View Full Version : Plugin Alliance SPL De-esser & Noveltech Charachter
http://www.plugin-alliance.com/nl/img/2012-03-05/sneak_1203.png
Za koji dan :)
Sta je to,native VST?
Posto ovaj charachter imam na powercoru
Haxli
06-03-2012, 03:13 PM
^ isto to samo za shire narodne mase ;)
Plugin Alliance have announced that they?re about to release two(!) SPL deesser emulations, as well as Character, a plugin from Noveltech, previously available on the PowerCore platform.
Indeed, I said ?deessers? in plural. SPL is releasing software versions of both the ackPack Dual-Band De-Esser. Since Brainworx are the guys behind the SPL coding (and The Plugin Alliance for that matter) it should come as no surprise that they?ve added M/S functionality to them as well.
More information about the hardware can be found on the SPL website.
Info about the SPL De-Esser hardware: please click here. (www.spl.info)
Noveltech?s Character was previously only available for PowerCore users but since TC?s DSP platform has been discontinued Noveltech joined forces with Plugin Alliance to make it available for all native formats, as well as TDM / Venue.
The Character plugin uses Noveltech?s IAF (Intelligent Adaptive Filtering) technology, which affects both the frequency response and dynamic properties of the input material in a highly time varying sense. Offering results you simply cannot achieve with traditional EQ or compression.
I wasn?t a PowerCore users so I haven?t tried Character. Funny though that another Character, from Metric Halo, is under way as well. Might confuse some people.
More info about the original Character plugin can be found on the Noveltech website*.
* http://www.noveltechaudio.com/index.php?grouppath=1&kieli=en
ne znam, taj charachter mi nikad nije ostao u mixu do kraja, probam, odusevim se na suvo, pa ga posle skinem...
OFF, sta radi taj charachter?
DADDY Z
06-03-2012, 05:04 PM
ako se dobro sećam saturacija je u pitanju
Nemania
06-03-2012, 05:10 PM
A ja bas planirao da uzmem SPL-ov hardverski.. :)
Probao ovaj SPL De-esser, ne radi na nasim (srpskim) vokalima dobro, sve se utamni osim sibilanata. Mozda zato sto je za MALE setting centralna frekvencija valjda 6.4khz, a za female oko 7khz. Neretko mi nasi vokali imaju sibilante sa najvecom energijom oko 9-10 khz.
Probao ovaj SPL De-esser, ne radi na nasim (srpskim) vokalima dobro, sve se utamni osim sibilanata. Mozda zato sto je za MALE setting centralna frekvencija valjda 6.4khz, a za female oko 7khz. Neretko mi nasi vokali imaju sibilante sa najvecom energijom oko 9-10 khz.
Zanimljivo, ovo sto si rekao, ja se ne secam da sam ikad mogao da iskoristi preset, od bilo kog de-essera. Da li mislis da je to bas do zvucnosti odredjenog jezika, ili jednostavno licni 'stim'?
Zanimljivo, ovo sto si rekao, ja se ne secam da sam ikad mogao da iskoristi preset, od bilo kog de-essera. Da li mislis da je to bas do zvucnosti odredjenog jezika, ili jednostavno licni 'stim'?
Gotovo sam siguran da su balkanski jezici sibilantniji nego engleski recimo, narocito makedonski je sibilantan.
Zato sto sam imao iskustva da na istim mikrofonima snimam ljude razlicitih nacija na razlicitim jezicima, nasa sibilanca je na visoj frekvenciji nego engleska. To je sigurno, barem iz mog iskustva
A naravno da sibilanca zavisi i od licnog shtima
Jel probao mozda neko De-esser?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.