PDA

View Full Version : ni prijedlog ni sugestija

silent
19-04-2012, 05:59 AM
Po?tovani useri ovog sajta koji su tjerali mak na konac sa mnom kao prvo zahvalan sam vam na svemu ponu?enom , a drugo neke stvari u stvarnosti druga?ije izgledaju nego ?to jesu. Istina je da sam recimo imao bend i da se danas u slobodno vrijeme bavim crtanjem kockica u kjubejzu no na tome i ostaje . Sva ova pitanja bila su postavljena kako bih pomogao prijatelju oko njegovog rada ne?to kao koliko smo voljni pomo?i nepoznatima ili tako ne?to. Bilo je nekoliko sajtova s moje strane i u principu postavljao sam pitanja iz nekakvih banalnosti a sve ukupno izkalkulira?e on.
Za?to ba? glazbeni forumi. Imam neka znanja o tome pa mi je bilo lak?e na tom terenu. Istina od 4 sajta kod vas se ima najvi?e za nau?iti a ?to se ti?e odgovora .isti su na svim sajtovima.Niko nema vremena ni volje za obja?njavanja al imaju svi za ironiju..
Produkcija i mix me ne interesiraju iz jednog razloga a to je da nemam vremena za svladavanje toga ali imam frenda koji ima studio i znanje o tome pa bi mi ionako bilo suvi?no. Radim jednostavnije stvari ?to za sebe ?to za druge i to mi je dovoljno.
Nadam se da ne?e biti ljutnje i da se mogu obratiti koji put kad mi negdje za?kripi i nemam gdje potra?iti odgovor
pozz by silent

Bockie
19-04-2012, 09:47 AM
Mislim da ti tu promiče mnogo va?nija tema od one koliko ljudi hoće da pomognu drugima a to je:

Koliko ljudi hoće danas sami sebi da pomognu!

Drago mi je da smo te usrećili, ba? je lepo biti "ogledni kunić"...:D

Poz'

silent
19-04-2012, 11:13 AM
neadam se da se ne ljutite
radio sam kao su zahtjevala pravila
No bez obzira na sve ja ipak imam zahvalnost za svaki post napisan pa i bajku o silentu i groznom rumskiju.
Koliko si ?eli pomo?i netko?
ma na?in pristupa i pitanja manje su vi?e bila ista na svim forumima a i odgovori.Od brda korisnih informacija do onog ?to me j.... to bi svako trebao znati.Btw i ja sam admin na jednom sasvim druga?ijem forumu. Kad je krenuo i za?ivio po?ela je masa pitanja za koje ni ne mo? vjerovat da postoje.
Od onoga kako da primim mi?a i ?to ti sad to zna?i desni klik mi?em...
Znam da ne?e? vjerovati ali odgovorio sam na svako pitanje.Ironiju sam zadr?ao koliko god mi je bila na vrhu prstiju.Jedino na ?to sam planuo i ?to nisam tolerirao bilo je bolo koji na?in vrije?anja.
No svakako mogu razumijeti sve. Koliko puta sam ja pizdio kad sam nekome obja?njavao banalnosti.
No ?injenica je da imate ovdje vrlo kvalitetne kadrove koji znaju ?to i kako i bez obzira na sve,?ele pomo?i
pozz

awacs
19-04-2012, 11:33 AM
nisam baš na ti sa engleskim te mi je dosta teško nekad razumjeti razne manuale ili tutorijale koji su dosta ?esto napravljeni za sve samo ne za one koji po?inju
pročitaos sam tutorijale na sajtu u vezi kompresora. No jedno nije napisano. Čemu on konkretno služi. Što dobivam stavljanjem kompresa na vokal i na što treba paziti.
nemam vremena za svladavanje toga ali imam frenda koji ima studio i znanje o tome pa bi mi ionako bilo suvišno.

Frend je Englez? Ili ne zna čemu služi kompresor? Ili ga nisi pitao čemu služi kompresor? Ili nije hteo da ti kaže (u kom slučaju ti baš i nije neki frend)?

Pozdrav,

Vasa

silent
19-04-2012, 12:14 PM
hm nisi ba? pro?itao ili nisi htio razumjeti
Sve te stvari vezane uz mix i produkciju nisu u mojoj domeni tj jednostavno nemam vremena da nau?im. Pitanja su bila kreirana na bazi ne?eg vezano uz podru?je kojimse bavi ovaj sajt
:)
Za nekakve stvari vezane uz iole napredniji mix ja nemam ni vremena a bogami ni novca. A bez toga ne ide. Dvije stvari koje sam pitao onako a da ?e mi mo?da trebati bile su nature vsti i mr. sax tj kako ga natjerati da svira.Iako nature soundove imam u audio obliku a ovaj drugi vsti tj sax vu?em iz halion one jer stvarno nikad nisam uspio natjerati kontakt player da ispusti zvuk mr. saxa.S time da mi u biti on treba samo da uokvirim sliku glazbenog zadatka a ne za neke druge stvari.
A onako usput mislim da je vrijeme da se bacite na druge poslove a ne tro?enje resursa u ovom postu. Napisao sam da objasnim a sad ga modusi modu i pobrisati.
No evo jedne za kraj.
Prije mnogo godina jedna osoba mi je rekla ne?to ?to se vrlo lako mo?e primjeniti bilo gdje.Na bilo ?emu..
Kad te starac od sedamdeset godina zamoli da mu pomogne? da prije?e cestu bi li bilo fer ok da mu ka?e? da je hodati samostalno trebao nau?iti prije 7 banki.
Nadam se da nisam nikog uvrijedio jer mi namjera nije bila takva
pozz.

nikolaivanic
19-04-2012, 01:40 PM
hm nisi baš pro?itao ili nisi htio razumjeti
Sve te stvari vezane uz mix i produkciju nisu u mojoj domeni tj jednostavno nemam vremena da nau?im. Pitanja su bila kreirana na bazi ne?eg vezano uz podru?je kojimse bavi ovaj sajt
:)
Za nekakve stvari vezane uz iole napredniji mix ja nemam ni vremena a bogami ni novca. A bez toga ne ide. Dvije stvari koje sam pitao onako a da ?e mi možda trebati bile su nature vsti i mr. sax tj kako ga natjerati da svira.Iako nature soundove imam u audio obliku a ovaj drugi vsti tj sax vu?em iz halion one jer stvarno nikad nisam uspio natjerati kontakt player da ispusti zvuk mr. saxa.S time da mi u biti on treba samo da uokvirim sliku glazbenog zadatka a ne za neke druge stvari.
A onako usput mislim da je vrijeme da se bacite na druge poslove a ne trošenje resursa u ovom postu. Napisao sam da objasnim a sad ga modusi modu i pobrisati.
No evo jedne za kraj.
Prije mnogo godina jedna osoba mi je rekla nešto što se vrlo lako može primjeniti bilo gdje.Na bilo ?emu..
Kad te starac od sedamdeset godina zamoli da mu pomogneš da prije?e cestu bi li bilo fer ok da mu kažeš da je hodati samostalno trebao nau?iti prije 7 banki.
Nadam se da nisam nikog uvrijedio jer mi namjera nije bila takva
pozz.

Hi Silent)

Mislim da si verovatno promasio sa svojim istrazivanjem:wink:
Mada, povrsnost karakterise brojne internet akcije pa ni ova tvoja nece biti bitno razlicite kvalitete

Ovaj sajt je mesto za profesionalce i one koji zele nesto saznati. Obim tvojih pitanja je prevazilazio pomoc nekome starome preci ulicu. Svaki od postova sa odgovorima je bio jednak viseminutnom angaziranju oko nemocnog.

Dakle DOBIO si pomoc, uz upute tipa..
- Decko, ako zelis starome promeniti kuk, moras ici na fakultet.

Tako i u vezi ovog istrazivanja... ne deluje mi kompetentno, mogli bi ti i tvoj prijatelj nesto o tome procitati na netu, wikipediji... nesto o metodama i okolnostima istrazivanja, psihologiji.. logici... :rotfl:

awacs
19-04-2012, 02:01 PM
hm nisi ba? pro?itao ili nisi htio razumjeti
Sve te stvari vezane uz mix i produkciju nisu u mojoj domeni tj jednostavno nemam vremena da nau?im.

pozdrav
novi sam ovdje i imam pitanje. Ima li tj zna li netko za kakav manual,tutorial za mis i produkciju za po?etnike.Dakako ne na?em jeziku. Naime mo?e i neki sajt ako nije zabranjeno a trenutno me zanima prvenstveno ?emu slu?e koji pluginovi i efekti. Na?in upotrebe i sl
thnx

Ajd' uzdravlje.

Vasa

Arthur
19-04-2012, 02:44 PM
naš narod ima jednu izreku, dokon pop i jariće krsti. Ne znam šta si hteo svime ovim da dobiješ, ali nama svakako nisi pomogao, već možda i odmogao. Tako da, slobodno nastavi da se baviš svojim poslom, a nas pusti da sami procenjujemo kome možemo i na koji način da pomognemo, jer tome služi ovaj forum. Iako se često zastrani, svakako.

spartakus
19-04-2012, 07:55 PM
a sto se tice tog starca kome treba ili netreba pomoci,e treba pre 3godine vracam se ja kuci i na dorcolu iscima me deda(70,80god)da mu pomognem da predje ulicu pa hajde sto da ne.predjemo ulicu i nista on mi se zahvali i ja se okrenem i krenem dalje.kad od jednom deda se srusi ja se vratim i pomognem nesrecnom coveku kaze zivi na 2min od mesta na kome se nalazimo.pa hajde dodjemo mi do zgrade pozvonim ja na interfon sacekamo par sekundi kad izlazi njegova unuka aaaaaaaaaa exzoticna lepotica.razmenimo mi brojeve i tako zveknuli se par puta i ona me sutne...ali ljudi kako izgleda,da hoce da se vidjamo ponovo setao bih onog dedu po celoj srbiji ako treba..ja se unapred izvinjavam ako sam nekog smorio..pozz

spartakus
19-04-2012, 07:57 PM
setao bih i babu i dedu..za onako prvoklasno pice...

Znak
19-04-2012, 08:03 PM
I koji ka?e? da joj je bio broj telefona, čisto informativno?

Bockie
19-04-2012, 08:06 PM
Ostatak ove diskusije je na :

www.ana.rs - Veze i vezice (http://www.ana.rs/forum/index.php?board=28.0)

.