Log in

View Full Version : aranzer gde god da sviram sam ne u mestu?!

branoy
18-05-2012, 04:08 AM
e ljudi mogu reci da mi je dodijalo svirati 10 god u jednom te istom mestu i ne micati se u krugu od 1m preduge sate, unistice me to polako!! bem ti klavijature!! aall odavno sam imao predlog kao ne mogu napraviti da i mi klavijaturisti mozemo svirat bilo gde samo s jednom master, i to princip WERLISE, postavimo sve normalno aranzer na scenu, u njemu werlise i u masterki koju cu na sebe i odoh gde zelim da se ludim ne da mi propada telo!! ,, tamo vamo werlise, u ovoj baterija 6 sati, kupimo 2-3 za zamenu i nemoze bolje. fakticki u ovoj master samo da je isti program da vidimo sta diramo i menjamo, a prava nek stoji na sceni i nek i dalje ide kablovima u mixer to mi je najmanje svejedno,.. et .. 5h jutro ovo sam morao napisat! sad je ta ideja! // ako ima ko pametnu na ovo sta nek doda, ja bi ovo patentirao odma!!

dadson
18-05-2012, 08:10 AM
Ne znam ?ta ti je werlise ali ako si mislio na wireless takvih klavijatura ima. Samo je potrebno naći neku koja tebi odgovara. Malo je nezgodno sa full-size master keyboardom trčati po bini, trebalo bi to biti ne?to manje ali onda gubi? na drugoj strani...

branoy
18-05-2012, 12:11 PM
ma na to sam i mislio, samo pogresno napisao tu rec, aa mozda za solo?? a? ne verujem da se to moze spojiti na aranzer?

awacs
18-05-2012, 12:27 PM
Ima recimo ovo, pa mo?e? da ga kači? na ?ta god hoće?:

http://www.m-audio.com/products/en_us/MidAir.html

Pozdrav,

Vasa

fix3r
18-05-2012, 12:32 PM
Kenton pravi wireless MIDI uredjaje za live aplikacije koje mozes da nakacis na sta god hoces na ulazu i izlazu.

http://www.kentonuk.com/products/items/wireless/midistream.shtml

branoy
18-05-2012, 10:45 PM
drugacije sam ja to zamisljao bez puno komplikovanja i podesavanja i dal sta moze od opcija, uvek ce tu nesto faliti. npr NOVA ERA muzikalnosti, nema vise klasicno. al bukvalno copy 1 na 1.
npr. izda evo lupam korg arazner pa4x, i sad postoji za njeg jos jedna master klava wireles sa istim OS u sebi ,isti ekran i swe naravno ona laksa za 10x, samo je znaci bezicna, baterija 6h, kupi ih vise i vise sati sviras, ili punis jednu klasicno dok druga radi, dodatno je platis ako zelis tu varijantu, jer nece svi to zeleti al mozda i hoce s vremenom.. to je lako odradit, u operativni sistem dograditi te bezicne veze, i da je kao na klavi OS isti, da covek ne mozga, msm meni lako ja cu se snac al i dan danas na ovoj pravoj ljudi ne znaju pola stvari jos im izmeni sistem nije to to.
klasicno ona ce slati klavi sve signale kao sto radimo sa iphone kontrole cubase5 itd na daljinu, a plus sviras ko covek gde zelis i medju CURAMA si :D !! skaces zajebajes se, sednes stavis je u krilo, a ona prava na sceni daleko niko je ne dira, pokrijes je jos :D.. to je POSO!

fix3r
19-05-2012, 01:38 AM
Ne treba ti Korg da to odradi - jeftinije i mnogo prakticnije bi bilo iPad + master u kog iPad moze da se uglavi (cudilo bi me da neko vec ne radi na tome, ako ga vec i nema na trzistu).
Aplikacija koje mogu da kreiraju genericki "midi interfejs" vec imas (tj. da stavljas koje hoces reglere, dugmice itd. namapirane na koju god Midi poruku za tvoj aranzer), kao i midi konektora za iPad.

Uz dosta jake volje i zelje, i uz odgovarajuci master, moglo bi se to izvesti da radi za bilo koju klavijaturu u pozadini.

... U teoriji :)

branoy
19-05-2012, 03:46 AM
fix3r slazem se sa tobom, vidis sta patenata i ideja imamo, a nisu nemoguce a otvorile bi neki novi svet za nas:)!! mudro je to, onaj dodatak midi kontroler wireles i taj rad,, jos nam treba ko ce to spojit napravit istestirati i krecemo u serijsku proizvodnju gde osvajamo svet i eto miliona!! sad odo da spavam. 6 ujutro.. nastavljamo.