PDA

View Full Version : M-Audio Audiophile 192 Driver Problem

bojan032
02-04-2012, 08:57 PM
Postovani clanovi foruma, kupio sam polovnu karticu Audiophile 192, nakacio sam je na racunar ali nigde ne mogu naci drajver za nju.Tacnije nasao sam drajver na njihovom web sajtu, ali kada sam ga instalirao windows i dalje ne prepoznaje karticu.Zna li neko u cemu je problem i kako ga mogu resiti?

Hvala puno

Bojan

Bockie
02-04-2012, 09:03 PM
Koji je windows...?!

Kako ne prepoznaje?! Ne vidi uredjaj uopše ili vidi uredjaj, ali prijavljuje problem (hardware manager)...?

bojan032
02-04-2012, 09:40 PM
Koji je windows...?!

Kako ne prepoznaje?! Ne vidi uredjaj uop?e ili vidi uredjaj, ali prijavljuje problem (hardware manager)...?

Radi se o windows 7, kompjuter vidi uredjaj, ali ne mogu da ga koristim.U opciji "sound" ne mogu da podesim da on bude aktivan jer se ne vidi.

Hvala na odgovoru

Ngino
02-04-2012, 09:50 PM
Zasto se ne bi obratio direktno u M-Audio? Postavi im pitanje uz detaljno objasnjenje tvoje konfiguracije.

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

bojan032
02-04-2012, 09:55 PM
Postoji li kontakt centar za Srbiju?

Khan
02-04-2012, 10:02 PM
Da nije crkla? Ima M-audio dobar forum, dobices odgovor odmah od m-audio ing. koji je moderator, za razliku od tzv. 'tehnicke podrske'. To bi W7 morao da potera bez problema, osim ako nije neka komplikacija u sistemu koju je tesko uhvatiti preko kratkih postova.

Ngino
02-04-2012, 11:11 PM
Mislim da je "worldwide" podrska cak i da si sa Madagaskara! :)
Svojevremeno sam dobio odgovor za ne sjecam se vise tacno sta ali je hiperbrzo odgovoreno!
Naravno na engleskom postavljas pitanja i dobijes odgovor, ako si to mislio!

Bockie
02-04-2012, 11:21 PM
- Probaj drajver za XP...!!! (ili neki win 2000 i sl...)

Gomilu stvari je meni tako proradilo na različitim mašinama...ili neku stariju verziju drajvera za 7-icu...obično je samo poslednja (najnovija) na oficijelnom sajtu...!

- Promeni PCI slot (ako imaš još neki) na ploči pa ponovo...!

- Isključi integrisanu u bios-u...!

- Probaj i "ASIO-4-ALL" drajver... (da bi ikako "poterao kartu", pa češ posle rešavati dalje).

- Takodje, wifi karte umeju da "karaju"...pa i tu "disable"...

To su neki prvi koraci koje bih ja uradio...

Poz'

bojan032
02-04-2012, 11:48 PM
Ljudi najlepse hvala na brzim odgovorima.Upravo sam reinstalirao sistem i promenio sam slot ali se nista ne desava.Karticu mogu da vidim u device manageru, ali pored sata na racunaru mi izlazi prozor i pise da nije instaliran drajver.Cuo sam da wifi moze da pravi problem, a sada jednostavno ne znam sta da radim, sve cu probati sto ste mi preporucili pa se nadam da ce proraditi.

Javljam se uskoro..

Hvala neizmerno!

Bockie
02-04-2012, 11:56 PM
http://driverscollection.com/?H=Delta%20Audiophile%20192&By=M-AUDIO

probaj ipak za XP ili Vistu...

bojan032
05-04-2012, 04:10 PM
Samo da javim da sam nosio racunar u servis i da niko nije uspeo da instalira drajvere za doticnu muzicku.Probano je cak na 3 sistema...

nbgdnikola
01-06-2012, 07:54 PM
izvinjavam se sto se petljam u ovu temu ali ja imam problem sa karticom isto audiophile 192 odjedanput je poceo "hrce" zvucnik (kao da pucketa ) prvo sam mislio da je pojacalo u kvaru ali onda sam prikljucio mp3 plejer i krenuo da normalno pusta tako da sam konstantovo kvar na zvucnoj,da li postoji neko ko se bavi popravkom ne isplati mi se da kupujem novu dosta sam grbavio za ovu :( ?
jos jedno izvinjavam se na upad u temu

milanCHE
01-06-2012, 08:57 PM
posedujem dotičnu kartu ( 192),pre nje mi je na sistemu bila njena starija "sestra"2496, prilikom ubacivanja nove na mesto stare nisam čak morao ni drajvere da reinstaliram! toliko su dobro odradili posao ljudi iz M-audija za celu tu seriju da su im isti drajveri kompatibilni za SVE PCI kartice: 2496,delta 1010lt,192,1010..... .....ono što može da bude zez pri instalaciji drajvera kod m-audija je da moraš PRE stavljanja kartice u slot da instaliraš drajver za nju,ugasiš komp,staviš karticu u slot i tek onda dižeš sistem.ne bi smelo da bude problema ako si tako uradio..
Pozdrav

Francuz
01-06-2012, 10:53 PM
Upravo to je kljuc, prvo istaliras driver pa tek onda stavis karticu :)

nbgdnikola
03-06-2012, 12:53 AM
kod mene nisu drajveri problem nego sam od sebe je nesto krenulo po zlu..odjedanput mi pucketalo na zvucnicima prvo sam mislio da je zvucnik ali kad prikljucim mp3 pleyer na pojacalo normalno se cuje.. pa sam onda konstantovao da je zvucna problem..jel postoji neki servis koji se bavi s tim ? ili je mozda drajver los? ma da mi je sve dojaja radilo...

milanCHE
03-06-2012, 04:01 PM
kod mene nisu drajveri problem nego sam od sebe je nesto krenulo po zlu..odjedanput mi pucketalo na zvucnicima prvo sam mislio da je zvucnik ali kad prikljucim mp3 pleyer na pojacalo normalno se cuje.. pa sam onda konstantovao da je zvucna problem..jel postoji neki servis koji se bavi s tim ? ili je mozda drajver los? ma da mi je sve dojaja radilo...

iskreno,još nisam čuo da je nekome riknula ta zvučna.mom drugaru radi besprekorno u najsurovijim svakodnevnim uslovima već u trećem kompu! moju ne ubrajam,tek je dve godine kod mene.takođe bez problema...i na Pro Tools i na Nuendu....pre bih reinstalirao drajvere,skoro su radili update drajvera za sedmicu,verzija 6.08 za sedicu x 64 SP1,i ona prethodna 6.02 je bila o.k.,ali ova 6.08 je od marta ove godine....verujem da je samo tu zez...probaj.Poz

skroluj na dno stranice ,tu je link za skidanje

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers&f=1225

Ngino
03-06-2012, 06:58 PM
Ovo sto Milanche kaze je ispravan nacin instaliranja driver-a karte. U suprotnom nastaju problemi. Moze se desiti da se instalira i sa kartom vec ubacenom u slot ali cesce nastaju problemi.
Sto se iznenadnog pucketanja tice, meni se znalo desavati da pokupim virus koji je "nagrizao" .exe fajlove. Kako driver-a 2496 karte tako i driver-e drugih komponenti, ali nekako je najcesce zvuk shebavao.
Pretpostavljam da je i zbog downloadovanog i instaliranog piratskog softvera koji zna biti pun svakavih bolesti! :)

Jednostavno, uradi reinstall > ugasi komp i izvadi kartu iz slota > instaliraj driver ponovo > ugasi komp i ubodi kartu > kresni komp!

nbgdnikola
05-06-2012, 05:28 PM
uradio sam sve kao sto ste rekli i ponovo ,ali sam sad primetio da mi se cula muzika pozadi ali ko da probija zvucnik (kao kad se trazi radio stanica tako mi se cuje) jel zna neko mozda neki servis koji se bavi popravkom zvucnih kartica?
mislim da sam locirao kvar ( kondenzator ) ispitivao sam elemente multimerom...ali necu ja da to cackam hocu neko ko je strucan za to lemljenje :P

milanCHE
05-06-2012, 08:11 PM
uradio sam sve kao sto ste rekli i ponovo ,ali sam sad primetio da mi se cula muzika pozadi ali ko da probija zvucnik (kao kad se trazi radio stanica tako mi se cuje) jel zna neko mozda neki servis koji se bavi popravkom zvucnih kartica?
mislim da sam locirao kvar ( kondenzator ) ispitivao sam elemente multimerom...ali necu ja da to cackam hocu neko ko je strucan za to lemljenje :P

Ako si iz Bg-a (a nešto mi se "javlja" da si sa N.Beograda ),mogu ti poslati na p.m. telefon majstora koji popravlja i reparira sve moguće komponente : ploče,grafičke,napajanja,DVD rom-ove.hardove itd....meni je sredio neku matoru grafičku GT 8800, isto je neki kondenzator bio u pitanju i još neka glupost,bilo je oko 500,600 dinara popravka, čovek je skroz korektan...a grafička i dalje brije kao zmajček!pretpostavljam da mu ni tvoja zvučna ne bi predstavljala problem....
Poz...