View Full Version : Cemu Semplovi?
silent
17-04-2012, 01:30 PM
Sada ?u opet nekome i?i na ?ivce al ipak moram pitati.Ima x stranica i ovdje i na inim mjestima koji nude free semplove. Eto tako sam i ja skinuo gitaru.sempliranu. No ?to sad s tim. Hrpa tonova od c1 do cx i ?to sad kako.Pro?itao sam dosta i nalazio sempleri, sempler editori ali ima li neki alat, ni sam ne znam kako da to nazovem u koji bih recimo ja mogao u?itati te fajlove i dobio neku vrstu sinti?a ili to?nije vst instrumenta koji ?e svirati s tim tonovima onako kako ja ?elim odnosno prema zadanoj stazi midi traka.
Sada ?u opet nekome i?i na ?ivce al ipak moram pitati.Ima x stranica i ovdje i na inim mjestima koji nude free semplove. Eto tako sam i ja skinuo gitaru.sempliranu. No ?to sad s tim. Hrpa tonova od c1 do cx i ?to sad kako.Pro?itao sam dosta i nalazio sempleri, sempler editori ali ima li neki alat, ni sam ne znam kako da to nazovem u koji bih recimo ja mogao u?itati te fajlove i dobio neku vrstu sinti?a ili to?nije vst instrumenta koji ?e svirati s tim tonovima onako kako ja ?elim odnosno prema zadanoj stazi midi traka.
Dakle neki bi rekli kriva cesta..krivo si krenuo..recimo to pitanje postavi? drugdje.
Ovdej su sam free samplovi..znaći tko negdje nanju?i neke free..dojavi nama i ondu vudri skidati.:D
Ovakva pitanja ima? na podforumima hrpa obja?njenja...malo pretra?iva?..
Ali onako usput Kontakt ti je odlićan i nebi trebao biti te?ek..jer ti si ipak bistri dećko:wink: Dakle Kontakt ima? ga na Dolcu(ZG tr?nica zelenjave) koko hće?:D Upi?e? u youtube Kontakt i evo ti hrpa obja?njenja..a lepo gleda? i ući?.
Pozdrav
branoy
17-04-2012, 06:58 PM
silent evo ti moj video , u tvom slucaju koristice ti za kontakt. sve to sto pricas, samo malo moras potrazit , al to i jest mrsko, traziti nesto .
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0tXLK4fbUak
silent
17-04-2012, 07:50 PM
mrsko je tra?iti ono ?to ne zna? kako da tra?i?. Ne baratam terminima kakvi se upotrebljavaju u tutorijalima i tu mi je najve?i problem.No mislim da je svima najlak?e re?i nemoj vi?e silent i gotova stvar. Thnx ali ne?u vi?e
Pomerio sam ovo da se ne mesa sa bar jednim thread-om koji ima jasnu namenu.
Kada imas za neko audio desavanje u pesmi ili FX reziji vrlo jasnu ideju, a nemas je prilike odsvirati ili snimiti, ili ne zelis da radis na taj nacin, koristis semplove. Ogromne datoteke su tu da usluze sto veci broj korisnika, od kojih svako ima 'jasnu' ideju. Nek te ne plasi kolicina, dok god znas sta trazis. Npr. sta te briga za xxxTB drombulja a ko znas da trazis zvuk cistog fender strata u bassmanu, sa malo korusa?
Nebrojene firme proizvode ovakve banke.
Kada jednom znas sta trazis i nadjes isto, sempl mozes jednostavno da postavis na audio traku, kao bilo koji drugi audio, (npr. trba ti grmljavina u sred pesme?) ili ga koristis kao instrument, koji kontrolises preko MIDI kontrolera. U ovom slucaju ti treba Sample player, npr. kontakt, to je sada popularno. Poglededaj malo manual, pa se javi sa konkretnim problemima ako ne bude islo.
Arthur
18-04-2012, 03:40 AM
daj ne zastranjujte, pitao čovek lepo kako da od semplova napravi banku - lako, upališ Kontakt, napraviš novi onaj kurton gore desno, instrument, i nađeš de se na njemu poslažu semplovi. NIje zgoreg da pogledaš neki video tutorijal pošto su uglavnom "debil oriented"
branoy
18-04-2012, 04:41 AM
pa ja sam mu i dao bas to, direkt sto treba, i rekao sto i sam mislim da je mrsko nekad traziti nesto msm meni pa postavim pitanje. samo mozda je to pogresno razumio ustvari jeste. nisam nista mu rekao lose.
DaBear
18-04-2012, 07:20 AM
Alo silent?? Branoy ti je SVE objasnio (za pocetak) u njegovom videu !!
Pogledaj, ako treba i deset puta dok ne skapiras !
I ja vrlo cesto pogledam neki vieo tutorijal (po vise puta)..nije nikakva sramota!
Samo treba strpljenja
silent
18-04-2012, 11:04 AM
ma pogledao sam ja i nastojat ?u iskoristiti ono ponu?eno. I dalje ka?em da sam beskrajno zahvalan na bilo kakvoj pomo?i , sugestiji. Samo sam iznio da moja pitanja nekome idu na ?ivse i ja to shva?am. No isto tako netko ne mo?e shvatiti da nije meni dosta napisati pitanje u youtube jer u principu zahtjeva konkretnost i znanje o ?emu ?eli? pitati. Sad ve? mogu upotrijebiti sinonime kontakt player, sample, edit, inport i sl, te mo?e? nai?i na neki tutorial. Ako one klju?ne rije?i nema i ne zna? ni da li postoji onda ga hebi. Tisu?e videa i manuala a ni jedan ono ?to bi trebalo, a jo? sve to za?injeno s nepoznavanjem engleskog pogotovo fraza u podru?ju DAW-a jednostavno te ne dovede nigdje osim do besvjesnog buljenja u video klipove.I mo?da sve to i nije vrijedno , i mo?da ne dobijem rje?enje, ali mo?da ovo pomogme da se ne pristupi s pono ironije nekom drugom malcu koji je jedva skupio heabrosti da pita a onda je u startu bio popljuvan.
nikolaivanic
18-04-2012, 11:17 AM
Hi Silent)
prvi problem u svemu je tvoje nestrpljenje.. imas neke ideje, comp... sada bi ti da za 2 sata budes Vangelis?
Da bi razumeo nesto bolje to cime si poceo da se bavis.. muzika, produkcija, snimanje - moras polako da citas o predpojacalima, soundu, kompresorima , equilizerima, semplerima.... polako se to slegne u znanje ali treba vise meseci (godina) da sve pokacis..
Kuzis?
strpljivo, ima dosta ovde u audio produkciji, citas sve redom i to je to.
nauci bolje engleski, eto ti dobrog razloga za napredak u zivotu;)
silent
18-04-2012, 12:29 PM
u pravu si.
No ?to opet da razglabam. Hvala na sugestijama no one ni ne bi bile potrebne da ima vi?e literature na na?im jezicima.Kad pro?ita? neki manual ide? od do i lako povezuje? stvari pogotovo ako ima? konkretni softver pred sobom i vidi? konkretno ?to se de?ava.Ovako i forum kao ?to je ovaj, sa stvarno puno korisnih informacija, ne daje cjelovitu sliku ako negdje u startu zapne?.
Alo ok zanemarimo to.
Svakako hvala no ovo je vi?e po?elo li?iti na prepucavanja, a ne ?elim da ja budem sudionik. Ako ?to trebam postavit ?u pitanje pa ?to bude.
Bockie
18-04-2012, 02:02 PM
Čitam sve ovo i razmišljam,moram malo da se našalim...:
Bio jednom jedan Rumski. Kakav Rumski? Strašan Rumski!
I bili tamo neki strašni likovi, i jeli male silente svaki dan. Svi tragovi silenata vodili ka Rumskom, a ni jedan nazad... I kad stiže mali silente podno rumskoga foruma, pitaše bazičnoga pitanja!
Oblaci se nadviše u vrh foruma Rumskoga, vijetar brizne, grane trza k'o latice maslačka sa brestova rumskih...No umesto odgovora, začu se straaašni gnev razjarenih forumaša:
Čitaj silente, čitaj foruma Rumskoga, čitaj silente guugla bijeloga, i wikipedije rosne, što znanje pružaše i informacija o audiju!
No silent opet izdašno zavapi u prkos forumašima gnevnim, vaskolikim:
Ali ja ne znam jezika engleskoga, ne znam guugla bijeloga pretražiti i wikipedije rosne razumeti...!
Skupiše se forumaši gnevni ko vrane crne oko silenta bespomoćnoga, u kolo iznad glave zaigraše... Puče munja sred kola, po sred siroma' silenta te mu istog trena oživeše znanje jezika engleskoga, brauzovanja guugla bijeloga i rose wikipedijine, te mu sva znanja kroz žile potekoše...i novi vidici otvoriše...
Pade silent, zaspa, vijetar stade, oblaci ispariše a zlobni forumaši se povukoše u zlobnom smehu u vrh foruma Rumskoga da vrebaju ostale silente nejake...
Prođe godina, prođe i dvije! Prođe 7 godina, a silent znanja svoja ne stiže da iskoristi, jer ne radiše ništa, već i dalje pitaše i pitaše...
Dođe silent opet podno Rumskoga foruma, i zavapiše:
Oj vi zlobni likovi sa Rumskoga foruma, što mi ovo znanje dadoste, kad ga nemam na čemu iskoristiti jer ništa ne radih, već samo pitah i pitah i pitah...
Odjekuje grohotni zlobni smijeh sa Rumskoga foruma....!
Uh, kako montiram....
.
:haha: Dakle, istinska inspiracija, do suza!
Samo da znas, iskopirano za arhivu... Ovo je epski trenutak na koji je rumski dugo cekao!
silent
18-04-2012, 07:30 PM
potpisujem
elmirh
19-04-2012, 09:14 PM
Silent,za to koristi programe Extreme sample converter ili Awave Studio.Tu ?e? konvertovati fajlove-semplove u zadani VST( npr.Kontakt, Batery i sl.).Evo ja trenutno semplujem neke drums kitove, darbuke i sl. sa PA-800.Koristim ih u Studiju za Batery, Halion, Kontakt.....Pozz.Ako ti ne?to zatreba javi se na pp.
SumAnuT
19-04-2012, 10:14 PM
Uh, kako montiram....
.
ja jarane ja efekata ...
Ja pored cele ove teme i svih njegovih postova nisam uspeo da razumem nijednu njegovu recenicu, a kamoli sta mu treba ...
SumAnuT
19-04-2012, 10:20 PM
u pravu si.
No ?to opet da razglabam. Hvala na sugestijama no one ni ne bi bile potrebne da ima vi?e literature na na?im jezicima.Kad pro?ita? neki manual ide? od do i lako povezuje? stvari pogotovo ako ima? konkretni softver pred sobom i vidi? konkretno ?to se de?ava.Ovako i forum kao ?to je ovaj, sa stvarno puno korisnih informacija, ne daje cjelovitu sliku ako negdje u startu zapne?.
Alo ok zanemarimo to.
Svakako hvala no ovo je vi?e po?elo li?iti na prepucavanja, a ne ?elim da ja budem sudionik. Ako ?to trebam postavit ?u pitanje pa ?to bude.
ovde mi se recimo cini da se covek zali sto forum nije kao fakultet pa da ti da celovitu sliku o necemu, samo sto bi ovo bilo jos bolje jer bi se sve nalazilo u jednom postu? Ili kad pita za seplove trebalo bi krenuti od sinteze zvuka? Ili od zvuka kao pojave? Ili od nase percepcije zvuka? Ili od teorije evolucije? Ili od nastanka zemlje ili univerzuma? Mozda se malo osvrnuti i na religijsku stranu svega toga?
I bi zvuk!
:plazi:
Eto! I to smo dotakli, Sada bi mogli da malo pustimo ovo na miru, zanimljiv rasplet, koga zanima:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=41225
U svakom slucaju, izgleda da nema vise potrebe ni za blagonaklonoscu, ni za cinizmom.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.