Log in

View Full Version : Video Produkcija?!

disco violence
25-03-2012, 12:09 PM
Da li bi mogli da otvorimo thread ili nesto slicno na temu Video produkcije,odnosno rada u programima tipa Sony Vegas ili Premier.Mislim da ima dosta ljudi koji kao i ja sam rade spotove na svoju muziku pa ne bi bilo lose posvetiti ber jedan thread tome,cisto da se zna gde da se postavi pitanje u vezi video produkcije kad zapnes u projektu.Pozdrav.
Jbg tek sad sam skontao da sam ovo trebao da postujem u predloge i sugestije.

AudioStorm
25-03-2012, 12:27 PM
Veliko + 1 !

Odlican predlog i u nekom momentu i sam sam htio da predlozim isto !!!:thumbsup:

I ja radim u Vegasu,Sony Vegas Pro 10 i Vegas Movie Studio Platinum 9 tj ucim:)

U svakom slucaju mislim da cemo naici na razumijevanje i podrsku,da imamo neki mali kutak na Rumskom ne bi bilo lose :)

Khan
25-03-2012, 01:18 PM
Dobra ideja, podrzavam! Ima puno problematike za bistriti, a siguran sam da gomila ljudi radi i ovo.

diviner
25-03-2012, 01:28 PM
Vec smo imali tu ideju u vidu (jos pre 2 godine smo planirali), medjutim do sada nije bilo potrebne "kriticne mase" za pokretanje... Nedavno smo ipak ja i clan Tomislav odlucili o pokretanju iste (on bi je uredjivao) tako da uskoro rumski ipak dobija Video Produkcija sekciju ;) .

DADDY Z
25-03-2012, 02:19 PM
Obzirom da je moje primarno zanimanje montaža a verujem da ima još mnogo ljudi ovde koji to rade,imate moju podršku..

Bockie
26-03-2012, 10:20 AM
Meni je tu iskreno mnogo interesantniji "video sound" i sve oko toga, ali pozdravljam...:bravo:

Igor
26-03-2012, 11:07 AM
Ideju svesrdno podr?avam, jer dobar deo ?ivota upravo i posvetih simbiozi videa i zvuka.

Dijapazon tema (sekcija) je neverovatno ?irok, a ja ću vam nabrojati samo ono ?to mi prvo pada na pamet: audio efekti i sekvenceri u kojima ih primenjujete, arhiviranje i organizacija, tehnike rada, omiljene afx kolekcije, audio biblioteke - sonicfire, digital juice, video copilot pro score, west one music, scoring sekcija koja bi se u podsekcijama bavila stvaranjem muzike za film, serije, reklame, multimediju koja uključuje i video...

Realno, bio bi to veoma ozbiljan Rumski upgrade.

bole
26-03-2012, 03:35 PM
+ 1

psionic
26-03-2012, 05:54 PM
Pozz, mogao bih i ovde da se prvo izvinim sto me nema, posao + posao kod kuce :banghead: ne stizem ni da upalim komp, ali zato - samo vas posmatram sa mobilnog :wink:

BTW ovo je dobra ideja, dosta ljudi "iz branse" bavi se i video montazom - sto spotovi, sto reklame... Da otvorimo mi odeljak za video, pa da vidimo kuda to vodi. Inace na poslu radim sa nekim Numark video mikserom i Panasonic DLP4000 projektorom i mnogo mrzim kada mi uvale i to kao deo tona u predstavi, ili cemu vec, ali eto... ali svasta sam usput i naucio i uradio. npr mogao bih da savetujem nekog wanabee VJa da nikako ne uzima to Numark djubre :banghead: Naravno tu je uvek interesantno pitanje sa cega pustati i koji program koristiti... Ajde da se ne rasplinjujemo ovde, kada otvorite temu, vidimo se tamo. Pozz :wink:

Karlos
26-03-2012, 08:00 PM
od mene imate pomoć za
premiere, edius, avid, after...
(koliko mogu :) )

Ngino
26-03-2012, 08:48 PM
Super ideja!

+1

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

Tomislav
27-03-2012, 12:19 AM
Meni je tu iskreno mnogo interesantniji "video sound" i sve oko toga, ali pozdravljam...:bravo:

I to bi svakako morao biti dio tema na tom potencijalnom dijelu foruma :)

Drago mi je da sad već postoji neki broj ljudi koje zanima video i zvuk za video. Ima se o čemu pričati... Pogotovo s pojavom ovih velikih digitalnih formata (Arri, RED). Posao odjednom postaje veći, gomila različitih workflowa, softwarea itd.

Reinhardt
28-03-2012, 09:49 AM
+1

diviner
11-06-2012, 11:07 AM
Ja se izvinjavam na kasnjenju, uvijek neka gomila posla i obaveza...hocemo da pokrenemo video sekciju ?

Tomislave, jesi za moderatora, da uredjujes istu ?

AudioStorm
11-06-2012, 05:12 PM
Aj sa srecom :):harmonikas::skacu2::beer::punch::drunk:

Tomislav
13-06-2012, 11:48 PM
Ja se izvinjavam na kasnjenju, uvijek neka gomila posla i obaveza...hocemo da pokrenemo video sekciju ?

Tomislave, jesi za moderatora, da uredjujes istu ?

Kao i kod mene :) Ali ja sam generalno ZA.

diviner
31-08-2012, 05:01 PM
Evo otvorili smo novu kategoriju i novi forum (nalazi se ispod malih oglasa...kasnije cemo malo reorganizovati poziciju i forume ako bude trebalo)...

Sta reci sem dobrodoslica svima koji se videom bave :) .

Tomislave, preuzmi sektor ! :)

Khan
31-08-2012, 08:56 PM
Cool!

diviner
31-08-2012, 09:24 PM
Khan, hoces ti da budes mod pored Tomislava...malo da pokrenemo forum, da vidimo ide li? Jos neko ?

Tomislav
31-08-2012, 10:00 PM
Evo otvorili smo novu kategoriju i novi forum (nalazi se ispod malih oglasa...kasnije cemo malo reorganizovati poziciju i forume ako bude trebalo)...

Hvala, hvala :)

Khan
31-08-2012, 11:43 PM
Khan, hoces ti da budes mod pored Tomislava...malo da pokrenemo forum, da vidimo ide li? Jos neko ?

Motacu se ja tu koliko mogu, svejedno, hvala na ponudi druze:grin:, meni je to ipak sekundarno, sigurno ima ljudi ovde koji mnogo vise rade video montazu i isprobavaju nove stvari.

A i nesto mi kaze da ce ova grupa biti manje sklona pustanju krvi, od audio soft-a, sigurno ce se Tomislav izboriti sa poslom!

Ako bude potrebe, tu smo.

AudioStorm
01-09-2012, 12:43 AM

Heeey,cestitam,bravo Diviner :)
Mislim da ce biti od koristi mnogima :da:

Momci (Tomislav i Khan) ce to voditi odgovorno,apelujemo na sve sa vecim iskustvom da uskoce i podijele a naravno u svakom slucaju,odlicna odluka,novi entuzijazam krece !

:bounce2: