Log in

View Full Version : Native Instruments Komplete 8

geminni
08-05-2012, 06:28 PM
Planiram da kupim ovaj paket pa me zanima da li je neko imao u mogucnosti da ga prostudira?

Najinteresantiniji mi je Kontakt sa svojim semplovima, kao i paketi klavira i bubnjeva.
U muzickom pravcu vise naginjem instrumentalnom, ambientalnom muzikom sa instrumentima klavira, hora i zicanih instrumenata. Pokusavam da nadjem nesto od kontakovih instrumenata na youtube-u ali je ili ne cujno ili je zvuk sniman preko mikrofona kamere pa zvuci katastrofalno.
Ne ocekujem zvuk LA strings-a ali mozda mrvicu da je bolje od Session strings-a u vidu zvuka. Najvise me nervira kada violine zvuce kao teglenje macica u sred zime na minus 15 :rotfl:

loscolorados
09-05-2012, 07:12 AM
Planiram da kupim ovaj paket pa me zanima da li je neko imao u mogucnosti da ga prostudira?

Najinteresantiniji mi je Kontakt sa svojim semplovima, kao i paketi klavira i bubnjeva.
U muzickom pravcu vise naginjem instrumentalnom, ambientalnom muzikom sa instrumentima klavira, hora i zicanih instrumenata. Pokusavam da nadjem nesto od kontakovih instrumenata na youtube-u ali je ili ne cujno ili je zvuk sniman preko mikrofona kamere pa zvuci katastrofalno.
Ne ocekujem zvuk LA strings-a ali mozda mrvicu da je bolje od Session strings-a u vidu zvuka. Najvise me nervira kada violine zvuce kao teglenje macica u sred zime na minus 15 :rotfl:

Meni osobno brate u tom cijelom kompletu 8 daleko najjadnije zvu?e stvari ba? iz tog kontakta, o?ajni klaviri, bubnjevi sramotni.
Dodu?e "hor" zvu?i ?isto okej.

Session strings - ?ali bo?e, al imaju oni session strings pro koji se mogu mjerit sa LA strings, nasre?u sve ostale stvari iz kompleta zvu?e do jaja.

Ima? studio drummer i abbey roads koji su standardi industrije.
Neznam kolko te zanimaju sintisajzeri ali su predobri.

i tako, sam ?to dalje od kontaktovog sme?a (ak ve? misli? tro?it novac)

e da i klaviri iz kontakta su o?aj o?aja, no dobije? one sa kompletom berlin, new york i te ti su malo bolji, a njihov alicas keys je najbolji, al to nije u kompletu, dobije? sa kompletom i vintage organs, isto okej orgulje

Khan
09-05-2012, 12:59 PM
Teoretski je dobra zamisao imati sve u jednom paketu, ali se plasim da ces od vecine ljudi cuti nesto slicno odgovoru koji si dobio od loscoloradosa. Ima tu puno upotrebljivih stvari, a i sve se da doradjivati, ali ima i puno stvari za koje ce ti, blago receno, biti zao sto si platio. Preslusaj sto vise mozes, pa presudi sam, vrlo je to individualno i tesko je verovati drugima. Isti instrument u kontekstu moje ideje, izvedbe, pesme i produkcije moze biti totalno sranje, a kod tebe moze da zazvuci nebeski!
Elem, self research, paket je ogroman, nije ni jeftin, ni skroz dobar, ni skroz los... pa ti vidi... Poz.

DaBear
09-05-2012, 02:00 PM
uvek ima "try before buy" varijanta. :D

Eomsy
09-05-2012, 02:41 PM
uvek ima "try before buy" varijanta. :D
Agree :wink:!

geminni
09-05-2012, 06:30 PM
Preslusavam demo snimke na njihovom sajtu danima :)
Ima tamo i stvari koje mi nece trebati najverovatnije, kao sto su efekti za gitare kao i par sintova.
Klaviri su mi skroz dobri. Da, znam ima i cuo sam bolje od njihovih ali sada posmatram stvari u odnosu na cenu. Da imam za EWGL orkestar i hor, ne bih se dvoumio da li da kupim Ni 8 :D
Session strings, obicne, nre p;ro verzija, su mi super ali samo Stacato i picikato. Ono ostalo, jao majko bozija zali bose sirotih macica koje su stiskali.... Cak mi se njihov stakato mnogo vise dopada od EWQL-a. Pogotovu kod kontrabasa gde su bas pravi, brzi.

Nije mozda za ovu temu ali da predocim sta trazim, evo par mojih kompozicija.

http://soundcloud.com/ivan_pavletic/sets/orchestrated

i nesto sa malo vise elektronike:
http://soundcloud.com/ivan_pavletic/sets/ambiental

BlasterMaster
09-05-2012, 06:46 PM
sto se mene tice, ja sam u pocetku nesto bio zaludjen za komplete 8, cak sam razmatrao za kupovinu, i posto su se na netu pojavile "narodne" verzije, skinuo sam sve ono sto do tad nisam imao i tako da kazem kompletirao sve te iste verzije koje ima i u komplete 8 paketu... i necu da pljujem, kad je dzabe i sircje je slatko, ali posle mesec dana "isprobavanja" sam shvatio da sam neke stvari dzabe skidao, bubnjevi su stvarno standard, neki sintovi, ima tu jos par stvari koje zelim da probam sto se naknadno pojavilo, ali mislim da za neke stvari postoje mnogo bolje solucije i paketi drugih proizvodjaca, svakome je to stvar ukusa, meni se recimo alicia keys dopada za neke pop varijante, a drugima pak to ne pije vodu... za stringse ipak mislim da ima daleko boljih, pogotovo za violine (mozda po meni 8dio u poslednje vreme sa sto sam cuo)...

a mora se imati i u vidu da dosta tih featured tutorialsa na youtubeu su bukvalno reviewi gde se predstave samo najbolje stvari, prosecan covek kaze, ako su ovo spakovali u 2 minuta videa, ko zna sta jos tu ima, i onda se zalete da kupe a posle se razocaraju... u svakom slucaju dok se ne preslusaju sempl baze sa sajtova ili demoi ili neki advanced tutoriali ne moze se doci do zakljucka... mozda je bolje da i ti za pocetak isprobas te "narodne" verzije pa da vidis da li ti to odgovara, i nadam se da ces biti zadovoljan... pozdrav!

geminni
09-05-2012, 09:07 PM
Zato i pitam sve vas za savete :)
Gledam sada Goliath od EWQL-a. Cena mu je vrlo slicna ovom Ni komplet 8-ici ali sadrzi mnogo bolji set instrumenta, preciznije, sadrzi paetk instrumenata koji mi vise leze :grin:
Ali, mora da postoji taj "ali" kako to dobaviti kod nas? Ima neki zastupnik EWQL-a kod nas u Serbiji?

http://www.soundsonline.com/Goliath

amaterius
15-05-2012, 01:57 PM
Preslusavam demo snimke na njihovom sajtu danima :)
Ima tamo i stvari koje mi nece trebati najverovatnije, kao sto su efekti za gitare kao i par sintova.
Klaviri su mi skroz dobri. Da, znam ima i cuo sam bolje od njihovih ali sada posmatram stvari u odnosu na cenu. Da imam za EWGL orkestar i hor, ne bih se dvoumio da li da kupim Ni 8 :D
Session strings, obicne, nre p;ro verzija, su mi super ali samo Stacato i picikato. Ono ostalo, jao majko bozija zali bose sirotih macica koje su stiskali.... Cak mi se njihov stakato mnogo vise dopada od EWQL-a. Pogotovu kod kontrabasa gde su bas pravi, brzi.

Nije mozda za ovu temu ali da predocim sta trazim, evo par mojih kompozicija.

http://soundcloud.com/ivan_pavletic/sets/orchestrated

i nesto sa malo vise elektronike:
http://soundcloud.com/ivan_pavletic/sets/ambiental

samo jedno pitanje
koji si hor ovdje koristio
ja sam amater pa se nemoj smijati
ovo prvo s klavirom mi je super, bez riječi

geminni
16-05-2012, 04:35 PM
Na koju konkretno mislis?

"Holiday season" koristi EWQL Symphonic. One druge dve koriste Requiem koji je mnogo laksi za koristenje, a meni iskreno i lepse zvuci. S tim da kod njega postoje gotove fraze ili slogovi. Naravno, EWQL prelepo zvuci u rukama majstora ali zahteva dosta programiranja.

U albumu "ambiental" je sintetizovan pad koji zvuci kao hor.

Inace, odlucio sam se za kupovino EWQL goliata, ali o tome u novoj temi :)