Log in

View Full Version : ALOGIA ? Mi Sanjamo (video)

wladymeer
17-05-2012, 07:19 PM
<iframe width="853" height="480" src="http://www.youtube.com/embed/31trcwpPoyg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Matya
11-12-2013, 02:57 AM
Meni neverovatno da ovaj rad nije dobio nijedan komentar, takodje mi je krivo sto ranije nisam naleteo na ovaj video!

Svaka cast Wladymeer, svaka cast ostatku ekipe ko god da je radio produkciju, ovo zaista zvuci fantasticno.

Kapiram takodje da bend kao Alogia mora da odrzi i reputaciju opasnih momaka, tako da ovakvi ja bih rekao blago, ali blago komercijalniji potezi nisu posebno popularni kod fanova, ali sa ovakvim rezultatom kod nas sa limitiranim budzetima i uslovima mislim da se ovako nesto moze samo pozeleti i treba biti ponosan!

Ima i hrabrih momenata u miksu, vokal je do jaja iskompresovan sa sporijim atakom tako da trazijenti u par momenata bas puknu, ali konkretno taj efekat u ovom pravcu, ovoj pesmi meni radi odlicno iako znam da bi za neke mogao biti skoro neispravan tehnicki, svaka cast opet hrabro!

Ceo potez me potseca na poslednji album Guano Apesa koji je zesce iskritikovan od strane vernih fanova, ali je po meni nesto najbolje sto je taj bend uradio, kao i jedan od najboljih albuma u tom pravcu koji sam skorije cuo. Da ih nisam ranije slusao zbog par mikseva, vokala, sinteva i melodija bih sada bih poceo da ih slusam. Neodoljivo me potseca sirina miksa i farbe na par pesama sa tog albuma.

Svaka cast jos jednom i ako te ne mrzi reci ko je radio na pesmi, gde je radjeno itd.

wladymeer
11-12-2013, 11:32 AM
Produkcija je radjena u našem studiju PARADOX u Smederevu. Autor pesme i aranžman je uradio naš gitarista Srdjan Branković a cela ideja iza pesme je bila da napravimo nešto što bi moglo da ode na MTV.

Nažalost, pošto je tržište takvo kakvo jeste, bez neke konkretne vezice koja bi pogurala tu priču, mi nismo uspeli da odemo i ispostavilo se da smo ceo komercijalni potez koji smo isplanirali zapravo za džabe uradili jer smo dobijali izgovore kako smo previše čvrsti za njih. A na sve to, baza fanovama nam je takva da ne reaguju baš najbolje na bilo šta što nije dž-dž 98% vremena.

A meni ova pesma baš naprotiv, leži, no šta ja znam, ipak je Hypnotized mekši od ovoga :)

Matya
11-12-2013, 03:20 PM
Svaka cast jos jednom, izuzetan rad! Hypnotyzed i ne bih bas komentarisao :D

psionic
12-12-2013, 03:02 AM
Ovu mi nisi pustao :wink:

Odlicno zvuci, to je to... Pesma nije uopste losa...

Dushan_S
12-12-2013, 10:47 AM
To vam je zapravo možda i najbolja pesma na tom albumu. Ali nije Alogia. I dalje mislim isto što sam rekao i Mikici kad smo pričali poslednji put, da bi bilo bolje da ste ceo taj materijal stavili pod neko drugo ime benda, i uradili ga bez pritiska da to treba da bude istovremeno i stara Alogia, da bude za postojeće fanove a i da bude pop rok. Izbegli bi svu negativnost koja se digla oko toga, a bilo bi više šanse da ta priča (ako je to bio cilj) vama omogući neku mainstream egzistenciju na sceni. Ovako ste bili metalci, pa ste se slikali sa Zoricom Marković i Karamelom, pa ste imali nešto što deo publike vidi kao pokušaj da se prodate, pravili budale od sebe na pinku pa ste opet odjednom ljuti metalci. Trapavo odrađeno, a niste ništa dobili time. Možda i ne treba da dignete ruke od pokušaja da radite i ovakvu muziku, ali to verovatno ne treba da bude pod brand name-om koji se vezuje za duplu bas pedalu i vetar u kosi, ako me kapiraš. Samo mojih, nadam se dobronamerno shvaćenih 50 centi.

wladymeer
13-12-2013, 01:41 AM
Znaš kako... Sada kada pogledam celu priču - 100% sam siguran u sledeće - kako god da smo ovo uradili isto bi dobili. Šta sad, kao niko neće znati ko to svira i zašto to radimo jer smo promenili ime? I kao ime bi nas izolovalo od negativne energije metal publike? Malo sutra!

Uz sve to - ajde da razlikujemo internet metal publiku od one koja zaista dolazi na koncerte, jer ta druga koliko god minorna u odnosu na 2002. ipak je znatno brojnija od aktivnih internet hejtera koji u ekipi miniraju bilo šta što im je "gej".

A iskreno, ovaj spot nikad ne bih svstao u pop-rock. Da je na engleskom mogla bi da prodje i kao Muse i kao Hurts pesma. Ali čim je na srpskom gubi tu dozu ozbiljnosti, pa ajd da je nazovemo pop rock? Hvala, ali ne.

Što se tiče g-dje Marković... dodje Zorica i kaže "sin mi je pričao o vama pa sam preslušala vaše albume i super ste mi!" - šta treba da budem? Ljuti "true" metalac i da je oteram u 3 lepe jer je žena iz fensi sveta? Izvini, ali, ja to stvarno ne mogu, niti vidim povoda. Pogotovu što je recimo ona bila znatno pozitivnija prema nama nego "naša najveća rock diva" Sladjana Milošević i sa kojom smo imali jako nebulozne scene o kojima ne bih javno. I ovo je dosta.

I baš zato - muka mi je od ove sredine - Dream Theater uradi Falling into Infinity posle Awakea i to bude OK, ali, kada Alogia uradi album posle 8 godina pauze koji nije "dugu-dagu" u vreme kada je taj žanr u svetu totalno retro i out - mi smo se "prodali"? Najsmešnije je što ceo album uopšte i nije bilo uradjen sa tim ciljem već kao što smo uvek radili - da bude presek onoga što u tom periodu slušamo privatno.

I uz sve to, o albumu loše pričaju uglavnom ljudi koji ga u celini nisu ni preslušali. Tu se nalaze pesme koje su dobrom većinom u najgorem slučaju više metal nego rok, ali, izgleda da su problem prve 3-4 pesme koje je izdavač insistirao da budu tim redosledom postavljene. Nikom nije palo na pamet da pohvali pesme poput ove:

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/BrCyTwq577o" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="320" height="315" src="//www.youtube.com/embed/imNlPq-akkY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> <iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/gXTdf7DkyGc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Ali, obrni, okreni - ja sam itekako ponosan na pesmu sa spota i iskreno mi je žao što ta pesma nikada nije došla tamo gde je bila namenjena, a da pritom ne vidim nijedan jedini razlog koji to opravdava.

Ili barem nedelju dana da bude na jebenoj Jelen Top 10 listi. Ali dobro, to znaš i sam iz prve ruke kako je.

Dushan_S
13-12-2013, 01:53 AM
A drugo... dodje Zorica i kaže "sin mi je pričao o vama pa sam preslušala vaše albume i super ste mi!" - šta treba da budem? Ljuti metalac i da je oteram u 3 lepe jer je žena iz drugog sveta? Izvini, ali, ja stvarno ne mogu to, a mislim da isto važi i za ostale iz benda. Pogotovu što je recimo ona bila znatno pozitivnija prema nama nego "rock diva" Sladjana Milošević i sa kojom smo itekako imali nebulozne probleme o kojima neću pričati javno.Ne moraš pošto znam priču :) Ne mislim da treba terati u kurac gospođu Zoricu, ali deo bavljenja muzikom je i biti svestan kako tvoja fan baza može reagovati na određene poteze. Nije to optužba sa moje strane ili čistunstvo - ja sam se prvi naradio narodnjaka. Samo se radi o tome da li je to dobar potez ili nije - za vas.

Uz sve to, ovo pop-rock nije i nemojmo se šaliti. Da je na engleskom mogla bi da prodje i kao Muse i kao Hurts pesma. Ali čim je na srpskom gubi tu dozu ozbiljnosti, pa ajd da je nazovemo pop rock? Hvala, ali ne.Zapravo Muse ili Hurts jesu pop rock, tehnički i jako daleko od onoga što vi inače radite tj od power metala. Mislim da ljudi iako vide da se radi o istim ljudima, kontaju ipak stvari vezano za ime. Tj da vide vest da su članovi Maiden-a pod imenom Steel Whores snimili album neke sasvim drugačije mjuze, ljudima bi se to svidelo ili ne bi, ali ne bi pravili problem - jer znaju da su Maiden i dalje tu, takvi kakvi su i bili. Ali ako bi Iron Maiden pod svojim imenom izdali album kao Muse, digla bi se cika i dreka, gađalo bi se paradajzom. Konačno da niste napravili grešku u koracima ne bi se ni vratili na staro, zar ne? Ja dakle ne pričam o kvalitetu, o muzikalnosti, već samo o tome da jedna ista stvar urađena na drugačiji način može drastično drugačije biti shvaćena. Pa i Psychoparadox je postao Alogija u jednom trenutku, jer se promenio stil muzike. Mislim kažem opet to je mojih 50 centi iz ugla posmatrača, možda nisam u pravu... A i lako je biti general posle bitke :)

A inače ne mislim da je problem sa sredinom - jer i Metalika muku muči sa takvim komentarima i pljuvanjem, upravo zbog promena stila, već 20 godina. Nije to neka ovdašnja fora. Fanovi ne vole kad njihov omiljeni bend krene da se menja.

Arthur
13-12-2013, 03:42 AM
el ovo helena u spotu?

Matya
13-12-2013, 06:03 AM
Velika nesreca vecine da kazem alternativnih rok pravaca pa i samog roka su fanovi i inace slusaoci koji prosto ne zele da ova muzika 'poraste' ili evoluira a posle bude prica propao RNR i ubise nas Jay Z drDRE i kod nas Sale Popovic. Kada god sam cuo nesto novo i razlicito, ozbiljan pomak u produkciji i pristupu u poslednjih 15 god. sve je na kraju ispalo 'fenseraj' i bilo ispljuvano. Dream Teather se debelo najeo .... dok nije dosao gde je sad i dok ga sami muzicari koji slusaju ovaj bend nisu postavili gde je sad, da je do obicnih slusalaca oni bi i dalje ostali neki tamo wannabe metalci. Snimili su ceo film o tome.

Mi smo imali i imamo toliko dobrih bendova koji su uslovno receno pukli jer nisu bili dovoljno 'brutalni sodomi' i ne znam sta jos vec da je to strasno.

To je problem kulta celog RNR-a sto se veliki deo price, ako ne i najveci, zasniva na tragicnoj prici promasene sudbine clanova benda gde bar jedan od clanova mora da bude mrtav da bi se proglasili svecima, bogovima ili demonima kako ko voli. Takodje bend cesto mora i da se raspadne i prestane da radi kako bi raja 20 godina kasnije pocela da prica kakav je to bend bio...

Ja mislim da je ovo jedini pravac u istoriji muzike gde je cilj da zvucis kao bendovi 50 godina ranije, budes totalni moron, budes totalno van tokova i anoniman da ne bi bio anoniman i opste priznat kao i uvazen od strane jako nepoverljivih i polu gluvih slusalaca koji ce prvi kada konacno prerastu tu fazu u svom zivotu da se 'prodaju' za stalnu platu i kredit za auto, obese kravatu i kazu jbg ali zena, deca... Oni koji ipak ne dobiju takvu priliku ostaje im da svoj zivotni neuspeh kriju iza RNR-a, seksa i droge i eventualno iskoriste svoj rokerski staz, rezervisano mesto za sankom i zvaku ne bi li povalili neku klinku u lokalnoj underground birtiji. I to nije prica samo u Srbiji!

Na zalost malo je ljudi danas koji slusaju ovu muziku zbog nje same.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk 2

wladymeer
13-12-2013, 08:37 AM
el ovo helena u spotu?

Ako misliš na Mi Sanjamo - Nadja iz Modelsica je u pitanju.

Da vide vest da su članovi Maiden-a pod imenom Steel Whores snimili album neke sasvim drugačije mjuze, ljudima bi se to svidelo ili ne bi, ali ne bi pravili problem

Da li znaš da Brankovićima (gitaristima benda) i dan danas prilaze sa "ma ovo što radite je sranje, bolje da ste nastavili Psychoparadox". Ili "pozeri ste jer Psychoparadox više ne radi". Ništa ne bi bilo posebno drugačije da je uzeto drugo ime.

Ono što meni iskreno smeta je što ovo porede sa Osvjačima, iako je miljama daleko od "Vino Crveno".

A Iron Maiden... oni su isto vremenom menjali svoj žanr. I tu isto imaš zadrtih likova koji se "kunu" u Paul Di Anna. A kada su još na 7th Son ubacili klavijature, bili su kritikovani samo tako! Zato Matya je to lepo uočio, nigde kao u rok muzici fanovi nisu toliko isključivi i nigde ne misle da se pitaju više šta bend treba da svira.

Elem, "povratak na staro" se odnosi na priznavanje da Srbija nema scenu niti medijsku podršku za žanr koji smo pokušali. Barem za nove bendove. Ili, ako ima, ta "scena" nas vidi kao strano telo. Namerno kažem Srbija jer kad god smo svirali u Bosni ili Hrvatskoj posećenost je bila barem duplo veća nego ovde, što na festivalima, što na solo svirkama.

Uz to razlog povratka je i taj da nam je ova svirka otvorila ponude isključivo za mesta gde sviraju drugi bendovi sa Pinka, a tamo se autorska rock svirka ne toleriše. Osim ako nisi Riblja Čorba, Bajaga i sl. To se nikome u bendu nije dopadalo i eto zašto je novi album na kome radimo opet heavy metal.

awacs
13-12-2013, 04:05 PM
mesta gde sviraju drugi bendovi sa Pinka, a tamo se autorska rock svirka ne toleri?e. Osim ako nisi Riblja Čorba, Bajaga i sl. To se nikome u bendu nije dopadalo i eto za?to je novi album na kome radimo opet heavy metal.

Riblja čorba i Instruktori su svoje karijere i autorstvo zasnovali na pesmama, a ne na ?anru. I mislim da se nisu previ?e sekirali oko toga da li će da ih slu?a metal ili rege publika, bila im va?na ona publika koja slu?a pesme, a ne ?anrove.

Pozdrav,

Vasa

wladymeer
14-12-2013, 12:59 AM
Stičem utisak da je 80tih bilo više sluha za autorsku priču nego danas. Pošto si aktivno živeo u tom periodu, jel grešim?

darkstar
14-12-2013, 03:23 AM
U brate .... pa 80ih je muzika bila RELIGIJA sada je nesto sto svira ispod videa na Jutjubu.

awacs
14-12-2013, 10:13 AM
Stičem utisak da je 80tih bilo više sluha za autorsku priču nego danas. Pošto si aktivno živeo u tom periodu, jel grešim?

Izvesno je da su osamdesetih svi živeli lagodnije nego danas, pa samim tim i oni koji su se bavili „autorskom pričom”. Prosto, publika je imala više para zato što su njihovi roditelji imali više para, a pare se nisu trošile na mobilne telefone (pošto ih nije ni bilo), nego na izlaske i šegu. I da, Lepa Brena je imala mnogo više publike nego Idoli, Elvis J. Kurtović i grupa Film zajedno, i nego Bajaga pojedinačno :)

Pozdrav,

Vasa

wladymeer
14-12-2013, 01:12 PM
I mislim da se nisu previše sekirali oko toga da li će da ih sluša metal ili rege publika, bila im važna ona publika koja sluša pesme, a ne žanrove.

Zbog ove rečenice sam to i pitao. Nažalost, danas u rok muzici (barem u Srbiji) je više nego ikada izražena priča o "prodaji" i onda pre ili kasnije dodješ u stadijum "preslab za kik boks, prejak za rokenrol".

Odnosno, verovatno fali i pesama, ali mislim da fali i publike koja pesme sluša i što je još bitnije dolazi da sluša te pesme uživo a ne na youtubeu.

VladaNS
14-12-2013, 02:52 PM
Fina pesma. A dje je kick u njoj?

Riblja čorba i Instruktori su svoje karijere i autorstvo zasnovali na pesmama, a ne na ?anru. I mislim da se nisu previ?e sekirali oko toga da li će da ih slu?a metal ili rege publika, bila im va?na ona publika koja slu?a pesme, a ne ?anrove.

Bullseye. I to su po mom misljenju pravi muzičari. ?anr je samo posledica poriva da se pravi muzika a ne njegova svrha.

awacs
14-12-2013, 03:26 PM
Zbog ove rečenice sam to i pitao. Nažalost, danas u rok muzici (barem u Srbiji) je više nego ikada izražena priča o "prodaji" i onda pre ili kasnije dodješ u stadijum "preslab za kik boks, prejak za rokenrol".
Odnosno, verovatno fali i pesama, ali mislim da fali i publike koja pesme sluša i što je još bitnije dolazi da sluša te pesme uživo a ne na youtubeu.

Pa sad, ta žvaka o „prodaji” je bila aktuelna i onda. Časopisi Džuboks i Rock su bili prilično „urbano” autistični, ali mogao si i da se nikada ne pojaviš u njima, a da ipak svi znaju da postojiš. Zemlja je bila veća, samim tim i tržište, a bilo je podosta državnih izdavača u svim republikama, pa si među tim raznim izdavačkim politikama negde već mogao da nađeš nekakvu nišu za sebe. Inače niko nikada ne bi čuo za Divlje jagode, Osmi putnik ili grupu Griva, a kamoli za grupu Pauk iz Zavidovića :D

Težište je na reči državni (izdavači). Oni najveći (PGP, Jugoton, Sarajevo Disk) su producirali sve živo — narodnjake, revijsku zabavnu muziku, nešto malo rokenrola i zanemarljivo malo klasične muzike. Naravno da su najviše para zarađivali od narodnjaka (PGP RTB i Sarajevo Disk) i revijske zabavne muzike (Jugoton), a rok im je bio onako da se malo igraju i da se kaže kako pokrivaju i taj segment... alternativu uglavnom pokrivala RTV Ljubljana, bilo za svakog ponešto. Danas, u vreme kad su i izdavači i mediji usko specijalizovani, ne postoje ni tragovi toga. Za početak, ne postoji zemlja sa 20+ miliona stanovnika, a onda sve drugo redom...

Ovo poslednje što sam pomenuo objašnjava nedostatak publike. Mislim, nekada je bilo potpuno prirodno da na lokalnom mediju čuješ bend iz druge bratske republike. Neki urednik je rešio da ti ga pusti, jer je procenio da je dovoljno dobar. A ni bendu nije bilo komplikovano da ode u Varaždin, Maribor ili Tuzlu ako je tamo iz nekog razloga popularniji nego u Vlasotincu.

Danas? You Tube. Moraš da u isto vreme budeš i publika i urednik. Jebiga, najveći deo publike nije baš toliko zainteresovan za lično istraživanje i uređivanje sopstvene playliste. Zato je danas dancefloor pop muzika najvitalnija, pošto se DJ pojavljuje u ulozi urednika. To onako ukratko, inače bi knjiga mogla da se napiše o tome :)

Što se pesama tiče, svaka roba nađe kupca ako je tržište dovoljno brojno.

Pozdrav,

Vasa