Log in

View Full Version : Esi nEar 08 zvuk prilikom gasenja

ugljesa
08-05-2012, 10:36 PM
Elem, pre se culo dok sam gasio monitore kao neki mali udarac nije obavezno ali u 80% se culo. Sada od kad su stajali u podrumu( uredno u kutijama fabrickim i zalepljeni selotejpom) dok ih gasim na hackintosh os x lion-u cuje se kao neki pesak da sipate po metali,kao neki sum mada najvise podseca na pesak bukvalno. Jel ima to kakve veze sa monitorima ili je to normalno? Ne bih bas da zbog mog neobracanja paznje na to kasnije stradaju skroz monitori :(.

manem78
09-05-2012, 09:39 AM
Pozdrav!
Meni se cuje mali udarac kad palim, a kad gasim cuje se neko tiho brujanje (brrrzzz :) ). Traje kratko tako da nije problem. Vise mi ide na zivce tiho isprekidano pistanje koje se nekad cuje na visokim, ali kontam da je to do struje u zgradi. Inace, monitori su odlicni :)

Khan
09-05-2012, 01:23 PM
@ugljesa, to zvuci kao praznjenje kondenzatora. Nije obavezno signal da ce nesto crci, ali mozda neki elektronicar da ti pogleda, za svaki slucaj.

ugljesa
09-05-2012, 02:40 PM
Znam taj sum i mene muci mada sam sad vec oguglao na to. Kao to je zbog integrisane ovo ono, ja uzeo zvucnu kad nista ne pomaze. Cuje se i meni to kad palim ali ovo me sad vec nervira. Takodje pokusao sam jutros ovako na prazno da ih upalim( bez dizanja sistema na kompu) i nije se culo. Doduse kratko sam ih drzao upaljene. Probacu jos malo vcrs da vidim kako se ponasaju na win7 i da ih drze ostavim da rade na prazno pa javljam.

A ovo za elektronicara jooj pa ne otvaraju mi se nesto monitori ali ako mora ajde. Sve imam neki trip da ce nesto razjebati ako krene da ceprka po njima :/. Ko je najbolji za takve stvari a da me ne odere? Mada ne verujem da za to i deru haha :D

alen
09-05-2012, 05:50 PM
Praznjenje kondezatora pri ne bas sjajnom uzemljenju,nista posebno.I moji su to isto radili.Jbg,jeftina kineska elektronika.Moj savet ti je da ne diras nista,dok rade-rade.Skoro sam prodao moje zbog prelaska na druge kutije,ali i pored tog zujanja pri paljenju i gasenju nikad ni jednu jedinu anomaliju nisam imao sa njima...

Khan
09-05-2012, 06:33 PM
Kao sto Alen rece, nisam mislio da te bacam u paniku da ih odma' cerecis... Ali ako je losa struja i zvuk postane sve glasniji, budi spreman na malu akciju promene kondenzatora. To i nije tako crno, verovatno ce biti bolji od kineskih!

ugljesa
09-05-2012, 08:23 PM
Vazi. Ne mogu da lupim thnx na fonu ;)

ugljesa
09-05-2012, 11:28 PM
Sad na win 7 sve lepo sljaka bez tog peska zvuka susteceg.

Mora da je to do drajvera posto ne rade drajveri za mac os x na Hackintosh-u pa sam skidao neke drajvere koji je neki lik pravio.

Jel mogu nekako drajveri da sjebu monitore ? Srry na noob pitanju

Pitam zato sto nisu zvanicni drajveri pa ...:rolleyes::D

Khan
10-05-2012, 11:12 AM
Izgleda da smo svo vreme pricali o pogresnom problemu...
Ipak je sve to bilo vezano za zvucnu kartu, ako vise nemas 'pesak', onda nije do struje/kond/monitora. (Sto je svakako, bolja varijanta.)
Pretpostavljam da pricas o drajverima za zvucnu kartu, ne, nemogu da ostete monitore, mogu samo da ti zagorcaju zivot...

ugljesa
10-05-2012, 11:18 AM
Pa eto nisam ni ja znao do juce dok nisam upalio win 7 i primetio da nema tog pesak sustanja.. :)
Thnx big khan ;)

Khan
10-05-2012, 12:41 PM
Cool, vazno da radi.

slowstar
05-06-2012, 11:47 PM
Ljudi, koristite OSX tiger, lion, whatever ali na kompu NAPRAVLJENOM za to.
Zasto Hackintosh? pa Apple je povoljniji nego ikada (iMac 27 inch sa i5 ili i7 procesorom) necete imati NIKAKVIH problema sa periferijom, drajverima i slicnim sr....ma.
Dobar soft na PRAVOM hardu = sve radi dobro.
Apple MAC RULES!!!
P.S. "pucanje" pri ukljucivanju aktivnih monitora je najnormalnija stvar na svetu, a sustanje "pesak" kada se isti gase je problem u praznjenju kondenzatora na kompjuterskom napajanju - imao taj problem, vise ga nemam.
Srecan rad, ne opterecujte se sitnicama - PRAVITE MUZIKU!