View Full Version : Problem s miksom
Lazy Rhaps
21-05-2012, 11:46 AM
Pozdrav svima, imam jedan problem?i? tehni?ke prirode.
Elem, odradim miks pesme, podesim lepo sve kanale, sve efekte, eq, kompresore, reverbe i sli?no i to sve lepo zvu?i (koristim Waves-ove plugine najvi?e).
Ali kad izvezem to u wav (ili u bilo koji drugi format) zvu?i potpuno druga?ije, lo?e. Radim u Fruity Loops-u, a pre par dana mi je drug rekao da Fruity ima najgoru sabirnicu (kako sastavlja kanale kad renderuje) i da problem mo?e biti taj "delay compensation" (koji ne znam kako da podesim). Da li neko mo?e da mi pomogne oko ovoga, eventualno posavetuje na koji drugi program da pre?em?
Hvala unapred
Mika Technika
21-05-2012, 12:02 PM
Ja radim u fl studio-u, moj savet, uradi trek u fl-u i izvezi suve kanale i mixaj u cubase-u, ili u nekom drugom programu koji ti odgovara.
Savet: kada pocinjes projekat u fl-u, idi na opcije, pa na project general settings, pa ugasi circular panning law.
Sto se tice delay kompenzacije, ako bas hoces da mixas u fl-u, kada stavis plugine i cujes kasnjenje, imas na mixeru gore u levom uglu strelicu koja pokazuje na dole, klikni na nju i videces plugin delay compensation i namesti set for all tracks ili automatic.
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1 on Android ICS 4.0.4
spartakus
21-05-2012, 09:20 PM
prijateljski savet,ja sam taj fl koristio bas dugo,ali bas.i iskreno, mene smorioooooooooooooooooooooooo zvuk mu je nekako labav (ma koliko nadrkas vst)ipak je nekako dosta losije od cubase ili abletona.instaliraj cubas i ableton i cepaj dalje.neces se pokajati.fl i njegovi budjavi revbovi veruj mi na rec..
Lazy Rhaps
22-05-2012, 02:12 AM
Zna?i fruity je u pitanju.. Prebaci?u se na cubase pa ?u videti ?ta ?e biti :)
hvala na pomo?i :grin:
Zna?i fruity je u pitanju.. Prebaci?u se na cubase pa ?u videti ?ta ?e biti :)
hvala na pomo?i :grin:
A neka varijanta rewirea sa cubaseom???
Mika Technika
22-05-2012, 11:16 PM
A neka varijanta rewirea sa cubaseom???
rewire na zalost samo 16 stereo kanala! uzas!
ja lepo kazem, neka istera kanale napolje i neka mixa u cubase-u, fruty je mama kada oces brzo da uradis trek(da bacis ideju), evo dacu svoj primer(samo sam bacio ideju, nije mixano, znaci samo flow):
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/NqHAE8v8gj4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
edit edit-a: zaboravih da kazem, kada renderujes trake iz fl-a, obavezno stavi 24bit.
nikolaivanic
23-05-2012, 06:02 PM
malo offtopica..
pozz Miko, koji si program koristio za snimanje desctopa?
Mika Technika
24-05-2012, 12:10 AM
malo offtopica..
pozz Miko, koji si program koristio za snimanje desctopa?
Camtasia verzija 7, nesto
Sent from my Desire HD using Tapatalk 2.1 on Android ICS 4.0.4
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.