Log in

View Full Version : Profire 2626 fw problem?! pomoc

BlasterMaster
27-02-2012, 10:58 PM
pozdrav dobrim ljudima ovde imam jedan problem nadam se da mozete da mi pomognete... hitno ! :(

pre sam koristio fw zvucnu i sad sam pazario profire 2626. na maticnoj ploci nisam imao fw portove, pa sam jos pre uzimao neku fw pci karticu VIA chipset, da bi jelte proslu karticu mogao da ubodem i radila mi je sve super... sad kad sam presao na novu ne prepoznaje karticu, bilo je problema kod prepoznavanja, na mixeru dole stoji znak "!" , i izbacuje: "Profire 2626 - code 10 device cannot start"...

skontao sam, posto sam i pre citao ovde da su ljudi imali problema, da se ne prepoznaju fw kartica i zvucna (nisu kompatibilne) iako me cudi zato sto mi je prosla kartica isto maudio (i to jos profire 610) radila perfektno nikad nikakav prob... a ova sada nece...

posto nemam pri ruci nikakav drugi chipset, setim se da jos imam audigy sb koja ima na sebi Fw port (ne znam dal je 400 ili 800) i ubacim je u komp bez drivera normalno cisto da mi preko nje ide fw konekcija... i radi (koliko vidim)

moje pitanje je da li remeti nesto rad ako ovako radi preko ove stare SB audigy? da li to nesto steti, koja je brzina? da li trebam nesto naknadno da podesim da mi sa SB radi samo taj port? i da li je bolje da pazarim neku drugu fw pci karticu i koju (i gde da se nadje) ? ili da ostavim ovako kako jeste...

od vas nekih ovde sam jos pre citao o toj nekoj Texas instruments fw kartici ali ne znam gde bi nju mogao da nadjem po ovim radnjama za kompove...

pomagajte...:ups:

vanjus
28-02-2012, 12:31 AM
via chipset je vrlo problematican kad su u pitanju audio interfaces a texas instruments je jako tesko, gotovo nemoguce za pronac. za m-audio fw410 ja takodzer koristim sb audigy samo zbog TI chipseta ;-) next time nema sanse da kupim fire wire audio interface!!!

BlasterMaster
28-02-2012, 12:41 AM
pa to bas i citam da se ljudi dosta zale na via chipsetove, mada opet kazem meni je super radilo uz prethodnu karticu...

samo me zanima da li nesto skodi ako idem preko audidzia umesto da (nekako) kupim TI karticu? da li je ovako veca latencija, manji semplrejt ? stabilnost?

next time nema sanse da kupim fire wire audio interface!!!

pa sta da radim kad skoro sve bolje karte rade na fw... i da uzmem kroz neko vreme bolju kartu opet firewire... ako u skorije vreme uzimam novi komp gledacu da ima fw na ploci mada i to nista ne garantuje da ce da radi... dal` da cekam tanderbolt ? :grin:

diviner
28-02-2012, 01:04 AM
Ako vec nisi probao sa Legacy drajverima za FW (u slucaju da imas win7), onda definitino tvoja 2626 ne funkcionise sa VIA-om. Audigy je sasvim ok alternativa i ne vidim zasto bi bilo lose da je koristis samo kao FW interfejs.

BlasterMaster
28-02-2012, 01:32 AM
da zaboravih da napomenem da radim u win7 32 (za sada) i mislim da sam nasao nesto oko menjanja na legacy drivere, konkretno na IEEE-1394 driver, probacu da prebacim, na supportu pisu da to generalno resava probleme (pa cak i ako se koristi TI chipset ipak nekima pravi komplikacije)

meni da kazem i preko audidzia radi dobro (koliko vidim u hostovima) samo me interesuje ako neko vec ima iskustva oko toga ili zna da to ne valja da kaze odmah, da odma pazarim nesto drugo, jer iskreno ne znam kroz sta sve taj fwsignal prolazi u toj audigy, mozda ce bolje raditi sa TI...

Bockie
28-02-2012, 08:27 AM
mozda ce bolje raditi sa TI...

Audigy VEĆ IMA TI čipset...!
Nema potrebe da kupuje? bilo ?ta drugo, ako ti tako dobro radi interfejs!

VIA nije toliko lo?a, koliko ima različitih čipseta, i kada ima? odgovarajući, nema? problem...

Khan
28-02-2012, 11:47 AM
Samo napred, ja takav setup koristim godinama, mozes i da ugasis audio komponente u device menager-u, ako ti ne treba ili stekaris na resursima, radi kao bilo koji (dobar!) fw kontroler. Evo cak i na asus p8p67pror.3.1, ozloglasenoj za PCI kontrolere. Legacy driver obavezno!!!

Ako postoji mogucnost izbora ovo je pozitivna lista za FW chipset :
(TI) TSB12LV26 i TSB43AB23
(TI) PTSB41LV03 - baguje
(VIA) VT6306 i VT63061 - potpuno neupotrebljivo
(Agere-Lucent) FW323-06 i FW323:05 uglavnom korektno, mali problemi sa pojedinim komadima audio intrface-a.

BlasterMaster
28-02-2012, 02:07 PM
Samo napred, ja takav setup koristim godinama, mozes i da ugasis audio komponente u device menager-u, ako ti ne treba ili stekaris na resursima, radi kao bilo koji (dobar!) fw kontroler.

e i to sam hteo da pitam... da li postoji neka obavezna procedura kada se ovako konektuje preko druge kartice na fw, posto sam ja bukvalno samo ubacio audigy i nisam instalirao drivere za nju... i posto gledam da ima sto vise "resursa", da bude sto manja latencija (makar dok ne uzmem mnogo jacu konfiguraciju) da li bi trebao sad nesto da podesavam da ta audigy radi samo kao fw hub, ili nesto drugo da bi dobio neku vecu (?:shock:) brzinu/iskoriscenje? i to sto kazes u device menager-u, ako ti nije problem da mi kazes sta treba da se chekira/iskljuci...

Legacy driver obavezno!!!

meni ovako radi na "obicne" drajvere sa sajta za moj sistem, skinuo i instalirao... da li trebam da vracam na legacy drivere, ili da ovako ostane?

btw hvala svima na strpljenju i pomoci :)

Khan
28-02-2012, 02:42 PM
Sto se legacy drivera tice, ako sa default-om radi stabilno, nema dropova, ne pucka, vidi pravilo suprime 1.AAA (nista ne diraj):)
Nikakva posebna podesavanja same karte ti ne trebaju, FW radi ili ne.
Ako ti Audigy ne treba kao zvucna karta u sistemu, device menager, sound, video game controlers, nadjes ga, desni klik, disable.

BlasterMaster
29-02-2012, 12:12 AM
samo da obavestim ako jos nekom iskrsne ovakav problem...

danas sam vratio stare drajvere preko ove fw via chipset kartice... za sve koje imaju Maudio kartice postupak mozete naci na sledecem linku posto vidim da se dosta javljaju ljudi da imaju probleme, blue screenove, neprepoznavanja, pa mozda ovo nekom zatreba:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=631e58f8abbb7cae58daa223d2d7ebb7

medjutim, u mom slucaju iako sam uspeo i mislio da je to to, ne radi kako treba, seckanje, veca latencija, clicks&cracks, pa dropuje cak i grafiku... jednostavno nije htelo, pa sam vratio preko SB Audigy karte (dok nekad ne naletim na TI fw chipset zasebnu pci karticu...

hvala svima na pomoci...:thumbsup:

tillco
29-02-2012, 01:37 AM
Ja IMAM zasebnu FW TI kartu (koja je uz XP i EMU radila savrseno) i nedavno kupljenu M-Audio ProFire 2626 zvucnu i IMAM SVE PROBLEME koje imas i ti.
Sto je jos gore - sad mi ni TC Powercore FW ne radi kako valja... Bolje rade (mada i tu zezaju) na integrisanom FW cipu sa ploce nego na TI karti. Krcka, baguje, usporava, baferuje, cak mi pravi i graficke gluposti - tipa: u OSX-u, u pro tools-u se desava slajd sou kad pokusam okrenuti pot na nekom plaginu... Pomeri se on, ali za 5-10 sekundi... Bruka... U Win7 64bit mi GENERALNO kasni zvuk skoro celu sekundu... Ali kad pokrenem Cubase - sve je OK, cak i u eventualnim pozadinskim audio procesima... Cudo nevidjeno...

FW TI karta?
M-Audio PF 2626?
IRQ konflikt sa GPU-om?
GPU?
Vanzemaljci?

BlasterMaster
29-02-2012, 02:42 AM
apsolutno te razumem :) evo ja sam sa ortakom u studiu vec dva dana podesavao sve navedeno, znaci Marfijev zakon je bio definitivno prisutan :banghead: sve sto je moglo da podje po zlu... poslo je! ovo me bas cudi posto ti imas TI fw, ali evo Khan je naveo koji tacno cip setovi rade... mada mislim da imam hint u cemu moze da bude problem... a to cak prepisujem grafickoj karti... dakle, komp je vec da kazem mator, planiram da uzmem u narednom periodu ili i5 ili i7 ako se skupi, i maticnu koja ce imati po mogucstvu vise od jedan fw, i integrisanu "jaku" grafiku da nemam potrebe kupovati zasebno i koristiti pci(e) slot... (i time ce kao sve moje muke biti resene :banghead:) i nadati se da ce sve da radi kako treba...

anyway, u mom slucaju kad sam disejblovao ovu graficku sve je krenulo na bolje... zezala je isto kao sto si ti opisao, cak je i pre nekako blokirala zvuk... kada krene nesto zahtevnije, okrenem pot u kontaktu, malo se frizuje ekran na 5 sec i onda se izgubi zvuk... prepozaje kad sviram a nista ne izlazi... iskljucim kontakt pustim pesmu sa desktopa - radi... :shock: od kad sam iskljucio drivere nema toga...

dakle, mozda pci(e) grafika stvarno pravi probleme... dok sam radio na integrusi nisam imao tih problema... i zato cu gledati da uzmem neku maticnu sa jakom kartom integrisanom i mislim da tako izbegnem probleme... sto ce reci kada prave maticnu,ti chipsetovi na njoj (ram, grafika, zvuk, soket, fw, usb...) su debelo proveravani da budu u sinc-u... i cini mi se da nekad ubacivanjem komponenti koje kao "rade" a stalno izbacuju bagove moze da utice i na rad eksternih uredjaja... jer ako ti je na jednom pci slotu grafika koja zeza, na drugom FW pci hub, ti signali idu kako da kazem preko jedne iste "grane" na maticnoj... i verovatno to ima uticaja... makar vise nego vanzemaljci :grin:

tillco
29-02-2012, 03:50 PM
A jel i tebi M-Audio PF 2626 NON-STOP blinka plavim svetlom na front panelu (OFF/ON), kad god je komp ugasen? A samo dugme OFF/ON kao da nema nikakvu funkciju - kad je na ON-u (unutra), ajde - kapiram - karta radi, svetlo blinka... Kad je na OFF-u (napolje) - svetlo I DALJE BLINKA! Kao da imam ringispil u sobi, u toj sobi spavam, dve noci sam sanjao hitnu pomoc, da ne cuje zlo...

BlasterMaster
29-02-2012, 04:17 PM
DA! ali samo dok je bila preko ove fw via chipset kartice... kad sam prebacio na audigy ne blinka kad je ugasena... sa maudio foruma i supporta su naglasili da led blinka samo kada nije kompatibilna fw kartica/chipset... u manualu je to ovako opsiano :

"...All you get here are signal present and clip LEDs for each analogue input, and the only front-panel indication relating to the digital I/O is the blue power LED, which blinks when the Profire is unable to sync to an external device..."

i jos od maudio tehnicara:

"...The power light will blink if it doesn't detect signal on the firewire cable"

i jos negde opisuju da bukvalno problemi polaze od fw chipseta... i da do kartice sigurno nije...

evo ovde (http://forums.m-audio.com/forumdisplay.php?5-FireWire-Series) mozda nadjes konkretan odgovor bas za tvoj problem, bas dooosta ljudi su imali problem oko fajerwajera sa 2626, mislim da su tu maudio malo omanuli jer ne izbacuju fix-eve stalno kao neke konkurentske firme...

binzulja
29-02-2012, 05:06 PM
Ja imam dve Pro Fire 2626 povezane preko optike.S tim sto je jedna master a druga slave,i rade odlicno.Stvarno nisam imao problema ni oko prepoznavanja,ni seckanja,niti lampica na frontu.
A imam:
Ploca: Gigabyte GA-EP35-DS3P Socket 775 integrisan FW
Procesor: Intel Core2Duo E8400
Memorija: Kingstone 4gb
HDD: WD 5000 AAKS-00A7B0 500GB
Graficka: Gigabyte Geforce 7300GT

Pisao sam skoro ovde da ja imam problem pri konsolidaciji traka,gde se kao krajnji produkt ponekad javljaju cudne stvari na signalima.
Sasvim je moguce da je ovo mozda jos jedan problem sa FW konekcijom.

Inace,kada radim zahtevniji miks,u smislu dosta traka,dosta plugin-ova,tu je vec mucenje.Mada kapiram da je to ipak do procesora i ploce a ne do karte i FW-a.

Sve u svemu,ja imam pozitivno iskustvo sa ovim kartama,do sada!

BlasterMaster
29-02-2012, 05:20 PM
pa eto verovatno kod tebe sve radi posto je integrisan fw... a imamo vrlo slicne konfiguracije osim toga...
a evo sto sam napomenuo da grafika pravi frku (a vidim da i ti imas nvidia 7300) i iz tech supporta pisu da to ima uticaja:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=2cbc0ef9f33faead8ab70d3cc51d6867

ipak audio programi (pogotovo sa viskom traka) znacajno koriste i grafiku - ako je cela pci grana "slaba" normalno je da ce biti problema...

tillco
29-02-2012, 05:27 PM
nVIDIA GF 9500GT, 1GB...
U Pro Toolsu 9.0.3 (OSX 10.6.8) mi se grafika raspada... Slajd sou je ako imam 5-6 traka, 2 prozora, otvoren plugin interfejs...

Masina: Intel Core 2 Quad 9550 (2.83@3.83), Asus P5K Premium/WiFi-AP, 8Gb DDR 2 (900Mhz), 1T HD Sata 2, nVidia 9500GT 1Gb, FW TI, MAudio Profire 2626 FW, 2xUAD 1 PCI, TC Powercore FW...

binzulja
29-02-2012, 06:25 PM
Tillco,
prosto mi je neverovatno da ti samo grafika pravi toliko problema.Ja imam osetno slabiju masinu od tebe pa pokrecem mikseve i sa preko 50 traka.To sto moj procesor ne moze da se izbori sa tolikim plugin-ovima to je poznata i resiva stvar,i jedino sto meni izlazi kao problem je tipa run out of CPU power,ili tako nesto.

Jesi li probao da radis u nekom drugom mozda manje zahtevnom softveru,tipa PreSonu Studio One?

tillco
29-02-2012, 06:37 PM
Nisam i ne bih isao dotle... Pored ProTools-a koristim i Logic Pro, a u Win-u jos i Cubase 5...
Moguca je nekompatibilnost grafike sa OSX-om ili neki IRQ konflikt GPU-FW TI, ili drajveri za jednu ili obe te komponente... Ili losi M-Audio drajveri... Videcemo...
Pod Win 7 64bit i Cubase-om nemam nikakve probleme sa grafikom. Tu mi Win ponekad ne prepozna M-Audio PF 2626 i imam KONSTANTNU latenciju Win zvuka (klik misa...) od skoro 1 sekunde, seckanje zvuka pri podizanju sistema...

BlasterMaster
29-02-2012, 06:50 PM
pa evo ovde imas IRQ (http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=80d7b56e35ea51e73104295aec1f755b) troubleshuting kako treba da se podesi sve mozda ti na kraju krajeva to pomogne...

a generalno sva pitanja i odgovore oko gresaka u softwerima, drajverima, platformama imate ovde:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=faqs

samo selektujte uredjaj koji imate, i OS, i dole ce izaci sva moguca pitanja i odgovori... pa potrazite verovatno ima resenja i za vase probleme

tajsam
01-03-2012, 02:57 PM
pa evo ovde imas IRQ (http://www.m-audio.com/index.php?do=support.faq&ID=80d7b56e35ea51e73104295aec1f755b) troubleshuting kako treba da se podesi sve mozda ti na kraju krajeva to pomogne...

a generalno sva pitanja i odgovore oko gresaka u softwerima, drajverima, platformama imate ovde:

http://www.m-audio.com/index.php?do=support&tab=faqs

samo selektujte uredjaj koji imate, i OS, i dole ce izaci sva moguca pitanja i odgovori... pa potrazite verovatno ima resenja i za vase probleme

pozdrav.mislim da ces rijesiti problem ako nabavis pci(e) firewire karticu.mislim da nije toliko presudno dali je chipset t.i ili via.ili nesto trece. ako cak i nabavis texas ins. pci imat ces 1000% opet isti problem.znaci nabavi pci(e) firewire kartu ili drugu maticnu plocu.govorim sve iz vlastitog iskustva.slican primjer sam imao ja.te bolje audio kartice su dizajnirane da uzimaju sebi jedan irq i da ga sa nicim ne dijele.u mome primjeru su dvije rme karte.dvije pci meni nisu mogle raditi skupa nikako,nego sam morao nabaviti drugu pci(e)jer kad bi ukopco drugu ona bi dijelila irq sa nekim stvarima.znaci na maticnoj ploci usb,pci,sata,i sva periferija ide preko south bridgea.i irq-i od ovih stvari koje vidis da su razliciti oni zaprao nisu razliciti fizicki nego virtualno.sve za sto je nadlezan southbridge je zapravo jedan irq.a drugi su emulirani.zato kad spojis na pci(e) neces imat problema jer on ide preko northbridgea.

a na pocetku sam napisao da "mislim"
ne mislim nego ZNAM

BlasterMaster
01-03-2012, 07:06 PM
e hvala ti na ovom info-u, nisam znao da pcie ide preko northbridgea, bice da je u tome cela frka... bas cu probati ako nadjem pcie karticu...

...znaci nabavi pci(e) firewire kartu ili drugu maticnu plocu...

ovo "ili kupi drugu maticnu plocu" da li mislis na: "uzmi maticnu plocu koja ima pcie slot(ako vec nemas)" ili mislis na "uzmi neku drugu maticnu plocu ciji south bridge radi bolje/drugacije"?

posto sam ja proverio i imam jedan pcie slot tako da maticna ostaje (za sada)

P.S. ako neko zna gde se kod nas mogu naci pci(e) FW kartice, jos bolje ako su Texas-Instruments ili neko ima a prodaje, ili zna neki kompjuterski shop koji ima (posto ja na koji god nabasam nema) molim vas da javi ili ostavi link

diviner
01-03-2012, 10:34 PM
Bilo je jedno vrijeme Digitus TI FW PCI-E kartica u Telephant DOO firmi (uvoznik), sadasnji logo:

http://www.logo.rs/

Kontaktiraj ih, pa vidi, mozda ih jos imaju na stanju...Provjerene su ali kostaju 45-50 eura.

tillco
04-03-2012, 09:57 AM
Ja IMAM PCIE FW TI kartu (2+1 port)... Dva FW interfejsa, (na Win7-u 64bit i OSX-u), ne mogu na nju, ne rade... Ne pomaze ni dodatno napajanje karte... Mozda je problem u PoCo FW, drajverima za njega... Cim sam PoCo zakacio na FW sa ploce - postao je upotrebljiv, donekle... M Audio PF 2626 preko FW TI i dalje blinka kad je komp ugasen...

diviner
04-03-2012, 12:43 PM
Da to je ta DIgitus FW karta kupljena sada vec davno (pre 2 i po godine). Ali ta karta je upravo nama, na testovima radila sa upravo PoCo FW savrseno (pored nje poredili smo jos 2 razlicite PCI TI karte, kao i dve VIA 6306, 6307, i ta je radila najbolje na max opterecenju PoCoa). Moguce da taj primjerak FW kartice nije u redu, da je felerican. Probacemo da zamjenimo sa drugom PCI, i da vidim sta se dogadja, samo da ja stignem do BGa.

Poz.

BlasterMaster
04-03-2012, 02:34 PM
Ja IMAM PCIE FW TI kartu (2+1 port)... Dva FW interfejsa, (na Win7-u 64bit i OSX-u), ne mogu na nju, ne rade... Ne pomaze ni dodatno napajanje karte... Mozda je problem u PoCo FW, drajverima za njega... Cim sam PoCo zakacio na FW sa ploce - postao je upotrebljiv, donekle... M Audio PF 2626 preko FW TI i dalje blinka kad je komp ugasen...

pa gledaj, evo meni je da kazem problem srecom resila saund blaster audigy 2 sa FW portom stara 10 godina (i jednog dana ima da je uramim koliko je sr*** uspela da resi i sta sam sve na njoj uspeo, pa vi posle pljujte SB :D) i dosta dobro radi... optimizovao sam win (doduse za razliku od tebe jos kuburim sa 32 zbog nekih prog), i iskljucio sa kartice sve sto ne radi trenutno - time sam donekle smanjio latenciju... razlog zasto gledam da uzmem pcie je bas zbog toga sto je tajsam naveo a to je da zaobidjem sve ostalo (i grafiku, i usbeove) i da zvucni resursi idu preko pciexpressa, i (ispravite-me-ako-gresim) time bi se znacajno smanjila latencija i cini mi se sve bi brze radilo...
Gotovo sam siguran da jedini razlog zasto je pravilo problem kod mene je zbog ne-kompatibilosti VIA chipseta... da sam tada uzeo slucajno TI do ovog problema ne bi ni doslo...

a ako tebi ne treba ta pcie fw daj da se dogovaramo oko cene :)

OFF
04-03-2012, 03:38 PM

Kada god u sistemu postoji PoCo, probleme treba resavati od njega :(....

Ja sam svojevremeno morao da prodam deltu1010 jer nije htela da radi sa PoCOm (zvanicno potvrdjena nekompatibilnost maudia i TCa)..... do duse bila je to stara PCI verzija.....

probaj to sa grafikom bez PoCoa, pa javi sta se desava

tajsam
04-03-2012, 03:51 PM
najidealnije je pcie firewire karticu ili (pcie zvucnu)spojiti u pcie x16 ili x8 ili x4 svejedno,jer onaj mali pcie x1 isto ide preko southbridgea, pa to opet nema smisla.(u predhodnom postu sam naveo pcie ali nisam naveo koji)danas puno toga nema smisla.znaci firewire pcie x1 karticu slobodno spojiti u pcie x16 od graficke ako imate slobodan naravno.znaci southbridge komunicira sa seronjom preko pci sabirnice koja je ogranicena na 533 MB/s.Znaci cijela periferija sata,usb,i ostale pizdarije putuju ovim tunelom do ?efa.

tillco
04-03-2012, 07:02 PM
Da to je ta DIgitus FW karta kupljena sada vec davno (pre 2 i po godine). Ali ta karta je upravo nama, na testovima radila sa upravo PoCo FW savrseno (pored nje poredili smo jos 2 razlicite PCI TI karte, kao i dve VIA 6306, 6307, i ta je radila najbolje na max opterecenju PoCoa). Moguce da taj primjerak FW kartice nije u redu, da je felerican. Probacemo da zamjenimo sa drugom PCI, i da vidim sta se dogadja, samo da ja stignem do BGa.

Poz.

Pozz, Diviner, nekako osecam da cemo to resiti u par minuta :rotfl: ...
Jedino sto znam da kad su oba interfejsa ubacena u tu DIgitus FW kartu - PoCo svira sa jednim plugom maksimalno, sa drugim vec trokira... Krci i secka. Cim ga prebacim u FW sa ploce - svira, ali zeza me sa velicinom bafera. Cak mi, u PT, i UAD i PoCo ekstremno trose centralni CPU, sto nema veze sa pamecu... Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Inace, u PT i dalje imam i probleme koje su 99% vezani sa grafickom kartom. Prikaz usporava, koci se, ocigledno je da postoji neki konflikt... Ako pokusam da promenim rezoliciju ekrana u OSX-u - dobijam plavi ekran... PT mi izbacuje i errore, kao preopterecen CPU, a CPU je na 10-12% opterecenja... Mozda je narodni PT 9.0.3 felerican, ali drugi nemaju takve probleme sa njim, znam mu sve ostale tradicionalne probleme...
Pozz, i vidimo se!

OFF
04-03-2012, 07:08 PM
Jedino sto znam da kad su oba interfejsa ubacena u tu DIgitus FW kartu - PoCo svira sa jednim plugom maksimalno, sa drugim vec trokira... Krci i secka. Cim ga prebacim u FW sa ploce - svira, ali zeza me sa velicinom bafera. Cak mi, u PT, i UAD i PoCo ekstremno trose centralni CPU, sto nema veze sa pamecu... Nesto je trulo u drzavi Danskoj.
Inace, u PT i dalje imam i probleme koje su 99% vezani sa grafickom kartom. Prikaz usporava, koci se, ocigledno je da postoji neki konflikt... Ako pokusam da promenim rezoliciju ekrana u OSX-u - dobijam plavi ekran... PT mi izbacuje i errore, kao preopterecen CPU, a CPU je na 10-12% opterecenja... Mozda je narodni PT 9.0.3 felerican, ali drugi nemaju takve probleme sa njim, znam mu sve ostale tradicionalne probleme...
Pozz, i vidimo se!

a koji si VSTto RTAS adapter koristio? (ako se to jos uvek koristi?)

tillco
04-03-2012, 08:30 PM
FXpansion - VST to RTAS Adapter, mislim...

OFF
04-03-2012, 08:43 PM
FXpansion - VST to RTAS Adapter, mislim...

sad se prisetih kroz maglu problema TC-pro tools..... stalno je nesto zezalo... mada opet, davno je bilo.... a na istoj masini u Cubaseu sve radilo....

diviner
05-03-2012, 07:14 PM
Pozz, i vidimo se!

ruDAW na kome radis je vec sada star 3 godine, i ti ruDAWi nisu tada bili radjeni da se na njima koristi OSX, vec samo windows (zato sam ti i napomenuo da ne znam kako ce Snow Leopard raditi, jer nemamo neko provjereno rjesenje za te starije ruDAWe sto se tice toga, te zato nismo instalaciju OSXa ni naplatili). Sto se tice FW problema, mislim da bi samo jedna dodatna VIA karta, rjesila sve (pa samo iskombinovati dok sve ne proradi). To je investicija od 1000 din. Ali budemo to probali kada dodjem (ako ne mozes da se strpis, pozajmi negdje bilo kakvu dodatnu FW PCI kartu pa probaj). Ta integrisan FW karta nikada nije radila sjajno (mada smo probali pre tih 3 godine neke M-Audio FW interfejse i oni su radili sasvim ok tada). Zato smo i ubacili jos jedan TI FW adapter (kako bi jedan FW, a ne dva, radila kako treba...za dva mora nazalost izgleda da se ubaci i 2 FW karta).

Plavi ekran dobijas zato sto nisi nakacio ruDAW preko DVI adaptera. Mora zbog OSXa, jer OSX gleda prvo da li ima neki ekran prikacen na DVI (pa posto u tvom slucaju vidi da nema monitora na DVI, on izbaci neku lijevu rezoluciju, bez GUIa, tj bez findera i docka, .... do OSXa je, nije do graficke karte, jer tako radi sa bilo kojom nVidia grafickom kartom koja ima D-SUB iliti VGA prikljucak).Bitno je za OSX da ti prvi ekran bude preko DVI (ili DVI preko adaptera), a drugi onda moze i analogno (ako ga imas), i tada ce i analogni raditi bez plavog ekrana (to zapravo nije plavi ekran kao kod windowsa, vec ti on pokaze screen bez GUIa, tj nije zakucao, kao win).

tillco
05-03-2012, 08:52 PM
Sto se tice FW problema, mislim da bi samo jedna dodatna VIA karta, rjesila sve (pa samo iskombinovati dok sve ne proradi). To je investicija od 1000 din. Ali budemo to probali kada dodjem (ako ne mozes da se strpis, pozajmi negdje bilo kakvu dodatnu FW PCI kartu pa probaj). Ta integrisan FW karta nikada nije radila sjajno (mada smo probali pre tih 3 godine neke M-Audio FW interfejse i oni su radili sasvim ok tada). Zato smo i ubacili jos jedan TI FW adapter (kako bi jedan FW, a ne dva, radila kako treba...za dva mora nazalost izgleda da se ubaci i 2 FW karta).

Iz tvojih usta u Bozije usi, Diviner! :grin:
Daj... PET (VIA FW) karata!!!
http://www.youtube.com/watch?v=dDQK5SRQ-JI

Inace, primetio sam, da pri reprodukciji makar jedne AUDIO trake u Cubase-u 5, u trenutku realizacije komande start ili stop - dolazi do nekog pika, nekog "kvrca", vrlo neprijatnog za podneti (uhu, zvucnoj kutiji - svejedno)... Pri reprodukciji MIDI zapisa koji vuce VST - toga nema, sve radi kako i treba da radi... (24bit/48000Hz, buffer size = 256 (6.8ms) npr)... Ovaj M-Audio PF 2626 mi se vec ogadio, a imam ga, eto, svega par dana pored sebe... Zlatni moj E-MU, sta mi bi da ga se odreknem... :banghead:
Da li je neko imao slicne probleme?
Da li i to pripisati FW TI karti u koju je ubodena samo zvucna?

pecass
09-03-2012, 12:52 PM
Evo jos jednog problema al ga ne nalazim u postovima i na M audio trouble siteu -

Upravo sam instalirao na Mac sa sistemom 10.6 Mpro tools 8 i sve radi na MINI Mac-u ali...u koji god input da ukljucim signal(od analognih) cuje mi se kroz odabrani kanal za snimanje na PT i sa ukljucenim i iskljucenim rec na kanalu,tako da dok ne iskljucim fizicki ulazni signal on mi se preslusava i kod play-a na Pro toolsu:confused:

Kao da M audio Mixer i Pro tools ne razgovaraju:banghead:

Imal-pomoci?

diviner
12-03-2012, 12:10 PM
Evo gore smo sredili skoro sve probleme sa tillco-om masinom. Nije nista bilo do hardvera, samo par stringova (OSX), drajvera je rjesilo probleme.

Ostao je jos samo onaj mali bug sa kasnjenjm windows soundsa (ono kada kliknete na foldere, pa se cuje windows zvuk) koje nestaje kada se aktivira Cubase 5 (kasnjenje nestaje, sve radi ok.... kao da podizanjem i aktiviranjem asio drajvera, i wdm komponenta takodje smanji latencu na minimum).

Jel neko uopste primjetio ovo, imao slican problem ?

BlasterMaster
12-03-2012, 04:06 PM
Ostao je jos samo onaj mali bug sa kasnjenjm windows soundsa (ono kada kliknete na foldere, pa se cuje windows zvuk) koje nestaje kada se aktivira Cubase 5 (kasnjenje nestaje, sve radi ok.... kao da podizanjem i aktiviranjem asio drajvera, i wdm komponenta takodje smanji latencu na minimum).

Jel neko uopste primjetio ovo, imao slican problem ?

pa to je konstanta nazalost :mad: bar kod mene, ako mislimo na isto, npr kad se ucitava baza iz foldera i ucita do kraja, izbaci promt screen tipa "... has finished" sa OK dugmetom, i tek mozda pola sekunde - pa i sekundu kasnije se cuje onaj win sound "zavrsio sam sa operacijom gospodaru"...

+mali apdejt kod mene:

napominjem, meni su se svi problemi javljali u win7 32bita, i pored svih sredjivanja, morao sam da izbrisem drajver graficke, koji je pravio problem sa zvucnom, kao sto sam naveo u nekom postu da nvidia grafika ume da zeza...mogao sam da izvucem grafiku skroz i time resim problem, ali mi je potrebna jer u studiu koristim 2 monitora tako da sa integruse nema sanse...brisanjem nvidia drivera su prestali pops,cracks,kompletno, stim sto u graficki-zahtevnijim programima/bazama tipa Native instruments, ili kod fabfiltera su se desavali bagovi graficke prirode... (jer recimo fabfilter analajzeri koriste dosta realtime graficke ekvilazjere) probleme sam resio sledecim putem...
pre nekoliko dana sam instalirao u studiu ponovo win7 ovog puta 64bit, i problemi izmedju zvucne i graficke su nestali, jer u x64 okruzenju driveri za maudio i nvidiu rade savrseno (a i ako se nekom desi da ponovo zeza, iskljucite "aero" efekte i physX i to je to). Odavno bi presao na 64 ali nisam imao na disku pa dok se nabavilo... mnoogo,mnogo laksi rad, latenciju drzim na minimum prilikom usnimavanja i nema nikakvih seckanja, u daw-ovima CPU i pri ucitavanju velikih baza iz kontakta se puni mozda do pola, mnogo vise resursa generalno 64 koristi... nisam probao da vratim FW karticu pa da mozda i radi maudio preko nje u 64 jer pravo da vam kazem vise je mucenje sve to sredjivati i na kraju opet nesto koci... ovako sam resio problem bar do upgradeovanja kompa, ako se uzme maticna sa vec postojecim fw hubom...