Log in

View Full Version : 50 cent mix session sa Ken Lewis

DzoniPFC
02-05-2012, 08:47 AM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/Q-xMOHKFWjI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

2. i 3. deo stize u toku ove ili sledece nedelje.

Ngino
02-05-2012, 12:33 PM
Super je, uvijek odlicni ovi klipovi gdje prate citav proces miksanja,od samog sirovog i dosadnog pocetka. Vidi se pristup koji se onda kasnije da uporediti i evetnualno uvidjeti greske.

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

Jan
02-05-2012, 09:13 PM
Ken je super lik, najnesebičnije priča sa ljudima itd...

?ta vi?e ba? me je zanimalo ?ta je radio u procesu miksa ove pesme, po?to je jedna od retkih modernih da mi se dopao zvuk, jeste vokali su previ?e napred za moj ukus, ali to je moderna produkcija, to se tra?i danas... Ima tu jo? nekih stvari koje bi ja voleo da zvuče drugačije ali to su dana?nji standardi... U principu sve ?to sam video u ovom videu sam i očekivao da je inače uradio u procesu miksanja, jedino iznenađenje mi je bio taj ekstra dugačak reverb na onom sintiću ?ta god da je, ali mu je ba? taj reverb dao ekstra ?mek

BlasterMaster
02-05-2012, 09:22 PM
"Down on me" je u poslednje vreme cini mi se pesma sa mozda najbolje uradjenim reverbom (u ovoj eri novijih main stream rep pesama) pogotovu na ovim delovima gde peva Jeremih... mozda je u poslednje vreme bilo jos par tako pesama sa nenormalno dobrim reverbom, cini mi se Drake je imao jednu gde reverb igra glavnu ulogu...

Uro?_86
09-05-2012, 09:40 PM
Ono što je meni zapalo za oči je da Ken Lewis-u "adam-ove" sedmice služe kao glavni monitoring za mix. Iznenađen sam da su toliko referentni monitori s obzirom da je u pitanju "50 cent" produkcija. Ja sam lično mislio da se njemu rade mix-evi na mnogo skupljim monitorima.

Everbeatz
09-05-2012, 10:22 PM
Ono ?to je meni zapalo za oči je da Ken Lewis-u "adam-ove" sedmice slu?e kao glavni monitoring za mix. Iznenađen sam da su toliko referentni monitori s obzirom da je u pitanju "50 cent" produkcija. Ja sam lično mislio da se njemu rade mix-evi na mnogo skupljim monitorima.

Ne znam zasto ti je to cudno kad je poznato da je tona svetskih hitova tokom poslednjih nekoliko decenija mixano na NS10

DaBear
10-05-2012, 08:55 AM
Ono ?to je meni zapalo za oči je da Ken Lewis-u "adam-ove" sedmice slu?e kao glavni monitoring za mix. Iznenađen sam da su toliko referentni monitori s obzirom da je u pitanju "50 cent" produkcija. Ja sam lično mislio da se njemu rade mix-evi na mnogo skupljim monitorima.

Tipicno razmisljanje iz nasih krajeva !! :D

SVI su ubedjeni da ako se radi neko veliko ime - mora da se koristi najskuplja oprema, najskuplji studio itd itd..

Tona velikih zvezda je snimila tonu dobre muzike na jeftinoj / kucnoj opremi u kojekakvim prostorijama / hotelskim sobama itd...koje su miksovali raznorazni likovi po malim sobama ITB / OTB sta vec..sa opremom koja se tu nasla u datom momentu.

Spike Stent je svojevremeno priznao da je mnogo pesama smiksovao na Studer zvucniku (mono) koji se nalazi na Studer 2 track magnetofonu !!!

Puno njih koristi jeftine ghetto blastere ili neke kompjuterske monitore kao JEDAN od referentnih monitora...

na kraju 99% ljudi ce tog 50Centa slusati na nekom laptopu ili mp3 playeru sa slusalicama od ?2 !!

Prestanite da se zavaravate i da mislite da velike zvezde rade ISKLJUCIVO sa najskupllom opremom koja postoji (stavise - jebe im se za opremu!!)..

Everbeatz
10-05-2012, 10:51 AM

SVI su ubedjeni da ako se radi neko veliko ime - mora da se koristi najskuplja oprema, najskuplji studio itd itd..

Zasto im kvaris snove?:D:D

ugljesa
10-05-2012, 11:25 AM

Tona velikih zvezda je snimila tonu dobre muzike na jeftinoj / kucnoj opremi u kojekakvim prostorijama / hotelskim sobama itd...koje su miksovali raznorazni likovi po malim sobama ITB / OTB sta vec..sa opremom koja se tu nasla u datom momentu.

Spike Stent je svojevremeno priznao da je mnogo pesama smiksovao na Studer zvucniku (mono) koji se nalazi na Studer 2 track magnetofonu !!!

Puno njih koristi jeftine ghetto blastere ili neke kompjuterske monitore kao JEDAN od referentnih monitora...

na kraju 99% ljudi ce tog 50Centa slusati na nekom laptopu ili mp3 playeru sa slusalicama od €2 !!

Prestanite da se zavaravate i da mislite da velike zvezde rade ISKLJUCIVO sa najskupllom opremom koja postoji (stavise - jebe im se za opremu!!)..

One!! Slazem se da dosta ljudi misli da se dobre pesme prave na skupoj opremi! Dnt let their cheap equipment fool ya ;) !

DzoniPFC
23-07-2012, 03:14 PM
<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/T2FrcHhW-CU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/6aZuf_9Cv7c" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>