PDA

View Full Version : Malo akustike

OFF
23-04-2012, 04:31 PM
evo jednog KUDovskog snimka....

http://www.sendspace.com/file/nw1eqo

sve odjednom snimano, sem gocha.....

Znak
23-04-2012, 05:11 PM
E, pa nije ti fazon. Ovi znaju da sviraju, lako je tako... :grin:

OFF
23-04-2012, 06:26 PM
zvuk, mix?

Znak
23-04-2012, 06:35 PM
zvuk, mix?

Meni je ovo savr?eno. Zvuči kao da ima? odličan monitoring. Čuje se prava mera svega.

OFF
23-04-2012, 11:22 PM
Meni je ovo savr?eno. Zvuči kao da ima? odličan monitoring. Čuje se prava mera svega.

Hvala....... zbog toga sam najvise i postavio, malo sam promenio neke stvari u monitoringu, pa da vidim translatornost.....

nije neki preterano detaljan mix radjen, par sati, osnovne intervencije samo

Bockie
24-04-2012, 12:32 AM
Zajeban si igrač Off-e!

Dobro si ovo uradio!

E sad u sekciji "uvek mo?e bolje"...:

Nije mo?da ni do tebe koliko do opreme, imam utisak da postoji gap između midla (hi-mid) i niskih tonova. Da li je bass napucaniji ili fali "mesa", pazi mikro stvari su u pitanu...jbg...mikrofoni...(??)... Zna? kako, ovakav mjuz su snimale dr?avne institucije (a na takve se naviklo) sa najjebozomnijom opremom u datom vremenu, pa sad jbg...koliko je do ljudi...ali si planove dobro slo?io...99% foruma, i "faca" koje ga posećuju mo?e "belo" da gleda u ovakve kanale, jo? manje da ka?e ne?to o tome u smislu većem od "čuo sam u ?arenici ili Radio BG nedeljom" (ako i tamo pu?taju)... :kesa:...

:thumbsup:

OFF
24-04-2012, 12:42 AM
hvala, BB :)
jbg, ja zivim i radim u malom mestu, i prinudjen sam da snimam sva?ta (u smislu ?anra). Najveca fora je ?to sam puno toga zavoleo (ne kao muziku mozda, vec kao izazov i posao)... A pre svega ?iva snimanja za koje imam uslove (do 10tak svirača odjednom)...i ako smem da se pohvalim, gotovo da tek u svakom 20tom projektu u cubaseu koji radim, imam midi... Odatle mi i slogan studija - SNIMAMO SVE ?IVO :)

SumAnuT
24-04-2012, 12:54 AM
jeste bas malo glasniji

OFF
24-04-2012, 08:29 AM
jeste bas malo glasniji

bas opseg ili kontrabas?

Bockie
24-04-2012, 10:49 AM
...Kontrabas.. Ali nije to neka greška.

On treba da "nosi" sve, a ovde je možda malo zaokružen, možda si kompresovao dole lagano ili je takav instrument ili ko zna...

Ali nije to greška...

SumAnuT
24-04-2012, 12:26 PM
Kao da si istakao previse neke frekvecije u basu 80-200 recimo ...

Ne kazem ni ja da je greska niti trazim dlaku u jajaetu, nego trazio si misljenje, a i proveravas translatornost mixa, pa reko svako misljenje dobro dodje ...

EDIT: sad sam se igrao malo sa eq, dosta mi kontrabas dobije na prirodnosti i kada mu odsecem ove sub frekvencije ... Kako je sniman bass a kako ostali instrumenti?

E sad ja zaista nisam nesto nalsusan ove muzike, slusao sam na tvu uglavnom mozda mi zato ovaj sub bass neprirodno zvuci, mada bio sam i u par kafana nije da nisam :)

stegao sam jos malo sub sa multibandom ... evo:

http://dl.dropbox.com/u/69025223/off.mp3

OFF
13-04-2013, 08:17 AM
https://soundcloud.com/darko-citic/i-ovo-je-sumadija-old-serbian

evo malo novijih snimaka.... sve odjednom, uzivo...... racunajte samo da ove daire treba da idu nekoliko dB dole, bar.......

awacs
13-04-2013, 10:49 AM
Eto, svako bi drugačije :wink: Ja bih joj samo oduzeo hi-end, da prestane da bude sama u tom delu spektra. A sve drugo super, Radio Beograd style :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

OFF
13-04-2013, 11:18 AM
Eto, svako bi drugačije :wink: Ja bih joj samo oduzeo hi-end, da prestane da bude sama u tom delu spektra. A sve drugo super, Radio Beograd style :thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

Hvala, taj zvuk sam i ganjao..... I tek kada sam stavio md441 na violine, pojavio se, sam od sebe :)