PDA

View Full Version : M-Audio Fast Track Ultra (kvar inputa)

Danilo S
24-03-2012, 12:51 AM
Imam ju oko godinu dana. Uglavnom sam koristio input 1 na prednjoj strani sa XLR konektorom i uključenim fantomskim napajanjem. Juče sam primijetio da su ulazni kanali 1 i 4 pokvareni i to definitvno mehanički. Kvar se manifestuje samo kada se koriste prednji ulazi. Zadnji inputi 1 i 4 rade ok. Na primjer, bez kablova priključenih zeleno svjetlo bljeska, nakon upotrebe potenciometra, svi izlazi stvaraju buku, glasno izobličenje i ponekad pucketanje. Novi driveri su instalirani, uređaj pravilno spojen, sve se po tom pitanju uradilo kako treba. Dokaz da je problem u hardveru je taj da koristeći kartu i bez PC-a postoji isti problem.

Je li neko imao sličan problem i koji je najbolji način za popravku? Hoću reći, šta vi mislite, je li neki veći kvar (koji se ne isplati popravljati) ili je to nešto što bi se lako moglo popraviti?

Pozdrav

Khan
24-03-2012, 06:44 AM
Isplativa popravka, svakako, samo nadji pristojnog elektronicara. Desava se to m-audio karticama nekad i po otvaranju kutije, jedan od razloga sto nisam toliki fan kompanije. Proizvodi su dobri, ali vole da stede na cudnim mestima, a tek quality control za bambus trziste, da se ne lazemo...

Danilo S
24-03-2012, 12:58 PM
Da da, mislim da sam otvaranjem kutije, da vidim šta je, još malo oštetio prvi input, na ploči sam odlemio ... ne znam kako se stručno zove (ono što ima valjkasto tjelašće i s dve tanke žičice spojeno na ploču). Šaraf koji spaja kutiju prolazi tačno kraj tih djelova. Radije ni ne stavljati šarafe. Pozdrav

Danilo S
08-08-2012, 06:23 PM
Javljam da se karta popravila sama od sebe nakon 4-5 mjeseci :) U međuvremenu sam se malo igrao sa insert opcijama, uključivao i isključivao kablove. To je jedino što sam radio s njom a da nije bila svakodnevna rutina. Nisam mjenjao utičnice, uvijek je radila na napajanju iako ima USB napajanje. Konta li iko možda koji joj je qrac bio in the first place?

Khan
08-08-2012, 10:12 PM
Imas srece! Sigurno labavi lemovi... Nezgodno je sto mozes da ocekujes da opet pocne da *e*e iz cista mira ako je pomeris, ili kad za'ladni...

Danilo S
09-08-2012, 11:15 AM
Ja vjerujem da su lemovi na ulazima/izlazima. Kada ubadaš kabal, nije to taj osjećaj kao kad ga bodeš u neku bolju miksetu. Uglavnom "the saga continues" :)