Log in

View Full Version : eq oxford za synth lead-ove i padove

spartakus
10-03-2012, 05:42 PM
Pre 3meseca sam napravio preset u eq oxfordu ali sa namerom da jedan od par freqventnih podeoka ima mogucnost da se freqwentno pomera(automatizuje ozivi).tako je preset napravljen da se totalno amplitudno umanjuje bilo koji sinth(low and hi cut off),ali taj jedan ferq podeok je iznad svih.da li je neko radio nesto slicno tome zanima me zbog toga sto nisam siguran koliko je pametno koristiti eq za takav vid filtriranja..ovo extra zvuci posoliti camel crusher i sve pod cubase sidechain i rezi....

Everbeatz
11-03-2012, 01:53 PM
bilo bi dobro da postujes neki audio clip/screenshot da vidimo/cujemo o cemu se radi jer licno bas i ne razumem tacno o cemu govoris

poz

spartakus
11-03-2012, 03:29 PM
nemam net ,vec preko mobilnog,sa bilo kojim parametrickim (oni nemaju fiksirane freqventne tacke ,moguce je pomerati ih)ja se izvinjavam na mojoj nemogucnosti da objasnim.,ja nemam monitore i blam me da ista okacim na rumskom,jbg amaterija..pojedini sinthovi poseduju eq.koji se sastoji iz 6 opsega .u mom slucaju je eq oxford i preset je za synth tako da se suvisne freqve poseku i sa oxfordom i sa npr urs (low freq i hi freq ipak je to synth,nesme da ima suvise bassa i hi freq da ne bi uznemiravao ostale instrumente.i tako posecen zvuk ponovo kroz eq oxford.prva dva freq podeoka oboris treci 20% vise ,e 4 podignes iznad svih ,zatim 5,6,7 podeok umanjis(ja tako radim ali bez monitora)e fora je u 4 podeoku njega pomeris unazad na malo nize freq.upalis rec automatizacije i pomeras 4 podeok freqventno znaci iz low u hi .tako posecen zvuk npr albina 3 ili predatora slabo se cuje tako da ga teba pojacati (cumel crusher). Pomeranje ili sinhronizacija automatizacije oxford koji je totalno utisan sem tog jednog opsega koji je dinamican ,i polozaji na albinovim kontrolama kao sto su saturnation i naprimer gator efx na albinu koji se pomera brzinom onog podeoka na eq oxfordu..

Igor
11-03-2012, 04:48 PM
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

Everbeatz
11-03-2012, 05:18 PM
nemam net ,vec preko mobilnog,sa bilo kojim parametrickim (oni nemaju fiksirane freqventne tacke ,moguce je pomerati ih)ja se izvinjavam na mojoj nemogucnosti da objasnim.,ja nemam monitore i blam me da ista okacim na rumskom,jbg amaterija..pojedini sinthovi poseduju eq.koji se sastoji iz 6 opsega .u mom slucaju je eq oxford i preset je za synth tako da se suvisne freqve poseku i sa oxfordom i sa npr urs (low freq i hi freq ipak je to synth,nesme da ima suvise bassa i hi freq da ne bi uznemiravao ostale instrumente.i tako posecen zvuk ponovo kroz eq oxford.prva dva freq podeoka oboris treci 20% vise ,e 4 podignes iznad svih ,zatim 5,6,7 podeok umanjis(ja tako radim ali bez monitora)e fora je u 4 podeoku njega pomeris unazad na malo nize freq.upalis rec automatizacije i pomeras 4 podeok freqventno znaci iz low u hi .tako posecen zvuk npr albina 3 ili predatora slabo se cuje tako da ga teba pojacati (cumel crusher). Pomeranje ili sinhronizacija automatizacije oxford koji je totalno utisan sem tog jednog opsega koji je dinamican ,i polozaji na albinovim kontrolama kao sto su saturnation i naprimer gator efx na albinu koji se pomera brzinom onog podeoka na eq oxfordu..

Brate mili, pa ti ko da saljes raketu u svemir!!

izgleda da 'plesemo o arhitekturi' ovde...i to ko nikad do sad!:D

spartakus
12-03-2012, 11:43 AM
jbg u pravu si,malo sam se zaneo..

Everbeatz
12-03-2012, 11:43 AM
ozbiljno sad - tesko je skapirati sta radis bez da cujemo

spartakus
12-03-2012, 01:23 PM
pa hajde potrudicu se nesto da okacim,ali nije to to,bez adama ili geneleca.a ovo sa oxfordom nije bog zna sta ali treba probati.postoji bas puno fora i kombinacija za postizanje vrhunskog zvuka,e da interesantno procitao sam u sound i musicu definicija kaze mi verujemo da imamo istacan sluh za postizanje zvucnog kvaliteta(stvarno istina,e sad druga prica je to sto nema dovoljno kesa za opremu,pa mi treba 3h da nadrkam bass sa kikom na raspalom hi fi sistemu,cak i tad nije to to)..jbg..potrudicu se da okacim neku stvar kako bi ste culi...

spartakus
15-03-2012, 06:07 PM
za vikend cu okaciti da cujete primer...ja sam poceo tu foru da koristim gotovo na svakom tracku...dosta likova ima misljenje da eq ne treba koristiti u te svrhe(mislim na automatizaciju)..zato sam i postavio to pitanje..

awacs
15-03-2012, 08:56 PM
prva dva freq podeoka oboris treci 20% vise ,e 4 podignes iznad svih ,zatim 5,6,7 podeok umanjis(ja tako radim ali bez monitora)e fora je u 4 podeoku njega pomeris unazad na malo nize freq.upalis rec automatizacije i pomeras 4 podeok freqventno znaci iz low u hi .

Koliko sam uspeo da shvatim, napravio si Wah-Wah putem automatizovanog Oxford EQ plugina i muči te dilema da li to treba ili ne treba da se radi. Pa treba da se radi ako zvuči onako kako ti hoće?, a ne sme? to da radi? ako ti se ne dopada. Sad jebiga, da bi znao da li ti se zaista dopada (ili ne dopada) valjalo bi da čuje? rezultate jo? ponegde osim u svojoj sobi.

Pozdrav,

Vasa

spartakus
15-03-2012, 10:19 PM
Moram okaciti trake da bih mogli da pricamo,nekako kao da se totalno ima kontrola nad synthom toliko da kad krenes freqventno da setas eq oxfordom i dodavanjem male kolicine cut off filtera malo rezonance... Totalno bolji trip,ja ga dozivljavam kao da je neki step filter ili tako nesto..

awacs
15-03-2012, 10:42 PM
Moram okaciti trake da bih mogli da pricamo

Vala, to si mogao odmah da učini?. A sad vi?e ni ne mora?, po?to si u međuvremenu sve objasnio :wink:

Pozdrav,

Vasa