View Full Version : Malo akustike
evo jednog KUDovskog snimka....
http://www.sendspace.com/file/nw1eqo
sve odjednom snimano, sem gocha.....
E, pa nije ti fazon. Ovi znaju da sviraju, lako je tako... :grin:
zvuk, mix?
Meni je ovo savr?eno. Zvuči kao da ima? odličan monitoring. Čuje se prava mera svega.
Meni je ovo savr?eno. Zvuči kao da ima? odličan monitoring. Čuje se prava mera svega.
Hvala....... zbog toga sam najvise i postavio, malo sam promenio neke stvari u monitoringu, pa da vidim translatornost.....
nije neki preterano detaljan mix radjen, par sati, osnovne intervencije samo
Bockie
24-04-2012, 12:32 AM
Zajeban si igrač Off-e!
Dobro si ovo uradio!
E sad u sekciji "uvek mo?e bolje"...:
Nije mo?da ni do tebe koliko do opreme, imam utisak da postoji gap između midla (hi-mid) i niskih tonova. Da li je bass napucaniji ili fali "mesa", pazi mikro stvari su u pitanu...jbg...mikrofoni...(??)... Zna? kako, ovakav mjuz su snimale dr?avne institucije (a na takve se naviklo) sa najjebozomnijom opremom u datom vremenu, pa sad jbg...koliko je do ljudi...ali si planove dobro slo?io...99% foruma, i "faca" koje ga posećuju mo?e "belo" da gleda u ovakve kanale, jo? manje da ka?e ne?to o tome u smislu većem od "čuo sam u ?arenici ili Radio BG nedeljom" (ako i tamo pu?taju)... :kesa:...
:thumbsup:
hvala, BB :)
jbg, ja zivim i radim u malom mestu, i prinudjen sam da snimam sva?ta (u smislu ?anra). Najveca fora je ?to sam puno toga zavoleo (ne kao muziku mozda, vec kao izazov i posao)... A pre svega ?iva snimanja za koje imam uslove (do 10tak svirača odjednom)...i ako smem da se pohvalim, gotovo da tek u svakom 20tom projektu u cubaseu koji radim, imam midi... Odatle mi i slogan studija - SNIMAMO SVE ?IVO :)
SumAnuT
24-04-2012, 12:54 AM
jeste bas malo glasniji
jeste bas malo glasniji
bas opseg ili kontrabas?
Bockie
24-04-2012, 10:49 AM
...Kontrabas.. Ali nije to neka greška.
On treba da "nosi" sve, a ovde je možda malo zaokružen, možda si kompresovao dole lagano ili je takav instrument ili ko zna...
Ali nije to greška...
SumAnuT
24-04-2012, 12:26 PM
Kao da si istakao previse neke frekvecije u basu 80-200 recimo ...
Ne kazem ni ja da je greska niti trazim dlaku u jajaetu, nego trazio si misljenje, a i proveravas translatornost mixa, pa reko svako misljenje dobro dodje ...
EDIT: sad sam se igrao malo sa eq, dosta mi kontrabas dobije na prirodnosti i kada mu odsecem ove sub frekvencije ... Kako je sniman bass a kako ostali instrumenti?
E sad ja zaista nisam nesto nalsusan ove muzike, slusao sam na tvu uglavnom mozda mi zato ovaj sub bass neprirodno zvuci, mada bio sam i u par kafana nije da nisam :)
stegao sam jos malo sub sa multibandom ... evo:
http://dl.dropbox.com/u/69025223/off.mp3
https://soundcloud.com/darko-citic/i-ovo-je-sumadija-old-serbian
evo malo novijih snimaka.... sve odjednom, uzivo...... racunajte samo da ove daire treba da idu nekoliko dB dole, bar.......
awacs
13-04-2013, 10:49 AM
Eto, svako bi drugačije :wink: Ja bih joj samo oduzeo hi-end, da prestane da bude sama u tom delu spektra. A sve drugo super, Radio Beograd style :thumbsup:
Pozdrav,
Vasa
Eto, svako bi drugačije :wink: Ja bih joj samo oduzeo hi-end, da prestane da bude sama u tom delu spektra. A sve drugo super, Radio Beograd style :thumbsup:
Pozdrav,
Vasa
Hvala, taj zvuk sam i ganjao..... I tek kada sam stavio md441 na violine, pojavio se, sam od sebe :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.