View Full Version : MachFive 3
Izasao MOTU MachFive 3, kritike su nevidjene, nagrade pljuste...
fix3r
24-04-2012, 11:48 AM
Moradoh da izadjem iz "lurker" moda zbog ovog parceta softvera.
Stigao mi juce (kutija sa pola kila diskova i podebela knjiga), i na prvu loptu deluje jako lepo, pravi workhorse. U pozadini semplera je i dalje UVI engine, tako da sto se zvuka tice nema problema - sve je to fino podmazano i kvalitetno. Library je pozajmljen sa strane, mogu da se nadju i bez Mach-a, ali mi sinteza (gomila tipova) i editing (sklapanje oscilatora raznih tipova preko keymap-a i proizvoljno) za sada izgleda jako fino. Ukljuceni mega-giga skriptovani instrumenti basa, klavira, gitare... su odlicni i artikulacija je lepo odradjena.
Za cenu (?300 sa iLok-om) tesko da ima boljeg all-in-one sinta trenutno. Komplete je skuplji za ?100, ali ne mogu da ih poredim direktno (nemam Komplete).
Ovo poterati na Logic-u uz SampleTank i mozda jos par specijalizovanih sintova i to je to.
PS
Library moze da se iskopira bilo gde, nije deo instalacije, barem mogu da bacim semplove na thunderbolt disk, umesto da kopiram razne foldere, pravim shortcuts i slicne gluposti.
Dobrodosao prvi post, super i nadao sam se da ce neko da da first insight. Mozda i nesto detaljnije kada ga sazvaces, please?
fix3r
24-04-2012, 01:19 PM
Hocu, naravno, nema problema. Samo sto je ovo dosta dubok instrument, trebace vremena da se svuda zagleda, narocito u sintezu i filtere. Rompler deo za sada radi posao pristojno.
Ako treba neki test sempl da se usnimi i postuje ovde, reci pa cu probati.
Trenutno mi je rack u rasulu, ali cu probati za vikend da testiram konverziju Kontakt libova i Akai/Emu diskova (radi direktno sa CD-a, ne trebaju konvertori) i uporedim UVI engine direktno sa Emu Ultra semplerom na istim semplovima. Logic EXS sempler je uvek bio tanak tu (narocito na 'masnijim' semplovima, Emu daje mnogo lepsi zvuk od EXS-a, zbog toga jos cuvam tog metuzalema :) )
Odlicno, kako i kad ti naidje inspiracija, samo napred!
Uzgred, cestitke na ispravnom metuzalemu, svakako fina sprava. Poz.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.