nanovo.:)
Mirisem da ti treba nesto kao Easeus bootable i Win repair disk i jos par alata, dosta srece i novo napajanje.
Sretno....;)

alavuk
06-06-2012, 12:47 PM
surfer imas virus ... jedino format pa sve ispocetka ...

dodatak : ili hard disk odnesi kod nekog frenda koji ima KASPERSKI pa ga lepo i komotno skenirajte dok pijete slatko vino i mezite prsutu :) mmm ...

Surfer
06-06-2012, 01:08 PM
Takodje, provjeri da ti otvori za ventilaciju nisu zapuseni... djeluje da kada bilo sta zahtjevnije potjeras, kompjuter zakuca zbog pregrevanja...

Hdd je najsumnjiviji naravno...

Ovo je istina za zahtjevnost.
Kompjuter normalno radi sve dok ne počnem raditi na Cubase-u ili mala počne igrati igricu na netu.
Onda se jednostavno ugasi u stilu " predajem se":)

e,da, i kad sam zavrtio antivirus i kad sam zavrtio disc repair se isto ugasio :(

ZeleniZub
06-06-2012, 01:13 PM
Hitna promjena ventilatora na procesoru i provjera i eventualna zamjena napajanja, kao sto sam vec naveo.
A onda tek provjera racunara kaspersky rescue diskom koji je bootabilan za eventualne viruse.
pozz

Surfer
06-06-2012, 03:05 PM
Hitna promjena ventilatora na procesoru i provjera i eventualna zamjena napajanja, kao sto sam vec naveo.
A onda tek provjera racunara kaspersky rescue diskom koji je bootabilan za eventualne viruse.
pozz

A ni?ta onda.
Pravac servis:(

vasko
06-06-2012, 04:24 PM
poteraj neki OS sa bootabilnog CD diska, i pusti ga da radi sat vremena da vidis dal pravi probleme

ako ne pravi onda je softverski problem, pa reinstaliraj OS

a ako i sa bootabilnim steka onda je hardverski problem, pa teraj u servis ili garanciju