Log in

View Full Version : problem sa PROFIRE 2626

zoivanmo
26-04-2012, 03:17 AM
Zvu?na mi se ?e??e zna sru?iti...instaliravao sam ponovno itd...no mislim da je problem u tome kak sam je skop?ao...ikakvo saznanje o osnovama kop?anja kompjutora i kartice i popratnih sadr?aja...predpoja?ala, gitarskih poja?ala (npr.kad mi netko pozvoni...nigdje veze...na vrata, kartica out...vjerovatno joj smeta ?to su na istoj fazi ili sl. da li mogu biti u istom produ?nom komp i zvu?na...ako ne kakva je najbolja varijanta, da li smiju biti na istoj fazi...itd) PLEASE HELP :)

Khan
26-04-2012, 11:54 AM
Prebacio sam ovaj post, ovo je bolje mesto za ovu temu,
uzgred, moze malo detaljnije i jasnije, sta je u stvari problem?

zoivanmo
20-11-2012, 06:55 PM
zna? ?ta mi se de?ava...kartica mi se sru?i...kako...naprimjer imam fri?ider par metara od nje...ponekad, ponavljam , ponekad mi se sru?i kad se u frid?u upali ili ugasi termostat... onda tako?er,ponekad, ne uvijek, mi se sru?i kad upalim poja?alo...lampa? Fender HotRod... imam tako?er ventilator za izbacivanje dima koji je prije isto znao u?estvovat u ru?enju, al u zadnje vrijeme ne... mislio sam da je ?to su na istoj fazi i sl. pa sam za kompjutor doveo posebno elektroinstalacije, direktno sa automatskih osigura?a...again... stvarno mi nejasno, da li ne?to u njoj ima neki k*** da joj onemogu?ava normalan rad ili jednostavno je spir?ena... ???

tajsam
20-11-2012, 09:10 PM
zna? ?ta mi se de?ava...kartica mi se sru?i...kako...naprimjer imam fri?ider par metara od nje...ponekad, ponavljam , ponekad mi se sru?i kad se u frid?u upali ili ugasi termostat... onda tako?er,ponekad, ne uvijek, mi se sru?i kad upalim poja?alo...lampa? Fender HotRod... imam tako?er ventilator za izbacivanje dima koji je prije isto znao u?estvovat u ru?enju, al u zadnje vrijeme ne... mislio sam da je ?to su na istoj fazi i sl. pa sam za kompjutor doveo posebno elektroinstalacije, direktno sa automatskih osigura?a...again... stvarno mi nejasno, da li ne?to u njoj ima neki k*** da joj onemogu?ava normalan rad ili jednostavno je spir?ena... ???

izvadi svo meso iz frizidera i odledi ga.Potom napuni frizider bananama pa vidi jeli onda radi,ako neradi onda ti je poso grijac u bojleru.

Arthur
21-11-2012, 12:14 AM
izvadi svo meso iz frizidera i odledi ga.Potom napuni frizider bananama pa vidi jeli onda radi,ako neradi onda ti je poso grijac u bojleru.
mnogo si pametan. Molim te da se suzdržiš, ako već ne možeš nekom pomoći.

Arthur
21-11-2012, 12:26 AM
to je čest problem sa tom karticom i FW napajanjem. Proveri da li se isto dešava kad je na sopstvenom napajanju. I nisi napisao dal je to Macintosh? meni je bez problema radio na PC, dok sam ga imao, a ortak sa MacBookom je popizdeo i posle nekog vremena trampio profire 610 za neku maudio USB karticu :)

tajsam
21-11-2012, 01:07 AM
znaš šta mi se dešava...kartica mi se sruši...kako...naprimjer imam frižider par metara od nje...ponekad, ponavljam , ponekad mi se sruši kad se u fridžu upali ili ugasi termostat... onda tako?er,ponekad, ne uvijek, mi se sruši kad upalim poja?alo...lampaš Fender HotRod... imam tako?er ventilator za izbacivanje dima koji je prije isto znao u?estvovat u rušenju, al u zadnje vrijeme ne... mislio sam da je što su na istoj fazi i sl. pa sam za kompjutor doveo posebno elektroinstalacije, direktno sa automatskih osigura?a...again... stvarno mi nejasno, da li nešto u njoj ima neki k*** da joj onemogu?ava normalan rad ili jednostavno je spir?ena... ???

probaj kao sto je kolega rekao sa napajanjem od m-audia
samo da se nadovezem-
problem ti je u napajanju kompa ili firewire izlazu.sad neznam dal koristis integriranu ili pci-pci(e) firewire karticu.
fora je da firewire izlaz nedaje dovoljnu amperazu za tu tvoju karticu.
100% ces rijesit problem zamjenom napajanja kompa.ili firewire karte.(zamijeni oboje)
ljudi inace grijese (napajanje je naj bitniji faktor za stabilno racunalo,i za njega treba odvoiti najmanje 100e pogotovo ako se radi o audio produkciji.
potrebno je Gold Certified napajanje. jeftino napajanje lose ili uopce ne filtrira smetnje iz mreze i napon mu konstantno varira i to je lose......
a mozes probat i sa ups-om..

fix3r
21-11-2012, 09:52 AM
potrebno je Gold Certified napajanje

Uh pa bas ga pretera sa ovim. Efikasnost napajanja u PC-u ti nece pomoci ako imas losu instalaciju i frizider ti je na istoj liniji kao i super-osetljivi audio interfejs. (Imam taj Profire 2626, ima zasebno napajanje i ne vuce ga sa firewire porta).

tajsam
21-11-2012, 12:23 PM
Uh pa bas ga pretera sa ovim. Efikasnost napajanja u PC-u ti nece pomoci ako imas losu instalaciju i frizider ti je na istoj liniji kao i super-osetljivi audio interfejs. (Imam taj Profire 2626, ima zasebno napajanje i ne vuce ga sa firewire porta).

covjek je rekao da je probao spojit na drugu fazu (čak direkt sa table:) ),
a Gold Certified ne znaci samo efikasnost.

alen
21-11-2012, 12:52 PM
Ja mislim da je to switch napajanje profire-a problem.I nas zna da stuca povremeno zbog sumova u naponu,konretno klima kad se pali i gasi,profire je uvek otpozdravi na neki nacin,nekad krckanjem,nekad blinkanje svih lampica na njoj.Neko je spominjao na forumu upgrade napajanja za nju...

zoivanmo
21-11-2012, 06:08 PM
to sa ups-om sam razmisljao...ali sa stabilizatorom napona 220/220 bih mogao otkloniti sve varijacije u mrezi, ak je do nje... a evo moje konfiguracije ASUS P7H55-M PRO, H55 1156 4XDDR3-1333 PCleX GLAN+SB
CPU INTEL Core i5 750 2.66GHz FSB1333MHz 8MB LGA 1156 BOX
G.SKILL 8GB DDR3-1333 Dual channel kit F3-10666CL9D-4GBRL
HDD WD Caviar GP 1500 GB SATA-300 64MB WD15EARS i naknadno sam mu stavio 8GB RAM

zoivanmo
21-11-2012, 06:13 PM
mo?e? li mi objasniti "zasebnom napajanju". U mene je priklju?en na FW port...ugra?en je u komp...

tajsam
21-11-2012, 06:34 PM
nabavi adapter 12v minimalno 3.5 ampera i spoji ga u pro fire 2626

zoivanmo
22-11-2012, 12:14 AM
ok drug probam, hvala ti

radsoul
23-11-2012, 12:04 AM
Imao sam ovaj interfejs, koristio sam uvek TI firewire chipset i nikada problema nisam imao. Probaj ako si u mogucnosti da testiras na drugom racunaru sa TI firewire cipom.

sasaristic
26-11-2012, 05:03 PM
Ja mislim da je to switch napajanje profire-a problem.I nas zna da stuca povremeno zbog sumova u naponu,konretno klima kad se pali i gasi,profire je uvek otpozdravi na neki nacin,nekad krckanjem,nekad blinkanje svih lampica na njoj.Neko je spominjao na forumu upgrade napajanja za nju...

Bingo....switch napajanje na 2626 je zivo s..nje.Imao sam isti problem mesecima , i kad sam iz sasvim drugih razloga napravio napajanje sa trafoom i klasicnim lm regulatorom napona , problem se vise nikad nije ponovio , a i kartica je sonicno bolje zazvucala.Inace nije neka mudrost napraviti bolje napajanje , ali je veliki problem sto je minimalna amperaza barem 3A, sto znaci da se mora ici barem na lm338 regulator , koji se kod mene jako greje.

BIGDADDY
26-11-2012, 07:02 PM
Preporučujem svima koji imaju profire 2626 da promene napajanje. Razlika je velika u zvuku a i nema štucanja zbog smetnji u mreži. Treba izabrati dobar dizajn napajanja, mislim na šemu. Moje napajanje je čak zapreminski veličine same kartice zbog velikog hladnjaka jer sam i ja imao problem sa grejanjem regulatora i tranzistora.

http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=40723

sasaristic
27-11-2012, 08:16 AM
Koji si regulator koristio?

BIGDADDY
27-11-2012, 09:13 AM
Kao regulator koristio sam LM317 i dva tranzistora BD250.

sasaristic
27-11-2012, 09:51 AM
Kao regulator koristio sam LM317 i dva tranzistora BD250.

Jedan? zar on ne ide do 1A ....

BIGDADDY
27-11-2012, 10:30 AM
Da, ali u kombinaciji sa tranzistorima koji su kao baferi dobija se veća struja. Ortak elektro-inženjer kaže otprilike 4A po tranzistoru, ja sam stavio dva komada.Pogledaj u LM317 datasheet, ima slična šema.

BlasterMaster
27-11-2012, 06:08 PM
Pa daj bigdaddy okaci semu celog napajanja, ja se ne razumem u elektroniku/elektriku al da makar dam drugu elektroinzenjeru da mi to sklepa...ajde imas :beer: od mene

vasko
27-11-2012, 08:57 PM
3 sekunde googlanja

http://www.free-circuit.com/wp-content/uploads/2009/10/LM317-regulator.gif

psionic
03-12-2012, 05:14 AM
3 sekunde googlanja

http://www.free-circuit.com/wp-content/uploads/2009/10/LM317-regulator.gif

Ovo nije losa shema. Taj 2N 2955 tranzistor moze da istrpi 15 ampera u piku, desetak sa dobrim hladjenjem - s obzirom da radi sa malim naponom, nece mu to biti problem. Tranzistor je sposoban da izdrzi oko 110w max snage (snaga = napon x struja) - pa racunajte. U svakom slucaju 2N tranzistor treba montirati na 'ladnjak...

diviner
03-12-2012, 01:13 PM
E kad se sjetim invertora i pojacala koje sam pravio sa 2N 3055 izvadjenim iz starih televizora (pred kraj osnovne skole). To su bila vremena :(

psionic
03-12-2012, 03:43 PM
E kad se sjetim invertora i pojacala koje sam pravio sa 2N 3055 izvadjenim iz starih televizora (pred kraj osnovne skole). To su bila vremena :(

haha, tako je, legendarni Ei NIŠ 2n3055! Sećam se, kad ga nađem na buvljaku kod cigana na nekom kršu, kao da sam našao novčanicu od 100 evra (maraka u to vreme) :-)

diviner
03-12-2012, 04:20 PM
Mos misliti kakvo je to bilo blago u Bosni 94-95 godina, rat, nema el energije (dodje jednom u 15 dana na 2 sata) a ja od tih tranzistora pravio invertorske pretvarace za neonke 18w (mnogo duze traje akumulator, s obzirom da smo ko satorske expedicije sve imali na automobilski akumulator: rasvjetu, televizor, radio) :) .

psionic
03-12-2012, 06:59 PM
Da, da... zao mi je sto te takve uspomene vezu za to doba... Ovde je bila nemastina i beda kao i svuda, ali eto, ja sam ga koristio u svrhe zabave i hobija... Tebi je omogucavao da koliko-toliko normalno zivis :(

diviner
03-12-2012, 07:05 PM
Ma nema sta da ti bude zao...sto te ne ubije, ojaca te za zivot ;) ...