PDA

View Full Version : Allen & Heath

MHz
09-03-2012, 07:37 PM
Da li znate jo? neku firmu osim artista da radi Allen & Heath?
Hteo bih da nabavim Zed R16, ali ne ?elim da čekam 3+ meseci da stigne..
Zvao sam player.rs, čekam odgovor već par dana..
Da li znate nekoga ko donosi sprave iz thomanna ili tako ne?to?
Hvala

Molotov
10-03-2012, 04:41 PM
Da li znate još neku firmu osim artista da radi Allen & Heath?
Hteo bih da nabavim Zed R16, ali ne želim da čekam 3+ meseci da stigne..
Zvao sam player.rs, čekam odgovor već par dana..
Da li znate nekoga ko donosi sprave iz thomanna ili tako nešto?
Hvala

Kakav crni Thomann.. imas u Artist Banjaluka. Lakse ce ti ga neko iz BL donijeti nego odozgo...

http://artist.ba/mex/kontakt.php

lesha
11-03-2012, 08:03 PM
allen & heath nam uvek salje robu na kraju meseca, pa ako narucis ovih dana onda ti mikser moze stici prvom posiljkom, u artistu bi bio do sredine aprila.
R16 ne spada u modele koji redovno stizu kao npr. ZED, Xone, GL i sl, posto nije toliko trazena roba pa ga je potrebno naruciti.

MHz
12-03-2012, 10:38 AM
Hvala svima koji su mi se javili, nadam se da će zed uskoro biti kod mene :)

TheBraco
10-04-2012, 11:53 AM
Pretpostavljam da je odabir tog miksera bio ?to je on zapravo all in one na neku foru i meni je nekako interesantan. Pitam se mo?e li netko preporučiti neku drugu varijantu u tom cjenovnom rangu da obavlja ?to obavlja r16?

Bockie
10-04-2012, 01:55 PM
Presonus studiolive 16:4:2, koji od svega jedino nema "transport" kontrolu i nije midi kontroler, ali je potpuno i apsolutno superiorniji od R16, u svakom drugom pogledu...

MHz
10-04-2012, 04:02 PM
Sad je kasno, ponovio sam se :)

TheBraco
12-04-2012, 07:12 AM
Daj malo dojmova :wink:.

alavuk
12-04-2012, 07:41 AM
nek je sa srecom mhz :)

Bockie
12-04-2012, 09:01 AM
Daj malo dojmova :wink:.

Pa ima dosta toga na netu već, ovo su neke stvari bitne za moj ukus:

Preamp! XMax preampi odlično rade!
"Dignuti" su na 30V, (obično su do 15-20V kod ostalih mixera iz klase) što im daje zaista odličan headroom!

Pregršt mogućnosti za live, sa ? ,eq, gate i comp po svakom kanalu i na masteru + još dva veoma korektna efekt procesora na raspolaganju po AUX...

Ukupno daje dosta više I/O...!

Nema automatizaciju, ali ima alat za "snimanje pozicija reglera" tako što ih prikaže putem LED te se veoma brzo i lako dolazi do dosta preciznih snimljenih pozicija. Kada se uvežba, to je izuzetno moćno oružje za live, za par trenutaka se podesi za narednu pesmu ili blok...

Takođe se dobije i vrlo fin softver, pa izostaje potreba za kupovinom istog, što će vremenom i ovde biti "a feature"...

Bolji sound, imho!

Čika MHz nije pogrešio, ruku na srce, ipak Studiolive u radnji sa računom i garancijom košta par stotina više... ...ali i pruža dosta više!

Poz'