Log in

View Full Version : Midas venice

OFF
28-04-2012, 01:19 AM
Drugari, pravim kombinaciju da uzmem Venice 160 za potrebe benda...... Sada imamo A&H GL2, da li je cujna razlika izmedju mixera?

Kakvi su preampi na midasu, za potrebe snimanja u studiju (bubanj)?

alen
28-04-2012, 09:28 AM
Svasta dobro sa cuo o Venice-u.Licno nisam radio sa njim ali sledece nedelje bi trebao snimati live gig gde ce biti Venice320 pa cu ti preneti iskustva.Vrhunska svirka sa akademskim muzicarima u jednom od najboljih akustickih prostora u drzavi tako da cemo ga cuti na delu...

Bitch
28-04-2012, 11:56 PM
Drugari, pravim kombinaciju da uzmem Venice 160 za potrebe benda...... Sada imamo A&H GL2, da li je cujna razlika izmedju mixera?

Kakvi su preampi na midasu, za potrebe snimanja u studiju (bubanj)?

AH GL 2 je korektan mikser, vrlo upotrebljiv, ali je Midas ipak klasa iznad. Cistiji i brzi preamp, veci headroom (nije kao na AH da bude crunchy kad odes malo jace), vrlo upotrebljiv u studiju. Ja sam na doticnom snimio nekoliko koncerata (Exit World Music stage, dok je postojao...) i to je skroz korektno. EQ sekcija super... jedina "mana" su mali faderi, ali sve ostalo je vrh.

moja topla preporuka :wink:

OFF
29-04-2012, 12:02 AM
AH GL 2 je korektan mikser, vrlo upotrebljiv, ali je Midas ipak klasa iznad. Cistiji i brzi preamp, veci headroom (nije kao na AH da bude crunchy kad odes malo jace), vrlo upotrebljiv u studiju. Ja sam na doticnom snimio nekoliko koncerata (Exit World Music stage, dok je postojao...) i to je skroz korektno. EQ sekcija super... jedina "mana" su mali faderi, ali sve ostalo je vrh.

moja topla preporuka :wink:

videcu da probam..... otprilike sam tako i zamisljao razliku, ali je razlika u novcu poprilicna..... :(

Arthur
29-04-2012, 12:40 AM
to što kaže bitch, voli da ode u crveno, lepo radi kad je podgrejan :) I lično OBOŽAVAM njegov EQ, uvek mi "čita misli"

OFF
29-04-2012, 12:49 AM
nisam pametan...... ne mogu puno da dobijem za GL2.... a morao bih doobeo da dodam za venice.... opcija je jos mozda i Soundcraft GB2 ili moozda AH zed....... (ili to nista nije bolje od GL2) ?

Arthur
29-04-2012, 01:07 AM
GB2 skini sa spiska opcija, nije u klasi Venice, a Zed mislim da je ista klasa preampa i eq sa Wizarda (slične su i cene, samo je bogatije arhitekture). Nema tu šta, kolko para tolko muzike, nikad nisam patio što ne mogu da kupim neke igračke, koliko god mi se sviđale, to je meni uvek bila mera onoga šta i zašto radim. Kad zaradim, i radom zaslužim, onda i kupujem.

Bockie
29-04-2012, 01:10 AM
Ja bi sačuvao postojeći mixer...:wink:

"7. maja" PDV ide gore, biće još skuplji mixer!

Celokupna ekonomska situacija će se u 2 i 3 kvartalu sigurno pogoršati, ne u nekoj ogromnoj meri, ali treba izdržati psihološki efekat koji će za posledicu imati smanjenu potrošnju stanovništva, s'obzirom na sadašnje ionako loše stanje, pa tako i kafana i tezge trpe itd...

Bar ja to tako vidim...

Poz'

Arthur
29-04-2012, 01:14 AM
nije to baš samo tako, sa povećanjem pdv idu i veća budžetska davanja, a i sigurno nam stiže ponešto živog novca od napolje, čim prođe ova halabuka. Mada da će biti bolje, sumnjam, samo ne očekujem baš smak sveta.

Bockie
29-04-2012, 01:23 AM
nije to baš samo tako, sa povećanjem pdv idu i veća budžetska davanja, a i sigurno nam stiže ponešto živog novca od napolje, čim prođe ova halabuka. Mada da će biti bolje, sumnjam, samo ne očekujem baš smak sveta.

Ne kažem ni ja smak sveta, ali ne treba puno pismenosti za ono što se vidi. Od većih budžetskih davanja nema ništa! Budžet je već "načet" mnogo više nego što sme, a ionako je bio... ..."izuzetno optimističan"...:D
Radi se o "ili - ili" situaciji, para (penzije,plate,javni sektor) za do 31.12. nema!... E sad, i pored toga što će poskupljenje biti svega 2 do 4%,što realno nije mnogo, mada treba uzeti i u obzir inflaciju, dalji pad proizvodnje (?!?) i još neke elemente i to će svakako izazvati "strah" kod kupaca...:wink:

Ej...dosta je Bockievih sumornih prognoza!!! Daj Bože da ispadnem glup,eto!

Završih konačno...:)

Poz'

OFF
30-04-2012, 02:16 PM
Da razmisljam racionalno, pola stvari nikad ne bi kupio:)

Verovatno cu ga sutra probati na svirci, pa javljam utiske...

Ako jos neko ima iskustveni komentar, nek javi...

BTW

Kakavi su preampi na midasu za studio? (imam 4 dobra preampa, treba mi nesto tako za 'na komad'...... tomovi, ambijenti........)

Bitch
30-04-2012, 11:10 PM
BTW

Kakavi su preampi na midasu za studio? (imam 4 dobra preampa, treba mi nesto tako za 'na komad'...... tomovi, ambijenti........)

Pa dobri su ;)

OFF
01-05-2012, 12:40 AM
Evo, malo sam se igrao...premalo za utisak.......
sutra ga probam live

OFF
03-05-2012, 08:23 PM
Definitivno radi!
Probali smo na svirci, jeste korak napred (ali u ceni ooogroman korak:( )

I preampi i suma, a posebno EQ...... routing, sve mi se dopada.....
Ali tek vidim da A&H nije naivan, nimalo:wink:

alen
06-05-2012, 11:52 AM
Ako nekoga zanima,evo kratkog isecka sa skorasnjeg gig-a i midas venice320 u akciji.Snimak je nemiksan,outboard procesing sa lica mesta bez efekata(par kompresora i gate na kicku i snare-u),signali uzimani sa direct outa,16 kanala u m-audio profire2626 i behringer ada8000.....

http://dl.dropbox.com/u/26915205/TTWH%20cut.wav

SumAnuT
06-05-2012, 12:47 PM
Sta znaci termin - brzi preampi? Bolje prenose tranzijente ili sta?

alen
06-05-2012, 01:22 PM
Tako nekako,dinamicki precizniji.

Bockie
06-05-2012, 01:30 PM
...a pesma e da "iseče? venice"...:D

alen
06-05-2012, 01:32 PM
:wink:

SumAnuT
06-05-2012, 01:51 PM
Tako nekako,dinamicki precizniji.

Kao slew rate (http://en.wikipedia.org/wiki/Slew_rate) kod pojacala?

OFF
06-05-2012, 03:20 PM
posle druge svirke -prezadovoljni smo. Jako brzi preampi. Eq precizan, jasno i precizno sabiranje, a dinamika fantastična. Nikad do sada nisam uspevao da ?apućem dok pevam (kad zatreba) a da sve izadje.

alen
06-05-2012, 04:14 PM
I ja sam bio zatecen dinamikom i preciznoscu tranzijenata.Nikad nisam uspeo tako olako,za par sekundi da nariktam gate-ove,i to one najjadnije, sa dbx166.Radili su bez greske,gotovo kao da ih je okidao triger....
Ja licno volim A&H,uvek mi se dopadao zvuk GL-a ali posle prvog intimnijeg kontakta sa Venice uverio sam se i licno da je znacajno ozbiljnija sprava.Da imam kinte ne bih se ustrucavao imati ga i u studiju.

OFF
06-05-2012, 09:28 PM
I ja sam bio zatecen dinamikom i preciznoscu tranzijenata.Nikad nisam uspeo tako olako,za par sekundi da nariktam gate-ove,i to one najjadnije, sa dbx166.Radili su bez greske,gotovo kao da ih je okidao triger....
Ja licno volim A&H,uvek mi se dopadao zvuk GL-a ali posle prvog intimnijeg kontakta sa Venice uverio sam se i licno da je znacajno ozbiljnija sprava.Da imam kinte ne bih se ustrucavao imati ga i u studiju.

I ja sa GL-a presao na Midasa......sa idejom da ga malo i u studiju koristim (dodatni preampi....)..... ali realno GL koji imam je 2,5 puta jeftiniji sad od Midasa.... pa bi bilo glupo da rade isto:) (A daleko da je GL los..... ja sam se rodio kad sam sa mackie onyxa presao na GL)

SumAnuT
06-05-2012, 09:36 PM
Gde je tu jamaha izmedju navedenih? (o196v, dm1000)

OFF
06-05-2012, 09:55 PM
Pa ne znam....... ja licno ne verujem da digitalni mixer od npr 2000e moze da radi kao analogni koji kosta isto....... bez obzira na sve prakticnosti digitalaca

SumAnuT
06-05-2012, 10:06 PM
Sigurno da na digitaliji odu pare vise na druge stvari, ali znaci kazes da bi recimo dm1000 imao najlosije preampe od gore pobrojanih?

OFF
06-05-2012, 10:36 PM
Sigurno da na digitaliji odu pare vise na druge stvari, ali znaci kazes da bi recimo dm1000 imao najlosije preampe od gore pobrojanih?

iskreno, nisam probao i ne bih o tome da pricam.... imam samo pretpostavke...

radio sam sa 01v96..... ali ne skoro.....

slowstar
24-01-2013, 07:01 PM
iskreno, nisam probao i ne bih o tome da pricam.... imam samo pretpostavke...

radio sam sa 01v96..... ali ne skoro.....

Ljudi, ja sam ponosni vlasnik MIDAS VENICE F32, i prosto nemam reči da vam opi?em koliko je to moćan mixer, prenerazio sam se kada sam samo podigao fadere sa ranijeg multikanalnog fajla....(koristim ga u svom MIDI studiju) Zvuk veliki, moćan, basovi "udaraju" visoki svilenkasto "skupi", EQ zvuči kao da jedan kanal ko?ta toliko, a ne 32, dinamika takva, da je veoma te?ko naterati u overload...Zbogom sve ostalo, sve sabirnice, AD i DA, Fire Wire je moj MAC sa Logicom Pro prepoznao istog trenutka, strimuje svih 32 kanala tamo - ovamo, bez ikakvog primetnog ka?njenja, a sve ?to iz kompjutera "prođe" kroz Venice, postaje veliko, stabilno, čvrsto, sa preciznom pozicijom u stereo polju, EQ reaguje na najmanji dodir, nema "muljavine", nema ?i?tanja kao kod MacKie, nije mekano kao Soundcraft ili
A&H, a nije ni pretvrdo kao SSL, najprijatnije iznenađenje koje sam skoro do?iveo, dođe mi da ga poljubim (Da JE poljubim, po?to je Venecija ?enskog roda, a ja sam staromodni "Hetero")
Ukratko, FENOMENALAN!!!
P.S. Znam po raznim revijama i tekstovima da su mu i mic preampi jako, jako dobri, ali meni koriste samo linijski ulazi, za hardware sintove kojih imam onoliko, i naravno, kao sabirnica, bar za sada, zvuči bolje od nekih specijalizovanih sabirnica, a probao sam 5-6 njih, koji ko?taju skoro kao cela VENICE, dakle, odu?evljen sam, i usput, prodaću jeftino svoj interface RME FIREFACE 800, jer mi NE TREBA VI?E, i to jeftino, eto, nije oglas, nego jednostavno, nije mi potrebno NI?TA pored Midas Venice!!!
Iskoristite povoljnu cenu kod nas (ne pominjem radnju namerno) jer čujem da je u Londonu preko 4.000 FUNTI! a ovde, u Beogradu skoro UPOLA MANJE!

OFF
24-01-2013, 11:53 PM
Ljudi, ja sam ponosni vlasnik MIDAS VENICE F32, i prosto nemam reči da vam opi?em koliko je to moćan mixer, prenerazio sam se kada sam samo podigao fadere sa ranijeg multikanalnog fajla....(koristim ga u svom MIDI studiju) Zvuk veliki, moćan, basovi "udaraju" visoki svilenkasto "skupi", EQ zvuči kao da jedan kanal ko?ta toliko, a ne 32, dinamika takva, da je veoma te?ko naterati u overload...Zbogom sve ostalo, sve sabirnice, AD i DA, Fire Wire je moj MAC sa Logicom Pro prepoznao istog trenutka, strimuje svih 32 kanala tamo - ovamo, bez ikakvog primetnog ka?njenja, a sve ?to iz kompjutera "prođe" kroz Venice, postaje veliko, stabilno, čvrsto, sa preciznom pozicijom u stereo polju, EQ reaguje na najmanji dodir, nema "muljavine", nema ?i?tanja kao kod MacKie, nije mekano kao Soundcraft ili
A&H, a nije ni pretvrdo kao SSL, najprijatnije iznenađenje koje sam skoro do?iveo, dođe mi da ga poljubim (Da JE poljubim, po?to je Venecija ?enskog roda, a ja sam staromodni "Hetero")
Ukratko, FENOMENALAN!!!
P.S. Znam po raznim revijama i tekstovima da su mu i mic preampi jako, jako dobri, ali meni koriste samo linijski ulazi, za hardware sintove kojih imam onoliko, i naravno, kao sabirnica, bar za sada, zvuči bolje od nekih specijalizovanih sabirnica, a probao sam 5-6 njih, koji ko?taju skoro kao cela VENICE, dakle, odu?evljen sam, i usput, prodaću jeftino svoj interface RME FIREFACE 800, jer mi NE TREBA VI?E, i to jeftino, eto, nije oglas, nego jednostavno, nije mi potrebno NI?TA pored Midas Venice!!!
Iskoristite povoljnu cenu kod nas (ne pominjem radnju namerno) jer čujem da je u Londonu preko 4.000 FUNTI! a ovde, u Beogradu skoro UPOLA MANJE!

Cestitam!!!!

Ja sam uzeo venice 160..... ovaj F mi je malo glomazan za live, a i brine me to sto se proizvodi u Kini.... (moj je napravljen u Nemackoj)
Mada bi me taj FW uzivo resio nosanja rackova sa efektima....zakacim samo na laptop sa npr waves live rackom i vozi..... odma vrhunski digitalni mixer dobijam (a u stvari analogni) :)

fix3r
25-01-2013, 01:14 AM

Da, otkad ih je Behringer preuzeo ne mogu da pohvatam ko ih vise i posto prodaje. ?4000 kod KMR-a, a upola kod Nemaca u Thomann-u. ?2000 je *neverovatno* jeftino za takav mikser. Neki uporedivi Toft ATB je mnogo skuplji (6+ soma funti). Da li je Behringer resio da obori cenu na nivo X32-ke, ne znam, ali ta cena je bas bagatela.

Doduse, ostaje da je Midas "Live" konzola (oduvek su i bili samo za to), jedva i da ima bilo kakav monitoring, nije bas za studijski rad...

slowstar
25-01-2013, 02:33 AM
Samo treba malo drugačije razmišljati, i nema problema, jer ja ionako imam monitor kontroler, a kanale 31 i 32 sam "override" tako da sada to postaje slanje "natrag" ka LOGIC-u, a osim toga, kada se pritisne "solo" na masteru, onda osim mix out-a, tada šina "local monitor postaje monitorski izlaz, tako da postoji i master izlaz, i praktično local monitor postaje control room monitor. Zatim postoji i talkback, pa i oscilator, kada sam sve to shvatio, ispada da je ovo i još bolja kombinacija nego da postoji dedicated ctrl. room monitor" jer se sve ima. Da ne pominjem matrix sabirnicu, 6 sendova od kojih svaki JEDNIM dugmetom postaje pre ili post, super kvalitetan EQ, a o headroom-u da i ne govorimo, jer je ubedljivo vodeći u klasi. Prosto ne može da se natera u overload. Ne mogu da verujem da za ove pare može da se dobuje mixer ovakvog kvaliteta i performansi...

alen
25-01-2013, 11:24 AM
Svaka cast na hrabrom izboru za studio.I ja ga sanjam otkako sam prvi put radio i snimao sa njim,istina starijoj verziji preko DO.Iskrene cestitke i od mene! :beer:

Jan
28-01-2013, 01:25 PM
Jao bre ljudi, nemojte mi pravite zazubice :D Kad sam bio video Audient ASP4816, znao sam da ću jednog dana morati da potrošim pare na mikser za svoj project studio, ali uvek je tu bilo ono, plus dosta para za konvertore, pa tona kablova pa blabla, pa sam računao da bez 15 000 E ne mogu da prođem veselo, ali sad gledajući ovo kako jednim firewire kablom izbacuje sve kanale na bord, i kako hvalite zvuk i preampe i eq-ove, mislim da je taj dan sve bliži i da ćete da mi izbijete pare iz džepa :D Jedini downside je sto su konvertori jedino 44 48, mada ja nikad ne miksam u većoj rezoluciji od 44 tako da možda i nije neka šteta :S
Samo što ću morati i jedan foto aparat da kupim uz njega :D Taj recall miksa je jedina stvar koja bi možda mogla da me zadrži na striktno miksanje u DAW'u.

alavuk
28-01-2013, 07:31 PM
hoces ovakav da ti uzmem ? taman za rodjendanski poklon (http://ionicnova.co.uk/cam/wp-content/uploads/2012/07/smena_8m.jpg)

Rhino
28-01-2013, 10:38 PM
Ufff, i ja bi da prisvojim ovo rado.. I to ovaj manji 24 model koji je kao b-stock jeftiniji 600e. A a bio bi mi i bolji zbog manjih gabarita, tj zbog prostora..

Ali nazalost ain't gonna happen soon zbog nedostatka 'vremena'..

Koliko kapiram sve je isto, samo ima manje ins/outs od 32 modela, jel? A meni bi ih toliko bilo skoro pa uvjek dovoljno..

Prvi put susreo sam se sa starim midasom dok sam bio jos mlad i zelen, kod Dadija na bulevaru u studiu kazablanka prije nekih reccimo vec 10 god i svidjelo mi se kako to svira.. Al sad ne znam koliko je to slicno ovome po soundu?

OFF
28-01-2013, 10:51 PM
Prvi put susreo sam se sa starim midasom dok sam bio jos mlad i zelen, kod Dadija na bulevaru u studiu kazablanka prije nekih reccimo vec 10 god i svidjelo mi se kako to svira.. Al sad ne znam koliko je to slicno ovome po soundu?

koliko se secam, kod Dadija je bio Mitec

Rhino
29-01-2013, 05:15 AM
koliko se secam, kod Dadija je bio Mitec

Jeste, uups, bravo... Onaj sa malim patch poljem ako se dobro sjecam.. I to nije bio midas, vec mitec?

Potpuno sam posenilio :D

tex viler
23-07-2015, 05:44 PM
Ekipa pozdrav. Evo da malo ozivim temu.
Danas nabavio midas F32 na probu.
Nikako skontat kako da spojim monitore i sta treba ispritiskat da radi normalno. Imam mackie hub monitor controler i 2 para monitora i sad pokusavam spojit da mi radi ali nikako. Dosad sam koristio focusrite liquid saffire i sve mi je bilo lako spojit.

gregor z
24-07-2015, 04:50 PM
Upali solo na master faderu :)

Kao je to live konsola - nema posebnu monitoring sekciju :)

Pozdrav,

Gregor