PDA

View Full Version : Klanghelm DC8C

Everbeatz
26-03-2012, 10:45 AM
Jel probao ko ovo? cujem da kida

dadson
26-03-2012, 11:36 AM
Ja sam probao i odu?evio se.

Jan
27-03-2012, 08:15 PM
Ja sam probao i cudan mi je gain reduction metar,inace kompresor odlicno zvuci,moze sve da uradi i vise od toga,moze puno da se nagazi bez cujnih artifakata ako to zelite i za 30 e (valjda je toliko?) je nou brejner

Jan
03-04-2012, 05:38 PM
I niko nista o ovome? Ogroman je hype na GS-u, kao najbolji soft kompresor ikada, mene buni taj gain reduction meter. Jos nisam imao vremena da mu dam sansu.

dadson
03-04-2012, 05:53 PM
Gain reduction metar ni meni nije ba? najjasniji ali nije ba? toliko ni bitan na kraju krajeva.

Jan
03-04-2012, 06:01 PM
Gain reduction metar ni meni nije ba? najjasniji ali nije ba? toliko ni bitan na kraju krajeva.

Jeste da nije bitan, ali kad pogledam u njega i vidim kako igra, psiholoski mi stvara zabunu

Khan
05-04-2012, 06:28 PM
Meni se svidja zvuk na akusticnim instrumentima i glasu, prilicno prirodno se ponasa, ali za nesto drugo mi nije ne znam koliko woow. (u vezi sa hajpom koji je Jan spomenuo.)

Heavy Jerk
25-12-2012, 09:03 PM
Ovo sranje kida, pogotovo kad se prouci manual. Ali je vrlo dobar i u Easy modu.

alavuk
26-12-2012, 09:07 AM
@jan mnogo me je odusevio , jeste gui tj gr zbunjujuc no na kraju se ipak svi oslanjamo na svoje usi , pored mpressora od elize odlican kompresor kao i DC1A free verzija koja i pored "ogranicenja" radi super pos'o , a za onaj expert mode , svaka im cast na detaljima koji mogu da se podesavaju

Jan
26-12-2012, 12:14 PM
Dobar je Klanghelm, ali mu nisam nasao primenu na zalost, mada ponekad jako retko za neka cudna oblikovanja envelope moze da posluzi... Ja se oslanjam na 5-6 kompresora u zadnje vreme u glavnom, to bi bili la2a (waves ili Ni, zavisi sta ocu), la3a, the rocket i free plugin tokyo tdr feedback kompresor, na master busu eksplicitno koristim vertigo kompresor i to je to... S vremena na vreme upotrebim mpressor i ni dbx 160... Mada, realno gledano, mogao bih da "zivim" samo na rocketu i toky tdr kompresoru... Da moram, verovatno bih mogao i da zivim samo na Klanghelmu :)

Ali eto ima i dobrih free kompresora, taj Tokyo TDR kompresor i zaboravio sam da pomenem fantasticni Molot su bez premca

alavuk
26-12-2012, 07:31 PM
e da taj tdr razbija mozes da farbas i da sabijas maltene u nedogled ...

Everbeatz
26-12-2012, 07:50 PM
po meni ovaj comp je previse opsiran da bi mogao neki opsti zakljucak o njemu da donesem - ima previse opcija i to mu je mana:wink::) Verujem da cu nakon jedno godinu dana i dalje otkrivati nove primene...

alavuk
26-12-2012, 08:02 PM
da , treba da se sedne i da se cepka...

milos
26-12-2012, 10:52 PM
Voleo bih da probam taj Tokyo kao i ceo Bootsie serijal plugova ali windows only.Nisam nesto bas odusevljen Klanghelm kompresorom.
I ja sam sebi ostavio par komada- Cytomic The Glue, Brainworx Vertigo VSC-2,Waves CLA-2A,NI vari mu(jos je na dokazivanju)
Ima li neki ZAISTA dobar 1176 a da nije ovaj novi reissue UAD:)
I ,da - koristi li neko jos uvek Waves API 2500?
Zadnji put kad sam ga probao bio je dobar kao master kompresor i mozda najbolji komp za kick.

OFF
27-12-2012, 12:58 AM
a zasto niko ne pominje La3a......

meni se oni veoma dopadaju, bilo Uad bilo waves.....

Jan
27-12-2012, 01:28 AM
a zasto niko ne pominje La3a......

meni se oni veoma dopadaju, bilo Uad bilo waves.....

Pomenuo ja :) Ja ga koristim na gitarama, basu, i ponekad na vokalima kad mi treba vise "ugriza"

Ja se oslanjam na 5-6 kompresora u zadnje vreme u glavnom, to bi bili la2a (waves ili Ni, zavisi sta ocu), la3a, the rocket i free plugin tokyo tdr feedback kompresor...