PDA

View Full Version : Pokusaj produkcije :-)

espmilosj
17-04-2012, 09:14 AM
Za pocetak pozdrav svim clanovima... Ovo je moj prvi pokusaj da nasnimim pesmu bez upotrebe backing trackova sa neta, tacnije sam sam kucao bubnjeve, bas i sl u ProTools-u... Ne mogu reci da sam zadovoljan, mislim da tu fali jos mnoogo rada, i zato bi svaka kritika i sugestija iskusnijih dobro dosla!:wink:
http://www.youtube.com/watch?v=mgVYJDRn_g0

Khan
18-04-2012, 09:15 AM
Evo samo par ociglednih stvari. 1. Stim! A be bate, toliki trud i onda rastim problem!
2. Gitara ne sedi u miksu. Nije povezana sa pesmom, zvuci kao da sviras preko matrice, onako vezbe radi. 3. Sve puno pliva i postaje malo nejasno sta se desava. Ne cujem sta sve imas u pesmi osim gitare! Manje rev. 4. Bolja artikulacija u soloima. Nemoj da ti beze prsti brze od ideje koju imas, na to te odma' otpisuju kao youtube amatera... Sto ti ne treba, a i steta je.
Ja sam samo kritikovao, mislim da je korisnije, ali jasno ti je da sam i uzeo da napisem nesto zbog podrske! Samo napred, podigni stvar na sledeci nivo, lepo razmisljas, ali mnogo vise discipline i pedanterije. Poz.

espmilosj
18-04-2012, 09:43 AM
Khan hvala ti puno na odgovoru! Ja osecam da nesto ne valja ali nikako da sve to pretocim u konkretan problem... Mislim da je najveci sama sigurnost u sviranju i masenje pojedinih tonova, ponekad kao da krenem nesto pa se zaustavim... I mislim da je tu problem i nestrplivost, mozda bolje da sam vezbao jos mesec dana pa onda nasnimio.
Sto se tice stima to je stvarno blam :grin:
Mislim da cu morati da pronadjem mozda neke pro Tools mixove pesama pa da probam da provaljujem kako se radi... Za sada sam sve ucio uglavnom gledajuci tutorijale, koji su mi u momentu gledanja sasvim jasni ali kasnije kada dodje do primene naucenog tada zakazem i to me strasno frustrira... Na ovom snimku je gitara snimljena direkt u karticu sa AmpliTube3 i nekim IR-om. Prvo sam pokusavao da 57-om ozvucim Engl Fireball100 i Blackstar SO 2x12 cab, pomerao mikrofon u najrazlicitije polozaje i nikako nisam mogao da dobijem zvuk koji bi mi se dopao iako pojacalo kida... U momentu kada pomislim da sam postavio ok i da mi je zvuk sa slusalica prihvatljiv pustim pesmu i shvatim da zvuci odvratno... Tako da sam na kraju zavrsio sa Amplitube3... U svakom slucaju hvala ti jos jednom na sugestijama i kritikama!:)

Filip_
19-04-2012, 01:33 PM
Sad poslusah stvar (jos ide dok ovo pisem :)). Gitara mnogo, mnogo "strci" iznad svega ostalog u miksu, tako da ostalo ni ne mogu da provalim i procenim kako je uradjeno, mada deluje kada bi ostale kanale podigao (pojacao) i panovao da ne bilo lose. I sto rece Khan...definitivno, posto nije imitacija Live nastupa, onda ti ne treba onoliki reverb na gitari. Sviranje ne bih komentarisao posto ne sviram gitaru, ali sam uvek za slobodu sviranja bez "ovako treba da se svira". Dok prija usima sve je dozvoljeno. Ovo je moje misljenje naravno.

Pozz :D.

espmilosj
19-04-2012, 05:40 PM
Sad poslusah stvar (jos ide dok ovo pisem :)). Gitara mnogo, mnogo "strci" iznad svega ostalog u miksu, tako da ostalo ni ne mogu da provalim i procenim kako je uradjeno, mada deluje kada bi ostale kanale podigao (pojacao) i panovao da ne bilo lose.

Filipe hvala na odgovoru! Meni se u jednom momentu cinilo da se gitara izgubila u mixu pa sam je zato pojacao a onda malo preterao:)