PDA

View Full Version : Drawmer S3

mozart554
03-04-2012, 01:49 PM
Cao

zanimame gore navedeni S3 multiband compressor
Dali neko koristi ovu spravu i sta mislite o njoj
pre svega za masteting bih da je koristim !!
Ili pak nesto drugo do 4.4,5k€
Pozz i hvala

mozart554
04-04-2012, 01:37 PM
Niko nista ?? Ili nevalja ovo cudo :-)

DaBear
04-04-2012, 04:31 PM
Niko nista ?? Ili nevalja ovo cudo :-)

Koliko ja znam ne koristi se uopste ili puno u mastring studijima.
Drugo - MNOGO JE SKUPO !!!
Trece - Ukoliko ne zaradjujes €5-6.000 mesecno od muzike (svakog meseca) NE TREBA TI !! Uopste!
Sve to moze i software da odradi (i bolje !!)

A ne treba ti ni jedna druga sprava..pogotovo za mastering. Cuvaj pare i vezbaj miksanje!

mozart554
04-04-2012, 05:28 PM
Ne slazem se sa softwer verziom ali dobro svak ima svoje
Mislim pitam eto bas zato sto je skupo dali ga neko koristi
kako radi itd...a koliko ko zaradjuje isto nije bitno.
nemora da znaci da samo oni koji zive od muzike mogu smeju ili treba da ga kupe ;-)
to bi bilo "sem schumachera niko nesme da vozi ferrari"
pozz

awacs
04-04-2012, 05:55 PM

?iva istina. Nego se ne?to mislim oni koji stvarno hoće da kupe Ferari ne raspituju se po forumima "valja li to auto?"... nego pozajme Ferari od drugara da ga provozaju. Ili skoknu do Modene i provozaju krug da vide da li im pa?e. Te to i tebi preporučujem.

Pozdrav,

Vasa

mozart554
04-04-2012, 06:02 PM
?iva istina. Nego se ne?to mislim oni koji stvarno hoće da kupe Ferari ne raspituju se po forumima "valja li to auto?"... nego pozajme Ferari od drugara da ga provozaju. Ili skoknu do Modene i provozaju krug da vide da li im pa?e. Te to i tebi preporučujem.

Pozdrav,

Vasa
Xaxax da u pravu si. ali zato je forum ili onda gasimo rumski :-(

DaBear
04-04-2012, 07:40 PM
Ne slazem se sa softwer verziom ali dobro svak ima svoje
Mislim pitam eto bas zato sto je skupo dali ga neko koristi
kako radi itd...a koliko ko zaradjuje isto nije bitno.
nemora da znaci da samo oni koji zive od muzike mogu smeju ili treba da ga kupe ;-)
pozz

kazem ti iz iskustva...nije me briga da li zaradjujes ili ne od muzike.

Bilo je na forumu stotine situacija u sekciji "na prodaju"- gde ljudi prodaju jako skupe sprave koje su kupili iz raznih pobuda i posle se ispostavilo da "to nije to" ili im "ne radi posao" itd...

Ljudi (generalno) ocekuju mnogo od skupih sprava i u 99% slucajeva se razocaraju.

Uostalom, idi i probaj i videces i sam...:D

mozart554
04-04-2012, 08:04 PM
e pa zato je forum..
znam to i ja iz iskustva sto ljudi ocekuju mnogo od skupih sprava bio sam jedan od njih moram da priznam !
definitivno znam da NE Postoji "carobna"sprava ali hteo sam samo da cujem misljenje vase koji ste je mozda imali..a mozda se pitas zasto bas taj komp.zato sto sam ga nasao veoma povoljno a nemam mogucnosti da ga probam,
1,daleko-2, covek koji prodaje nema kako da ga ukljuci/prikljuci i da provuce nesto kroz njega kako bih ja cuo njegov rad ! .-( jer nije iz sveta muzike vec samo prodaje..
nije da mi treba ali volim da pitam uvek pre nego sto nesto uzmem po onda k...a
eto malo komplikovano i bezw.
pozz

Braca
04-04-2012, 08:47 PM
Epa na ovom forumu moze da ti se desi da tako nesto pitas, i da cujes dezurne znalce koji sigurno tu spravu nisu probali ili testirali, ali zato si i dobio prijateljski savet da ne trosis pare badava. Doduse neki saveti su jako dobri tipa "vezbaj mix" sto je stvarno odlican savet.
Bolje ti je da preformulises pitanje i saznas da li to neko ima u nekom studiju, pa se lepo uputi tamo i probaj spravu. Mene jedino nervira sto ti saveti tipa imas sve softverski stvarno nisu korisni a nisu ni fer prema proizvodjacima dobrih sprava, nedaj boze da izmisle emulacije kutija-monitora, pre ampova i mikrofona da vrede, najebali smo ga tek onda, jer tu vidim odmah i kraj muzike, kao sta ce ti to pa sve je izmisljeno i sve je odsvirano.

nikolaivanic
04-04-2012, 11:00 PM
@mozart554

Dobro ti pisu ljudi... cuvaj pare:)
doduse i ja sam nabavio multiband kompresor, malo opremljeniji (5 ili 6 bandova, digital,) i dosta losiji/jeftiniji (Behringer ultradyne)

jedva cekam da cujem mix sa njega ali generalno veoma mali broj ljudi zna da to namesti da radi kako treba, narocito na kompletnom mixu. Ukoliko se zeznes, steta je mnogostruko veca nego sa obicnim kompresorima, procitaj malo po forumima. Probaj neki softverski multiband kompresor, uradi par mikseva preko njega i vidi kakva je dobit i prenosivost mixa. U sonaru ima dobar multiband, ne secam se naziva.

I mozda da nadjes neki studio koji ima multiband kompresor i probas spravu da steknes utisak o cemu se radi.

Bockie
05-04-2012, 01:32 AM
Ja sve neću da se javljam, kojekude, maltene svaki post na analogiji se završi pičkažom ili mojim postom, a već mi se "najebalo sunca" zbog toga...

Sada ću da nastupim malo ekonomski, jer bar za to "imam papir"...

Postoji nekoliko ČINJENICA vezanih za S3... :

To je AKTUELAN proizvod i IMA GA U PONUDI u svim relevantnim evropskim trgovinama.
To znači da ima svoje tržište!
To znači da ima i svoju publiku i korisnike!
Cena istog opisuje klijentelu!
Dakle, u osnovi nije za ljude koji nisu imali ništa nikad, osim PC/Mac, DAW i miša i tastature, i verovatno nije za "popularnu" muziku, koja je samo 10% ukupne napravljene, proizvedene muzike (ako i toliko)!
(ali, eto, može...:wink:)

"...and that's all i have to say about that...!"
(Forest Gump,1994)

DaBear
05-04-2012, 08:31 AM
Sve je tacno sto su svi rekli....
Drawmer S3 nije "zapalio svet'..napravili su odredjeni broj komada i sad pokusavaju da ih prodaju ! Ta firma je poznata po samo 2 - 3 proizvoda..sve ostalo - pokusavaju da nabodu nesto, ali im ne ide!

Po meni su takve sprave za mnogo iskusne korisnike, kji vec imaju oveci studio i ovece iskustvo, iko sto ekoh mogu da dozvole sebi da "sprze' tolike pare na neki hardware...danas...u danasnjoj klimi u kojoj se nalazi muzika i studio biznis!

Glavno pitanje je koliko ce proci vremena dok se ta investicija ne isplati ???
Da li ce to biti kroz neki autorski rad koj je "provucen" kroz taj multiband ili kroz neki session tipa (40 Evra za celu pesmu - all inlusive)...pitanje je sad!

Nekad je najbolji savet posavetovati nekoga da NE kupi nesto!! :D

nikolaivanic
05-04-2012, 09:36 AM
Malo o multibandu (behr.. ali je pristup slican)
http://www.harmonycentral.com/products/118260

again, don't plug it in and expect it to do anything other than make things sound worse. If you don't have compressor experience, don't buy this. But if you use a compressor and find it irritating how the highs get duller when it's compressing a lot in the lower frequencies - that is one common place where a multiband compressor can be far superior to regular compression.

No way you're going to understand this box without spending a full day or two with the manual and the unit hands on in front of you with audio pouring through it the whole time following tutorials and researching on google about multiband compression. And even then you will almost guaranteed misuse this box for quite some time until you really understand how to use it. You MUST manually adjust all parameters every time you change how you're using it. Even if you save your great setting as a preset, if you are tracking bass through it (for example) you'll find that if you play a little differently on a different song, different range of notes, different fingering/picking attack, different song style, whatever, you'll need to adjust stuff to make the most of that. It's the same as using a simple stomp box compressor, but with several more parameters to adjust, multiplied by 6 channels. So expect to spend probably 10 times as long AT LEAST adjusting this before getting the amazing sound it is capable of. That last bit is true whether experienced or not with multiband compression.

mozart554
05-04-2012, 12:10 PM
Da na neki nacin svi su(smo) u pravu
@ DaBear slazem se sa cinjenicom da je deawmer uradio 2-3 sprave i to je to
Sad nesto pokusavaju ali sve je to dronjava k....

Ja licno mislim da bas tako treba da bude ovaj forum.(mada ponekad begate sa reme ali eto)
Nedavno sam razgovarao sa jednim vezano za dual 1176 i ssl4000-clonovi.
Momak mi reko ma sta ceti to kad ces kome to da prodas(ja nisam kupio da prodam a sjedne strane je u pravu) i eto ja ga nisam poslusao ;-)) i ne kajem se jel sve radi ko TOP!! ;-) za dzabe pare

@Big Bockie ma ti mozes bre sve ovde ...ali nemoj da preteras ebga svugde te ima
Covece smanji malo ;-)))
Pozz

alen
06-04-2012, 02:17 PM
Neverovatno koliko cesto se zapitam jel ovo forum ministarstva za finansije ili muzicara...

DaBear
06-04-2012, 03:11 PM
pa dosta je bilo prica kako je NEOPHODNO imati SSL ili NEVE za hit !!!
A posle se ispostavi da UOPSTE NIJE BITNO!!

A mnogo (naivnih i nestrpljivih) "producenata" se zaleti, pozajmi pare i napuni studio sa skupim spravama (koje odmah izgube na ceni)!!

Ja nisam, imao nikoga iz tog posla da me posavetuje - sve sam prelomio preko mojih ledja i mog dzepa...Sta je lose da se to iskustvo prenese drugima???

Bez finansija nema muzike ! Od cega se kupuju kompjuteri i oprema?
Od para !! :D:D

awacs
06-04-2012, 03:45 PM
Ja nisam, imao nikoga iz tog posla da me posavetuje - sve sam prelomio preko mojih ledja i mog dzepa...Sta je lose da se to iskustvo prenese drugima???

:thumbsup::thumbsup:

Pozdrav,

Vasa

Braca
06-04-2012, 04:07 PM
Toplo hladno i obrnuto, ja ti savetujem da ako imas merak na spravu kupi i ne razmisljaj jer merak nema cenu, iz licnog iskustva ti pricam, sve sam kupovao iako digitalija uveliko caruje, poslednje sto sam uspeo da kupim je Neve 1271 koji sam prepravio u 1292 pre amp, i znas sta uopste se nisam pokajao to je zvuk do jaja i razlikuje se od svega sto sam cuo do sada i sto imam, a imam dosta toga i sto kosta skuplje. Jebe mi se za nove sprave koje zvuce kao kanta u odnosu na vintage sprave (cast izuzecima naravno ali to je od 4 hiljade pa na gore). Ako mozes i imas para kupuj u ime ljubavi prema poslu koji volis i kojim se bavis! zasto da ne, a ako nije tako onda nemoj vec poslusaj savete :)

alen
06-04-2012, 04:24 PM
pa dosta je bilo prica kako je NEOPHODNO imati SSL ili NEVE za hit !!!
A posle se ispostavi da UOPSTE NIJE BITNO!!

A mnogo (naivnih i nestrpljivih) "producenata" se zaleti, pozajmi pare i napuni studio sa skupim spravama (koje odmah izgube na ceni)!!

Naravno,sve se slazem.Ako govorimo o pretenzijama ka "hitovima" i isplativosti ulaganja u alat radi dolazenja do rezultata...Ali ima i ona druga strana gde se nalaze gear frikovi kao i vecina nas koja je "odrasla" na kompjuterskim simulacijama i nije imala prilike raditi sa opipljivim uredjajima.Ti imas zavidnu karijeru iza sebe i kroz ruke ti je verovatno proslo sve i svasta i svoje skole si platio.Mnogi od nas nisu,ja recimo bih svaki dinar ulozio u hardware,koji cu verovotno jednog dana rasprodati i okrenuti se samo racunaru...ali jbg.ima to nesto,ta neka draz hardwera u kojem bas nisam imao prilike uzivati.I nije mi zao dati kintu za to(kad je imam).Evo recimo nedavno sam pribavio hardwerski gate(ds201),koji mi realno tukiju ne treba,i iako ga recimo fabfilter proG jede za dorucak u mnogo cemu,ipak mi nekako draze da vrtim te dugmice.Pa verovatno dok se ne zasitim ili ne krenem se boriti sa vremenom i sve to raditi iskljucivo zbog kinte.Bar si ti to sve prosao,ne uskracuj nam zadovoljstvo.a zadovoljstvo kosta... ;)
Respect!