Log in

View Full Version : Cubase 5 (ne otvara file)

Danilo S
14-03-2012, 01:05 PM
Radio cijelu noć na miksu, jutros da otvorim i poslu?am.... očita plugine i onda crash - ni?ta. Ostale fajlove otvara normalno. Prvi put mi se desilo, naravno u najkritičnijem momentu. Da li je iko imao ovakva iskutva i ima li rje?enja?

Rhino
14-03-2012, 01:18 PM
Objasni malo vise situaciju.

Mada vec sumnjam da si na win xp 32bit i da si presao granicu rama te zbog toga cubase puca.. Desavalo se svima :(

Danilo S
14-03-2012, 01:22 PM
Win 7 32 bit. Cubase 5 je narodna verzija. Kori?ćeni su Waves Mercury Bundlle, PSP Compressori, Fab Filter i mislim da je to to. Sve su audio trake, nema VSTi-a. Sve ostale otvara filove. Trenutno probavam brisati određene plugine uz poku?aj otvaranja fajla.

Danilo S
14-03-2012, 01:27 PM
Otvorio sam. Izgleda da je Wave Bundlle. Nakon pomjeranja njega iz lokacije fajl se otvorio. Dakle, obično je razlog ne otvaranja fajla u određenom pluginu, samo treba naći koji je. Ili njegovim deinstaliranjem ili jednostavnim pomjeranjem sa originalne lokacije, relevante za Cubase. Pozdrav

Danilo S
14-03-2012, 01:30 PM
Jedan dobar komentar nadjoh na Gearslutzu

"I have had this problem quite a few times on the Mac, less so on the PC. Found the quickest solution was to load a Blank Project then load the offending crashing/refusing-to-open project but not to activate it. Then lose the empty project and hey presto, crashed project opens. The crash portion can be difficult to find (usually a VST load issue) so you may find that even re-saving the project does not get rid of the error - annoying, yes, fixable, yes.

Best regards

Andy"

Pozdrav

Ngino
14-03-2012, 01:36 PM
Prvo to, uninstall sve sto je sumnjivo od plugina a onda na kraju i sam qbs ako dodje do toga. Cini mi se da je im meni nesto slicno pravilo proublem a cini mi se i nesto drugo tako isto ali sjeticu se ap ti javim

http://slikaiprilika.bandcamp.com/

Danilo S
14-03-2012, 10:23 PM
Da zaključim. Wave Bundle 7 je bio problem. Najprije sam imao problem da je AVG apdejtovanjem počeo da smatra CLA3A prijetnjom i nije dopu?tao da ga Cubase očita. Poslije skoro sve kompresore. Poku?avajući da to rije?im reinstalirao sam Bundle, ali nisam uradio potpunu deinstalaciju (brisanje svih fajlova, registra itd), ?to je po?eljno uraditi. A problem sa AVG-om sam rje?io tako ?to sam za Resident Shield exceptions odredio foldere gdje je lociran folder Waves. Jo? jednom pozdrav.