Log in

View Full Version : Razočaravajući fakti o pop muzici

Bockie
23-04-2012, 10:08 AM
http://www.buzzfeed.com/daves4/12-extremely-disappointing-facts-about-popular-mus

DADDY Z
23-04-2012, 10:30 AM
mislim da je bezveze ovo porediti na taj način...većina ovih starijih muzičara je ostvarila karijeru bez pogodnosti koje donose današnji mediji (tv,internet,mobile)
...tada se muzika plasirala drugačije..i sama muzička indsutrija se promenila...ovo je zanimljivo samo kao statistika...nije razočaravajuće..

Bockie
23-04-2012, 10:35 AM
Evo sad ima "smajli".... Bolje?

Danilo S
23-04-2012, 04:29 PM
Aliii Justin na kraju :rotfl:

DaBear
23-04-2012, 05:39 PM
tipicno idiotsko poredjenje, napisano sa "sokira" citaoce...muhahahha..
Totalna baljezgarija...ali

1. Nisam nikad cuo za Creed ali kad sam procitao malo http://en.wikipedia.org/wiki/Creed_(band) .vidim da momci nusu naivni.
Hendrix nije za poredjenje - zasto?? Jedina slicnost - drze gitare oboje.. on je samo smarao i imrovizovao i svirao nesto sto danas nema teorije da se proda ( a nije se ni u ono vreme prodavalo!!)

2. Rihanna VS Zeppelin, REM & Depeche Mode..
Ona je imala 10 No.1 singlova, ali Depeche i REM su imali No. 1 albume !! Depeche je samo prodao preko 100M albuma..a tu su i REM... Zeppelini danas nebi nista uradili..ni u ludilu !!!

3. Ke$a'a Tik Tok JESTE bolji od Beatles-a...UVEK cu radije nju da slusam nego "Biltlise" :D Da su im bile dobre pesme - prodavale bi se i onda!! zar ne? Bila je manja konkurencija !!

4. Porediti Rap I Beatles - sumanuto !! (Opet, pre bi slusao Flow-a nego njih danas...)

5. Black Eye Peas VS - Elvis / Simon & Garfunkle - opet debilno poredjenje, ALI cinjenice govore:
"I Gotta Feeling" spent fourteen consecutive weeks atop the Billboard Hot 100, the longest-running number-one single of 2009. The song was the third most successful song of the decade in Australia, as announced on January 7, 2010. As of February 2010, "I Gotta Feeling" holds the record as the most downloaded song on iTunes of all time. Worldwide it has sold over 14 millions units, becoming one of the most successful songs in the history of popular music."

6. Pazi sad - Celine VS Queen / Bruce Springsteen / Nirvana ????? Ko je pravio poredjenje - treba ga ubiti !! Inace, ne zna se ko je gori jedan od drugoga...Ljigava tetka pevaljka, Freddy pederaja, Nirvana - narkomani, Bruce - zemljoradnik !!!

7. Shania - pametno odradjen "porodicni" posao (producirao muz Mutt Lange - koji je inace radio Def Leppard itd - covek zna sta radi!!) Svetski hit album !! Od Indije do Amerike!!

8. Katy Perry (kao i Michael Jackson) ima MEGA team koji joj / mu radi pesme i produkciju. Dobro peva..i sta sad tu ima? Po cemu je MJ "nedodirljiv"??

9. Za Barbaru - sta reci..cak bi i ja pre slusao nju nego ove sto ih poredi sa njom (Tom Petty, Pearl Jam, Johnny Cash)...

10. Billy Ray Cyrus - kantri zvezda (oni SVI prodaju na milione)..Bob Marley - lumpen hipik / rasta / opusteno / naduvani stihoklepac - imao srece da je umro rano, pa je postao slavan (po tome)... on se samo slusa u uzoj Srbiji danas.. sta reci?

11. Opet ekstremno debilno poredjenje - Glee pevaju TUDJE pesme - obrade (cak i od Beatles-a) sa kojima ih porede... (ali opet - da su bili bolji, Beatles bi prodali jos vise ploca i imali jos vise hitova)..:D

12. Justin Bieber (oj Bibere....) je fenomen!! Sam je naucio da svira gitaru / klavir / bubnjeve..peva mega..krenuo od malih nogu - bice jos dugo prisutan!! Nema podsmevanja.!!:mad:

Ovakva poredjenja su totalno bez vez..kao kad bi sad neko rekao "ovaj kosarkas je dao vise koseva, nego onaj sto igra golf !!!"
Internet inace obiluje "odlicnim" clancima...:rolleyes::rolleyes:

disco violence
23-04-2012, 06:18 PM
Zar vi stvarno mislite da će se neko sutra sećati malog Biberčeta kad napuni 18 kao i ostale ekipe.U njihovu muziku se niko ne udubljuje,a Džimi Hendriks-Legenda živi.

DaBear
23-04-2012, 06:34 PM
Zar vi stvarno mislite da će se neko sutra sećati malog Biberčeta kad napuni 18 kao i ostale ekipe.U njihovu muziku se niko ne udubljuje,a D?imi Hendriks-Legenda ?ivi.

koga je briga za muzicare i legende UOPSTE ?????
90% normalnih ljudi na ulici ne zna ni jednog ni drugog!!

vasko
23-04-2012, 07:37 PM
:rolleyes:

quake2
23-04-2012, 08:52 PM

1. Nisam nikad cuo za Creed ali kad sam procitao malo http://en.wikipedia.org/wiki/Creed_(band) .vidim da momci nusu naivni.
Hendrix nije za poredjenje - zasto?? Jedina slicnost - drze gitare oboje.. on je samo smarao i imrovizovao i svirao nesto sto danas nema teorije da se proda ( a nije se ni u ono vreme prodavalo!!)

Ona je imala 10 No.1 singlova, ali Depeche i REM su imali No. 1 albume !! Depeche je samo prodao preko 100M albuma..a tu su i REM... Zeppelini danas nebi nista uradili..ni u ludilu !!!

3. Ke$a'a Tik Tok JESTE bolji od Beatles-a...UVEK cu radije nju da slusam nego "Biltlise" :D Da su im bile dobre pesme - prodavale bi se i onda!! zar ne? Bila je manja konkurencija !!

4. Porediti Rap I Beatles - sumanuto !! (Opet, pre bi slusao Flow-a nego njih danas...)

5. Black Eye Peas VS - Elvis / Simon & Garfunkle - opet debilno poredjenje, ALI cinjenice govore:
"I Gotta Feeling" spent fourteen consecutive weeks atop the Billboard Hot 100, the longest-running number-one single of 2009. The song was the third most successful song of the decade in Australia, as announced on January 7, 2010. As of February 2010, "I Gotta Feeling" holds the record as the most downloaded song on iTunes of all time. Worldwide it has sold over 14 millions units, becoming one of the most successful songs in the history of popular music."

6. Pazi sad - Celine VS Queen / Bruce Springsteen / Nirvana ????? Ko je pravio poredjenje - treba ga ubiti !! Inace, ne zna se ko je gori jedan od drugoga...Ljigava tetka pevaljka, Freddy pederaja, Nirvana - narkomani, Bruce - zemljoradnik !!!

7. Shania - pametno odradjen "porodicni" posao (producirao muz Mutt Lange - koji je inace radio Def Leppard itd - covek zna sta radi!!) Svetski hit album !! Od Indije do Amerike!!

8. Katy Perry (kao i Michael Jackson) ima MEGA team koji joj / mu radi pesme i produkciju. Dobro peva..i sta sad tu ima? Po cemu je MJ "nedodirljiv"??

9. Za Barbaru - sta reci..cak bi i ja pre slusao nju nego ove sto ih poredi sa njom (Tom Petty, Pearl Jam, Johnny Cash)...

10. Billy Ray Cyrus - kantri zvezda (oni SVI prodaju na milione)..Bob Marley - lumpen hipik / rasta / opusteno / naduvani stihoklepac - imao srece da je umro rano, pa je postao slavan (po tome)... on se samo slusa u uzoj Srbiji danas.. sta reci?

11. Opet ekstremno debilno poredjenje - Glee pevaju TUDJE pesme - obrade (cak i od Beatles-a) sa kojima ih porede... (ali opet - da su bili bolji, Beatles bi prodali jos vise ploca i imali jos vise hitova)..:D

12. Justin Bieber (oj Bibere....) je fenomen!! Sam je naucio da svira gitaru / klavir / bubnjeve..peva mega..krenuo od malih nogu - bice jos dugo prisutan!! Nema podsmevanja.!!:mad:

Ovakva poredjenja su totalno bez vez..kao kad bi sad neko rekao "ovaj kosarkas je dao vise koseva, nego onaj sto igra golf !!!"

Svaka cast...zabolelo me slepo crevo od smeha:).Ajd molim te malo iskomentarisi Mocarta,Dostojevskog i rimsko carstvo....kontam da ce tek tu biti skeceva:trchi:

Ngino
23-04-2012, 10:39 PM
Nikad nisam bio neki veliki fan Zeppelina, Hendrix-a, naprotiv, ali pljuvati pionire iz tog vremena koji su bili bukvalno pokret i standard a plaziti po malom Bieberu je bas maliciozno.
Evo, sad bas namjerno ukucam neku biberli pjesmu da vidim da nije evoluirao a ja to propustio u medjuvremenu i zbilja, nema tu nista za 18+.
Svaka klinji cast ali bracala...? Koji k... pricam o njemu? :banghead:

E sad, sto americka balavurdija gine za malim mislim da je i zbog okica i nosica a kad nesto i odmjauce, super, za upiskiti se u roze gacice.
Rece jedan manga: "...Cindy Crawford ass motherfuckers..." i bukvalno to!
Za razliku od nekada, danas muziku nazalost previse prodaju lijepa, napuderisana lica a ne zvuci!

Da Bear, car si ali nekako imam utisak da si pretjeran trendchaser, al` malo je reci pretjeran. Kapiram da je profi deformacija ali luksuz je biti tako pljuvacki nasiljen na ljude koji su de facto zvijezde sirih kvaliteta, tesko ce me iko ubijediti u suprotno. Da se razumijemo, meni puca slic za svim ovim navedenim artistima sem mozda Depeche Mode-a i Marley-a ali sta te spopalo?

Dakle, Celine i njen glas je za Recycle Bin sta je Biber i njegovo mazenje i stenjanje sa golisavim curicama.

Uzimaju li se u obzir i neki drugi parametri osim tvoje procijene da ce neko ko sad prodaje vise postera i figurica sa svojim likom nego muzike nekad mozda biti jako zreo i kvalitetan muzicar, i autor svoje muzike ako mozda vec sad ne smislja ove svoje stihove? Super je biti samouvjeren ali trunku vise postovanja prema staroj skoli majku mu!

Meni nije jasno, sta je to sto on nosi,nudi,predstavlja bilo kome preko 18 godina?
Super je mali, moderan, moderna produkcija al bi puno ljepse bilo svaki put umjesto njegovog glasa cuti npr. Celine Dion il Bob Marley-a. Pa vala i Springstina u majici bez rukava!

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

quake2
23-04-2012, 10:40 PM
(producirao muz Mutt Lange - koji je inace radio Def Leppard itd - covek zna sta radi!!)

....i cisto da nekome ne promakne da si Def Leopard:) koristio kao referencu....mislim....uvek sam sumnjao da si prikriveni heavy metalac...:D....jel znas ti uopste ko su Def Leppard???

Filip_
23-04-2012, 11:05 PM
"Freddy pederaja, Nirvana narkomani..." e bre bre...a oni crnci sa leve strane (na link-u) piju juice i cveklu?

One sa "leve strane" ne znam (ne racunam Barbaru kao glumicu i Celin a la povraca mi se)...nikad cuo ni video te izvodjace, ko su oni?!(mada jesam izbacio Tv iz stana pre par godina). Bice hit dva leta i jednu zimu i caoooo...sreca pa sam mogu, jos od malih nogu, svesno da biram sta mi prija uhu, a sta ne...

P.S. - Jedino sto verovatno "stoji" je da su ovi sa leve strane, gledano kroz prizmu novca, trenutne popularnosti, dobrog ulaganja, verovatno jako zanimljivi i primamljivi...

Bockie
23-04-2012, 11:30 PM
Fender vs Benetton!

Fuck yeah, napraviću majicu!!!!

ridge
24-04-2012, 12:25 AM
@DaBear

Naterao si me posle vise godina da nesto postujem. Zao mi je da te obavestim ali ti muziku nikada nisi razumeo, samo si se izgleda lozio, ko sto se loze na Grand, na slavu i popularnost na ono sto je "in"........ Sve je to u redu, tvoj svet, tvoj dozivljaj, tvoj problem, ali tako primitivan recnik, i tako povrsni stavovi?? Cemu?
Ko si ti da uopste pricas o tim ljudima.

"Ljigava tetka pevaljka, Freddy pederaja, Nirvana - narkomani, Bruce - zemljoradnik"

@Big Bockie
Nikog nisam vredjao pa nema potrebe da mi editujes post. To su krajnje normalna pitanja ako neko nekoga naziva pederajom, narkomanom i zemljoradnikom, u krajnje pogrdnom znacenju onda mogu i ja da ga pitam dal je Homofob, moralista i elitista. Iskreno dojadio mi recnik gorepomenutog, pa ako se sankcionise nesto mislim da njegov post to daleko vise zasluzuje! Ne mozes da sa osmehom na licu tapses nekog ko pljuje po osnovama i srzi u krajnjem slucaju i samog foruma Rumski.

cAAc
24-04-2012, 12:26 AM
koga je briga za muzicare i legende UOPSTE ?????
90% normalnih ljudi na ulici ne zna ni jednog ni drugog!!
za Hendriksa smaraca znaju i babe iz Kursumlije

Bockie
24-04-2012, 12:35 AM

Vaistinu znaju!

awacs
24-04-2012, 01:05 AM

Našle ga na YouTubetu.

Bockie
24-04-2012, 01:08 AM
@Big Bockie
Nikog nisam vredjao pa nema potrebe da mi editujes post. To su krajnje normalna pitanja ako neko nekoga naziva pederajom, narkomanom i zemljoradnikom, u krajnje pogrdnom znacenju onda mogu i ja da ga pitam dal je Homofob, moralista i elitista. Iskreno dojadio mi recnik gorepomenutog, pa ako se sankcionise nesto mislim da njegov post to daleko vise zasluzuje! Ne mozes da sa osmehom na licu tapses nekog ko pljuje po osnovama i srzi u krajnjem slucaju i samog foruma Rumski.

Uz dužno poštovanje, i tebi i potpisu (stara rumski elita) način obraćanja ("imaš nekih problema?" i sl.) je...doličan nekom ruralnom alko-svartištu , navijačkoj taštini i slično...

Obično se posle takve rečenice pojavi interventna...bar u mom selu...i da je neki drugi moderator, popio bi ban ko kuća, ali ja sam samo dobronamerno, tiho skrenuo pažnju...

Da Bear je pre svega čovek sa velikim profesionalnim iskustvom i radom iza sebe.
Iako uživam čitajući kritike na njegovu izjavu, iako me "poklopio" nekoliko puta, ipak mislim da to nije način obraćanja prema bilo kome na forumu, koliko god se ne slagao! Ako je on pogrešio, to govori o njemu, poštovao je pravilnik i nije lično vređao članove...!
Ako ja grešim, tu su i kolege, pa neka me "edituju"...

Kažem, poštujem, izuzetno, to što se ne slažeš sa nečijim stavom,to je tvoje apsulutno pravo!

Srdačan pozdrav.

ridge
24-04-2012, 01:54 AM
Kad sam rekao "Imas nekih problema" mislio sam bukvalno to sto sam rekao a ne u seljackoj varijanti kafanske prozivke. I tacno znam kome se obracam i zasto. I primetno je licno nezadovoljstvo i jako je vazno ljudima napomenuti kada preteraju. Znam njegove domete i znanje ali i primecujem krajnje nedolican stav (nije ovo prvi put), koji neko ko sebe predstavlja kao savetnika mladjima nemoze da dozvoli.

Ti mozda ne razumes koliko je lose to sto je napisao i koliko je zapravo to uvreda clanova ovog foruma i sire, ali veruj mi da spada u govor mrznje koji je i zakonom sankcionisan.

Sve najbolje i uz duzno postovanje!

cAAc
24-04-2012, 03:14 AM
vidi ovog:banghead::banghead:

o kakvom govoru mrznje pricas ..
nazivati nekog homofobom je govor ljubavi?
covek daleko od toga da je ''homofob'' ..i sam je kacio ovde kao svetski mega hit cetiri nasminkana muska maloletnika sa zenskim frizurama koja pokazuju svoje trbusnjake.

DzoniPFC
24-04-2012, 05:13 AM

:)

http://www.lowbird.com/data/images/2010/12/47e04386-5a52-9a7d.gif

http://www.gifsforum.com/images/gif/troll%20face/grand/maximum_trolling_gif.gif

Znak
24-04-2012, 06:48 AM
Naterao si me posle vise godina da nesto postujem.

To je valjda DaBearu i bio cilj, da se ljudi malo razmrdaju, da se razbije "klasni mir i takve trice, ustajala ?abokrečina".

disco violence
24-04-2012, 07:02 AM
od uskrsa

DaBear
24-04-2012, 07:13 AM
To je valjda DaBearu i bio cilj, da se ljudi malo razmrdaju, da se razbije "klasni mir i takve trice, ustajala žabokrečina".

@ Znak - +10:thumbsup:

@ Vasa - :rotfl::rotfl: (za babe) Vrh !!

@ Quake2 - hahah (jok ti znas!?) Pa dok smo bili klinci u Beogradu, visili smo
sa raznoraznim rokerima i nasim metalcima (cak i pomagali na snimanju Warriors albuma!!) A od ploca - nema sta nemam. Od Black Sabbath, Judas Priest, Def Leppard, Rainbow, Michael Schanker, UFO, rush, ..you name it I have it!! SAMO - prerastao sam tu muziku..sad mi je dosadno!

@ Ridge - razumeo sam muziku..mozda cak i vise nego sto bi trebao !!:D
Inac za ostalo ?????:confused::confused::confused: Bilo je ovde mnogo
"primitivnijeg" recnika...

Imam pravo da mi se nesto ne svidja !!!
Iako sam radio 2 Bob Marley remiksa za Island Records, i za obadva remiksa je radjen i video (oficijelni radio miks), ne volim Bob marley-a. Uvek cu pre da slusam UB40 nego Marley-a..sorry, ali ja tu nista ne mogu.:(

ja jednostavno ne zivim u proslosti i to se odrazava na sve oko mene. Pocevsi od muzike....Ostarilo se, neke vrednosti i ukusi su se promenili..to se zove evolucija!

Cak sam neki dan (ponovo) spojio gramofon...da prodjem kroz ploce.(nekoliko hiljada komada - UGLAVNOM nista novije od 1987 - tad sam poceo da kupujem CDs).i.... bas mi nije legla nijedna ploca koju sam izvadio,,(sto nase sto strane).. i spakovao gramofon opet. :(

Inace - dobro jutro forume!! (malo smo se promeskoljili od ustajalih tema..)

Mika Technika
24-04-2012, 07:36 AM
Sad se lepo vidi koliko je narod(svet) prso!

Sent from my Desire HD using Tapatalk 2

alavuk
24-04-2012, 07:55 AM
igrom slucaja :)))) na konto slika koji ste postovali (ko mi je frend na fejsu zna sta sam juce postovao na wall-u)

cAAc
24-04-2012, 09:17 AM
koji kralj ..sto mu nisu rekli da je snoop na slici

disco violence
24-04-2012, 09:26 AM
Iako sam radio 2 Bob Marley remiksa za Island Records, i za obadva remiksa je radjen i video (oficijelni radio miks), ne volim Bob marley-a. Uvek cu pre da slusam UB40 nego Marley-a..sorry, ali ja tu nista ne mogu.:(

Valjda postoji neki razlog ?to si remixovao Marlija.On traje.

DaBear
24-04-2012, 09:43 AM
Valjda postoji neki razlog ?to si remixovao Marlija.On traje.

to je bio "prolazni trend" jednog leta !! Videli majmuni (label) da je neko napravio hit na Ibizi, pa onda pokusali da "ozive" Marley-a kao dance artistu - naravno nije uspelo!:D
Ali, da nije bilo Marley-a, ja nikad nebi kupio Audient mixer !! Za to sam mu zahvalan...(cheque od 2 remiksa je kupio mikser!) ehhh...stara dobra vremena

sRce
24-04-2012, 10:42 AM
ja jednostavno ne zivim u proslosti i to se odrazava na sve oko mene. Pocevsi od muzike....Ostarilo se, neke vrednosti i ukusi su se promenili..to se zove evolucija!

Razmisljam o ovome sto si rek'o... u pravu si nema sta... slicna je situacija i kod mene ali ja i dalje pustam Vangelisa, Pink Floyd i tu jos neke drugare... nisam rob modernih stvari tipa IPad i ostalo... dok npr. bolje je naravno imati veliki LCD TV kuci nego Sony Trinitron od pre 20 godina i bolje je gledati Bluray nego VHS...

jednostavno sta mislim da je usiljeno i sta mi ne legne - jednostavno nije leglo...

p.s. Gledam vec odavno da kupim neki IPhone / Android telefon zbog jebem li cega... valjda da budem IN... poigram se malo snjim... otvorim par interesantnih aplikacija... smori me touchscreen posle 20 min i bacim ga... jednostavno koncepciju touchscreen telefon / tablet ne_prihvatam i to je to... neće duša...

AudioStorm
24-04-2012, 11:37 AM
Sad se lepo vidi koliko je narod(svet) prso!

+ 1000 ! :rotfl:

Na?le ga na YouTubetu.

:rotfl::rotfl::rotfl:

igrom slucaja :)))) na konto slika koji ste postovali (ko mi je frend na fejsu zna sta sam juce postovao na wall-u)

koji kralj ..sto mu nisu rekli da je snoop na slici

:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Da se bar nasmijes ko covek :)

quake2
24-04-2012, 03:27 PM
@ Quake2 - hahah (jok ti znas!?) Pa dok smo bili klinci u Beogradu, visili smo
sa raznoraznim rokerima i nasim metalcima (cak i pomagali na snimanju Warriors albuma!!) A od ploca - nema sta nemam. Od Black Sabbath, Judas Priest, Def Leppard, Rainbow, Michael Schanker, UFO, rush, ..you name it I have it!! SAMO - prerastao sam tu muziku..sad mi je dosadno!

He,he...dobro,druzio si se sa heavy metalcima:),ipak sam bio blizu:wink:.Nego,znas kako je....svi smo mi posle tih ploca presli na nesto drugo....ali neko postovanje prema svemu tome bi valjda trebalo da bude prisutno.Ovo sto si pisao ti je kao kada momak nadje novu zensku pa napljuje sve stare...bezveze:smile2:.A sto se tog nesretnog Bob Marley-a tice:),znas i sam da se to i danas rado slusa....a tvoj remix???....jel plesao bar jedno leto???:)....zamisli kako bi se cika Bob sit nasprdao njime kada bi mogao da ga cuje:rotfl:....ali posto ne moze,nekako mi je glupo da ga ogovaramo ovde,iako ja od njegovih pesama nista nisam uspeo da kupim.Ljudi su dobijali ban jer su slicne stvari kao ti pisali o pisljivom Joksi....a nije mi jasno sto je Joksa bolji od Fredy-ja,Beatles-a itd???...ovo poslednje ne napisah jer mislim da treba da dobijes ban....ko bi nas onda zabaljao ovde i dizao atmosferu, ko nevina u haremu:):):).Pozzz

Tomislav
24-04-2012, 03:53 PM
to se zove evolucija!

I ja sam ti krenuo odgovarat na post pa sam se predomislio, a mo?da sam ipak trebao. Tvog pogled je na sve i na svakoga - s visoka i to je ba? postalo pomalo naporno.

DaBear
24-04-2012, 04:58 PM
I ja sam ti krenuo odgovarat na post pa sam se predomislio, a možda sam ipak trebao. Tvog pogled je na sve i na svakoga - s visoka i to je baš postalo pomalo naporno.

nemoj da se ustrucavas... uopste !
mislim, gresis u tome "pogled sa visine"..i te fore. Uopste nije tacno. Samo iznosim ono sto mislim, a sto se nekome to cini glupo / cudno / sa visine...sta ja tu mogu. Definitivno nije to u pitanju.

@ srce - ja naprotiv, kad uzmem nesto "staro" na dugme.. (Blackberry fon, ili neki daljinski za TV itd..) odmah se iznerviram kako je glup interface (pogotovo za telefone) i odmah bacim!
Touch screen rulez !!!!

@ Quake2 - nisam nikoga od stare ekipe "pluvao" ..samo mi ne radi vise !! A za Fredija svi znamo da je gay (?) sta je sad tu problem... Niko im ne osporava nista ni ovde, ali i dalje nisu cool ! cak stavise, skoro je Brian May pricao na TV u nekom dokumentarcu, da nikad nisu cazili za "cool band" i da verovatno nikad ni nece...

Kao mali sam otkidao na Jethro Tull (!!) znao napamet sve pesme, skidao bubnjara danima (mega ritmovi) itd ..danas - nema teorije da prezivim 1 minut...smorim se!
Staro brate...

isto i za Hendriksa - pokazao je novi nacin sviranja, nesto sto niko ije tad radio, ALI drugi su to preuzeli, nadogradili, nastavili da razvijaju pristup i nacin sviranja gitare..
To je ko kad bi sad svi pricali da su prva kola, koja su isla 15km na sat "prava stvar" i da je sve posle kita!! Sve se usavrsava / menja / razvija..itd..

awacs
24-04-2012, 06:25 PM
@ srce - ja naprotiv, kad uzmem nesto "staro" na dugme.. (Blackberry fon, ili neki daljinski za TV itd..) odmah se iznerviram kako je glup interface (pogotovo za telefone) i odmah bacim!
Touch screen rulez !!!!

A bre, nemoj da lupeta?! Touch screen je ZLO! I mi? je zlo! Treba svi da se podsetimo gde je backslash dugme i da se vratimo na Command Line!

To je ko kad bi sad svi pricali da su prva kola, koja su isla 15km na sat "prava stvar" i da je sve posle kita!! Sve se usavrsava / menja / razvija..itd..

Word. U ovome ima mnogo istine. Dodu?e, nije svaka promena nu?no "promena nabolje", ali ?ta da se radi.

Popularna muzika jednostavno ljudima danas ne predstavlja ono ?to im je predstavljala pre tridesetak i vi?e godina. Ono: radije ću da budem đanki, kurva, ?tagod, nego da ?enlučim po Vijetnamu i sličnim vukojebinama. Ili: Megi Tačer, iskenjam ti se na vugla... Ili: until the colour of the man's skin is no more significant than the colour of his eyes...

Jebiga - Dilan, Hendriks, Bitlsi, The Doors, The Clash, Marli... su veliki zato ?to su (makar i nehotice) pomogli nekim ljudima da počnu da misle drugačije, a ne zato ?to su smislili novi način sviranja ili nove harmonske progresije. Ne?to sumnjam da slično va?i za Will.I.Am-a, Justina Biebera i Davida Guettu. A i ne kapiram da je npr. Dilan ba? spao na prosjački ?tap. ?to va?i i za ostale (pre?ivele) matorce iz onog besmislenog teksta kojim je ovaj thread započeo.

Pozdrav,

Vasa

ridge
24-04-2012, 06:41 PM
@DaBear
Elem i dalje mi se cini da masis poentu. :wink:

Ako pricamo o muzici i dostignucima iste, onda to dal je neko homoseksualac ili narkoman, ruzan ili ima zulj na nozi nema nikakve veze sa temom. I moze se samo negativno doziveti (kako ja i jesam doziveo). A mozes li uopste doziveti kolko je to na mene uticalo kad sam prvi put u zivotu prozvao nekoga preko interneta, a na istom sam od dialup-a na 14.400, a na rumskom nisam postovao godinama.

Doziveo sam tvoj post kao da si izudarao babu na pesackom prelazu zato sto sporo prelazi isti a ti zuris u kolima.

Sad sto se tice muzike, niko od nas ne slusa isto sto je i slusao pre 10-15 godina. Evolucija je prirodna, a kvalitet i inovacija necega, pa i muzike, uvek utice na kvantitet korisnika.

Ali omalovazavati ljude koji su bili vizionari svog vremena, koji su gradili svoje svetove i menjali nase, je evolucijski pogresno i nedopustivo. Takvim pristupom se sve svodi na materijalno a to je jako jako povrsno poimanje sveta oko sebe i vodi u samodestrukciju. I ljutio se ti ili ne iz tvojih postova se primecuje da si prilicno zagrizao u istu, i takvim recima gazis i svoj zivot i rad.

Sta, kako, zasto, to je tvoje licno ali razmisli malo o ovome sto pisem i sledeci put molim te ne tuci babu na pesackom prelazu, razmisli o tome sto ces napisati i ko ce to sve citati i dal je u redu da se tako istresas i dal se stvarno bolje osecas zbog toga????

Bez trunke zle namere, pozdrav!

les paul
24-04-2012, 07:38 PM
Američki haker Vird?il Grifit (Virgil Griffith) znati?eljni je student kalifornijskog Instituta za tehnologiju, koji je nedavno osmislio tablicu prikazav?i time kakvu povezanost ima inteligencija i slu?anje određene vrste muzike, odnosno, ?to slu?aju pametniji, a ?to glupi ljudi. Prethodno je istu stvar napravio s knjigama, međutim, na to niko nije obraćao previ?e pa?nje, ali kad su oni koji slu?aju Bijons (Beyonce) ispali glupi, mladog hakera su mnogi uvrijeđeno napali.

Od 133 navedena izvođača, oni koji su povezani s najvećom inteligencijom (rje?avali testove inteligencije i pritom navodili koju vrstu muzike najče?će slu?aju i koji su im izvođači najdra?i), najče?će slu?aju klasičnu i alternativnu muziku, dok su hip-hoperi i R'n'B-eri prema njegovoj statistici najgluplji.

Iako se mnogima njegova računica nije svidjela, Vird?il sve obja?njava.

- Oba projekta sam napravio čisto da vidim kako zajednica u kojoj ?ivim funkcionira po pitanju muzike i knjiga. Nije bitno ?to ja mislim o povezanosti ljudske inteligencije i muzike koju slu?aju. Statistika ka?e kako postoji povezanost između ljudi koji pohađaju određene ?kole i time stječu određeno znanje, njihove inteligencije i muzike koju vole. ?ao mi je, tako je ispalo - rekao je 26-godi?nji Vird?il.

Inteligencijom visoko kotiraju oni koji slu?aju Betovena (Beethoven), Sufjana Stivensa (Stevens), Radiohead, U2, Boba Dilan (Dylan), Nora D?ouns (Norah Jones), Beka (Beck), "Led Zeppelin", Bilija D?oela (Billy Joel), "The Beatles", Dejvida Bouvija (David Bowie), "Coldplay" ili "Red Hot Chili Pepperse".

Oni koji nisu te sreće da ih je majka priroda obdarila inteligencijom povezuju se s Lilom Vejnom (Wayne) T.I.-jem, Bijons, Jay-Z-jem, D?astinom Timbrlejkom (Justin Timberlake), Aerosmithom ili Ludacrisom.

Preneseno s nekog foruma:rotfl:

Znak
24-04-2012, 07:52 PM
Sad sto se tice muzike, niko od nas ne slusa isto sto je i slusao pre 10-15 godina.

Moram da se ogradim, ovo "niko od nas" ne va?i za mene. Jedini album mlađi od 25 godina koji mogu relativno često da preslu?am je "Clandestino".

Pozdrav sa Galapagosa!

Danilo S
24-04-2012, 09:07 PM
Kod Da Beara primjećujem nerazumijevanje ili nepokazivanje razumijevanja ?ireg konteksta istorije muzike, tačnije pop muzike (opet u ?irem smislu) ili mainstream muzike. S par opaski na njegov komentar obrazlo?iću svoje mi?ljenje.

Teoretski gledano Creed takođe nebi imao ?anse da proda svoje albume u vrijeme Hendrixa. Isto je i sa Zeppelinom. Kod primjera Keshe i Beatlesa zanemarena je činjenica da je u eri Beatlesa bilo duplo manje stanovni?tva na planeti zemlji. Takođe, tada nisu bile razvijene moderne informatičke i komunikacione tehnologije kao danas, koje su definitivno uticale na broj prodaje Keshinog singla, tako da je kvalitet Beatlesovih ili Keshinih pjesama apsolutno nebitan u ovom slučaju.

?to se tiče Celine, Queen, Springsteena i Nirvane... Kategorizacija ljudi, grupa jednom rečenicom je naivno. Dalje, Michael Jackson je npr. po meni i mom osjećaju za muziku i za prepoznavanje i do?ivljavanje ljudske harizme nedodirljiv za Katy Perry. Broj No 1 singlova s albuma apsolutno ne znači ni?ta. Rekordi su tu da se obore. Izjava da je Bob Marley imao sreće ?to je umro rano, pa postao slavan je, uz du?no po?tovanje, totalni proma?aj. Rečenica je nelogična sama po sebi. Da citiram Neleta iz Nadrealista:?Profesore neću reći da vam je priča glupa...?. Ne mislim da se slu?a samo u u?oj Srbiji. Razumijem poku?aj ironije ili sarkazma ali Bob Marley i dan danas ima publiku i to ne nu?no stariju. I na kraju Justin. Ja se nisam podsmijevao njemu nego kontekstu u koji je on stavljen u ovom članku.

Sam članak oko kojeg raspravljamo je proma?aj, tako da sama diskusija je proma?aj. Vjerujem da je članak objavljen na forumu radi zabave a ne toliko radi ozbiljnijeg diskutovanja. Mo?da bi tema trebala dobiti drugačiji naziv, s obzirom kuda je oti?la ova rasprava.

Pozdrav, Danilo

ridge
24-04-2012, 09:48 PM
Moram da se ogradim, ovo "niko od nas" ne va?i za mene. Jedini album mlađi od 25 godina koji mogu relativno često da preslu?am je "Clandestino".

Pozdrav sa Galapagosa!

Mislio sam na muziku koju sam slusao u tom trenutku a ne na muziku koja je bila aktuelna i nova tad.

awacs
24-04-2012, 09:56 PM
Kod Da Beara primjećujem nerazumijevanje ili nepokazivanje razumijevanja ?ireg konteksta istorije muzike, tačnije pop muzike (opet u ?irem smislu) ili mainstream muzike.

Malo si kanda omanuo u formulaciji :banghead: Ustvari - malo mnogo :) Ono ?to je Vrač (DaBear) napisao je upravo posledica razumevanja "?ireg konteksta istorije muzike (itd.)". To ?to se tebi (ili meni) mo?da ne dopada "istorijski trenutak" u kom se nalazi? (nalazimo) je pak potpuno druga stvar. I ustvari si pokazao da TI ne razume? ?iri kontekst dana?njeg statusa pop muzike.

Čudnim sticajem okolnosti, činjenica da ja lično ne mogu da slu?am muziku koju DaBear promovi?e (uz par izuzetaka) nikad nije stajala na putu na?eg uzajamnog uva?avanja.

Pozdrav,

Vasa

Danilo S
24-04-2012, 09:57 PM
Malo si kanda omanuo u formulaciji :banghead: Ustvari - malo mnogo :) Ono što je Vrač (DaBear) napisao je upravo posledica razumevanja "šireg konteksta istorije muzike (itd.)". To što se tebi (ili meni) možda ne dopada "istorijski trenutak" u kom se nalaziš (nalazimo) je pak potpuno druga stvar. I ustvari si pokazao da TI ne razumeš širi kontekst današnjeg statusa pop muzike.

Čudnim sticajem okolnosti, činjenica da ja lično ne mogu da slušam muziku koju DaBear promoviše (uz par izuzetaka) nikad nije stajala na putu našeg uzajamnog uvažavanja.

Pozdrav,

Vasa

Elem ja sam dao komentar na prvi njegov post na ovu temu. Ja ne znam gdje ti uočavaš to razumijevanje. Obrazloži moje nerazumijevanje, molim te. Kako sam ga to pokazao? I gdje sam to omanuo u formulaciji? Pozdrav, Danilo.

awacs
24-04-2012, 11:16 PM
I gdje sam to omanuo u formulaciji?

Kenjam ja, zanemari mene. Ja sam u okviru ove teme već napisao šta mislim, kako sam znao i umeo... i ne nameravam da citiram sebe. Zanemari i Vrača, i on kenja onoliko koliko zna i ume. Gledaj svet oko sebe svojim očima, pa sam vidi šta ćeš sa njim. To je valjda i bila Hendriksova, Morisonova i Lenonova poruka. Ili sam pak ja potpuno pogrešno čuo ono što su pričali...

Pozdrav,

Vasa