Log in

View Full Version : waves 9

tajsam
21-03-2012, 12:37 PM
waves 9 jel tko probo???Evo ja kupio.
saljem adresu ducana na privatnu poruku

kVu
21-03-2012, 12:55 PM
ih, cim je izash'o ... 64bitz madafakaaaaaaz

Matya
21-03-2012, 12:59 PM
Ja se najiskrenije nadam da ce V9 raditi za razliku od V7 i V8 od kojih imam kosmare!

Rhino
21-03-2012, 01:12 PM
meni i 7 i 8 rade ok... 9 nisam probao, to radi znaci?

tajsam
21-03-2012, 01:51 PM
ae sad svi vi koji ste dobili poklon darujte ga dalje,jer ja moram ic offline.

Matya
21-03-2012, 04:31 PM
Jaooooo ljubi te brat!!!!! Radi kao san, proradili mi i stari neki projekti koji nisu hteli sa V7 i V8, pa ti si genijalac, hvala puno, vodim te na klopu, mesecima se patim!!!!

BlasterMaster
21-03-2012, 06:30 PM
v9 shjaka ko zmaj ! ima dosta korektnih novina

Arthur
22-03-2012, 03:49 AM
npr?

BlasterMaster
22-03-2012, 04:15 AM
pa kako su i sami nahajpovali v9 ima ful suport za 64bit, nema vise ilock a i moguce je (ako sam dobro razumeo posto to jos nisam probao) prebaciti licencu pod nekom "mobility licence" modu, adovali i nove plagine a po meni najveca novina je brzina i stabilnost, brze ucitavanje, tek sam poceo da ih koristim mada vidim da cu dosta da se igram sa njima...

alen
22-03-2012, 12:23 PM
I mnogo brze se ucitava vst3 verzija sada.U proslim paketima nisam ni instalirao VST3 zbog smarajuceg cekanja,sada radi ok.

DADDY Z
22-03-2012, 01:15 PM
meni najzanimljivije što se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)

awacs
22-03-2012, 02:14 PM
meni najzanimljivije ?to se konačno mogu odabrati posebni plug-ovi pored samih paketa prilikom instalacije (barem u ovoj verziji koju "dele" po netu trenutno)

Vala, ako je tako o'ma instaliram, mada mi i verzija 7 radi najnormalnije. Ali me u?asno smara to ?to realno koristim 5-6 pluginova, a morao sam da instaliram celu kobasicu :banghead:

Pozdrav,

Vasa

LACKY
23-03-2012, 01:54 AM
Pa sta ti je to problem! Pobacas viskove iz plug foldera.
9 radi savrseno u 64 bita. Super nesto!

OFF
23-03-2012, 10:14 AM
?ta je sa projektima koji su započeti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?

Rhino
23-03-2012, 11:20 AM
Nisam jos instalirao 9, ali ne bi trebalo.. Nije nikad pravio te probleme..

Matya
23-03-2012, 06:47 PM
?ta je sa projektima koji su zapo?eti sa v7? Nema problema kada se deinstalira v7 a instalira v9?

Nema bez greske rade, meni nisu hteli da rade neki projekti u kojima sam koristio pakete pre v6 i v7, sada radi sve kao sat!

A za pakete V6 i V7 postoji Shell2Vst koji sam koristio i onda ti raspakuje Waveshell u pojedinacne plugove i onda biras ta ces da instaliras a sta ne....

OFF
23-03-2012, 09:18 PM
Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

LAMPASH
24-03-2012, 03:12 PM
Instalirao...... da li jos nekome prijavljuje gresku sa nekim voxengo plug-inovima (konkretno Analog flux delay)...a godinama ga koristim bez problema....

Ja imam Voxengo boogex, elephant2 i pristine space i sve radi OK.

Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7. Da li sam mozda nesto zakakio prilikom instalacije?:confused:

Jan
24-03-2012, 03:18 PM
Mene muci sledeca stvar, instalirao sam "devetku" i sada su mi plugovi u Cubaseu (kada otvorim razvrstani po folderima, npr. u dynamic su strpani svi kompresori,limiteri, gejtovi sa sve steinbergovim plugovima,u revrb folder prostorni efekti itd. Da li moze da se instalira i da mi sve bude kao prethodnih 10 godina, znaci waves folder i u njemu svi waves pluginovi, tako mi je lakse da nadjem plug koji mi u tom trenutku treba? Ako ne moze, vraticu se na v7.

Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase

Jan
24-03-2012, 03:30 PM
J*** ga, pardoniraj me, ne daje ti izbor da li oces VST3 ili nesto drugo... Ali jeste VST3, zbog toga ti je u tom folderu

LAMPASH
24-03-2012, 03:31 PM
A gde se nalazi "sort by vendor" ?

Jan
24-03-2012, 03:36 PM
Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi

Jan
24-03-2012, 03:36 PM
A gde se nalazi "sort by vendor" ?

Cekaj da se podsetim

Jan
24-03-2012, 03:38 PM
File/Preferences pa pod VST imas Plug-Ins, stikliras "Sort VST Plugin-In menu by Vendor"

LAMPASH
24-03-2012, 03:43 PM
Ako neces VST3 (dok ne promenis nacin sortiranja plug-ova uvek ce da ti idu u Steinberg folder na listi), idi u C/program files (x86)/ common files/ VST3 (ovo je za Win 7 x64, za x86 mislim da je ruta program files/common files/vst 3... i odatle makni WaveShell-VST3 9.0.vst3 na neko drugo mesto, sve to pod predpostavkom da ti je WaveShell-VST 9.0.dll u folderu gde su ti i ostali VST plug-ovi

Ma hocu VST3 :grin: ukljucio sam ovu opciju sort by vendor (Preferences->VST->Plug-ins->Sort VST Plug-ins Menu By Vendor) i to mi je super.8-)

tajsam
25-03-2012, 10:12 AM
Ja sam u Cubase 5, upalio opciju, sort by vendor. I tako na listi imam proizvodjaca pa onda dalje razvrstanje. Tipa imam Waves pa iz njega ide dynamic, eq, spatial blabla i tako dalje.
A Waves 7 su ti bili VST2, a ovo ti je otislo tamo u taj steinberg folder jer Cubase po defaultu VST3 pluginove prikazuje tamo...
Ako hoces upali "Sort by Vendor", a ako ti ni to ne odgovara, deinstaliraj waves 9 i instaliraj ponovo, ali nemoj da instaliras VST3 verziju vec samo VST2.4 (valjda 2.4 bese, ne secam se), mada ja to ne bih radio da sam ti

Ja sam recimo siguran da Nuendo 4 radi bolje od Cubase 5, ali zbog toga sto nema Sort By Vendor, koristim Cubase
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2

LAMPASH
25-03-2012, 12:35 PM
ma sto nuendo nema??u folderu gdje su ti vst-ovi napravis recimo folder waves u njemu pod folder recimo EQ i u njega stavis recimo eq pluginove,napravis drugi podfolder nazoves ga kako hoces i u njega stavis ta hoces ITD.i nemojte pisat nepotrebne stvari.i koristite vst3 pluginove kad ih vec imate.ovo sve naravno vrijedi za vst2
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.

Matya
25-03-2012, 01:56 PM
To je neizvodljivo jer u VST folderu imas samo wavesov "waveshell" fajl! pluginovi se nalaze na lokaciji koju izaberes prilikom instalacije, znaci nema ih u VST folderu.

Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.

LAMPASH
25-03-2012, 02:11 PM
Moze, postoji Shell2VST koji ide uz recimo V8, ja ga koristio, moze i na V9 i V7 da se primeni, shellove ti raspakuje u pojedinacne dll. Samo skeniranje plugova traje duze jer ih onda ima puno, ali samo prvi put. Cak sam uspeo daa mi rade zajedno V7 i V8 i ssl4000 separatisuci ih po folderima.
pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???

Ad Fines
25-03-2012, 08:59 PM
Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.

Matya
25-03-2012, 10:25 PM
pa kako onda da nabudzim taj waveshell2vst kada sa v9 ide waveshellVST 9.0? Nije valjda da treba da instaliram v8???

Ne moras, u verziji 8 koju sam ja ''kupio'' postoji u instalacionom folderu shell2vst samo bukvalno na tu ikonicu stavis vaweshell-ove i on ti naoravi folder, do duse ne mogu da se setim tacno gde, dal u waves u okviru program files-a, sa svim pojedinacnim dll pluginovima.

LAMPASH
26-03-2012, 12:07 AM
Ja ću izgleda morati reklamirati proizvod. Ruši mi se Cubase nakon instalacije Waves 9.
Ma kakvi, ja imam AMD masinu za koju mnogi kazu da nije idealna za muzicki soft. ali sve radi korektno. Je l' pricamo o narodnoj verziji (assign) i Cubase 5? Jesi li deinstaliao raniju verziju i jesi li obrisao waves u registry-ju pre instalacije?

Ad Fines
26-03-2012, 06:43 AM
Narodna. Deinstalirao staru verziju, očistio registry, instalirao Waves 9 i prilikom podizanja Cubase-a ili ProToolsa ili WaveLaba - CRASH !
Čak i sam GTR se ruši u standalone modu.

Mogli
26-03-2012, 09:50 AM
Pa i meni se to isto desilo, ali kad sam ponovo pokrenuo Wavelab, sve je bilo u redu, ali Waves paketa nema...medjutim u Nuendu se pojavio i sve lepo sljaka...dok u Studio one trazi licencu koje nema nigde..

tajsam
26-03-2012, 11:11 AM

ma dobro ako ti tako kazes

Ad Fines
26-03-2012, 12:50 PM
Pa i meni se to isto desilo, ali kad sam ponovo pokrenuo Wavelab, sve je bilo u redu, ali Waves paketa nema...medjutim u Nuendu se pojavio i sve lepo sljaka...dok u Studio one trazi licencu koje nema nigde..

Ta 9-ka je, čini se, bugovitija od 8-ice. :cry:

Matya
26-03-2012, 01:28 PM
Ta 9-ka je, ?ini se, bugovitija od 8-ice. :cry:

Ja vise nisam ziv sto se Wavesa tice, meni je V7 savrseno radila probam V8 i napravi mi haos, kada sam skinuo V8 ni jedna prethodna verzija nije htela da mi radi, cak ni ssl4000 stari bundle, kao da ostavlja neke tragove po sistemu i pravi haos, samoo sto je mene sada V9 spasio, radi bez problema!

BITNA NAPOMENA !

Bez obzira da li ste radili uninstal i brisanje registry-a Waves ostavlja na sve strane waveshell-ove ima ih na vise mesta, treba obrisati vst3, vst2 waveshelove, waves folder, i cini mi se u okviru application data plug in settings, to sve mora manuelno jer uninstall cesto ne brise te fajlove.

Ad Fines
26-03-2012, 02:19 PM
Deinstalacija:

Pokušaj ručni= Ništa
Pokušaj sa Revo Uninstaler=Ništa
Pokušaj nogom u komp=Boli noga

Wavesi ni pojma.

loscolorados
26-03-2012, 02:32 PM

dali ti to predstavlja nakakav problem kad uninstalira?, recimo cijeli bundle neki, kad iza?e nova verzija, jesi imao problema s uninstalom kad tako porazbaca? dll-ove?
nemislim sad samo na waves, nego na opcenite bundlove?

Jan
26-03-2012, 02:42 PM

Nuendo 4 NEMA Sort by Vendor funkciju,naravno da se moze sa shell2vst napraviti dll-ovi i da se sortiraju po folderima,to sam sve radio pre C5,ali vst3 plugs ne mogu tako rucno da se sortiraju,svi su na listi pod steinberg itd Sort By Vendor je uveden od verzije 5 i na listi stavlja sve plugove automatski pod imenom proizvodjaca i nameni,bez obzira na to u kom su folderu unutar vst foldera. Stoga vst3 wavesi ne zavrse pod steinberg/dynamics recimo,vec pod waves/dynamics.Lakse je stiklirati jedan checkbox u c5 ili n5 ko ima i dobiti sve sortirano,nego rucno razvrstavati 350 dll-ova. I da ponovim n4 nema Sort by vendor funkciju

Jan
26-03-2012, 02:48 PM
Lampash,loze te mangupi:),kad napravis dllove sa shel2vst to ce biti vst2 pluginovi.ja taj vst2 shell sam izbrisao iz vstplugins foldera,koristim samo vst3

Ad Fines
26-03-2012, 03:07 PM
Ja vise nisam ziv sto se Wavesa tice, meni je V7 savrseno radila probam V8 i napravi mi haos, kada sam skinuo V8 ni jedna prethodna verzija nije htela da mi radi, cak ni ssl4000 stari bundle, kao da ostavlja neke tragove po sistemu i pravi haos, samoo sto je mene sada V9 spasio, radi bez problema!

BITNA NAPOMENA !

Bez obzira da li ste radili uninstal i brisanje registry-a Waves ostavlja na sve strane waveshell-ove ima ih na vise mesta, treba obrisati vst3, vst2 waveshelove, waves folder, i cini mi se u okviru application data plug in settings, to sve mora manuelno jer uninstall cesto ne brise te fajlove.

Aj molim te samo objasni kako si instalirao. Mo?da ja negdje grije?im, mada ne vjerujem.

Mogli
26-03-2012, 04:05 PM
Deinstalacija:

Poku?aj ručni= Ni?ta
Poku?aj sa Revo Uninstaler=Ni?ta
Poku?aj nogom u komp=Boli noga

Wavesi ni pojma.

Ti si kralj!:grin:

Ad Fines
26-03-2012, 08:19 PM
@Mogli
He he.... Ma ljut sam zbog ovih wavesa.....

Ali, imam novost....
Naime, dakle, kako da kažem..... PRORADILO !!!!
Našao neki stari hdd i instalirao na njega svježi system.... Instalirao Cubase 5 i waves 9.....Radi kao puška..... e sad, već satima ne mogu to pokrenuti da proradi na systemu na kojem radim. Bit ću uporan, neko vrijeme.... Bojim se da će mi biti lakše i bolje za zdravlje, sve srušiti i nizati terabajte od početka.... uf...

LAMPASH
26-03-2012, 09:55 PM
Lampash,loze te mangupi:),kad napravis dllove sa shel2vst to ce biti vst2 pluginovi.ja taj vst2 shell sam izbrisao iz vstplugins foldera,koristim samo vst3
Jan, baćo moj, kako da ja obri?em ne?to ?to nemam:confused: VST2SHELL kod mene u VST folderu ne postoji! Imam instaliranu V9 i postoji samo fajl waveshell-VST9.0. Kako sad svi imaju taj vst2shell, a ja ga nemam? Mada, oko ovog 'mangupiranja', ne pada mi na pamet da pravim 300 dll-ova pa da izgubim čitav dan rasporedjujući ih. Sort by vendor mi zavr?ava posao8-)

Ad Fines
27-03-2012, 06:51 AM
Jedan "paket" wavesa je došao bez toga. Ima u repack-u. Tako je bilo i meni.

Jan
27-03-2012, 07:21 AM
Jan, baćo moj, kako da ja obrišem nešto što nemam:confused: VST2SHELL kod mene u VST folderu ne postoji! Imam instaliranu V9 i postoji samo fajl waveshell-VST9.0. Kako sad svi imaju taj vst2shell, a ja ga nemam? Mada, oko ovog 'mangupiranja', ne pada mi na pamet da pravim 300 dll-ova pa da izgubim čitav dan rasporedjujući ih. Sort by vendor mi završava posao8-)

Lampash, kad si skinuo V9, dobio si u rar-u iso fajl, nekoliko notepad fajlova i folder koji se zove shell2vst :)
A ne ja nisam obrisao vst2shell, greska, obrisao sam shell koji drzi VST2 pluginove ( waveshell-VST9.0 ), to sam obrisao i koristim samo VST3 pluginove koji odlaze u common files itd... A za shell2vst pogledaj! A da to je u repack varijanti

tajsam
27-03-2012, 11:16 AM
Nuendo 4 NEMA Sort by Vendor funkciju,naravno da se moze sa shell2vst napraviti dll-ovi i da se sortiraju po folderima,to sam sve radio pre C5,ali vst3 plugs ne mogu tako rucno da se sortiraju,svi su na listi pod steinberg itd Sort By Vendor je uveden od verzije 5 i na listi stavlja sve plugove automatski pod imenom proizvodjaca i nameni,bez obzira na to u kom su folderu unutar vst foldera. Stoga vst3 wavesi ne zavrse pod steinberg/dynamics recimo,vec pod waves/dynamics.Lakse je stiklirati jedan checkbox u c5 ili n5 ko ima i dobiti sve sortirano,nego rucno razvrstavati 350 dll-ova. I da ponovim n4 nema Sort by vendor funkciju

ovo je moj post na koji odgovaras.sto pise u zadnjoj recenici???

Jan
27-03-2012, 11:24 AM

Covece ti si skocio na mene i napao me sto sam reko da N4 nema Sort By Vendor funkciju? A nema je, cita listu onako kakav je folder routing unutar vstplugins foldera.
Ja sam coveka uputio u Sort By Vendor funkciju koja je uvedena od verzije 5 i kako da mu se VST3 plagovi sortiraju pod Waves a ne pod Steinberg Dynamics itd... Ne kapiram sta zelis od mene? I covek je jasno u postu pre tvog rekao da ZELI DA KORISTI VST3, a ti mu govoris kako da pravi DLL-ove sa shell2vst itd... Dakle da rezimiram, nemas resenja kako da sortira VST3 pluginove da mu se vide pod Waves folderom ( a me pod Steinberg), ne citas da covek zeli VST3 da koristi a ne VST2.4, i napadas mene sto kazem nesto sto je istina i dalje mu dajes nepotreban savet kako da kreira i sortira posebne dll-ove koji su i onako vst2.4 i bespotrebno bunis coveka. Kad samo jednim checkboxom dobija sve Waves VST3 plagove sortirane pod Waves i dalje po nameni, bez potrebe da se mrka sa 350 dll-ova i da ih salje u ovaj i onaj folder, koji pri tom nisu ni VST3. Od kako se pojavio shell2vst, od verzije 7 sam ga koristio da razvrsatavam sve rucno dok C5 nije izasao sa ovom novom i prakticnom funkcijom.

Kapiram ja da svako sebi iz svoje perspektive deluje najpametnije, ali prvo razmotri malo bolje sta drugi pisu.

Pozdrav

Mogli
27-03-2012, 11:45 AM

Sto si ti brate tolika paljevina? Hvala na tvojim savetima, ali bi ti posavetovao da predjes na malo na pivo, nemas pojma kako to smiruje vst zivce...:grin:

tajsam
03-04-2012, 07:51 PM
sory ja nisam vidio da je covjek napisao da zeli vst3.nego sam samo vidio da je napisao da mu dll-ovi budi slozeni kao unazad 10 godina.

tajsam
03-04-2012, 07:54 PM
:drunk:

Jan
04-04-2012, 09:26 AM
sory ja nisam vidio da je covjek napisao da zeli vst3.nego sam samo vidio da je napisao da mu dll-ovi budi slozeni kao unazad 10 godina.

Izvinjenje prihvaceno :) Cheers :beer::beer::beer:

DEMONIO
06-05-2012, 06:39 PM
Drugari,

Da li je neko imao problem da grafički gui svih Waves 9 pluginova istrokira kad ugasite prozor samog plugina i pobeli što ujedno napravi fatalnu grešku u Cubaseu (Abletonu takodje)?

Pluginovi rade do momenta dok ih ne ugasim, nakon toga... sve je kaput?!

Edit: nakon malo guglanja, skapirao sam da ocito problem pravi onboard graficka Intel HD Graphics na mom Fujitsu LifeBook AH530 (i5, 4gb ddr..)

Da li je jos neko imao ovih problema, jer sam i pored update-a drivera, koji je btw. up 2 date, u istom problemu...

Da li mozda ovaj R2 repack resava tu situaciju?

Edit v2:

PRONAŠAO SAM REŠENJE :)

Bio sam dovoljno dokon da probam da li sa Window-ovim VGA driverom sve radi kako valja i - bio sam u pravu! Plugin šljaka u fulu!

Obzirom da mi je aplikacija koji Fujitsu daje za proveru drivera rekla kako su mi svi drajveri up2date, u solo potrazi po intelovom sajtu nabasao sam na verziju drivera objavljenu 12 januara 2012, skinuo je, instalirao i sve PLEŠE!

Ono što me je bunilo jeste da mi je i Java aplikacija na Intelovom sajtu sugerisala da, obzirom da su mi svi driveri up2date, "pročešljam" support proizvodjača... Ispostavilo se nepotrebno.

Nadam se da će neko ovome pomoći :)

Khan
06-05-2012, 08:40 PM
A da tebe ne muci graficka, ili driver za graficku?

:banghead: Sad videh edit 2....:banghead:

DEMONIO
07-05-2012, 08:44 AM
Heh... Gore sam odradio "DIY" forumsko pitanje/odgovor :) Ne znam kako su to napravili tako kretenski, da jedino oni trokiraju iako je driver up2date, al avaj... :)

tomycrosound
08-05-2012, 07:17 AM
molim link od trgovine..?
S obzirom da imam instaliranu stariju verziju koju sam jedva učačkao da radi s Cubase x64, da li ću imati problema s deinstalacijom i instalacijom?

HeatMan
12-05-2012, 01:50 PM
da li je neko imao problem da svaki put kada palite cubase (ili bilo koji daw) da vam se waves uchitava sto godina. tj da ih svaki put daw proverava kao da su novi plugovi..

jako mi je postala nestabilna mashina.. puca, i zabode mi asio. pa moram da resetujem ali cubase svaki put loaduje po 10 minuta waves mercury 9..

cubase je original 5ica, waves je "narodni".. ne znam shta vishe da radim.. sa svakom verzijom mi se to deshava

awacs
12-05-2012, 02:03 PM
da li je neko imao problem da svaki put kada palite cubase (ili bilo koji daw) da vam se waves uchitava sto godina. tj da ih svaki put daw proverava kao da su novi plugovi..

Postoji već nekoliko threadova koji se bave tim problemom. Potra?i ih, ali evo ti moje iskustvo: poslu?ao sam svaki bogovetni savet koji su razni ljudi davali, i nisam uspeo to da re?im. Jedina sreća je ?to mi bar Cubase i Nuendo rade prilično stabilno kad se jednom bootuju, a i ?to ih jako retko koristim (to su zapravo dve sreće, hehe).

Pozdrav,

Vasa

HeatMan
12-05-2012, 02:06 PM
e jbg.. nishta.. reinstaliracu opet sistem i videcu da uzmem neki bolji procesor i matichnu kad smo vec kod toga i to je to..