View Full Version : Nesto o Alesis Multimix 8, 16
sasar
06-03-2012, 09:47 PM
Strasno sam se naprzio na Alesis Multimix 16 USB(MoreChannel) :wink: Sta mi mozete reci o njemu, preporuka-ne... Video sam par oglasa od kojih ni jedan nije totalno ispravan!?
kotmolot
07-03-2012, 12:38 AM
Alesis MultiMix8 USB2.0 - Preampovi i konverteri amaterski, latency visok. Inace, za neko usnimavanje za demo ili za neki terenski rad tipa audio za video, OK.
sasar
07-03-2012, 08:21 AM
Neka preporuka za takav tip mixera, potrebno mi je vise mic ampova/bubanj:confused:
Sima Strahota
03-08-2012, 08:48 PM
Zavisi od kvaliteta zvuka na koji ciljas.
Opcija 1:neki PreSonus sa 8 kanala koji ima preampove u sebi. Ogranicenje je maksimalno 8 kanala odjednom sto moze nekad biti nedovoljno za recimo bubanj
Opcija 2: USB/FireWire kartica sa 8 kanala i mikser sa routing opcijama (subgrupe i sl.) kako bi mogao da snimas dva kanala sa mixera na jedan kanal kartice(tipa donji i gornji mic kod dobosa) Problem je sto moras unapred da odredis koliko sta treba da se cuje u subgrupama plus mnogo vise kabliranja nego kod prve opcije.
Opcija 3: PCI kartica sa breakout boxom i mikser slicno kao opcija dva. Moze da bude jeftinije ali sigurno nije zgodnije kad treba da vuces celo kuciste sa sobom ako ides negde da snimas van kuce tipa klub ili festival
Opcija 4(skuplja opcija): Mackie onyx sa 16 kanala i ugradjenim 16-kanalnim audio interfejsom na fire wire i resio si sve muke. Kosta mislim oko 1300 eura.
fix3r
03-08-2012, 08:57 PM
U toj cenovnoj klasi pokusaj da nadjes Phonic Helix 12 - 12-to kanalni FireWire mixer. I vise nego korektan zvuk za te novce.
Bockie
04-08-2012, 10:08 AM
U, Onyx je i dalje bar 1500 (1640i)...
Pa bilo bi lakše da si rekao šta je namena, šta hoćeš da radiš...
Ako je samo za info, neki od "ručnih" Zoom ili Tascam mašinica će sasvim lepo odraditi, Zoom H4n je oko 350 e, a ima 4 kanala, nema kompa, nema zezanja...
Neki od 8-kanalnih interfejsa je sledeće rešenje u cenovnom rangu, dakle ~ 500€ može da obezbedi nekakav korektan snimak... Ima raznih u ceni... M-audio, Focusrite, itd...
Već duže vreme se očekuje početak distribucije Behringerove UFX (http://www.behringer.com/EN/Products/UFX1604.aspx) serije miksera sa USB recording opcijom. Dakle "bocneš" usb stik i slikaš po kanalima...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.