Log in

View Full Version : Coldplay studio - mali video

DaBear
23-02-2012, 06:32 AM
Posto su se ponovili u SSL Matrix, SSL okacio mali intervju sa njihovim producentom u Coldplay studiju. Nema control room-a..sve u jednoj velikoj sobi.
Prvi video odozgo...Rick..something...

http://solid-state-logic.com/music/matrix/video_lo.asp

DzoniPFC
23-02-2012, 07:34 AM
SSL Matrix, najskuplji mis + patch-bay na svetu. 16 fadera za 15k EUR. :shock::confused:

Audient Zen ili Allen & Heath GS-R24 daleko bolje resenje, za manje para. Ali nema SSL logo. :cry:

awacs
23-02-2012, 11:55 AM
SSL Matrix, najskuplji mis + patch-bay na svetu. 16 fadera za 15k EUR. :shock::confused:

Hehe, ?ta onda da se ka?e za AVID D-Control :wink:?

Pozdrav,

Vasa

DaBear
23-02-2012, 12:37 PM

Audient Zen ili Allen & Heath GS-R24 daleko bolje resenje, za manje para. Ali nema SSL logo. :cry:

Pa nije bas tako....ima 16 fadera ALI 40 ulaza !! Plus njihov matrix patch koji radi do jaja sa outboard opremom i ostalim spravama, aux sendovi itd itd...(zbog koga se i zove Matrix !!)
Jako puno ljudi ga koristi, by the way.

pod 2, Zen se vise ne proizvodi (jako slabo je bio primljen, kako su mi rekli momci iz Audienta skoro na promociji novog miksera!) Zen nije imao pola od Matrixa, a kostao je skoro €10 soma, pa ti vidi...

Allen & Heath GS nije pravljen za istu vrstu upotrebe kao Matrix i Zen (drugi market potpuno)...

@ Vasa - D Control - ko bude prisustvovao miksu gde se D Control koristi ONAKO KAKO TREBA od strane nekoga ko zna kako sve to radi - odmah ce da se promeni misljenje !! Garant ! Pogotovo za komplikovane sessions, filmove itd itd...

Kod nas se sve radi opusteno..polako...kad se stigne itd.. Ovde sve kosta puno, malo vremena, jako zajebani i zahtevni klijenti , SVE mora da radi pod konac, da je 100% ispravno i reliable, i da se BRZO ide kroz miks / session... Ove sprave su pravljene za to (Matrix i D Control)

awacs
23-02-2012, 01:28 PM
@ Vasa - D Control - ko bude prisustvovao miksu gde se D Control koristi ONAKO KAKO TREBA od strane nekoga ko zna kako sve to radi - odmah ce da se promeni misljenje !! Garant ! Pogotovo za komplikovane sessions, filmove itd itd...

Pa jesam li rekao nešto protiv D-Control-a? Jok more! Pogotovo kad je obim posla takav kakav ti pominješ.

Nego sad se nešto setih studija Digimedia (http://www.digimedia.rs/studio/cenovnik.php) u koji je onaj odličan lik uložio kamaru para, a onda pogledam cenovnik pa mi žao :cry:

Pozdrav,

Vasa

DaBear
23-02-2012, 01:32 PM
Pa jesam li rekao nešto protiv D-Control-a? Jok more! Pogotovo kad je obim posla takav kakav ti pominješ.

Nego sad se nešto setih studija Digimedia (http://www.digimedia.rs/studio/cenovnik.php) u koji je onaj odličan lik uložio kamaru para, a onda pogledam cenovnik pa mi žao :cry:

Pozdrav,

Vasa

Pa po dnevnim cenama (€200 - 8 sati; €350 16 sati) su rame uz rame sa 90% studija ovde !!!

Ovde ima i SSL studio sa ozbiljnim outboardom, dobrim slusanjem i PT HD3 za ?200 na dan !!?? pa ti vidi....
Svetska klasa SSL studio moze da se dobije za ?350 po danu...:(

awacs
23-02-2012, 01:53 PM
Pa po dnevnim cenama (€200 - 8 sati; €350 16 sati) su rame uz rame sa 90% studija ovde !!!

Provali da "snimanje albuma" (14 dana) košta 1200€. D-Control valjda još uvek košta oko ?100.000. Znači, sa jedno 100 albuma isplatiš samo tu stavku... Mislim, jbg :ups:

Pozdrav,

Vasa

DaBear
23-02-2012, 02:27 PM
Provali da "snimanje albuma" (14 dana) ko?ta 1200?. D-Control valjda jo? uvek ko?ta oko ?100.000. Znači, sa jedno 100 albuma isplati? samo tu stavku... Mislim, jbg :ups:

Pozdrav,

Vasa

hehe...pa ja ne znam nijedan profesionalni studio koji je vratio ulozene pare !!! To je gubitak u startu ! Za svu opremu se zaracunava amortizacija (mislim 10%-15% godisnje), pa running costs, pa plate...u medjuvremenu sve izgubi na vrednosti. A gde je zidanje i prava akustika itd...
A Icon se obicno prodaje u paketu sa PT HD3 i bilo je zadnji put oko ?55.000 u kompletu...(nije ?100K) ali opet je para! Jasta !
Mislim da su Digimedia platili Icon oko ?80K valjda...

awacs
23-02-2012, 02:38 PM
A Icon se obicno prodaje u paketu sa PT HD3 i bilo je zadnji put oko ?55.000 u kompletu...(nije ?100K) ali opet je para! Jasta !
Mislim da su Digimedia platili Icon oko €80K valjda...

Ovde sam natrčao na cenu, ovi baš deru:

http://www.mediaspec.co.uk/online-store/index.php?route=product/category&path=36&page=2

Znači, konfiguracija iz Digimedije (32 fadera) - ?95K. Plus transport, pivo za majstore...

Pozdrav,

Vasa