View Full Version : Klanghelm DC8C
Everbeatz
26-03-2012, 10:45 AM
Jel probao ko ovo? cujem da kida
dadson
26-03-2012, 11:36 AM
Ja sam probao i odu?evio se.
Ja sam probao i cudan mi je gain reduction metar,inace kompresor odlicno zvuci,moze sve da uradi i vise od toga,moze puno da se nagazi bez cujnih artifakata ako to zelite i za 30 e (valjda je toliko?) je nou brejner
I niko nista o ovome? Ogroman je hype na GS-u, kao najbolji soft kompresor ikada, mene buni taj gain reduction meter. Jos nisam imao vremena da mu dam sansu.
dadson
03-04-2012, 05:53 PM
Gain reduction metar ni meni nije ba? najjasniji ali nije ba? toliko ni bitan na kraju krajeva.
Gain reduction metar ni meni nije ba? najjasniji ali nije ba? toliko ni bitan na kraju krajeva.
Jeste da nije bitan, ali kad pogledam u njega i vidim kako igra, psiholoski mi stvara zabunu
Meni se svidja zvuk na akusticnim instrumentima i glasu, prilicno prirodno se ponasa, ali za nesto drugo mi nije ne znam koliko woow. (u vezi sa hajpom koji je Jan spomenuo.)
Heavy Jerk
25-12-2012, 09:03 PM
Ovo sranje kida, pogotovo kad se prouci manual. Ali je vrlo dobar i u Easy modu.
alavuk
26-12-2012, 09:07 AM
@jan mnogo me je odusevio , jeste gui tj gr zbunjujuc no na kraju se ipak svi oslanjamo na svoje usi , pored mpressora od elize odlican kompresor kao i DC1A free verzija koja i pored "ogranicenja" radi super pos'o , a za onaj expert mode , svaka im cast na detaljima koji mogu da se podesavaju
Dobar je Klanghelm, ali mu nisam nasao primenu na zalost, mada ponekad jako retko za neka cudna oblikovanja envelope moze da posluzi... Ja se oslanjam na 5-6 kompresora u zadnje vreme u glavnom, to bi bili la2a (waves ili Ni, zavisi sta ocu), la3a, the rocket i free plugin tokyo tdr feedback kompresor, na master busu eksplicitno koristim vertigo kompresor i to je to... S vremena na vreme upotrebim mpressor i ni dbx 160... Mada, realno gledano, mogao bih da "zivim" samo na rocketu i toky tdr kompresoru... Da moram, verovatno bih mogao i da zivim samo na Klanghelmu :)
Ali eto ima i dobrih free kompresora, taj Tokyo TDR kompresor i zaboravio sam da pomenem fantasticni Molot su bez premca
alavuk
26-12-2012, 07:31 PM
e da taj tdr razbija mozes da farbas i da sabijas maltene u nedogled ...
Everbeatz
26-12-2012, 07:50 PM
po meni ovaj comp je previse opsiran da bi mogao neki opsti zakljucak o njemu da donesem - ima previse opcija i to mu je mana:wink::) Verujem da cu nakon jedno godinu dana i dalje otkrivati nove primene...
alavuk
26-12-2012, 08:02 PM
da , treba da se sedne i da se cepka...
milos
26-12-2012, 10:52 PM
Voleo bih da probam taj Tokyo kao i ceo Bootsie serijal plugova ali windows only.Nisam nesto bas odusevljen Klanghelm kompresorom.
I ja sam sebi ostavio par komada- Cytomic The Glue, Brainworx Vertigo VSC-2,Waves CLA-2A,NI vari mu(jos je na dokazivanju)
Ima li neki ZAISTA dobar 1176 a da nije ovaj novi reissue UAD:)
I ,da - koristi li neko jos uvek Waves API 2500?
Zadnji put kad sam ga probao bio je dobar kao master kompresor i mozda najbolji komp za kick.
a zasto niko ne pominje La3a......
meni se oni veoma dopadaju, bilo Uad bilo waves.....
a zasto niko ne pominje La3a......
meni se oni veoma dopadaju, bilo Uad bilo waves.....
Pomenuo ja :) Ja ga koristim na gitarama, basu, i ponekad na vokalima kad mi treba vise "ugriza"
Ja se oslanjam na 5-6 kompresora u zadnje vreme u glavnom, to bi bili la2a (waves ili Ni, zavisi sta ocu), la3a, the rocket i free plugin tokyo tdr feedback kompresor...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.