Log in

View Full Version : Projekat od 4 gb? Za sta?

OFF
21-04-2012, 10:39 AM
Nije mi jasno......
snimam neke pesme.... sve audio kanali, sr 88,2.......nema puno kanala, 20tak, plafon i to ne celom duiznom 5 minutne pesme..... i ladno mi u task menadzeru meri preko 4gb rama zauzece.... a neke masivnije projekte imam koji stanu u 2 gb rama...... isti SR sve isto.....

i to, prvi slucaj (kad ima puno mem) je totalno bez efekata, sve pogaseno, a ovi koji zauzimaju oko 2gb, su skoro pri kraju mixa, sa jako puno efekata...

Bockie
21-04-2012, 12:35 PM
Korisna alatkica...

http://www.sounddevices.com/calculator/

Evo za tvoj slučaj:
Results

Storage Space Required - 1514.1 MB (1.48 GB) This is the approximate amount of disk space 5 minutes of 20 track uncompressed WAV audio requires at 88.2 k / 24 bits.
Data Rate - 302.81 MB/minute (5167.96 KB/second) This is the total data rate of 20 track uncompressed WAV audio at 88.2 k / 24 bits.
DVD-RAM disks - 1 The amount of DVD-RAM disks that 5 minutes of 20 track uncompressed WAV audio requires at 88.2 k / 24 bits

Čika Off-e, pogledaj u folder projekta Audio, možda si dok si snimao imao još traka "ispod", koje ne koristiš...idi na Arrange by size, pa proveri po imenu da li su najveće trake te koje koristiš u projektu...

Ili importuj ponovo trake i obriši stare iz projekta, zvirni i u pool...

OFF
21-04-2012, 12:41 PM
Jasno mi je to.... ali imam vece projekte, sa puno vise kanala, koji manje zauzimaju....... i racunica kaze da bi trebalo da bude oko 1,5 gb plus standardnih 1gb za sam win 7 i servise

ne znam sta on sve drzi u ram-u dok radim...... cak sam i pool ispraznio....

Bockie
21-04-2012, 12:43 PM
Jbg, pogledaj task manager, jel sam Cubase 4GB....?!?!

Mo?da neki od efekata je'..go'... Znam da oni iZotopi oće da 'ogladne'...

OFF
21-04-2012, 12:57 PM
Jbg, pogledaj task manager, jel sam Cubase 4GB....?!?!

Mo?da neki od efekata je'..go'... Znam da oni iZotopi oće da 'ogladne'...

bez efekata skroz...... jedino da vidim da slucajno nema sta 'ispod' mada ne bi trebalo....

a u drugi albuk koji snimam ne prelazi 2gb, i to sa sve efektima i po kojim VST padom.....jedino sto je to rock, a ovaj od 4gb su narodnjaci :)))

Bockie
21-04-2012, 01:01 PM
a ovaj od 4gb su narodnjaci :)))

"Hard folk"...!

:D

psionic
21-04-2012, 01:10 PM
bez efekata skroz...... jedino da vidim da slucajno nema sta 'ispod' mada ne bi trebalo....

a u drugi albuk koji snimam ne prelazi 2gb, i to sa sve efektima i po kojim VST padom.....jedino sto je to rock, a ovaj od 4gb su narodnjaci :)))

Da nisu 32bit audio fajlovi ?

OFF
21-04-2012, 03:11 PM

nisu, cak sam u istom template-u poceo

Bockie
21-04-2012, 04:28 PM
nisu, cak sam u istom template-u poceo

Sejvuj čenel setingze..:D...pa otvori vejvove u novom projektu... Možda ga kara taj templejt.
Otvori samo templejt, pa vidi koliki je..!?

alen
21-04-2012, 09:29 PM
@OFF

Jesu li to raw kanali ili se editovao nesto?

OFF
21-04-2012, 10:40 PM
tek usnimavam...nista nisam editovao

loscolorados
22-04-2012, 09:07 AM

koliko su 32 bitni fajlovi ve?i od 24 bitnih?

ja sam ?uo ?ak da nisu :)

a razlika je?

Bockie
22-04-2012, 09:36 AM
koliko su 32 bitni fajlovi ve?i od 24 bitnih?

ja sam ?uo ?ak da nisu :)

a razlika je?

Za trećinu vi?e od 24bit...:wink:

Arthur
22-04-2012, 11:34 AM
amplitube ume da uzme 400mb po komadu. Uostalom, čupaj jedan po jedan plag iz inserta i vidi šta te zeza

OFF
24-04-2012, 11:41 PM
Ponosno proglasavam sebe za magarca meseca!:banghead:

Imao sam 5 amplitube ukljucenih, pa ih uredno ugasio (i ostalo preko 4 gb).... a nisam ih skroz sklonio iz projekta....kao ni ostale pluginse...nego ih samo gasio...

mozda nekome i ova glupost bude od koristi:ups:

Khan
25-04-2012, 06:11 PM
Lakse malo, mislim da se takve stvari desavaju na dnevnoj bazi svima, nekad ni ne provalimo, dok ne pukne projekat! Istina, trebalo ti je malo... no dobro, mozes da zadrzis titulu!:D

Mogli
27-04-2012, 11:21 PM
amplitube ume da uzme 400mb po komadu. Uostalom, čupaj jedan po jedan plag iz inserta i vidi ?ta te zeza
Nije cudo sto je covek moderator:grin:

milanCHE
28-04-2012, 12:22 AM
Ponosno proglasavam sebe za magarca meseca!:banghead:

Imao sam 5 amplitube ukljucenih, pa ih uredno ugasio (i ostalo preko 4 gb).... a nisam ih skroz sklonio iz projekta....kao ni ostale pluginse...nego ih samo gasio...

mozda nekome i ova glupost bude od koristi:ups:

koristi! i te kako...ja sam upravo malopre čitajući ovaj post do?ao do zaključka ?ta mi je skucalo jedan projekat pre mesec,mesec i po dana jo? u sirovoj fazi.....nisam ni znao (da iskren budem) da amplitube toliko ?dere, obično me brinu razni semplovi za kontakt i sl.....a isto je bio benigni projekat gde sam pokačio par amplitube-ova i dva guitar rig-a i nekih par dr. pluginova čisto da okvirno čujem kako će da zazvuči kasnije...i zazvučalo je ! kvrc ! nisam ga vi?e ni otvorio posle, nego "Jovo Na Novo".. od tad u fazi usnimavanja NI?TA ?ivo niti insertujem niti sendujem, sve dok ne exportujem wav trake i usisam ih u nov projekat...a do tad sam me?ao i audio i midi(VST) i odmah rokao efekte i drkao maltretirao master ?inu, jednom rečju sva?ta i daj da zbombam ?to pre.......sve kao, imam 8 GB RAM-a, zabole me resa, izguraće komp...
Poz i hvala za informaciju !

diviner
28-04-2012, 01:07 PM
Nije cudo sto je covek moderator:grin:

Hell Yeah!