PDA

View Full Version : Eo' TEST TritonLe vs Cubase5Kontakt5

branoy
03-03-2012, 10:38 PM
pazte sad ovo, hocu hardwer , toplinu da dobijem na kompu, necu pisku vrisku, ko razume razume.
Test sam krenuo tako sto sam na triton le imao jedno kolo u SEQ na 16 kanala smixano. nemam drugih inace muzika, tako njeg sam uzeo za test, to jeste da dobijem to isto na PC.

1. uzeo sam ugasio Hall, da ne bude efekta na klavi, znaci suvi svi kanali, master EQ i ostalo ostaje ostaje.
2.krenuo od prvog kanala presemplovati boje ton po ton u rasponima od C1 do C7 zavisi koliko koja boja je imala potrebne delove u kolu.
3.presemplovao svaku tj njih 16 koliko ih svira u SEQ, mono naravno. jer i KMP-i su mono.
4.sve presemplovao u 44hz, 24bit, mono
5.udjem u folder gde su semplovi i da bi sebi dokazao da je ispalo 1 na 1 zvuk, pritisnem dirku npr C3 i nadjem C3 sample wav u kompu, pustim, ISTA boja potpuno i toplina i sve.
6.krecem konvertiranje, prebacim svih 16 boja u KONTAKT format, podesim im realise spram tritona. pojedinacno svaku boju.
7.pretvorim iz triton le SEQ ovo kolo u MIDI format 1 .
8.upalim CUBASE5
9.importujem midi KOLO, i dobijem ga na 16 kanala
10.ADD Virtual instruments KONTAK5
11.u kontakt 5 ubacim 16 solo boja konvertovanih
12.napravim za svaku boju MONO OUT posebno na CUBASE5 mixer, znaci napravim 16 mono OUT u cubesov mixer da imam 16 kanala odvojenih mono.
13.pobrisem iz midia VOLUME, CC, i sve to da ne vuce u kontakt, samo ostavim note. jer svaka boja koju sam presemplovao vec je ta jacina kao sto je bila u triton le po kanalima, to znaci samo ubacim 16 boja i sve su na svojoj jacini mixa iz LE.
14.Pustim kolo na LE prvo, pa pustim u Cubase5
15.dobijemo ovaj dole link MP3 :((((( !!!
16.BEM TI ZIVOT!!

pitanje!!?!!
1.ko je sad izoblicio ton??
2.izgubila je se dubina snimka sto hardware triton le ima ocito po snimku,
3. PC ispade tanak, FLAT, previse "digitalan"
4. tona pitanja!

zakljucak?
1.kako? isti semplovi kad pustim wav u kompu zvuce kao na triton le.
2. isao mono out iz le na presonus kanal 3 linijski Apreamp.
3. ispalo je kako je na klavi.

http://soundcloud.com/branoy/test-tritonle-i-pc

branoy
04-03-2012, 12:19 AM
NASTAVAK NA OVO isto nesto VEOMA VAZNO!!

1.provera memorije RAM Win7 Sp1 32bit, udjem u taskbar 932mb pre ulaska u Cubase5
2.usao u Cubase5, ucitao projekat, izvadio kontakt5 sa 16 kanala i svim semplovima da bi ucitao novi sempler da vidim zvuk od ovog, ubacio Xphraze i podesio iste semplove za njega osim drum koji je layerni sto ovde ne moze.
Sacuvao projekat novi bez kontakta, sa 7 Xphraze. izadjem iz cubase5.
3.udjem u cubase5, RAM 1.4GB od wina,
4.ucitam projekat zadnji gde samo Xphraze puta 7 i memory win je skocila na 2.02GB
5.da dodam jos jedan Xphraze za sledeci to jest osmi kanal cubase 5 ZASTOPA!

???

6? svi semplovi za 13 kanala *bez drum kanala* su 155mb 16bit sto citam u ovaj Xphraze, a ucitao sam ih 15 tj. sve (266MB 24bit kontakt) u samo jedan kontakt 5 bez problema.

KO SAD KOGA OVDE LAZE?? sa 1.2GB na 2.02GB sa 7 Xphraze ni 100mb semplova??

OTRKIO OVO. Cubase5 kad podignem memori win je na 1.05GB sad, kad ucitam jedan Xphraze skoci na 1.19GB. a mamu mu. Fakticki nesto dobro da isprobam NE MOZE!.. 7 dobrih ode ram, al opet ne znam zasto cubase 5 iskoci na 2.02gb? samo to je 1gb rama iskoristeno? sad je ovo jos bolje pitanje. moracu instalirati nuenda radi sad treceg testa da vidim koliko on ce da optereti ram.

evo slike? zar obadva 32bit nuendo i cubase mogu samo iskoristiti 1,20gb? premalo??

http://postimage.org/image/3y4g8tnh7/full/

http://postimage.org/image/fadvmiy2l/full/

http://postimage.org/image/3q1p8i613/full/

na slikama se vidi da je nuendo4.3 ucitao 2 vise Xphraze od Cubase5.

ii setim se i njega ,, pobednik FrutyLoops10 12 Xphazera

http://www.picamatic.com/view/8262105_fl10_12xphazera/

tajsam
04-03-2012, 09:39 AM
NASTAVAK NA OVO isto nesto VEOMA VAZNO!!

1.provera memorije RAM Win7 Sp1 32bit, udjem u taskbar 932mb pre ulaska u Cubase5
2.usao u Cubase5, ucitao projekat, izvadio kontakt5 sa 16 kanala i svim semplovima da bi ucitao novi sempler da vidim zvuk od ovog, ubacio Xphraze i podesio iste semplove za njega osim drum koji je layerni sto ovde ne moze.
Sacuvao projekat novi bez kontakta, sa 7 Xphraze. izadjem iz cubase5.
3.udjem u cubase5, RAM 1.4GB od wina,
4.ucitam projekat zadnji gde samo Xphraze puta 7 i memory win je skocila na 2.02GB
5.da dodam jos jedan Xphraze za sledeci to jest osmi kanal cubase 5 ZASTOPA!

???

6? svi semplovi za 13 kanala *bez drum kanala* su 155mb 16bit sto citam u ovaj Xphraze, a ucitao sam ih 15 tj. sve (266MB 24bit kontakt) u samo jedan kontakt 5 bez problema.

KO SAD KOGA OVDE LAZE?? sa 1.2GB na 2.02GB sa 7 Xphraze ni 100mb semplova??

OTRKIO OVO. Cubase5 kad podignem memori win je na 1.05GB sad, kad ucitam jedan Xphraze skoci na 1.19GB. a mamu mu. Fakticki nesto dobro da isprobam NE MOZE!.. 7 dobrih ode ram, al opet ne znam zasto cubase 5 iskoci na 2.02gb? samo to je 1gb rama iskoristeno? sad je ovo jos bolje pitanje. moracu instalirati nuenda radi sad treceg testa da vidim koliko on ce da optereti ram.

evo slike? zar obadva 32bit nuendo i cubase mogu samo iskoristiti 1,20gb? premalo??

http://postimage.org/image/3y4g8tnh7/full/

http://postimage.org/image/fadvmiy2l/full/

http://postimage.org/image/3q1p8i613/full/

na slikama se vidi da je nuendo4.3 ucitao 2 vise Xphraze od Cubase5.

ii setim se i njega ,, pobednik FrutyLoops10 12 Xphazera

http://www.picamatic.com/view/8262105_fl10_12xphazera/
nemogu vjerovat sa čim se vi gospodine peglate.

psionic
04-03-2012, 10:41 AM
nemogu vjerovat sa čim se vi gospodine peglate.

Zasto ? Coveka zanima sta sve moze da uradi, kako se sta ponasa... Korisno je znati. Mada, svaka cast na strpljenju, mene bi mrzelo :D

Ovako - prvo, ne znam zasto imas 32bit windows 7. Ako vec ides na Win7, obavezno stavi 64bit, jer u njemu C5 bez problema nagura i do 3GB rama (proverio ja, bez ikakvih pomagala, dakle vanilla cubase 5 32bit i 32bit plagin), a uvek mozes da ubacis jbridge 1.2 i onda prakticno nema ogranicenja za ram.

Nekad plaginovi pojedu dosta rama za svoj interfejs :shock: Npr ucitam omnisphere, on pojede nesto rama. Tek kad mu otvorim panel, vidim da je nestalo jos 250MB RAMa u C5 !!! Da li je taj 5.1 koji vecina nas imamo - bagovit ili sta je, ko ce ga znati... Lose barata memorijom. Postoji i nesto sto se zove LAA (large adress awareness - 48bitni address space), nisam siguran da ova verzija cubasea podrzava LAA Zato opet kazem - jbridge + win64 i nema da te boli glava oko RAMa...

Drugo - ja ne bih tako radio - ne bih semplovao izlaz - boju po boju... Moze mozda i tako, ali postoji opasnost da su kanali pretihi, pa ako ih usemplujes tako, ne koristis pun opseg dinamike, a ako su u klavijaturi bili na 0dBFS izvorni semplovi - nije ni cudo sto zvuce siromasnije... (dzaba je to 24bit kad ti koristis samo donjih 8 bita...) Nadam se da si shvatio sta hocu da kazem... Nadji neki soft za konverziju u Kontakt 5 (ne znam da li bi pomogao chicken translator ili tako neki)

Drugi nacin je da sve boje vratis na 0dB na mikseru klavijature i tako ih eksportujes, pa onda uradis miks za kontakt izlaze... Tako ja uvek semplujem trake gde koristim spoljni sint.

Takodje u Kontaktu 5 ima algoritam po kome on vrsi semplovanje - stavi na HQ i u instrumentima takodje, podesi da koristi najbolji moguci. Proveri sta je stavio po defaultu od ekvilajzera i filtera...

Trece - Na kontaktu su svi instrumenti po defaultu na -6dB. Stavi ih na 0, jer tu dodatno gubis dinamiku

Eto probaj te stvari, pa ako ni tako bas ne valja, rekoh ti vec - MOTU Mach 5 (ima ga u narodnoj verziji) malo je prostiji, ali najblizi je nekom fazonu sinta (legato, portamento i ostalo sto mi mnoooogo nedostaje u K5 i ne svidja mi se kako tamo radi...)

branoy
05-03-2012, 08:33 PM
Aha, nisam znao da isti 32bit C5 ako se instalira opet u X86\ProgramFiles na 64bit win7 moze ono sto sam mislio da moze ovde na 32bit, ono neka maximala 2GB rama a kamo li 3GB, imam ja uvek instalirane 64 i 32 na kompu, samo nisam nikad preterano se posvetio 64bit sam rad toga sto nemam cubes64bit.
hvala na info, probacu to cim odradim neke stvari.

eto vidis sto kazes za OMNISPHER 250mb, pa ja mislio i za ovaj Xphraze, rekoh mozda kad ga podignem su svi vec instrumenti u njemu pa svi idu u ram zajedno, za Gui ne bih ni pomislio, msm za to je valjda graficka tu.
Cubes 5 nema sta dokazano taj sto imamo barata lose s memorijom bar u win 7 32bit.

ne semplujem tiho nikako, semplujem do granice pika na karti, tj crvene lampice. na klavi volume ako uzmemo skalu 1-10max na 7 i pisao sam da kad iste tonove sto sam presemplovao pustim kao wav ton po ton, dobijem u bocu sve isto kao na klavi, al kad se to konvertuje za kontakt tamo gubi smisao. na klavi mi je 127 level boje koju presnimavam.
Resio sam i to bar mislim, zaboravio sam da Xphazer ima 4 kanala u sebi koja mozes slati na 4 razlicita midi kanala i 4 outputa audio na mixer, tako ko da ih je 4 i super mi dodje 4 boje u jednom sintu nego da ih otvaram 4 kao vsti i ode RAM za njeg samog.

MotuMachfive sam koristio davno, imam jedno 2DVD sve bio iskonvertirao za njega , i imao preko 200 preseta uradjenih, sam bio bagovit, npr pomesam 5-6boja , ocu da napravim COMBI kao na tritonu, stavim im efekte, zavrsim sve, snimim. udjem ponovo u njeg, izaberem taj preset on pogubi efekte, tj svi su na kanalu, samo ostanu sve postavke iste kao kad sam ga tek ubacio, pa moram dva put ucitat isti preset da bi on dosao sebi,

Na OS X imam MotuMachfive 2. znam da ubija legato portamento, dok kontakt nije bio nesto razvijen jos tad sam znao da je najbolji, samo sto je tamo na Logicu, nemam ga vamo za Windows.

evo ovde dole test link mp3 isti instrumenti, sve isto sto sam ubacivao u kontakt sam prebacio za Xphraze i napravio mix samo sa njegovim hall koji je po meni bolji od i jednog vsti lexikona i svih ostalih a steta sto ne moze kao FX na nesto drugo. to je to. bolje ne mogu ako se sve ovo uzme u obzir i cisti kanali na cubase bez ikakvih zahvata il dodavanja kompresora i ostalog. kontakt sluzi samo za drum kanale posto su oni lajerovani a ovamo ne mogu lajere, sve ostalo XPh.

http://soundcloud.com/branoy/kolo-xphraze-cubase-5-mix

branoy
07-03-2012, 04:49 AM
ne mogu verovat. Cubase5 na Win7 x32 samo sam mogao ucitati 7 vsti Xphazer za redom i to je to, memorija gotova, cubase mogu ugasiti.
Podigao sam win7 x64, instalirao isti Cubase5 32bit, i krenuo jedan po jedan i dosao do broja 24!! 24 ista Xphazer plugina, vidim moglo je jos, al mi mrsko bilo spustati dole da ubacim jos koji, glavno moze, Cubase 5 32bit samo odlicno radi na Windows7 64bit. Hvala Psionic na info!!:)
evo slika.

http://postimage.org/image/sc4uj7e43/full/

BlasterMaster
07-03-2012, 05:33 AM
juce sam u studiu instalirao win7 64 konacno, upravo zbog kontakta, i da potvrdim sto branoy kaze, kada sam na 32 ucitao u cubase5/kontaktu abbey roads modern drumer (posto jede ram) gore u baru gde se puni memorija je samo to ukljuceno bilo na 1.9GB, do te mere da nije htelo ni da ucita do kraja izbaci error zbog "manjka memorije", pukne film install sve podesim, ucitam isti drummer i sad na 64 win (32cubase) napuni 600 mb :shock: i onda ucitam i aliciu keys koja napuni sada oko 500 mb, i gitar rig, i sve odjednom trigerujem i ni da secne (???)
elem svaka cast branoy za strpljenje u testiranju :thumbsup:

branoy
07-03-2012, 08:32 PM
nema sta, to je to, testiram vec drugi dan. Win7 64bit radi posao za C5 32bit. kasnije cu probat nuendo i FL. jer su oni bolje se pokazali od C5 na Win7 32bit znaci i ovde bi trebali verovatno , mada i da je realnost ona prava tj da u sva tri program bude isto odlicno, posto tamo na Win7 32 lazu programi i ne uzimaju resurse kako treba a ovde izgleda uzimaju kako su napisani programi, to me raduje.
nista BlasterMAster, tu i jesam da napisem konkretno rezultat, tj. sta je testirano i provereno.

.. da dodam i nesto za ono kolo sta je na njemu, tj. neke pojmove, sto sam skontao a verovatno ce znaciti za mnogo toga, pre trazim hiljadu nekih efekata, EQ, compresora , filtera i mnogo plugina za kao sto bolju produkciju. greska.
tri stvari su najbitnije, vrlo istobojni i kvalitetni instrumenti, dobar araznman i odlican hall(da, samo jedan efekat). pod 4 ne racunam limiter na masteru, msm valjda obaezan. i to je sve. zvuci a sad sto cu ja sutra opet podici npr FL i praaviti neku elektronsku muziku sa "50" efekata.. jbg..

BlasterMaster
07-03-2012, 08:43 PM
i mene je zacudilo da iz one krntije od kompa pustam tolike baze na 512 buferu bez ikakvog seckanja, kad zadnjih 2-3 god kuburim sa kreshovima, overdumpovima, krckanjem, latencijom... pravo olaksanje...

mali off:
sad sam trenutno i u fazi "testiranja" (ucenja!) presonusove ver2 za koju dosta ljudi govore dobre stvari, malo je bunilo sad oko 32-64 plagin-bridzering problematike, pa bas i citam dosta ovde kako ljudi resavaju te situacije...iskreno vidim da cu kompletno preci na studio one, i posto vidim da je dostojno jeftin (na thomanu oko 290e) planiram ako budem zadovoljan da pazarim i to... ne mogu vise, jer kad ukljucim cubase, prva pomisao je "daj boze samo da mi lepo ucita i da ne krcka..." to je zivot u stresu rodjaci... :(

branoy
07-03-2012, 09:05 PM
paz iskreno meni i ne trebaju 64bit plugovi, procesora ima i previse, a oni koji idu u ram je izvodljivo u C5 32bit sa jbridge sto spomenu Psionic, nisam ga jos instaliro, za sad mi je dosta i ovo.

od 64 bit bi sam voleo cubase pa da ne moram razmisljati ni o cemu.
jer bas i ne kontam sta radi 64bit plugin npr. rob papen predator sint (par MB), msm kad ih i onako mogu ubacit "20" 32bit ko od sale.
mozda jedino 64bit taj plug spasava ljude sa slabijim konfiguracijama, tj procesorom pa mu ga manje jede.
a ako uzmemo kontakt npr znamo sta radi 64bit, RAM!! to onda OK.
ili u sta sumnjam a to je mozda ako imas 64bit cubase ne vidi 32bit plugine pa moras 64bit ih imati. i to ne znam , nisam dosao do tog dela.
ovde slobodno neko nek me ispravi ako gresim i gde gresim?

BlasterMaster
07-03-2012, 09:22 PM
pa evo u mom slucaju, napominjem da vecinu tih plaginova koje koristim imam i 32 i 64 bit, pa desi se da na ovoj mojoj konfiguraciji (win7x64 c5-32 studio1-64) ako nece npr 32 imam 64 iliti obrnuto... dosad nisam ni ja radio sa jbridgeom, neki ovde kazu da radi super dok bar koliko vidim neki ljudi nikako da srede, neke verzije krashuju... zato ne znam ni koju verz da skidam niti dal da kupujem jbridge uopste

a za ovo sto pitas ne mogu sa sigurnoscu da komentarisem, ali cini mi se da cubase64 otvara samo 64plugse (a ima dosta starijih koje koristim da nisu napisani i za 64) pa zato i ne planiram skoro da to isprobam... a i kako citam ovde, jos ne postoji "narodna" verzija 64 koja dobro radi, a za original boga mi nema se vremena... nekako mi se cini da softwer poslednjih godina dosta kaska za hardverom i iskoriscenjem istog... toliko ljudi rade i sa i7intelom i ogromnom memorijom i ponovo imaju probleme sa softverom

Haxli
07-03-2012, 10:05 PM
nekako mi se cini da softwer poslednjih godina dosta kaska za hardverom i iskoriscenjem istog...
+1