Log in

View Full Version : Deo za M-Audio klavijaturu

Tribal_kg
17-04-2012, 04:46 PM
Pozdrav svima, nisam odavno pisao na forumu. :)

Naime, već neko vreme mučim muku sa M-Audio klavijaturom. Dve-tri dirke su počele da prave probleme kada je dinamika (velocity) u pitanju. Kako god da ih dodirnem, one registruju kao da sam najjače pritisnuo.

Rasklopio sam klavijaturu i video da je problem u ovoj gumi (zaokru?eno crvenom bojom na slici) koja pritiska ?tampanu ploču i pravi kontakt. Tačnije, na tim dirkama koje zezaju, ova isturena guma (zaokru?eno plavom bojom) je pukla i onda pravi problem.

Dve dirke sam sredio i nekako sam uspeo da zalepim gumu ali jednoj izgleda nema leka.

Ono ?to me zanima jeste, da li negde mo?e da se kupi ova gumena traka i gde bih to mogao da nađem?

http://s6.postimage.org/k0fmo0eul/m_audio_guma.jpg (http://postimage.org/image/k0fmo0eul/)

Pozdrav!

Danilo S
17-04-2012, 05:11 PM
I ja sam morao otvarati svog Rolanda. Kod mene je doduše bio samo problem prašine. Nakon čišćenja radilo je sve kako treba. Ja sam čistio ploču!!! No primjećujem da je ta guma veoma slična, ako ne i ista kao i kod moje klavijature, koja je starija od tvoje bar 10ak, godina Tako da bi se možda čak moglo i nešto improvizovati. Ako budeš tražio baš original, srećno. Pozdrav

Bockie
18-04-2012, 06:19 AM
Jedino ?to mi pada na pamet je da nabavi? univerzalni daljnac (za tv) i raskupusa? pa uzme? gumu...

spartakus
18-04-2012, 03:16 PM
e brate probaj ako imas pri ruci neki dzojstik od pl ili pc.nisam siguran ali ja mislim da je to ta gumica,ubedjen sam da jeste..najeftinija varijanta a u samom dzojstiku postoje 3 ili 4 vrste gumica..pa probaj nemas sta da izgubis...aj

Tribal_kg
18-04-2012, 10:24 PM
Probacu i tako ali mislim da nece moci jer ona dva pipka su različite du?ine, pretpostavljam da je tako ba? zbog dinamike.

Delimično sam re?io problem tako ?to sam seckao koje ne rade kako treba i stavio ih na mesto nota koje slabije koristim. Probacu da kontaktiram servise pa mozda neko i ima ovo kao rezervni deo.

psionic
19-04-2012, 11:02 PM
Probacu i tako ali mislim da nece moci jer ona dva pipka su različite du?ine, pretpostavljam da je tako ba? zbog dinamike.

Delimično sam re?io problem tako ?to sam seckao koje ne rade kako treba i stavio ih na mesto nota koje slabije koristim. Probacu da kontaktiram servise pa mozda neko i ima ovo kao rezervni deo.

To isto se desi kad obrnes gumice naopako (jedna je duza a druga kraca) ne moze bilo koja da se stavi - neces imati dobru dinamiku u najmanju ruku. Pitaj u nekom servisu - npr Sky Music u Beogradu, mada nisam siguran...

aske
10-06-2012, 10:22 AM
ako nisi resio problem imam ja evolution pokvaren midi klavijaturu,nema joj spasa,,gumice su iste sto posto indenticne,javi se na mail pa cemo nesto resiti

sRce
11-06-2012, 01:33 AM
Promenio sam mnogo klavijatura... i nikad nisam pipnuo gumice sve do skoro na Edirol-u (Roland) PC-50 master klavijaturi. Gumice su cini mi se identicne kao na tvojoj klavijaturi. To mora da se menja... ocistis... radi neko vreme i pocne opet... Njesra. Set za 4 oktave kosta 60e. Roland AP Subotica. Eto... nadam se da sam pomogo...