Log in

View Full Version : ESI ESU1808 panning pitanje

fix3r
15-05-2012, 01:26 PM
Cudne stvari se desavaju sa mojim ESI interfejsom (ili sa mojim razumevanjem rada istog).

Inace, ESU1808 je manje-vise standardni 1U rack USB audio interfejs sa gomilom analognih inputa i outputa.

Skoro sam zamenio firewire mixer koji sam dugo koristio za pomenuti USB interfejs. Do skoro sam ubadao klavijature i semplere u minimum stereo modu (po dva susedna analogna ulaza) i sve je delovalo normalno na ESI-u. Probao mono varijantu, jedan input po instrumentu, i tek sad primecujem hard panning - svaki uzastopni analogni ulaz je ili potpuno levi ili desni na monitoringu preko slushalica. Ne postoji nacin da se ovo pomeri na sredinu kao na mikseru nigde u opcijama drajvera gde svaki ulazni kanal ima samo volume regler, tako da je svaki direktni monitoring mono izvora nemoguc (sem za Mic kanale koji imaju poseban mono switch).

Da li se ja tu tripujem da to ne treba ovako? Da li je svaki drugi interfejs radi na isti nacin i panuje svaki kanal (sem raznih miksera nisam nijedan drugi USB/FW interfejs koristio do sada)? Kako resiti ovo, sem patch-ovanja izlaza u ulaze ili preko DAW-a sto mi opet ne odgovara za monitoring?

Bockie
15-05-2012, 08:34 PM
Deluje kao da su interno tretirani kao stereo kanali, pa na slu?ke dolaze kao L/R/L/R...
Ako je tako, jedino da monitori?e? DAW, u kom otvara? mono kanale i upravlja? panovanjem...

fix3r
16-05-2012, 10:02 AM
Da, upravo na to se svelo na kraju.
Morao da napravim templejte u Logic-u sa svim audio trakama, iskljucim hardverski monitoring i "armujem" sve trake (koji je srpski izraz za ovo?) uz softverski monitoring. Srecom pa latencija nije primetna. Totalno smaranje, i dalje mi nije jasna njihova logika forsiranja stereo parova, ali sta je tu je.