View Full Version : Logic 9 Flex Audio
Pozdrav drugari! :-)
Imam mali problem. Odradio sam na nekim multichannel bubnjevima kvantizaciju preko Flex audia, ali kada promenim tempo pesme, Flex pobrljavi... da li neko ima neko reshenje, guglao sam dosta, predlazu bounce tog regiona, pa ce onda pratiti tempo, ali mi je to malo konfuzno...da li neko ima lakshe reshenje?
Hvala unapred!
awacs
11-03-2012, 09:35 PM
A jebiga, evo ja ću da ti odgovorim u nedostatku korisnika Logica: uradi tako kako si već pročitao. Ne kapiram ?ta je toliko "konfuzno" u renderovanju kanala i naknadnom strečovanju? Na stranu to ?to je u svim softverima bezbednije renderovati/bounceovati kanal na kom si sprovodio "elastične" akcije, makar i nemao potrebu za promenom tempa. Pro Tools 9 me par puta tako lepo izjebao da mi vi?e nikad nije palo na pamet da vozim sirove kanale sa uključenim Elastic Audiom...
Pozdrav,
Vasa
Hvala na odgovoru prvo!
Pa konfuzno je shto nisam nashao nijedno kompletno objashnjenje... :-)
Kolko sam skapirao, problem je shto wave iz cubase-a(u kom je snimano) nema nikakve podatke o tempu, a bounce-om u logicu bi ih dobio pa bi flex imao na osnovu chega da prati promene tempa...e sad cu da isprobam u praksi pa javim...
Nece da moze...probao i to je sve...ista stvar...cim prebacim global tempo na neki drugi, sve pobrljavi na tom delu, a ovi na prethodnom tempu su ok.... :confused:
awacs
11-03-2012, 10:49 PM
Kolko sam skapirao, problem je shto wave iz cubase-a(u kom je snimano) nema nikakve podatke o tempu, a bounce-om u logicu bi ih dobio pa bi flex imao na osnovu chega da prati promene tempa...e sad cu da isprobam u praksi pa javim...
Ma to mi liči na neku lo?njavu (da će Logic da "acid-izuje" fajl :)). Jok more. Uradi? flex/warp/elastic u originalnom tempu, renderuje? rezultat(e), pa onda ili opet strečuje? ceo događaj (lo?ija varijanta) ili secka? pa "dostrečuje?" deliće (ipak malo bolje). Jebiga.
Pozdrav,
Vasa
Sad sam pitao lika na ultimate metal forumu, objasnio mi u dva poteza, i radi! :D
Importujem trake u nov projekat, iscrtam tempo track kakav mi treba, odem na options,tempo, import tempo information to audio file, onda ih exportujem, ubacim u projekat, ukljuchim flex, uradim quantize i VOILA! Radi ko satic!
Hvala Vaso u svakom slucaju na dobroj volji i utrosenom vremenu, dao si mi smernicu! ;-)
Nemanja
awacs
12-03-2012, 12:50 AM
Eto, ti si ?ivi dokaz da pametan čovek mo?e da pronađe smernice čak i u tuđem lupetanju :ups::thumbsup:. Pride, hvala ti na ovom tipu u ime svih onih koji koriste Logic!
Pozdrav,
Vasa
Taman posla da je lupetanje! :)
Nema na chemu, nadam se da ce pomoci ostalima da srede neke stvari. :wink:
Uzdravlje!
Nemanja
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.