PDA

View Full Version : doslovno se ne vide se waves plug-inovi???

File
15-03-2012, 01:24 PM
Radim na projektu, sve je ok..kad odjednom kad kliknem da vidim wavesov plug in on se otvori ali bude proziran - bugovit...on radi (procesuira zvuk) ali ni?ta ne mogu pomaci jer se vidi samo okvir plugina...To se pojavi stvarno odjednom...no sad je veliki problem jer sam tek poceo sa projektom a waves pluginovi se ne vide...sve ostalo da...radi se o waves 7 nuendu 4 i win 7ici...znate li mo?da ?ta je?

File
15-03-2012, 01:25 PM
Probao sam reinstalirati nuendo, a i wavese...opet isto

awacs
15-03-2012, 01:48 PM
http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=325120&postcount=7

http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=325147&postcount=2

Pozdrav,

Vasa

Arthur
15-03-2012, 02:59 PM
vaso, ovo sto si okacio, ako sam dobro razumeo podrazumeva nemogucnost loadovanja plugina, tj blokiranje istog. A u ovom slucaju plug radi, al ne moze da mu pristupi vizuelno parametrima. Ovo se meni desava uvek kad dodje do prevelike potrosnje RAM memorije koju Cubase moza da alocira u 32bitnoj verziji, a to je oko 1.4GB. Probaj da olabavis malko projekat, tipa da freezujes neki VSTinstrument ako guta ram, il Amplitube koji takodje jede mnogo RAMa, meni to uvek pomogne.

Khan
15-03-2012, 03:10 PM
Moram da kazem da sam ovo vidjao ranije i to bez obzira na snagu masine i velicinu projekta, npr. jedna traka sa jednim plug-inom. Cesto bi se projekat posle pali-gasi procedure otvorio kako treba, tako da, ukoliko nije ovo o cemu Arthur govori, moze biti hirovit bug, usled loseg 'po-narod-nja-vanja'...

awacs
15-03-2012, 03:15 PM
vaso, ovo sto si okacio, ako sam dobro razumeo podrazumeva nemogucnost loadovanja plugina, tj blokiranje istog. A u ovom slucaju plug radi, al ne moze da mu pristupi vizuelno parametrima. Ovo se meni desava uvek kad dodje do prevelike potrosnje RAM memorije koju Cubase moza da alocira u 32bitnoj verziji, a to je oko 1.4GB. Probaj da olabavis malko projekat, tipa da freezujes neki VSTinstrument ako guta ram, il Amplitube koji takodje jede mnogo RAMa, meni to uvek pomogne.

Mo?da je i to. Meni se pak de?avalo slično kao Danilu (posle jučera?njeg updatea AVG-a), ali u Reaperu, i simptomi su bili malo drugačiji. Digne se projekat, sve je kao na svom mestu, ali je pola Wavesa offline. Pa mi to ne?to zaličilo na tu priču, po?to je moguće da razni antivirus programi različito tretiraju Wavese.

Takođe, čovek ka?e da ga muče samo Waves-i, i to od početka projekta (kad valjda jo? nije stigao da preoptereti ma?inu).

Pozdrav,

Vasa

Arthur
15-03-2012, 03:22 PM
i meni su samo wavesi pravili taj problem sa ne prikazivanjem grafike, a ni ne koristim AVG na kompjuteru na kom radim

File
15-03-2012, 03:33 PM
Da...Procesor nije ni malo preopterećen, jer nema jo? ni jednog pluga, ni jednog vst instrumenta...samo 29 mono kanala, nisam ni grupe napravio....cim ugasim taj projekt a ostanem u nuendu i dalje se ne vide wavesi, ali ako ugasim i upalim nuendo onda rade dok opet ne upalim taj projekt...poku?at cu kopirat cijele fajlove i zaljepit na novi projekt...ako ni to ne upali pa onda cu exportat fajlove i ponovo ih stavit te exportane u novi projekt...jer stvarno je hirovit bag..pojavljuje se niotkud i ne znam za?to...ali prvi put se pojavio na pocetku projekta...puno puta kad sam vec pri kraju, pa ako trebam ne?to mrdnut ubacim jo? neki plug koji nije wavesov, a taj wavesov odrađuje ?ta treba samo se ne vidi vizualno...sunce li mu ?arko

Arthur
15-03-2012, 03:46 PM
probaj i sa instalacijom ili updateovanja quicktimea, pa cak i drajverima za graficku. Znam da Altiverb nece da se prikaze sa pogresnom verzijom quicktimea

66musicman
15-03-2012, 05:20 PM
probaj i sa instalacijom ili updateovanja quicktimea, pa cak i drajverima za graficku. Znam da Altiverb nece da se prikaze sa pogresnom verzijom quicktimea

ovo bi trebalo da pomogne, update quictime i drajvera za grafiku.

Bockie
15-03-2012, 06:00 PM
A gomilu puta u win 7 rade bolje (ili tek onda prorade) "stari" driveri za xp...:wink:

File
15-03-2012, 10:29 PM
jupiiii...updejt quick time-a nije upalio, ali zato je update graficke...ali manualno sam na?ao zadnji driver, jer je control panel rekao da je dosada?nji bio up to date...hvala puno - rije?en problem

Arthur
15-03-2012, 10:39 PM
Da, nesto su u wavesu promenili u grafici u poslednjih par verzija, pa pravi sranja

Haxli
16-03-2012, 12:59 AM
Da bi kompletirali prichu ne bi bilo loshe da neko kaze i o kojim grafichkim karticama se radi...
S ozbirom da se ne pominju, kontam da se odnosi na obe (ati & nvidia) ili greshim ?

File
16-03-2012, 11:41 AM
ati radeon hd 3600 series je moja...

Khan
16-03-2012, 07:24 PM
ati radeon hd 3600 series je moja...
LoL! 3600! Mene su svi pljuvali kada sam je stavio, zato sto je, kao, krs... Dve godine kasnije i dalje mi je u masini, sta god drugo sam ubacio kao upgrade, ili je pravilo problem sa dva ekrana, ili sa videom u cubendu! Bilo koji test pokazuje da je kartica losa, (srozava mi win index na 5.1!), ali u realnom radu se pokazuje vrlo dobro. Bas si me obradovao sa ovim.

File
17-03-2012, 05:19 PM
?ta ne valja...betmena derem skoro sve do kraja hehehe