View Full Version : Nestaje playback u cubaseu...?
Ima li neko ideju zasto nestaje playback u C5?..... kursor ide, zvuk naprasno nestane.... a kada snimim na ctrl+s zvuk dodje......
a click ide sve vreme (doduse, on je na drugom master out-u)
Bockie
11-04-2012, 09:31 AM
Prvo ?to mi pada na pamet je da te zeza neki od plagova...
Vaistinu čudno...:confused:
Arthur
11-04-2012, 01:30 PM
hard disk opterećenje? Ponekad mi zabode pa vuče ko da premotava traku,a klik ide.
Jel imaš neki plug na masteru? Ja bih prvo uradio to što Boki kaže, ali to jedino ima smisla ako je plug na masteru jer nestaju svi kanali.
Jel ima? neki plug na masteru? Ja bih prvo uradio to ?to Boki ka?e, ali to jedino ima smisla ako je plug na masteru jer nestaju svi kanali.
imam neki waves analizer.... probacu i bez njega..... ali nije to jer mi nema peakova ni na kanalima.....
Da se nije tu zbrckao asio driver? Da li si probao reinstal?
Ili pre asio panel u cbs...
OFF, sta bi na kraju sa fantomom, da li si izbistrio slucaj?
OFF, sta bi na kraju sa fantomom, da li si izbistrio slucaj?
nista jos... Nekad nestane, ja sejvujem i nastavim :)
66musicman
12-04-2012, 12:33 PM
hard disk optere?enje? Ponekad mi zabode pa vu?e ko da premotava traku,a klik ide.
Ovo ima smisla, probaj da ocistis HDD od nepotrebnih fajlova pa uradi boot-defragmentaciju te particije ili HDD-a.
Bockie
12-04-2012, 01:05 PM
Ej, Off-e, a jel pokazuje ?ta na CPU ili HDD load??
Ej, Off-e, a jel pokazuje ?ta na CPU ili HDD load??
sto je najgore, ne. Mozda je to bug koji imam zbog dve zvučne i petljancije oko istih
sto je najgore, ne. Mozda je to bug koji imam zbog dve zvučne i petljancije oko istih
To zna napraviti problem, veci u W7 nego sto je bio slucaj ranije.
Disable zvucnu jedan, probaj da li je sve ok. Onda obrnuto. Ako se problem nastavlja i kada sistem vidi samo jednu, nije to.
A ako je to, onda registry zna da opise previse unosa, narocito kad se update-uju driver-i za vise zvucnih. Mora sve da se ocisti cesto manuelno.
66musicman
13-04-2012, 06:24 PM
sto je najgore, ne. Mozda je to bug koji imam zbog dve zvu?ne i petljancije oko istih
Ovo si trebao odmah da napomenes a ne da se lomimo oko nepotrebnih stvari.
Deinstaliraj drajvere obe zvucne detaljno, pa detaljno ocisti registri bazu i HDD. zatim, najvaznije odluci se koju ces zvucnu da koristis i lepo instaliraj najnovije drajvere iste.
Nema tu ili ili..... moram obe koristiti.... s' tim sto je glavna karta ff800 sa asio driverom a druga sluzi samo kao A/D i D/a....... ali opet ne znam da li je do toga......
darkstar
13-04-2012, 09:43 PM
spdif koristis kao izlaz za neki od d-a? Oce to da prekine...
spdif koristis kao izlaz za neki od d-a? Oce to da prekine...
Moguce da je to.... ali mi nije jasno zasto nema nista ni na peakmetrima pojedinacnih kanala u Cubaseu......
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.