Log in

View Full Version : Kyma + iPad + Continuum

Synclavier
09-05-2012, 12:54 AM
Nije novost da se svakodnevno pojavljuju raznovrsne kontrol aplikacije za iPad, od DAW softvera i VST instrumenata do DJ/VJ alata. Upotrebljivost varira od sjaja (super intuitivno, inspirativno, brzo...) do ocaja (losa ergonomija i neprecizan "input" u nekim slucajevima,...)

<O:p</O:pU slucaju Symbolic Sound Kyma hard/soft sistema iPad je kao porucen za neke (real time) aspekte upotrebe... :da:

http://youtu.be/iPD1lh6GmyM

<V:p</V:pInace, godinama sam postovalac Kyma sistema, jos od starih Capybara DSP "kutija" (neki od kolega sa foruma su i imali zadovoljstvo da ih koriste, znam za Moritz-a, mozda jos neko...?), ali unazad koju godinu sve je navodilo na pricu da ce ih trziste, razvoj PC kompjutera i potrebe industrije baciti u potpuni zaborav, da ne kazem - bankrot, sto se umalo i desilo. Stvari su se popravile pojavom novih Paca(rana) DSP sistema koji snagom visestruko nadmasuju stari Capybara (320) sistem, lako se multiplikuju i softverski i hardverski su potpuno aktuelni i zgodni za nadogradnju i podrsku. Uz to su i primetno jeftiniji :grin:, mada i dalje van domasaja prosecnog korisnika.

<O:p</O:p
Naravno, mnogo ozbiljnih likova (uglavnom iz filmske industrije) je odmah sa odusevljenjem prihvatilo novu platformu i rezultati se vec mogu cuti. :D
Od pojave Pacarana hardvera samo sam cekao trenutak kad ce se neko setiti da ga "potera" sa Continuum fingerboard kontrolerom, i evo - probali ljudi (nije bas potpuna novost, ima 2-3 godine, ali ja ovo videh tek nedavno :rolleyes:).

http://youtu.be/vxd54UwQ2Uc
A, i stalak je "u skladu" sa opremom... 8-)<O:p</O:p

wladymeer
09-05-2012, 11:39 PM
Žiko druže, ako je moguće ukloni taj color=black sa fonta za sve nas koji koristimo tamniji rumski skin ;)

A već duže vreme razmišljam da nabavim iPad2 i da ga koristim uživo preko Alesis dock sistema. Imao sam prilike da isprobam Rudessov G.E.O synth i iako nisam njegov ljubitelj muzički, ideja mu je sasvim na mestu a pogotovu ona gde G.E.O synth služi kao master klavijatura za neki drugi "VST"

Svirao sam ga nekih 2 sata otprilike i jako je intuitivan (npr. svaki tip akorda se svira sa istim položajem prsta bez obzira na tonalitet) i što je možda još bitnije - padale su mi neke ideje na pamet koje inače ne bih svirao preko dirki a to je na kraju krajeva uz polifoni portamento i vibrato i više nego zanimljiva stvar.

DaBear
09-05-2012, 11:48 PM
o tome prica - iPad ne kao neki "kvazi" kompjuter - nego kao novi instrument sa novim nacinima sviranja i rada !!
Moog synth takodje ima super fazaon za sviranje i kontrolu..
A o "smart pianu" na Garage bandu necu ni da pricam !! Koma - kako su radili sviranje akorda / nota / kontrola...super !!! Ne sputava stvaranje, cak i pomaze !!!

boggy
10-05-2012, 12:47 AM
?iko dru?e, ako je moguće ukloni taj color=black sa fonta za sve nas koji koristimo tamniji rumski skin ;)
.....
Uradjeno

Synclavier
10-05-2012, 01:35 AM
Imao sam prilike da isprobam Rudessov G.E.O synth i iako nisam njegov ljubitelj muzički, ideja mu je sasvim na mestu a pogotovu ona gde G.E.O synth slu?i kao master klavijatura za neki drugi "VST"

Svirao sam ga nekih 2 sata otprilike i jako je intuitivan (npr. svaki tip akorda se svira sa istim polo?ajem prsta bez obzira na tonalitet) i ?to je mo?da jo? bitnije - padale su mi neke ideje na pamet koje inače ne bih svirao preko dirki a to je na kraju krajeva uz polifoni portamento i vibrato i vi?e nego zanimljiva stvar.

Heh, ovu blagodet sa uvek istim prstoredom i polozajem ruke bez obzira na tonalitet, harmonikasi "dugmetarci" (da ne kazem "pasuljari") koriste vec "ihiiiihiiiii", tako da i nije neka novost... :wink: Salim se, G.E.O. synth je zaista sveza i zabavna stvar i budi kreativnost i otvara nove mogucnosti, nema spora. :)

o tome prica - iPad ne kao neki "kvazi" kompjuter - nego kao novi instrument sa novim nacinima sviranja i rada !!

Jashta! U tome je caka! :da:

Uradjeno

Hvala boggy! :D