Log in

View Full Version : Kendrick Lamar feat. Dr Dre - The Recipe

Jan
03-04-2012, 08:32 AM
Evo link:

http://vimeo.com/39626540

E sad, jel sam ja lud ili ovaj snimak distorzira prilicno u low endu ili je pak takva distorzija dopustljiva danas ?

Pitam jer su se na GS-u svi odusevili MIKSOM, meni je ovoliko distorzija na low endu nedopustiva

Jan
03-04-2012, 08:34 AM
Evo i ofishl soundcloud linka

http://soundcloud.com/igamusic/kendrick-lamar-the-recipe-feat

Rhino
03-04-2012, 10:36 AM
Cuh juce/prekjuce i mene je sound zbunio, istina na logitec malim kompjuterskim zvucnicima kuci.

Takodje mi pjesma toliko nije legla da sam cuo prvih 20 sek, premotao na pola cuo jos 10 sek i ugasio..

Jan
03-04-2012, 11:42 AM
Cuh juce/prekjuce i mene je sound zbunio, istina na logitec malim kompjuterskim zvucnicima kuci.

Takodje mi pjesma toliko nije legla da sam cuo prvih 20 sek, premotao na pola cuo jos 10 sek i ugasio..

Brate, treba se pohvalis da je tvoja kompozicija i repovanje na prvom mestu na MTV Adria :D

Bas juce pricam devojci, da smo pogodili 1. mesto na americkom MTV-u sad bi se ubili od para od tantijema, ovako moz se slikamo

Everbeatz
03-04-2012, 01:47 PM
Evo link:

http://vimeo.com/39626540

E sad, jel sam ja lud ili ovaj snimak distorzira prilicno u low endu ili je pak takva distorzija dopustljiva danas ?

Pitam jer su se na GS-u svi odusevili MIKSOM, meni je ovoliko distorzija na low endu nedopustiva

Po meni - namerno namesteno tako, da bude dirty

Poslusaj 2001, DJ Quick, Eminem-a, itd - jako ga 'teraju' u hard clip, sto i jeste karakteristika SSL overload-a

Jan
03-04-2012, 02:52 PM
Jeste 2001, Marshal Mathers imaju taj kranch ali nekako toplije nego ovo, sta god, ali ova stvar mnogo vise krchi, a nesto mi se cini i da nije neki loudness uteran pa kao zbog toga, ja ne vidim benefit iz toga da ti zakrchi sve kad udari kick :S

Surfer
03-04-2012, 04:47 PM
Ja ne čujem neke tehničke probleme niti neku distorziju u low endu ali čujem bezveznu produkciju, jeftino isprocesiran kick, jeftin groove i sumnjiv bas. :rolleyes:

Definitivno NE zvuči kao Dr Dre produkcija jer je sve njegovo dijametralno suprotno od ovoga u svakom pogledu.
Ne daj Bože da je to Dre producirao :shock:

Jan
03-04-2012, 05:03 PM
Ja ne čujem neke tehničke probleme niti neku distorziju u low endu ali čujem bezveznu produkciju, jeftino isprocesiran kick, jeftin groove i sumnjiv bas. :rolleyes:

Definitivno NE zvuči kao Dr Dre produkcija jer je sve njegovo dijametralno suprotno od ovoga u svakom pogledu.
Ne daj Bože da je to Dre producirao :shock:

Znaci ja ne znam kako niko ne cuje distorziju na low endu, evo malopre mi je bio prijatelj koji nije mikser, ali jeste muzicar, i ja mu pustim stvar i pitam ga "Jel cujes neki problem ovde?" on kaze "KRCHI!" ko iz puske.

Pustim mu FLAC-ove Marshal Mathers LP, Dr Dre 2001 posto je Dre poznat da gura SSL do kraja, on kaze "Krci, ali na drugaciji, prijatan nacin".

Ne verujem da ova pesma bas na kombinaciji (profire2626 + Adam A7x) kojoj imam kuci tako pogodjena da se lose cuje kod mene.

Kad udari kick, ja se zgrozim.

Dre nije pravio beat, ali sam siguran da je njegov tim radio sve...

Meni ni zadnji Dre-ov singl Kush nije spektakularan. Previse nekako stisnut, nekako mi ne zvuci otvoreno nego stisnuto. Na Dre 2001 jeste Dre tada mozda izdao najglasniji rep album, jeste prelimitiran za moj ukus, ali se nekako cuje otvoreno

Everbeatz
03-04-2012, 06:48 PM
jeftino isprocesiran kick

bice da je do ovoga...slazem se

DADDY Z
04-04-2012, 09:25 AM
nekako "tanko"