Log in

View Full Version : Master potenciometar na zvučnoj ne radi---pomoć!

Nicolla
23-02-2012, 11:31 PM
Naime,galvni potenciometar je prestao da radi posle selidbe.
Osetio sam da je uguran prema kartici i da ne?to malo grebe kad se vrti,izvuko sam ga za oko pola milimetra ali i dalje isto,ne reaguje uop?te.
Ne reaguje uop?te,ni kad pojačavam ni kad smanjujem...
U pitanju je kartica Profire610

Nisam je rasturao jer ne smem.ne znam da li da rasturam uop?te ili da nosim negde da je neko pogleda.
Jel ima neko neki predlog ?ta da radim?

BlasterMaster
24-02-2012, 12:23 AM
ako imas garanciju menjaj nemoj da otvaras jer mogu da ti kazu da otvoreni proizvod ne prihvataju na reklamaciju

Bockie
24-02-2012, 12:27 AM
U principu, na osnovu ovog opisa, nije strašno!

Ako nikad nisi otvarao sprave i nemaš iskustva sa lemljenjem i elektronikom, najbolje je da se prvo obratiš distributeru od kog si nabavio spravu ili odneseš u servis.

Pot je ili odlemljen sa ploče ili deformisan, pa u najgorem slučaju treba da se zameni, što ne bi trebalo da je skupa intervencija ili prosto sastavi i vrati na mesto i zalemi...

Ne vidim odakle si (Sele..:D), ali ima nekih servisa (http://www.google.rs/search?q=Sabado%C5%A1&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a#hl=sr&client=firefox-a&hs=VNP&rls=org.mozilla:en-US%3Aofficial&sclient=psy-ab&q=odr%C5%BEavamo%2C+kontroli%C5%A1emo+i+popravljam o+profesionalne+ure%C4%91aje+za+snimanje%2C+reprod ukciju%2C+post+produkciju+i+druge+sisteme+za+rad+k ako+na+terenu+tako+i+u+stacionarnim+sistemima&pbx=1&oq=odr%C5%BEavamo%2C+kontroli%C5%A1emo+i+popravlja mo+profesionalne+ure%C4%91aje+za+snimanje%2C+repro dukciju%2C+post+produkciju+i+druge+sisteme+za+rad+ kako+na+terenu+tako+i+u+stacionarnim+sistemima&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=12&gs_upl=98258l98258l0l99153l1l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=2a87d3850c04adad&biw=1600&bih=920), pošalji im, ozbiljni su i rade baš audio opremu, mixere, kartice, monitore, broadcast opremu... Imaš na googletu kontakte...

ako imas garanciju menjaj nemoj da otvaras jer mogu da ti kazu da otvoreni proizvod ne prihvataju na reklamaciju

Znaj da ne rade magarci kod distributera, to su isto angažovane firme, i momentalno će skontati pokušaj reklamacije, kada je očigledno FIZIČKI oštćen proizvod. Tada si ugasio kartu eventualnog gostoprimstva i kasnije trgovačke agilnosti... I naravno, GUBIŠ dalju garanciju ISTOG momenta!!!

BlasterMaster
24-02-2012, 12:37 AM
Znaj da ne rade magarci kod distributera, to su isto anga?ovane firme, i momentalno će skontati poku?aj reklamacije, kada je oćigledno FIZIČKI o?tćen proizvod. Tada si ugasio kartu eventualnog gostoprimstva i kasnije trgovačke agilnosti... I naravno, GUBI? dalju garanciju ISTOG momenta!!!

upravo... i cini mi se da su na toj kartici srafovi farbani u crno i fabricki stegnuti koliko moze do kraja, tako da cim krenes da odsrafljujes garant skidas boju i odma ce ti reci "decko si ti ovo otvarao?"

Bockie
24-02-2012, 12:42 AM
upravo... i cini mi se da su na toj kartici srafovi farbani u crno i fabricki stegnuti koliko moze do kraja, tako da cim krenes da odsrafljujes garant skidas boju i odma ce ti reci "decko si ti ovo otvarao?"

Nisu "do kraja", mašina ima recimo nešto kao regulator otpora i zavrće do određene "gramaže" ili "kilaže", ali retko ko na taj način proverava, nije pouzdano i obavezno tako...
Bitno je da su šrafovi ne skrljani, ostalo se može podvući pod "koristilo se"...

Ali u ovom slučaju NE!

A ja radio u trgovini...:wink:

psionic
24-02-2012, 01:17 AM
Mehanicki kvarovi i ostecenja ne spadaju u garanciju, nece ti to nikad prihvatiti.

Nicolla
27-02-2012, 07:07 PM
Hvala momci na informacijama :)
Verovatno je oti?'o samo potenciometar jer sam ga u softveru onseposobio i sad mi zvucna radi normalno kao pre samo ?to moram preko onog njihovog softvera da menjam jačinu zvuka...

odneću do servisa prvom prilikom pa neka ga zamene.
mislio sam da mi je crklo ne?to drugo na kartici pa da mogu da je bacim :)
ali dobro je,radi normalno samo eto taj točkić ne radi.