Log in

View Full Version : Tih(low) digital izlaz sa 01X, 01V

Dale 7
20-05-2012, 10:52 PM
Posjedujem oba navedena mixera.
Nekoliko sam puta koristio doticne za uzivo snimanje gdje je coax. dig out spojen na ulaz Emu ili M-audio kartice (Pc za snimanje).
Probao sam na 3 nezavisna kompjutera...
U svakom slucaju, neovisno o mixeru, jako je tih sound koji se pojavljuje na pc.

Takodjer, bilo koji recording software, isti je rezultat.

U cemu je problem?
Dali se neko sreo sa slicnim(ili istim) problemom.

Unaprijed zahvalan!

drzox
21-05-2012, 10:43 AM
Koristim Dm24 koji je sa Emu1212m spojen adat konekcijom i spdif kablom za sync clocka-a(moze i bez ovog spdifa da se synca kao adat konekcija),i uglavnom ako snimam kroz predpojacala sa DM24 signal mi ide preko direct outa konkretnog kanala a njegov nivo mi onda zavisi samo od jacine tog kanala kao i od njegovog gaina(naravno i od jacine MAster reglera).
Ne bi trebalo da bude neke mudrolije ako je sve ispravno sa obe strane.

Dale 7
06-06-2012, 02:55 AM
Zahvaljujem za odgovor.

evo sastavio sam jos jedan PC sa Focusrite firewire interface prije par dana pa sam i to probao sa spdif spojiti na oba mixera, jos sam kupio jedan interface Cakewalk, njega sam upotrijebio na jos jedan pc i rezultati su isti.
Da rezimiram, do sada sam probao 6 mojih kompjutera na navedene mixere sa spdif, rezultat isti, bez obzira koliko je jak level na mizerima, nivo signala na pc-ju za recording je uvijek jako nizak tako da ga kasnije moram obraditi , tj povecati mu ukupni nivo....

Da napomenem, da oba mixera 01V i 01x nemaju komplikovan routing za spdif, nema podesavanja za level ili slicno, kompletan stereo mix izlazi iz mixera na spdif(coax) ali tih...

Pozdrav

misovoj
06-06-2012, 06:11 AM
kakav kabel koristis za spdf???

drzox
06-06-2012, 09:09 AM
1.Ako sam shvatio dobro mixeta i zvucna kartica su spojeni samo sa spdif kablom i to tako da master sa mixete ide u inpute od kartice?
2.Kako si sinkronizirao clock(rnc kablom ili isti taj spdif)?

Dale 7
06-06-2012, 07:02 PM
Da coax(jedini moguci) spdif out sa Yamahinih mixera na coax spdif ulaz bilo kojeg od navedenih kartica interface-a, 1616M, M-audio 1010LT,Cakewalk FA-66 ili Focusrite Saffire LE.

Isti rezultat na svim ovim sistemima.
Oba mixera(01V, i 01X) takodjer...

Sync je odabran da bude master mixer a karta koja snima se synchronizuje, sve uradjeno kako treba.

Kompletan mix koji ide na slusalice na mixeru je normalan i nivo je odlican ali sve sto pc snima preko spdif je vrlo low level...

Da napomenem da je software koji je zaduzen za snimanje wavelab ili pak Sonar LE.

Kada upotrijebim AUDIO outs sa Yamahe, u tom slucaju signal je OK, ali ne i digitalni...

Pozdrav,